Hurtig

Jag är inte lite stolt över mig själv. Jag åkte och tränade ensam idag och jag kom ihåg vägen också. Det kanske finns hopp för mitt lokalsinne ändå. Jag vaknade halv åtta eller nåt i morse och jag tänkte igår att jag skulle träna om jag vaknade i tid. Jag vaknade ju mer än i tid, så då får man väl hålla sig till det. Så vid halv nio gick jag upp och kokade gröt. När jag hade tränat klart och kom till hållplatsen var det nästan en kvart kvar tills bussen skulle komma så för att fördriva tiden så började gå. När jag hade gått typ 4-5 hållplatser bort vågade jag inte gå längre för jag visste inte vart nästa hållplats låg. Men det var fortfarande tio minuter kvar tills bussen skulle komma. 

Tyvärr kan jag inte vara lika stolt över dagens mathållning. Tog nåra mackor nu, får se om jag orkar laga mat sen, annars letar jag nog på nån matlåda.

/ LisaLinnéa


Då var mamma på väg till Thailand

Mamma ringde för nåra timmar sen och tala om att de var påväg att åka mot flyplatsen (Stockholm antar jag). De flyger inte förrän imorrn förmidda, men de skulle tydligen sova kvar en natt. Låter i och för sig smart om jag känner de sällskapet rätt. I alla fall en av dem är världens tidsoptimist, så det är nog säkrast att inte ha så långt till flyget.

Jag vet inte vad det tog åt mig när hon ringde. Jag har inte saknat mamma på jättelänge, jag har ju valt att inte åka hem innan hon skulle åka. Men då börja sakna henne jättemycket. Kanske är det för att jag vet att jag inte kan träffa henne på tre veckor, men det har jag ju vetat hela tiden. Det kanske bara var avundsjuka också. Jag hoppas hon får det bra i Thailand i alla fall. Men jag måste säga att jag är lite smått orolig för min kära bror. Men tror han att han klarar av att bo helt ensam i tre veckor och fixa all mat och så så får jag väl lita på det. Jag åker nog hem och ser till honom nån helg ändå.

/ LisaLinnéa

Mellis

Efter att jag slumra till en stund så vart jag lite piggare och lite gladare, men det är ju knappast nån toppendag det här. Sitter och äter mitt nya favorit mellanmål, blåbär, banan och yoghurt med lite vaniljsocker i. Det borde man väl bli pigg av? Tänkte försöka göra mig glad med god mat ikväll också, jag hoppas att jag lyckas. Annars känns det som att den här dan bara kan försvinna. Ska väl ta tag i lite städning också och kanske lite annat som egentligen är måsten men som inte blir prioriterade så högt på min lista. Bara för att se till att denna fredagen blir riktigt tråkig. Känns rätt skönt att vara ensam just nu i alla fall, är inte på vara-social-humör. Då behöver jag inte förstöra någon annans dag också. Om jag sätter fart nu kanske jag kan få en skön myskväll i alla fall.

/ LisaLinnéa

Deppdag

Nu har jag varit lite duktig och varit i skolan och lånat några böcker till fördjupningsuppgiften. Jag har fortfarande inte riktigt kommit på vad jag ska skriva om, men jag ska kolla lite i böckerna och hoppas på att jag kommer på något bra.

Jag insåg precis att jag känner mig jätteseg idag. Det känns jättetråkigt, för jag vet inte varför. Jag fick sova ut i morse, jag behövde inte stressa och det är Superfint Vårväder ute. Jag borde vara pigg och glad! Men nej, jag känner mig bara trött och depp och jättetråkig. Jag skulle nog behöva göra nåt, men vad? Ta vara på solen när den väl tittar fram vore ju vettigt, men jag har inte lust alls att gå ut. Känns som en dag när jag hellst skulle vilja ligga under täcket och sova eller nåt. Jag känner mig som jag brukar göra när det är mörkt kallt och skitväder. Men det är ju inte nåt utav det så jag förstår inte. Jag vill vara pigg och glad!!  Varför får man inte bestämma själv om sin kropp och sina känslor? Glädjen från igår verkar totalt bortblåst.

/ LisaLinnéa

Senil eller blind?

Jag var och hämtade ut min telefon idag, som har varit på lagning, men det verkar som att en knapp fortfarande glappar. Men alla andra funkar så jag vet inte om jag orkar lämna in den igen. Får se hur mycket det stör, för jag vill inte ha nån lånetelefon igen!

När jag ändå var på Bergvik kollade jag lite i affärer. Hittade två t-hirts att inhandla. Passade på att gå in på ICA Maxi också och kom på att jag skulle ha ett register till en pärm, så jag köpte det. Har jag det med mig hem? Nej! Bara för att jag kom ihåg det för en gångs skull så ligger det kvar på bandet i kassan. Jaja, har jag klarat mig innan så ska jag väl klara mig utan ett tag till. Men man kan ju fundera på om jag har blivit blind eller nåt...

Imorrn ska jag ta tag i fördjupningsarbetet som ska skrivas. Hoppas att jag kommer på något att skriva om bara. Men nu ska jag fira att jag klara tentan med en påse popcorn :)

/ LisaLinnéa

Lyckorus

Jag klara tentan! Jag är helt galet glad! Jag fattar inte hur det gick till!

