Valborgsmässoafton

Det är valborgsmässoafton och jag ligger i soffan ganska orklös. Idag vet jag inte om jag lider av ensamheten eller inte. Kanske är det för att jag minns kvällen för ett år sedan, men det är också den enda valborg som jag minns. Det har aldrig innan varit något speciellt för mig, jag har väl stått på strandpromenaden och sett brasan flyta ute på vattnet, men något speciellt har det aldrig varit. Jag hade nog velat sett någon brasa, men jag klarar mig utan. Men det känns lite synd med tanke på att det troligtvis har varit en väldigt skön kväll ute, och är säkert fortfarande. För många innebär säkert valborg en anledning till att festa, men det skulle jag inte för en sekund överväga för tillfället, men jag hoppas att alla andra får en trevlig kväll och att min vän i G tar det lugnare i år...

Att jag inte vet om jag lider av ensamheten eller inte beror nog på den konstiga, kanske vemodiga, känslan som finns i mig. Jag vet inte riktigt vad det är, och eftersom jag inte brukar lida av det funderar jag på om det kanske är det jag gör just idag. Skulle faktiskt vilja ha nån på besök i helgen, jag känner för det, men jag vet inte vem det skulle vara. Ingen som vill ta sig en tripp till K och ha en mysdag ute i solen och bara ha det lugnt och skönt? För det däliga vädret som jag nästan önskat för mitt pluggandes skull verkar inte infinna sig.

/ LisaLinnéa

Tjockisdag

Fy vad tjock jag känner mig idag. Jag har inte tränat och inte gjort nåt annat vettigt alls. Och ändå har dan gått hyffsat fort. Anledningen till att jag inte tränade som jag hade tänkt var att min kamrater som jag skulle träna med var krassliga eller hade annat för sig, och jag har gått runt och frysit hela dan så är rädd att jag har nå skit i kroppen. Men man kan ju fortfarande promenera eller städa eller nåt. Men nej. Gick till konsum och köpte mjölk och popcorn. Det enda vettiga, eller okej, jag diskade innan klockan blev alldeles för mycket också, det var också rätt länge sen. Annars sovit, läst eller bara legat och kollat på tv.

Naturligtvis har jag varit på praktiken också, och chockade barnen med att börja lektionen med en lång harang med svordomar. (Jag svär aldrig i elevers närvaro i vanliga fall men det var en del av lektionen.) Det var faktiskt lite roligt, fast jag kände mig bra hemsk.

Imorgon har jag planerat att åka och handla. Jag antar att det inte är bästa dan inför långhelg, men jag måste göra det nu. Det ekar överallt här. Börjar känna att jag skulle vilja ha nåt att göra i helgen också, men jag vet inte vad. Måste ta tag i pluggandet så jag har ju att göra, men det känns ju lite tråkigt. Nästan så att jag hoppas på tråkigt väder...


Sommarlängtan

Tiden och orken räcker inte riktigt till, men jag gör mitt bästa för att inte komma ner i nån större svacka. Hemkunskapslektion två idag. Gick super! Gårdagens lektion är totalt bortglömd. Imorrn är det svenska och svordomar som står på schemat, kan bli roligt och intressant tror jag.

Jag tog naturligtvis tag i den nya veckan med ett träningspass igår och fick låna bilen. I morse när min kamrat skulle använda sin bil så startade den inte. Jag hade glömt slå av lyset. Hur pinsamt är inte det? Hon fick ringa sin handledare som kom och hämtade henne, trots att de blev sena då. Det gick ju bra, men jag skäms. Jag ska nog inte använda bilar...

Jag längtar väldigt mycket till sommar nu, trots att jag inte vet hur den kommer bli. Jag saknar lite folk som jag kopplar till sommaren. Jag vill inte komma tillbaka till universitetet innan sommaren och behöva göra alla examinationsuppgifter. Och på nåt sätt längtar jag nästan efter att få längta tillbaka hit. Det kanske jag gör efter en halv dag, men förstå vad skönt att få flytta tillbaka i augusti då. Det är ingen idé att ställa in sig på att sommaren blir hemsk, det känns skönt att jag längtar, även om jag fortfarande tror mig veta hur bra jag kommer tycka att det är när den väl kommer.