Nervositet

Nu är det mindre än en timme kvar tills jag ska stå och prata om "vi och dom" i tio minuter. Jag är ganska nervös. Det är fortfarande lite för långt, men det känns bättre än om det skulle vara alldeles för kort. Tack vare Stefan har jag fått till det lite bättre, fått fram en vettigare slutsats, så nu känns det ändå som att det är ett helt okej arbete. Tack så mycket. Jag gick upp tidigt i morse för att göra klart det, men jag har inte hunnit lära mig det så bra som jag skulle vilja. Jag får öva några gånger till nu och hoppas på det bästa.

/ LisaLinnéa

Vi och dom

Nu har jag kämpat med att få ihop min "vi och dom" framställning till nåt vetiigt mer eller mindre hela dan och vet inte om det är nå vettigt alls. Det kändes så bra i morse, men nu vet jag inte alls om det är sammanhängande, eller om jag ens håller mig till ämnet. Det känns mest förvirrat, men jag får ta tag i det imorrn bitti. Jag tror inte att jag blir nå klokare idag ändå. Jag har haft två pauser, en för att laga och äta mat och en för att träna, annars har jag setat hela dan. Känner mig lite stolt ändå att jag har klarat av det. Men vi får se vad det blir av det. Jag hoppas på att jag har fått lite distans till det imorrn.

Nu är jag helt slut i huvet och fattar knappt vad jag håller på med. Lär kanske gå och lägga mig. Vad det känns som en väldigt meningsfull dag... Eller kanske inte. Men jag har i alla fall tränat, det var riktigt skönt!

/ LisaLinnéa

Den röda tråden

Jag kom igång riktigt bra med skrivandet på min framställning i förmiddas, men nu när jag läste igenom det vet jag inte riktigt vart den röda tråden har gömt sig. Jag tappade drivet lite efter att jag lagat mat och ätit också. Men jag blev på bra humör för jag gjorde jättegod mat! Ska nog ta och skriva in det jag skrivit på datorn så att det är lättare att pussla ihop det till något sammanhängande och försöka få den röda tråden lite tydligare. Skulle bara behöva lite mer motivation, även om det går rätt bra mot vad det brukar göra...

Kanske märks att det är ont om röda trådar här idag.

/ LisaLinnéa

S

Vad mycket ett telefonsamtal kan betyda.
Blev förvånad, men jag blev glad.
Du betyder fortfarande massor.
Och kommer alltid att göra.
Tack vännen.

Avundsjuk

Jag är glad att jag inte la mig och vila när jag kom hem även om det hade varit bra skönt. Jag kom i stället igång med arbetet som ska presenteras muntligt på torsdag i tio minuter. (Vad konstig den meningen blev, presentationen ska vara tio minuter alltså.) Det blev "Vi och dom" som tema, jag hoppas jag kan få fram nåt bra om det. Har börjat kolla lite i styrdokument (vilka inte är så roliga att läsa) och i boken så jag har lite tankar, men jag hoppas de sitter kvar tills imorrn, för nu tänker jag ta kväll!

Var tvungen att ringa upp mamma också eftersom hon ringde mitt i föreläsningen idag. Hon babbla på i nästan en timme, vet inte vad det var med henne. Hon åker till Thailand på lördag och har fortfarande inte fattat att hon ska åka, fast nu hade hon väl i alla fall börjat packa lite grann. Jag vill också åka till värmen!! Tänk vad skönt, inte bara att få sola och shoppa utan också att slippa få tillbaka tentan och få veta hur mycket man måste göra om, slippa skriva en uppsats, slippa skriva om praktikplatsens värdegrundsarbete. Förstå vad härligt. Men mamma ville inte byta verklighet med mig, så jag får vackert göra det.

/ LisaLinnéa

Noll pluggsugen

Jag är inte alls sugen på att plugga, men det är just det som jag måste göra. Har inte kommit längre än att ha läst igenom uppgiften ännu en gång och konstaterat att jag inte har en aning om vad jag ska prata om i tio minuter på torsdag. Men jag ska försöka läsa lite tills jag ska ner och hämta tvätten och sen laga lite mat. Sen är det föreläsning tills klockan 17, känns så jäkla långt, men förhoppningsvis är det intressant.

Det är ju fettisdagen i dag så jag får ju stoppa i mig  en semla också, det är ju alltid en tröst.

/ LisaLinnéa

Musikbrist

Hur kan man lägga in enbart två lektioner mellan 8.30-16.00? En på förmiddan och en på eftermiddan, alltså var båda enormt långa! Jag höll verkligen på att somna när vi kolla på film. Åkte och träna nästan direkt som tur var, annars hade jag nog bara somnat när jag kom hem.

Lite då och då brukar jag hitta nån fras ur nån låt som jag fastnar för, men nu när jag skulle vilja ha en som som uttrycker nåt som jag känner nåt för så hör jag ingenting. Ofta brukar jag hitta det i låtar som ja hört massor av gånger, men inte tänkt så mycket på, men inte ens där verkar jag kunna hitta nåt. Jag skulle nog behöva höra lite ny musik, eller ja, sånt som jag inte hört förut. Jag vet inte varför jag vill ha nån låttext att uttrycka nåt med, men kanske är det nån känsla av att känna igen sig i nåt som nån annan skrivit som känns bra. Eller nåt.

Sötaste Thea fyller 6 år idag också, så jag har fått prata med mina älskade barn. De är så söta, men Thea lät lite besviken när jag sa att jag var hemma i Karlstad och inte kunde komma och fira henne, fast hon vart nog glad att jag ringde också. Noah blev i alla fall jätteglad när jag ringde. Hjälp vad jag saknar dem! HippHippHurra för att lilltjejen börjar bli (för?) stor i alla fall!

/ LisaLinnéa

Borta bra...

Då var man hemma igen, skönt efter den tråkiga tågresa men det har varit en trevlig helg. Skönt att komma bort och roligt att träffa Stefan. En skön helg tycker jag allt, man behöver egentligen inte göra så mycket. Nåt annat än det vanliga är det som behövs ibland bara.

Jag hittade en sjukt fin jacka i Göteborg som jag skulle vilja ha om den inte hade varit så dyr. Men det var typ en sommarjacka och det känns ju inte så aktuellt just nu. Och som sagt så var priset högt! Den kanske kan gå att hitta här också men det får bli att leta när den kan reas ut.

Nu borde jag satsa på skolan de närmsta veckorna, men jag vet inte hur jag ska göra. Jag vill verkligen träffa Tessan och jag funderar på att åka hem en helg också. Vi får se hur det blir.

Den här veckan lär det blir plugga, träna, plugga och plugga i alla fall. Hoppas jag klarar av det.

/ LisaLinnéa

Storstadsliv

Sitter i Stefans rum, som känns nästan lika stort som hela min lägenhet. Inte riktigt kanske, men Erics rum är nog fan lika stort som min lägenhet i alla fall. Tänk om man bodde så här, jag blev nästan sugen på att bo tillsammans med någon nu i alla fall, fast jag tycker det är skönt att bo själv egentligen. Men jag gillar verkligen deras lägenhet, när de fått i ordning tror jag det kan bli riktigt fint.

Igår satt vi här och hade trevligt och åt värsta middan som Stefan ordnat. Det var supergott, han kan laga mat han.  När vi satt i köket och prata och så, så såg vi hur det började lysa blått utanför. Det var typ sju polisbilar alldeles utanför här och massor med folk som gick fram och tillbaka och vuxna människor som började bråka lite då och då. Tydligen hade det varit nåt bröllop i huset mittemot som spårat ut. Spännade det här. Dessutom lyckades Stefan bränna en påse pocorn i micron. Det luktade fan, tror det var nära att det började brinna där... Jag tror egentligen att det var microns fel, för den verkar inte vara den bästa, men det är ju roligare att skylla på Stefan. 

Har inte riktigt fått koll på vad som är tanken med dagen, men tror att det blir in till stan en sväng och efter att ha tagit hand om disken så konstaterade de att det blir att äta ute idag. 

/ LisaLinnéa

MysTorsdag

Igår var en lång, men otroligt lyckad dag. Heldag i skolan, förutom ett par timmar då jag var hemma och sov midda. Efteråt gick vi till Maria en sväng innan vi skulle träna, men väl där var det många turer fram och tillbaka om huruvida vi skulle träna. Tio minuter innan vi skulle åka konstaterade Maria att vi skiter i det så då var vi tvugna att meddela detta till de andra, men det vart inte så i alla fall så vi åkte och tränade. Alternativet till att träna var annars att spela spel och dricka  vin, men det hann vi med efteråt. Det var sjukt roligt och trevligt!! En alldeles lagom kväll, även om jag är emot alkoholintag dag innan man ska till skolan. Jag brukar ju inte tycka om vin heller så jag tänkte att det spelar ju ingen roll eftersom jag ändå inte kommer att dricka något. Det var dock fullt drickbart, så det blev mer än väntat, men jag är ju ganska lugn så det var inte så farligt. Enormt lyckad kväll!

Upp tidigt i morse för att packa inför göteborgsvisiten, jag hade plockat fram lite kläder så det gick rätt fort och det behövs ju inte så mycket. Så nu sitter jag på tåget påväg neråt. Det var dock försenat så jag hann med att bli lite irriterad för att jag fick vänta extra också, men nu är jag på väg så det känns bra. Ska bli roligt att få träffa Stefan. Dock känns det lite jobbigt att jag ska bo med två killar, är ju inte van vid att umgås med killar ens längre, men jag ska nog överleva :P

/ LisaLinnéa


Strike? För alla utom mig.

Skön dag :)

Mamma hade tagit med hembakta semlor så vi fikade på det när de kom i förmiddas innan jag gick till skolan för att diskutera en bok (vilket Måns hade väldigt svårt att förstå vitsen med) men var hemma efter en timme igen. Då var de och handlade och sen åt vi fläskfilé som tyvärr inte var så gott som moster utlovat, men det gick ner och det fick bli det i matlådan imorrn också.

Eftersom mina brodrar protesterade högljudt mot mammas förslag att åka pulka så kom Filip på att han ville bowla. Det var riktigt roligt, men jag var nog fan ännu sämre än vanligt. Enda gången jag fick ner alla käglor på en gång blev det bara spärr och dessutom inte ens för min egen räkning då Måns råkade gå före mig! Jävligt surt! Men lite tid tillsammans med mina bröder var väldigt trevligt.

Har lyckats trycka in ett träningspass idag också, så jäkla skönt att det blev ett till, tre per vecka känns det som att jag vill köra i alla fall.

Nu har jag fått TVÅ blommor i fönstret. Mamma kom ihåg att ta med den jag fick när jag fyllde (förstår inte varför man ger mig en blomma i födelsedagspresent) och så köpte de en liten blomma till krukan som jag fick av mormor (som är utformad som en katt och jag tycker inte alls särskilt mycket om den) så nu ska jag se hur många dagar jag lyckas hålla liv i dessa. Det är alltid lika spännande. Jag förstår inte att jag kan vara så enormt dålig på att ta hand om blommor, jag är verkligen värdelös. Min mamma är duktig och tycker om att hålla på med sånt, och Filip lyckas alltid hålla sina blommor levande och fina, men jag? Men det kanske är bristen på intresse som spelar in...