/ LisaLinnéa

Kakbak

Nu har jag  bakat kakor. Är inte det ganska ambitiöst? Jag tycker det, så jag är rätt nöjd. Även om de inte blev sådär jättebra. Det får man ta ibland, jag kommer troligtvis kunna trycka i mig dem ändå utan större problem. Jag är däremot inte lika stolt över att jag inte orkade gå till konsum och köpa mjölk utan gick ner på pressbyrån. Men även om det är dyrare där så kan jag ju låtsas som att jag sparade in en del pengar på att jag inte kunde gå in på pizzerian och köpa med kebab hem när jag inte orkade gå. Och dessutom har jag ju fortfarande ont i fötterna. Jo, det var nog okej att köpa mjölken på pressbyrån.

Nu ska jag ta några kakor och lägga mig i soffan med en bok.

/ LisaLinnéa

Barfota vandring genom natten

Gårdagen blev väl kanske inte så bra som jag hade hoppats. När jag hade ätit mat fick jag ont i magen och blev liggande på soffan och sov ett tag så det blev ingenting av det vettiga gjort. Som tur var gick det över och efter att ha haft ångest över klädval ett bra tag var jag redo att gå till Maria och ladda för klassfesten.

Det blev en lyckad kväll tycker jag. Men när vi skulle hem lyckades vi hamna på fel buss och fick gå en bit. Det hade inte gjort mig nånting om det inte vore för att jag hade enormt jätte ont i mina fötter av skorna. Jag hade blåsor på tårna och eftersom det är mer klack än vad jag är van vid ( = någon klack överhuvudtaget) så mådde fötterna inte alls bra. Som tur var var det en kille som också hade tagit fel buss som hade lite bättre koll på vart vi skulle gå än oss (även om jag inbillar mig att jag hade hittat ändå).

Eftersom jag knappt kunde gå i skorna längre så tog jag av mig dem och gick barfota. Det var så mycket skönare och strumpbyxorna var ju redan trasiga ändå. Men den där killen tyckte att jag kunde ha på mig mina "wannabe pumps" som han uttryckte det. Det var inte tillräckligt hög klack för att kunna gnälla tydligen. Ursäkta! Jag är nog ungefär lika van som honom vid att ha klack på skorna. Jag vet att det inte är hög klack på dem, men jag fick ont ändå och lite blåsor på det så har man tillräckligt underlag för att ta av sig dem. Jag vet inte varför jag försöker försvara mig, men det retade mig. Och jag lyckades med att inte vara otrevlig ändå, vilket också kan ses som en prestation från min sida.

Hur jag mådde i morse pratar vi inte om, men nu börjar jag bli människa igen, frågan är bara i vilken ände jag ska börja nu...

Jag är lite arg på mig själv för att jag nästan gick på min brors skämt, men jag var inte riktigt i form. Men jag är stolt över min bror (jag är alltid stolt över mina bröder om man bortser från vissa saker, men jag blev lite extra stolt idag). Han är duktig han.

/ LisaLinnéa

Små simpla ting

Om någon missat det så älskar jag våren och solen för tillfället! Jag vaknade tidigt (som vanligt) och blev pigg bara av att se hur solstrålarna letade sig igenom persiennerna. Det kan inte bli en dålig dag då. Ändå ska jag vara så korkad att jag går in och tränar, men eftersom jag ska åka buss så får jag gå en bit ute i friska luften också. Funderar på att leta på någon stans att gå ut och sätta mig och läsa på sen också, men vi får se hur det går. Dagen har en förmåga att försvinna väldigt fort när man tränar på förmiddan... Skulle dessutom behöva provbaka inför hemkunskapen. Vi får se helt enkelt (jag blir inte förvånad om det inte blir något av det).

/ LisaLinnéa



Låt mig se solens första strålar slinka genom min gardin.
Skänk mig en bra dag, en morgon som är fin.
... Det är små simpla ting som gör livet nånting värt
Det är väl ändå inte för mycket begärt?

Äntligen helg

Ännu en vecka avklarad, och ett par välförtjänta lediga dagar väntar. Jag borde plugga, men jag tror inte det kommer bli mycket med det, för det ska bli fint väder (och jag är inte så sugen direkt). Och nu börjar det ju komma lite värme också, vilket uppskattas enormt mycket. Vandrade runt lite på stan idag eftersom jag slutade tidigt och väddret var som det var. Det var mysigt och det var väldigt mycket folk ute. Har städat lite också, är väl inte helt godkänt än, men klart bättre.

Idag har eleverna utvärderat veckan som vanligt på fredagar. Vissa kommentarer om min bildlektion. Vissa skrev att det var väldigt eller ganska kul. Någon skrev att det var tråkigt och när jag frågade varför så blev svaret att det sög. jag fick en bättre motivering sen som tur var. Inte för min utan för hans skull. Det rådde delade meningar om huruvida bilderna blev fina eller inte också, men det var roligt att få läsa vad de tyckte. Även om det från vissa framgick ganska tydligt redan under lektionen.

I morgon väntas klassfest. Det är roligt att det äntligen händer nåt och att någon tagit tag i och ordnat något. En eloge till de som orkar göra det. Hoppas att det blir roligt, men det blir ju vad man gör det till.

/ LisaLinnéa


Fullt upp

Det är praktik, planera praktik och plugga som gäller för tillfället. Vilket knappast gör mig pigg, så jag försöker träna också för att återfå lite energi. Hade min bildlektion idag. Gick helt okej för att vara just en bildlektion. Har planerat hemkunskapen som jag har nästa vecka också så det är fullt upp. Dessutom var det några holländare på besök på skolan idag, vilket naturligt innebar att man var tvungen att prata engelska i klassrummet. Jag hatar det, jag blir så nervös och tappar ord. De kom ju naturligtvis fram och frågade en massa, både om mig och eleverna men jag tror att jag klarade mig ganska okej. Jag överlevde i alla fall. 

Nu ska jag försöka göra klart PowerPointen som jag började på igår så har jag en uppgift mindre att tänka på. Snart är den här veckan gången och jag har inte hunnit alls så mycket som jag vill.

/ LisaLinnéa

Estetisk verksamhet

Idag har jag fått testa mitt tålamod ordentligt. Barn är proffs på att provocera.

Jag har fått måla också. Det var rätt roligt, men det är ju synd att det inte blir så vackert när jag gjort det. Får se hur det går imorrn när jag ska försöka förklara för barnen hur de ska göra. Och jag måste komma ihåg att ta med mig kameran imorrn för att kunna göra min egen uppgift. Känns hopplöst med mitt minne...

Jag har tappat motivationen till att träna på Friskis. Det är skitjobbigt. Jag vill åka dit och är peppad innan, men under passet är det inte särskilt roligt. Även om jag träna lite själv också så kör jag ju knappt nå styrka och jag tränar för kort tid för att kunna vara nöjd. Därför är det så bra på Friskis, men jag vill ju inte träna om jag inte tycker att det är roligt. Men det kanske kommer tillbaka. Jag hoppas verkligen det.

/ LisaLinnéa

Första praktikdagen

Första dagen på praktiken idag, vilket gick bra men man blir ju bra trött. Fick två lektioner på mitt bord att planera. En i bild som jag ska ha på måndag och en i svenska som jag tror att vi skulle ta nästa vecka nån gång. Bild... Ja, det blir säkert bra, ska prova övningen imorgon och hoppas att det är enkelt. För mina estetiska talanger är mycket begränsade. Svenskan fick jag välja område själv av det de hade kvar så jag ska nog ha ord och slang. Typ. Jag hoppas att jag kan få lite idéer bara.

Efter att ha vilat en halvtimme när jag kom hem (utan att somna) så gav jag mig ut och joggade lite. Grymt tungt, men jag kom runt. Gjorde tvåhundra sit-ups efter det också. Det är jag ju ganska nöjd med. Nog för att det tog rätt lång tid, men de blev gjorda i alla fall.

Färjan på TV har varit mitt tidsfördriv senaste timmen. Finns bra konstiga och pinsamma människor...

/ LisaLinnéa


Grillning, räkor och enorm trötthet

Det blev lite grillning i Kil på eftermiddagen/kvällen som inte alls var helt fel. Grymt gott och bra skönt var det i solen. Jag var tvungen att gå och köpa räkorna som jag inte orkade köpa igår. Det var också riktigt gott. Så jag har ätit ovanligt mycket och ovanligt gott idag, lite för lyxigt kanske.

Nu är jag nästan lika trött som igår kväll och jag lär somna tidigt. Jag förstår inte. Jag somnade ganska tidigt igår och jag sov länge i morse. Men, men, jag hoppas att jag är pigg imorgon. Funderar på att poppa popcorn som kan hålla mig vaken, men det kanske inte är den bästa metoden. Kanske bara ska gå och lägga mig...