Nu ringde mamma precis och talade om att de kommit hem ordentligt. Och vad säger hon mer? Jo, att hon hade makaronipudding i kylskåpet som skulle vara till mig. Visst klarar jag mig bra utan mammas makaronipudding eftersom jag har egen i frysen, men troligtvis är hennes godare och dessutom innebär det ett tillfälle till som jag inte skulle behöva laga mat själv. Och till det värre: hon hade kokat risgrynsgröt för min skull. Gått upp i morse för att göra det! Den kom hon ihåg att ta med, men den låg kvar i bilen! Jävla klantarsel säger jag bara. Jag vill ha risgrynsgröt!!! (Jag vet att jag låter som ett barn, jag brås på mamma.)

/ LisaLinnéa

Väntan

När man väl har den efterlängtade sovmorgonen, när vaknar man då? Klockan 7!! Fan vad irriterad jag blev, men låg kvar till 8 i alla fall. Nu väntar jag mest på att min familj ska komma och kanske ska förbereda mig lite inför seminariet så jag har lite koll på vad jag kan tycka.

Tyvärr är det inte så fint väder än så länge, jag kan ju hoppas att det blir bättre, för mamma skulle nog plocka med ett par pulkor. Annars får vi väl försöka hitta på nåt annat.



Det är nånting i hennes blick som alltid, lämnar dej stum
Hon har sitt Monalisa leende, men hon känner inte dej och ditt mysterium
Hon har aldrig sjänkt dej saker, inga foton, ingen vänskapsring
Men om bara minnet av hennes ögon finns kvar, saknar du ingenting

Välbefinnande och popcornsberoende

Just nu känns det faktiskt rätt bra, det ska bli roligt att få besök imorgon och det ska blir roligt att åka till Göteborg på fredag. Jag har gjort det som ska vara gjort till skolan imorrn och dessutom städat. Synd att den känslan inte kommer att vara så länge, snart kommer stressen att komma tillbaka och skölja bort allt som känns bra. Men jag får leva på det här ögonblicket när jag känner att jag kan sitta still utan att få dåligt samvete eller känna att jag egentligen borde göra nåt annat. Och det är sovmorgon imorrn. Tack för det, det behövs! Det hade inte gjort något om det fanns någon plan för när jag ska få träffa bästa vännen också och pappa också förresten, då skulle det kännas riktigt bra just nu. Men man kan väl inte få allt när man väljer att flytta åt olika håll hemifrån.

Jag funderar på om jag skulle unna mig en påse popcorn så här på en tisdag. Vet inte om jag är värd det eftersom jag inte kommer att träna så mycket den här veckan, men å andra sidan kanske man kan unna sig det när man mår bra (ett argument för att inte bara använda sig av tröstätande som anledning). Jag måste nog försöka bli av med mitt popcornsberoende, eller i alla fall minska på det. Men det är bättre än att äta godis eller chips, vilket jag använder som argument för att fortsätta äta alla dessa påsar med popcorn. Vi får se vilket argument som väger tyngst för dagen, om jag lyckas stå emot frestelsen. Jag har ju trots allt varit lite duktig idag...

/ LisaLinnéa


Mor och brodrar

Hade en hemsk redovisning idag, men det gick bättre än jag trodde. Fördelen med dessa luddiga uppgifter är att alla tolkar dem olika och då behöver man inte känna att man själv gjort fel. Jag klarade av att stå hyffsat still och inte hålla på och ramla omkull också. Bra jobbat Lisa, du gör framsteg!

Nu har jag läst ut boken som jag har seminarium på imorrn också, så nu kan jag koncentrera mig på att ta reda på tvätten och städa. För imorrn kommer mamma och mina älskade brodrar! Då är det bäst att ha lite städat så att inte Filip kan säga "Vad var det jag sa!". Jag hoppas att Filip gillar lägenheten lite i alla fall, det skulle kännas bra, även om det egentligen inte har någon större betydelse, för jag tycker ändå jättemycket om min lägenhet. 

Jag blev enormt berörd av boken vi skulle läsa, Mig äger ingen. Jag vet inte riktigt varför egentligen. Jag borde ju inte bli förvånad eftersom jag berörs av det mesta, men jag blev förvånad av hur mycket den berörde mig. Jag gillade verkligen den berättelsen.

Hämta tvätten var det som skulle göras närmast. Sedan väntar bara det tråkiga städprojektet.

/ LisaLinnéa

Det gamla

Lång dag idag, var i skolan till 16.40, eftersom vi var tvugna att jobba med vårt studiegruppsarbete. Var bra segt och jag hann bli lite irriterad också. Sedan var det bara hem fort som sjutton för att kasta i sig nåt att äta och gräva fram träningskläderna och byta om. Tur att man är av det kvinnliga könet och kan göra flera saker samtidigt.

När jag kom hem efter träningen så fick jag en smärre chock. Jag tycker att jag bryr mig lite om hur jag ser ut när jag går till tvättstugan, men när jag stog där nere och vänta på hissen kommer grannen ut från tvättis - i morgonrock och flipflop-tofflor! Jag sätter åtminstone på mig kläder innan jag går dit, om än de fulaste jag har så är det i alla fall kläder.

Jag läste på Tessans blogg och insåg att jag saknar henne också! Mycket! Känns lite hemskt att säga, men det är inte mycket jag vill ha tillbaka där hemma. Eller det där blir nog också fel, för om det kunde vara som det en gång varit när det var bra så skulle jag väl vilja ha tillbaka vissa delar av det livet. Men så är inte fallet och jag har fått det himla bra här och trivs bara bättre och bättre så just nu skulle inget kunna få mig att flytta tillbaka. Jag har inget att flytta tillbaka till. Men Tessan min vän saknas i det "nya" livet. Att bara gå runt och ha nån vid sin sida, utan mål och ingen av oss vet vad vi vill göra, att bara finnas tillsammans. Att få höra hur dålig jag är och alla andra orsaker till att tracka mig, som stärker ens självförtroende för jag vet att hon aldrig skulle vilja mig nåt illa, oavsett hur elaka saker hon säger. Och att få jävlas tillbaka. Och att bara ha jävligt roligt. Hoppas vi kan planera in en träff snart. Det behövs.

/ LisaLinnéa


Mästerkocken har gjort det igen

...MISSLYCKATS!

Varför lyckas jag alltid med att misslyckas med maten när jag förväntar mig att få äta nåt gott? Och när jag tänker att "det här blir nog ingen höjdare" så blir det jättegott? Nu har jag i och för sig inte ätit dagens försök än, men potatisgratäng och kyckling, det borde ju vara gott. Jag stekte kycklingen och tänkte att jag skulle göra en sås till, ifall gratängen blir torr så är det ju godare så. Men såsen blev att smaka fan rent utsagt, så nu har jag lagt ner försöken till att ge den en godkänd smak. Jag får hoppas att potatisgratängen blir bra så kan jag försöka undvika såsen. Det här är inte första gången jag blir besviken på mina fösök att laga lite "godare" mat. Jag ska nog hålla mig till köttbullar och makaroner, det smakar i alla fall likadant varje gång, om än inte överdrivet gott. Konstigt att man är trött på och tycker det är tråkigt att laga mat?

/ LisaLinnéa

För vännerna

I know it's not much but it's the best I can do
My gift is my song and this one's for you
And you can tell everybody this is your song
It may be quite simple but now that it's done
I hope you don't mind
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world



Det är i soffan med boken jag borde befinna mig. Jag önskade ha något att säga utan att ha det. Då kom jag att tänka på låten Tessan bad mig lyssna på. Ta åt sig den som tycker sig bör.

/LisaLinnéa

Giftermål

Jag måste nog ändå lägga in en kommentar som jag tänkte trycka in i förra inlägget men aldrig gjorde. I berättelsen om den läskiga mannen där han säger att jag sminkar mig lagom mycket. Jag sminkar mig inte alls! Det gjorde det hela lite halvkomiskt, men det var dock det enda som kändes det minsta komiskt i hela situationen.

Jag kom precis på att jag drömde en helskum dröm i morse också, som fortsatte även om jag vaknade emellan. Jag skulle gifta mig - med vem har jag inte en aning om, tror det växlade under tiden drömmen fortgick - men allt gick åt helvete, först var det mammas fel men sen var det bara allmänt jättekonstigt. Det fanns nog egentligen inget sammanhang i nånting, men det var lite läskigt att det aldrig tog slut. Fast alla drömmar är i och för sig läskiga. Men det avskräckte mig verkligen från giftermål, om det överhuvudtaget någon gång skulle bli aktuellt vill säga. Jag vet inte ens om jag hade velat gifta mig innan, men nu känns det bara som Aldrig I Livet! Men jag skulle ju tro att den känsan försvinner med att jag glömmer bort denna enormt konstiga drömmen. Hoppas det i alla fall. Jag hann i alla fall aldrig gifta mig i drömmen och jag blir inte förvånad om den detaljen i drömmen slår in. Bara det inte sker på samma sätt som i drömmen.

/ LisaLinnéa

Träning, kyla och ett skrämmande möte.

Vart tar dagarna vägen? Jag gick upp nio i morse för att äta i tid innan jag skulle träna. Jag hann läsa några sidor innan det var dags att möta upp Emily vid bussen för att åka till Friskis. Man blir så bortskämd när man har kunnat åka bil till träningen, men nu vet jag (nästan) hur man ska gå när man åker buss så nu behöver jag inte vara lika beroende av Maria för att träna. Men allt tar så mycket längre tid med buss, så jag kommer nog inte åka med den så ofta i alla fall. Då hade man varit lite duktig för dagen. Efter att ha duschat väntade spisen och spaghetti och köttfärsås skulle tillagas. (Vilket idag blev väldigt smaklöst trots att jag tyckte att jag kryddade massor.) Jag var också tvungen att handla, eller ja, jätteakut var det inte, men jag hade planerat att göra det i alla fall. Så efter att ha tagit reda på diskberget så bar det av mot stan och vidare mot Willys för att handla mat.

Nu hoppas jag att jag ska klara mig utan att åka och handla på ett tag, för det blev fan inte billigt. Och dessutom glömde jag att köpa popcorn! Hur ska jag överleva den här kvällen?

Och jag har ju ett sånt självscanningskort så det går ju väldigt smidigt att handla på Willys för det mesta, men idag, bara för att jag hade handlat massor, råkade jag ut för kontroll och var tvungen att packa upp allt igen. Hur nervös blir man inte då att man ska ha missat något? Jag blev i alla fall nervös, men jag klarade mig bra. Det tog en jävla tid att handla mot vad det brukar göra att handla också, och jag har frysit ihjäl typ tre gånger på två och en halv timme. Förbannade bussar att inte komma när jag vill.

Jag var duktig och fixade ett busskort idag också och hämtade ut biljetterna till Göteborg. Så jag har ändå varit ganska duktig idag och uträttat en del, men det känns ändå som att dagen bara har försvunnit.