/ LisaLinnéa

Sköna, tråkiga söndag

Har inte lust med mycket idag inte. Tänkte försöka läsa lite i den skönlitterära boken som ingår i kursen så känns det som att man har pluggat i alla fall. Det har funnits funderingar på att åka till Kil och äta glass också. Vi får väl se hur det blir med det, annars har jag inte mycket emot att inte göra ett skit idag. Har tagit reda på disken som inte försvann över natten, det kan bli dagens vettiga syssla i brist på annat. Kan ju hända att tvätten kommer ner i byrån också. Med lite tur. Annars är det bara att ladda inför tre veckors praktik. Måste fixa busskort också eftersom jag inte har någon cykel här (jag saknar det enormt mycket). Känns som en skön tråksöndag.

/ LisaLinnéa

Matbrist

Det är en lång dag idag känns det som. Jag gick upp i tid för att hinna äta lagom lång tid före träningen och segade tills det var dags att gå. Tyvärr fick jag inte fick jag inte sällskap men det gjorde inte så mycket. Var väldigt lite folk på passet också. Max 35 pers kanske, men det var också skönt, då kunde man ta ut röreslerna utan att vara rädd för att slå eller krocka med nån. Är ju kanske inte så många som vill gå in när solen skiner så underbart utanför. Men idag var det inte särskilt varmt på förmiddan, nu var det väldigt skönt, men i förmiddas frös jag.

Har äntligen fått tvätten ren också, men jag fick inte riktigt med allt, får försöka ta en tvättdag till ganska snart. Men det vet jag ju hur det går. Det blir snart ett nytt berg.

Har hunnit med en promenad i Mariebergsskogen också. Hade inte varit där inan, men det var bra mysigt, dit kan man kanske åka och få ligga på gräset och ha det skönt. Kändes skönt att få komma ut i solen en stund i alla fall och få vara lite social också.

Idag har jag varit sån som jag alltid var förut. Konstant hungrig! När jag hade ätit maten så var jag hungrig lika fort igen, så jag gjorde en ny fruktsallad på det som blev kvar från igår. Det blev ju ganska mycket, men ändå blev jag inte mätt. Jag känner nu att jag börjar bli riktigt hungrig också. Jag hade funderingar på att köpa räkor och göra nåt med, kanske nån sallad eller nåt, men jag gjorde aldrig det. Var kanske dumt, för jag har ju ingen lust att ställa mig och laga mat. Och jag har inte lust att gå tillbaka till affärn heller. Får kolla igenom mina matfattiga gömmor och se vad som kan gå att få ihop.

/ LisaLinnéa

Fruktsallad och glass

Mys med mig själv med fruktsallad och glass ikväll. Härligt. Det är ju lite svårt att göra fruktsallad till sig själv, det blir ju ganska mycket. Men jag får väl äta hela natten om det är så. Det vart iaf väldigt gott så det borde inte vara några problem. Jag är så glad att jag kom på den utmärkta idén. Nyttigare än chipspåsen som var påväg att hamna i varukorgen på konsum.

/ LisaLinnéa

Ensamhetens fredag

Mina fötter värker efter en halvdag i mina nya skor. Skavsår lite här och var. Jag valde att ta dem bara för att gå in dem lite, och vi skulle ju inte vara i skolan så länge. Jag tänkte också ta med mig plåster,men det glömde jag, så nu kommer jag inte kuna sätta på mig de skorna än på ett bra tag. Men jag ska gå in dem, för de är bra fina, det får ta sin tid.

Det är fredag idag, vilket det inte alls känns som. Jag är trött som vanligt, och har inte mycket till lust med något. Hade jag vart hemma hos mamma hade jag gått ut på trappan och läst, men nu har jag inte någonstans att sitta utomhus så det kanske blir att läsa lite inomhus och sedan gå ut. Behöver nog springa lite så jag får försöka att bli sugen på det. Någon fredagskänsla kommer jag nog ändå inte få på hela dan, men det gör mig inget, det är bara så skönt att få ha det lugnt och skönt i ensamheten. För förra helgen var ju knappast någon ensamhet, vilket naturligtvis var roligt, men jag längtar till ensamheten när jag inte har den. Så nu ska jag njuta av den. Nästa vecka nalkas praktik och allt vad det innebär, så det är bara att ladda.