Jag träffade en jätteläskig gubbe också när jag stog och väntade på bussen i stan. Jag såg honom innan stå och prata med en annan tjej som såg ganska besvärad ut och jag kände nästan på mig att han skulle komma fram till mig sen. Det gjorde han när jag stog med telefonen och skrev sms. Han prata på som fan om allt möjligt och efter ett tag kändes det väldigt privat. Han fråga vad jag hette, vart jag bodde, om jag bodde ensam och allt möjligt. Och så talade han om att jag var fin som sminkar mig lagom mycket och har vårdad klädsel. Och att jag hade ett bildat uppförande. Han erbjöd mig att komma hem till honom och fika nån gång, eller ringa om jag kände mig ensam eller ledsen. Det var fan skitläskigt. Han gav mig ett visitkort som jag antar att hans nummer stog på (jag kastade det så fort jag kunde!) och han hade en hel bunt med såna kort i jackfickan. Vem fan går runt massor av visitkort i fickan som privatperson. Han påstod sig vara nykterist också, annars hade jag snarare gissat på motsatsen. Jag kunde ju inte gå därifrån heller eftersom jag väntade på bussen, men jag kom på sen att jag kunde ha gått till nästa hållplats, för det var typ 10 minuter kvar från början. Då var det dock för sent när jag kommit på det.

Nu är jag i alla fall hemma och tänker nog inte göra nåt mer idag, jag hade tänkt laga lite god mat och mysa med mig själv, men jag satsar på att tina upp med lite te och smörgås i stället tror jag. För upptining är jag i stort behov av! Ska nog ta och låsa in mig själv så jag slipper oroa mig för några konstigheter också. Så kvällens vänner blir nog den varma koppen med te, boken, täcket och senare även TV-apparaten. Jag kommer ju som sagt troligtvis sitta och gnälla på melodifestivalen idag också.

/ LisaLinnéa


Gratis är gott

Att jag lyckades komma tillbaka i rätt sovfas hade jag inte mycket för idag, sov skitdåligt i natt och ville knappast gå upp i morse, men gick väl till skolan i alla fall. Men när jag ätit lunch sov jag i alla fall lite middag, så nu känner jag mig som människa igen.

Ska till Blue Moon Bar i eftermiddag och äta gratis tacos med ett gäng tjejer. Det ska bli riktigt trevligt.

Fick ett tjockt kuvert idag, från mamma kunde jag ju se, som var lite halvmjukt men det kändes att det var något hårt i mitten. Jag vet inte om det var nåt försök till att försöka göra innehållet svårgissat eller om det var i nåt annat syfte, men jag känner min mamma så jag visste vad det var. Eftersom att det trots allt är Alla Hjärtans Dag i morgon. En ask med geléhjärtan! (Som hon hade lindat in i en tidning.) Tack mamma vad du är söt! Det är ju egentligen inte särskilt gott, men jag kommer ändå att äta så att jag får ont i magen. Och jag blev jätteglad, för jag kan ju bara inte vara arg när hon gör sånt.

/ LisaLinnéa

Känslosamt

Idag hade vi en väldigt stark föreläsning. En mamma till en missbrukare berättade om sin verklighet. Jag trodde att han hade kommit ur sitt missbruk, men så var inte fallet så jag tyckte att det var väldigt jobbigt, men också väldigt intressant att få höra. Han hade tydligen varit placerad i Linde under en period, så det gjorde att det kändes ännu närmare. Jag blev så imponerad av hur hon orkade stå där och berätta om allt. Nu väntar hon i princip på att han ska dö lät det som. Förstå vad hemskt, att ens son inte ens blir 26 år gammal. Det var jobbigt, men den närmsta veckan kommer nog att vara rätt tung.

Sen var det en seg föreläsning som bara innehöll en massa siffror och statistik. Egentligen var det ett intressant ämne , men det var bra tråkigt.

Och så var det träningsdags idag igen, ett riktigt roligt och skönt pass tyckte jag :)

Nu borde jag lägga mig och läsa lite innan jag ska sova.

Just det, lovade mamma ett telefonsamtal också, kanske inte är så populärt att glömma det.

/ LisaLinnéa

Bra jobbat

Nu har jag kämpat för att hålla mig vaken hela dan och dessutom lyckats, så kan jag inte somna ikväll nu så blir jag riktigt arg! Jag vill inte vara helt död imorrn när jag ska sitta på föreläsningar hela dan. Fast vi har lite sovorgon imorrn också var de så snälla och talade om för mig. Tack, jag behöver ju tydligen någon som talar om sånt för mig...

Har varit och tränat nu också, jag är så glad att jag verkligen har kommit igång och nu börjar det kännas som att det ger nånting. Jag hoppas innerligt att vi klarar av att hålla i och fortsätter vara så här duktiga :) Jag är så stolt över mig själv. Men jag måste nog lägga om mina matvanor nu när jag tränar. När jag inte gjorde över med så mycket så kändes det som att jag hade en bra balans på mängden mat jag stoppade i mig, men nu behöver nog den mängden ökas lite, och att bara öka med mackor är nog inte en överdrivet bra idé... I alla fall inte om jag vill att det ska reultera i viktminskning också.

Kanske ska lägga mig i sängen och läsa lite och hoppas på att jag somnar snart? Jag börjar bli trött och har nog aldrig varit så glad för att känna det ;)

/ LisaLinnéa

Vadå, har vi sovmorgon??