/ LisaLinnéa

Solsken

Idag var jag i skolan i alla fall, men föreläsningen kändes helt meningslös, åtminstone den första halven så vi lämnade den för att få komma ut i solen som har återvänt. Jag tycker inte om att göra så, men samtidigt så ger det inte så mycket att sitta där när man ändå inte lyssnar. Det kändes nog extra jobbigt eftersom jag inte var i skolan igår också. Men jag föll i alla fall för grupptrycket och gick hem.

Vi tog en promenad och fick lite mat i oss innan vi åkte in till stan. Konstigt nog så spenderades några hundralappar på lite kläder. Jag förstår inte riktigt vad som har hänt med mig. Jag handlar kläder stup i kvarten, men har ändå ingenting att sätta på mig. Köpte lite nya linnen eftersom mina gamla börjar bli ganska slitna. Och det behövs ju nu till sommarn som närmar sig med stormsteg.

Idag har min mage varit lite snällare mot mig. Tack och lov. Det lilla som den har varit dum är överkomligt, även om det inte är så roligt. Hoppar över att träna idag också, dels på grund av att jag inte känner mig helt hundra och dels för att jag inte alls är på humör för det. Har funderingar på att slå på en film. Känns helt fel men tror inte jag orkar nåt vettigt. Jag är uppfostrad med att man bara får kolla på film på dagen om det är "dåligt" väder ute, och det är ju synd att påstå att det är, men den andra anledningen som gör det okej är om man är sjuk och där kanske jag kan räknas... Jag försöker övertyga mig själv om att det är okej, trots att jag inte har någon som kommer att tala om det motsatta för mig.

/ LisaLinnéa


Energiöverflöd

Hjälp vilken seg dag det här har varit. Nu får jag inte ont så ofta i alla fall, men jag har legat nästan hela dan. Och har sovit en hel del, eftersom jag kom på att det inte gjorde lika ont när jag kunde slappna av ordentligt. Så egentligen skulle jag väl behöva komma ut och göra över med lite energi, men jag tror att jag lägger den energin på att städa i stället, vill inte vara ute om jag får nya anfall av den enorma smärtan. Jag hatar att inte veta vad det är också, om man vet vad det är för fel är det lättare att acceptera, men jag brukar nästan aldrig ens ha lite ont i magen. Det är väl bara att leva med och hoppas att det inte kommer tillbaka. 

Men som sagt, städa lite och sedan fortsätta läsa.

/ LisaLinnéa

Ajajaj!

Usch, jag stannade hemma idag för att jag inte mår så bra. Och jag tackar mig själv för att jag tog det beslutet. Jag får typ som kramper i magen lite då och då, det varar inte länge men gör helt galet ont! Det är inte roligt alls kan jag säga. Jag har nästan aldrig ont i magen, men det verkar som att när jag väl har det så ska det vara riktigt jävligt. Jag hoppas att det går över snart, men tills dess ska jag bädda ner mig i soffan och kanske försöka öppna en bok.

/ LisaLinnéa

Tidsresa?

Det har inte blivit så mycket skrivet i helgen, vilket känns ganska bra eftersom det innebär att jag har haft annat för mig. Jag måste säga att det har varit en bra helg och det var helt klart att värt att åka. Jag har träffat mina vänner, varit 20-års kalas och träffat lite folk som annars förknippas med tredje året på gymnasiet, haft film- och tjockiskvällar, bowlat och lyssnat på en massa gamla skivor i bilen. Det har nästan känts som att man flyttats tillbaka ett år i tiden, för det var väl ungefär så det såg ut då. Kanske inte så händelserikt på så få dagar, men med samma folk inblandade.

Det kändes lite konstigt att säga hejdå i natt när vi kom hem, nu kommer vi väl inte ses på ett bra tag igen. Men som sagt så har det varit en bra helg och det känns ändå skönt att vara hemma igen och komma tillbaka till det nya normala.

Jag sitter här i lugnet och ensamheten och har det ganska skönt just nu. Men jag fryser som sjutton. Ska nog ta och linda filten runt mig och plugga lite. Sedan väntar Friskis och jag längtar! Har ju inte varit där på en vecka, hoppas bara att det är ett roligt pass idag. Måste ta och gå in på Konsum också, det finns inte så mycket ätbart hemma för tillfället. Jag skulle göra det inne i stan hade jag tänkt, men bussen kom precis när jag kom så för att slippa vänta tog jag den direkt. Jag ska väl klara mig några timmar till...

/ LisaLinnéa

Påskafton

Jag överlevde runt hela sjön och det har aldrig känts så kort som det gjorde idag. Vi var så duktiga, och jag är superstolt.

Pappa bjöd på lite påsklunch eftersom jag bjudit in mig själv dit vilket inte var helt fel. När jag kom hem fick jag vackert leka lite mad ungarna, vilket var roligt. Bidde väldans trött bara, råkade visst somna för en stund sen också.

Vad blir det ikväll? Jag han ner på systemet en sväng, men om jag är så sugen på att dricka upp det vet jag inte... Vi får se, skulle ju vilja grilla, men jag är knappast hungrig efter den lunchen och allt godis.

/ LisaLinnéa


Den lite mindre staden

Nu sitter man i den lilla staden som jag sa att jag aldrig skulle flytta ifrån. Hur kunde jag tro på det? Det räcker med en dag för att inse hur mycket jag trivs i min fina studentstad.

Men jag har fått träffa vännen min som numera bryter på dalmål, och som vanligt blev det en promenad genom staden och massa prat som avslutades på 37:an med lite glass. Underbara vår! Igår var det sommarklädsel, men jag var ju tvungen att sätta på mig en jacka när jag lämnade det varma radhusområdet. Men härligt var det.

Tyvärr tröt idéerna om vad kvällen skulle få bjuda på men det blev en film som var lite för äcklig, så eftersom vi ändå inte skulle kunna sova så passade vi på att färga mitt hår. Vet inte om jag är nöjd, kanske när det har blivit något ljusare. Men det är i alla fall inte en decimeters utväxt nu.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 11, då blir en runda runt sjön. Hur ska jag orka? Men först kanske jag ska ta och göra genusuppgiften som jag skulle ha gjort i snart en vecka...

/ LisaLinnéa

Diska, tvätta, packa

.. och åka. Det är väl ungefär så min eftermiddag ser ut. Kanske ska städa undan lite också, så det känns bättre när man kommer hem igen sen. Bara roliga grejer ska sysselsätta mig alltså. Eller?

Jag ser i alla fall fram emot matchen ikväll, och slipper sitta i min ensamhet. Något mer positivt.

Vi har pratat utvecklingspsykologi idag, Och det kändes inte som något nytt, ibland känns det som att man är tillbaka på gymnasiet. Men det var intressant, om lite långt, det kändes som att vi hade gått heldag i skolan när klockan var 12. Kanske har man blivit lite för bortskämt med att sluta tidigt...

Nu ska jag försöka leta fram alla grejer jag behöver ha med mig "hem". Det känns som att det är väldigt mycket, så det är bara att hoppas att jag inte glömmer nåt av det viktiga.

/ LisaLinnéa

Fika i solskenet

Underbara, underbara väder! Jag älskar solen väldigt mycket för tillfället. Men det ryktas om snöfall imorrn, det tycker vi inte om. Lite regn kanske jag eventuellt kan klara av, men snö är väl att ta i?

Har i alla fall setat ute och fikat på stan idag. Så mysigt! Men det känns ju inte så nyttigt och jag kommer ju inte hinna träna imorrn. Alltså borde jag ta en joggingrunda nu, men orkar jag det? Fast gör jag inte det finns risken att jag somnar och en sen kväll till vet jag inte om det är en bra idé. Svårt beslut.

Imorrn ska jag åtminstone fara mot ursprungshålan, vilket jag egentligen har måttligt stor lust med. Men ett väldigt stort Plus är att jag får träffa Tessan. Det var riktigt längesen, så det behövs!! Dessutom hoppas jag att det fina vädret håller sig där borta så kanske det finns möjlighet att grilla? Om jag får göra det så är det kanske till och med övervägande positivt att åka "hem".

/ LisaLinnéa

Tröttdag

Idag har jag mått som det känns som att jag borde ha mått igår. Trött och lite smått huvevärk. Jag somnade strax efter nio igår kväll, så jag förstår inte hur jag kunde vara så trött idag, men på sista föreläsningen visste jag knappt vart jag skulle ta vägen. Var  tvungen att sova en stund när jag kom hem. Blev av med huvevärken då, men lagom när vi skulle åka och träna kom den tillbaka. Jag genomförde träningen, men jag gjorde inte mycket mer än jag behövde. Inte mycket till psyke idag inte.