Har man sovmorgon så har man ju koll på det. Det är ju självklart! Speciellt när man är inne i en period när man kommer i säng lite för sent och är jättetrött på morgonen. Som jag är nu alltså. Men visste jag att vi började 45 minuter senare idag? Nehe då. En timme innan vi börja satt jag i klassrummet lyckligt ovetande om att jag hade sovmorgon. Så jävla förbannad blev jag när jag insåg mitt stora misstag!! Men jag läste lite, så får väl känna att jag var duktig ändå. Men det känns jävligt surt, speciellt då jag höll på att försova mig i morse.

Jag får inte somna idag på dan. Jag ska gå och lägga mig tidigt så att jag kommer i rätt fas igen. Jag måste! Ska ut och gå med Maria sen så att jag inte har tid att sova innan vi ska träna.

/ LisaLinnéa

Rastlösheten

Jag förstår inte vad det är med mig numera, jag är konstant rastlös vilket leder till enorma koncentrationssvårigheter. Jag klarar inte av att sitta still mer än en kort stund, sen måste jag göra nåt. Ofta blir det att gå och dricka vatten eller hämta russinburken, de få gånger jag inte går och sätter mig här för att konstatera att det också är tråkigt vill säga. Det är ju inte konstigt att pluggandet blir jobbigt när man inte kan sitta still. Men nu är det bara en halvtimme kvar tills jag ska gå mot Maria för komma iväg och träna :) Om jag byter om jättesakta kanske det tar en halvtimme? Nehe, kanske inte.



Tågbiljetterna till Göteborg är ordnade :) Det ska bli roligt. Lär boka biljetter till Falun snart också. Åka bräda, fan vad jag längtar! Ett himla farande blir det, men det är ni värda vännerna mina ♥

/ LisaLinnéa

Sms-Lisa

Nu är tentan skriven och hur det gick får framtiden utvisa. Men jag vet inte om jag vill veta det. Det ordnar sig, men jag var sjukt nervös innan, jag förstår inte varför, för jag visste ju att jag inte kunde det så bra. Men som sagt, det ordnar sig. Nu är jag helt utmattad känns det som, men det är väl bara att börja titta på nästa moment och läsa boken som morgondagens lektion handlar om.

Att jag säger "det ordnar sig" när det känns mindre bra efter en tenta gör mig fortfarande förvånad, för ett år sen hade typ världen gått under vi det här laget, men jag lär mig, och det känns bra :)

Var hos Maria igår och pluggade lite med henne och Jennie. Dock var bristen på motivation lite för stor, men det hjälpte nog lite att de är så duktiga, även om de inte tror det själva. Jag måste ändå tacka för all hjälp jag känner att jag har fått av att inte plugga helt ensam. Det blev tv-spel också, vilket inte brukar vara min grej, men jag var skitbra igår, eller hade i alla fall väldigt mycket tur så att jag såg skitbra ut.

Jag måste också förklara att jag inte är någon "telefonpratar människa", jag tycker inte så mycket om att prata i telefon, utan skriver hellre. Jag har förstått att detta kan uppfattas som att jag är sms-beroende, men om man byter ut telefonsamtalet mot att skriva sms så kan det bli väldigt många sms på en dag. För vissa kanske det känns konstigt, jobbigt och onödigt men jag tycker att det är mycket bättre än att prata i telefon. Jag ska kanske säga att jag tycker om att prata med vissa personer och att om jag har ett ärende kan jag ringa (ibland, när jag klarar av att bortse från min telefonskäck), men vill jag bara prata har jag jättesvårt att göra det i telefon. Då måste den jag pratar med kunna driva samtalet, för jag låser mig. När man skriver kan man vänta med att svara tills man har kommit på vad man vills säga. Jag kanske fortfarande klassas som sms-beroende, men jag kan ta den titeln i så fall.

Men äta lite mat och sen ta tag i skolarbete igen kanske...

/ LisaLinnéa

Musiken - Den räddande ängeln

Nu vet jag vad man gör för att komma ur dagens negativa form. Man lyssnar på Peter LeMarc! Jag kan tänka mig att valet av musik inte stämmer in på så många andra än mig, men idag var det verkligen hjälpen som jag behövde! Tyvärr fanns inte favoritlåtarna med att lyssna på, men jag har fått höra många bra låtar som jag inte hört förut. Tack Peter! - Du blev dagens ängel

- Positivitet och Motivation + Trötthet

Vad gör man när man inte funkar som man borde? Som idag. Jag borde vara pigg, positiv och åtminstone något intresserad av och motiverad till att plugga. Men det är inte dagens verklighet. För jag är enormt jätteseg och trött och skulle helst vilja ligga i sängen hela dan och inte göra ett dugg. Jag känner mig enormt negativ, för vad vet jag inte, för jag borde bli glad av att se det fantastiska vädret som befinner sig där ute. Kanske är det vetskapen om att jag inte har tid att gå ut och ta del av det och dessutom vetskapen om att jag inte har en aning om hur det kommer gå på tentan imorrn som gör mig negativ. Motivationen är också som bortblåst. Förra veckan fanns det i alla fall ett litet uns av motivation, men idag står det kontot på minus tror jag.

Som sagt så skulle jag hellst av allt ligga i sängen utan att behöva göra nånting, men alternativ två skulle vara att få gå ut och leka i snön. Packa lite matsäck, leta på alla varma kläder, ta sig till nån pulkabacke och göra upp en brasa så att man kan grilla korv. Det är vad vädret säger att man borde göra idag. Men vad jag ska göra skiljer sig avsevärt från dessa drömmar. Oavsett vad min kropp och mitt psyke säger om det.