Har bokat bussbiljett till "hem"-resan som nu blir av på onsdag. Efter många om och men bestämde jag mig för det och jag hoppas att nån kommer och hämtar mig i Örebro nu bara. För annars hinner jag inte se matchen! Jag har ju inte nämnt hur galen jag kände mig igår när jag satt här i min ensamhet och kollade på när de oranga vann. Men det kanske inte är något som bör nämnas heller...

/ LisaLinnéa

En av två

Nu har jag rört lite på mig idag också. Härligt! Det blev en joggingtur som kändes som att den var längre än den halvtimmen som min kära pulsklocka meddelade att det tog. Men det är en halvtimme mer än ingenting och det var bra skönt! En sak avbockat på dagens lista som egentligen mest består av just träna och läsa. För matchen på TV i eftermiddag är en självklarhet. Och känner jag mig själv så kommer det inte bli något mer gjort efter det. Så det är dags att sätta fart med den andra punkten alltså. Men först lite energi i form av mat.

/ LisaLinnéa


Lagom är bäst

Väldigt trevlig och lagom kväll igår. Mycket skratt blev det. Bowling och biljard var det som gällde och biljard har jag inte spelat sen jag var liten, så jag hade inte så stora förväntningar. Men jag kan nog ändå utan att skryta påstå att jag hade bäst koll på det i vårt lag (andra laget var för bra för att räknas). Jag höll i alla fall den vita bollen på bordet. Och vi vann faktiskt första omgången (att det berodde på att motståndarna råkade slå i åttan håller vi tyst om).

Att det inte blev så sent var bara skönt, som sagt, alldeles lagom kväll. Tack för det!

Tyvärr bröt jag en av mina fina, röda naglar. Lagom när den hade växt ut igen sen sist den gick av. Nej, det är inte katastrof och jag överlever jättebra utan den, men lite tjejig kan man ju få vara. Fast det faktum att de är rödmålade kanske gör mig ganska tjejig ändå...

/LisaLinnéa

Hej träningsvärk

Vaknade som vanligt tidigt i morse, men låg kvar i sängen bra länge. Började med att läsa 10 sidor före frukost också. Känns bra att ha gjort lite idag i alla fall. Dimman som smög sig på igår kväll ligger fortfarande kvar utanför fönstret och det ser kallt och tråkigt ut ute. Blir nog att hålla sig inne större delen av dagen, så jag borde kunna läsa en hel del idag.

Sen kan jag ju hälsa träningsvärken välkommen. Både i armen och i rumpan, men det känns bra, då vet man att man har rört på sig. Får se hur det blir med den varan idag. Kan hända vi åker till Friskis, men det får träningskamraten avgöra, mig spelar det ingen roll idag känner jag. Kan ta en vilodag och träna imorrn om det är så. Kan ta en promenad i samband med att jag måste till affärn, om vädret blir finare vill säga. I annat fall skiter jag nog i det också.

Nu är det tillbaka till boken som gäller. Tackar för att det är en lättläst och intressant bok.

/ LisaLinnéa

Konstigt telefonsamtal

Jag hatar när det ringer nummer som jag inte känner igen. Och när nån ringer en fredagkväll är jag övertygad om att denne har ringt fel. När det ringde nyss tänkte jag nästan strunta i att svara, men det är väl bäst att svara kanske. Det första jag hör är att det är ett himla oväsen, varför jag hinner tänka nu är det nån full som slagit fel nummer. "Hej det är Jonathan, Stefans kompis". Men hallå? Varför kommer folk på såna saker när de dricker? Varför ska man ringa nån från nån annans telefonbok? Men jag borde inte bli förvånad, jag hade ju inte somnat så jag kan ju vara glad för det.

"Vi har träffats en gång, jag vet inte om du kommer ihåg mig?" Haha, jodå, jag drack ju inte så mycket så det är lugnt och jag har faktiskt lite minne. Så börja han snacka om sangria eller nåt för att föra en konversation. Jag fattar inte hur han kunde hålla sig så samlad och låta helt bekväm i situationen. Jag skulle visserligen aldrig ringa någon bara för att jag slagit vad, men skulle jag göra det skulle jag haka upp mig på orden eller skratta enormt mycket. Jag visste knappt vad jag skulle säga fast han ställde frågor. Men han är ju trevlig så det gjorde väl inte så mycket, jag blev så förvånad bara. Stefan tyckte att jag kunde behöva muntras upp lite som skulle plugga en fredagkväll. Och ja, jag blev ju inte mindre glad i alla fall.

/ LisaLinnéa


Joggingtur

Jag har varit ute och joggat en liten sväng nu. Skönt var det, men tyvärr så håller min hals inte riktigt med om det. Men just nu struntar jag i min hals. Ska Tessan dra med mig runt sjön nästa helg så måste jag åtminstone ha joggat lite innan. Fast klarade jag av det i julas borde jag klara det nu, lär ju vara bra mycket bättre tränad nu än då. Jag har ju trots allt blivit ganska duktig med träningen nu :)

/ LisaLinnéa



Man kan inte förutse allt, ibland begår man misstag. Det var inte vad jag tänkte och det var kanske inte genomtänkt, men det är för sent att göra något åt.

Badminton och läsa

...det blir nog dagens aktiviteter.

Jag ska läsa idag. Nån gång. När jag väl började blev jag avbruten och nu börjar det bli dags att laga mat. Blir väl att sitta hela kvällen med bokjäveln. Eller ja, egentligen ska jag väl läsa två böcker... Men som Stefan sa så är det värre att hamna efter än att plugga. Så det är bara att ta tag i det.

Förmiddagen ägnades åt att spela badminton, det var riktigt kul, och bra så jobbigt. Det var nog lite farligt att vara i mitt lag dock, det var inte bara en gång som jag höll på att slå min lagkamrat i huvet. Men som tur var träffade jag aldrig, det hade ju varit lite hemskt. Jag höll bara på att få bollen i huvet av en lagkamrat, men det hade nog gjort bra mycket mindre ont. Kul var det i alla fall och jag hoppas att det blir fler gånger.

/LisaLinnéa

Planeringsbekymmer

Nu lider jag av beslutsångest igen. Förut gällde det huruvida jag skulle åka hem i helgen för att följa med mamma och åka skidor och få se matchen på söndag, men det bestämde jag mig för att jag inte orkade med. För jag tror att jag mår bäst av att vila upp mig lite så att mitt psyka får chans att återhämta sig. Men nu har jag flera alternativ till vad jag ska ägna lördagskvällen åt. Och jag kan inte bestämma mig. Orkar jag träffa massa nya människor som jag ska vara social med? Det kan ju vara väldigt roligt att få träffa nytt folk och hade jag känt mig stabil hade jag nog inte ens funderat, men jag vet inte om jag orkar just nu. Då känns det tryggare att åka och bowla med de som jag vet att jag trivs med. Det är naturligtvis inte helt främmande människor i första alternativet, men det bara ett par som känns som att jag känner och det är de främmande som skrämmer mig just nu. Får väl fortsätta fundera, men det lutar mot tryggheten för till fället. Men jag får se...

/ LisaLinnéa

Skatteåterbäring

Jag har ju glömt bort en av de få sakerna som gjorde mig lite glad igår. Jag fick deklarationspapprena igår. 4600 tillbaka till mig. Ja tack, det har vi inget emot :) Måste bara se till att deklarera här nån dag...

/ LisaLinnéa

Vändpunkter

Det är nästan så att jag vill tacka min hemska dag igår, för det verkar ha varit vändpunkten. Idag finns inget att gnälla på! (Om man bortser från de meningslösa uppgifterna vi måste göra) Kanske är det vädret, men det kändes bra redan när jag vaknade, så jag väljer att tro på att det är skitdagens förtjänst att det blev en toppendag idag. Då var det ju nåt bra med den dagen också. Egentligen har jag nog bara enorma humörsvängningar som har nån eventuell naturlig förklaring, men det kvittar.

Vi gick och köpte glass idag, då kändes det verkligen som vår, näst intill sommar. För det är sånt väder också. Helt underbart! Kanske har det vänt mot vår på riktigt nu? Hoppas, hoppas, hoppas!

Måste ju skriva att Sveriges Kung har varit på besök på universitetet idag. Och på den nya mataffären. (Inte för att jag såg honom, men det var svårt att missa alla polisbilar) Solen lockade ut väldigt mycket folk, men vi kom på att det nog var Kungens förtjänst också. Det var en stor folkmassa som samlades ute i alla fall.

/ LisaLinnéa


RSS 2.0