Det är väl bara att kämpa för att få sig själv att funka som man borde antar jag. Kämpa, kämpa, kämpa.

/ LisaLinnéa

Alvedon?

Den dumma huvevärken har förstört hela min dag (och jag kan nu göra ytterligare ett konstaterande att jag inte är så himla smart, eftersom jag inte tagit någon tablett för att försöka bli av med den). Jag har inte orkat plugga så mycket som jag borde och jag fick gå av träningspasset för att jag inte orkade med. Fast det avbrutna träningspasset berodde också på förkylningen då bröstet och halsen protesterade ganska mycket idag.

Nu är jag jätteseg och trött men jag ska kanske, eventuellt, ta en alvedon och försöka läsa lite. Eller så fortsätter jag att ha huvevärk, äter lite, leker med datorn och följer handbollen via liverapporteringen och kollar på tv. Jag tänker i alla fall tillbringa resten av kvällen med morgonrocken och fårskinnstofflorna på. Och eftersom det känns som att jag kommer somna snart så blir det nog det senare alternativet till sysselsättning.

/ LisaLinnéa

Läskiga drömmar

Nu har jag två dagar i rad vaknat vid 7 för att känna att jag kan inte gå upp klockan 7 på en helg när jag har lagt mig alldeles för sent, så jag ligger och vrider och vänder mig i evigheter, för att sedan vakna vid 9 igen. Idag orka jag inte gå upp förän 10, vilket gör att det kommer ta lång tid innan jag kommer igång med dagens sysslor. Jag är så seg.

Drömde nån konstig dröm inatt också, minns inte riktigt men jag vakna och var skitförbannad på min mamma. Och ledsen. Jag hatar drömmar, jag tycker att det är läskigt. Speciellt den senaste tiden har jag drömt massa konstigt som jag tycker är obehagligt. Det blir obehagligt för att man inte vet varför man drömmer det man gör. Det kan göra mig osäker på om det som jag vet att jag tycker och känner verkligen är så, för drömmen säger motsatsen. Typ. Drömmar är läskiga helt enkelt.

Det vart inte så mycket plugga igår, så det får jag ta tag i idag i stället. Det värsta är att jag har lite huvevärk, men det kanske går över när jag kommer in i duschen och piggnar till lite.


/ LisaLinnéa


Störande grannar

Sänk ljudet på musiken för i helvete!!
Vore ju trevligt om man åtminsone hör vad de säger när man kollar på film. Nackdelen med att på i ett hus med bara studenter... Det är iofs inte ofta det är så här, men nu är det fan extremt!

/ LisaLinnéa

Melodifestivalen

Sitter och kollar på melodifestivalen. Det stör mig att ska vara så förbannat långdraget, men nu när jag har sett bidragen (vilket är anledningen till att jag kollar) så vill jag ju också veta vilka som går vidare också. Men först ska det krånglas lite med flera röstningar och dueller och grejer. Såå segt! Inte ens någon rolig Björn Gustafsson att se på.

Nästa sak som stör mig, eller snarare gör mig förvånad, är att någon överhuvudtaget röstat på Caroline af Ugglas?!! Sämsta låten och framträdandet i hela spektaklet går vidare till nästa röstningsomgång. Jag förstår inte.

Jag vet, det är frivilligt att kolla, men va fan. Det var inte alls bra i år tycker jag. Och det värsta är att jag troligtvis sitter här och gnäller om en vecka igen... Jag tröstar mig med mina popcorn och päronsoda.

/ LisaLinnéa

Hopplöst fall

Nu har jag påbörjat lite här och var. Jag har tvättat idag och redan tagit reda på tvätten (+ den tvätten som låg kvar sen sist jag tvättade) och nu har jag även påbörjat städningen, har plockat undan lite och flyttat runt lite. Varför gör jag så? Jag flyttar på saker som ligger på fel ställe, och lägger dem nån annan stans, på bordet eller nåt, för att senare behöva flytta på dem igen. Så håller jag på flera gånger innan jag lägger det där det ska vara. Det vore så mycket smartare att lägga allt på rätt plats direkt, så slipper jag ta i samma sak tio gånger när jag städar. Det skulle gå bra mycket fortare också.

Den som vet hur liten min lägenhet är och hur den ser ut tänker nog att det borde gå på fem minuter att städa den ungefär, men den har inte sett hur det har sett ut här de senaste två veckorna! Så mycket som skit ligger överallt och så skitigt som golvet är kan man tro att jag går runt med skor inne för jämnan. Jag måste lova mig själv att det inte ska gå så här långt nånsin igen. Måste! Jag skulle ha torkat golvet för två veckor sen, det har stått en påse med tomflaskor i på golvet i två veckor och kläderna har krypit runt och täckt golvet. Men nu är golvet rent i rummet, så det är bara hallen/köket och toaletten kvar :) Och att ställa och lägga alla tusen saker på rätt plats.

Jag har idag åter insett att jag är dum i huvet som inte kan kasta nånting. Vem behöver typ 30 träningströjor? Okej seriösa idrottsmän kanske, men inte Lisa vill jag lova. Det är ju inte direkt som att jag tränar precis varje dag, och även om jag skulle börja göra det, så skulle det inte går 30 dagar mellan mina tvättstugetider! Alltså skulle jag åtminstone kunna kasta hälften. Gör jag det? Det kan man ju räkna ut själv. Nej. Jag är uppenbarligen dum i huvet, och ett helt hopplöst fall! Kanske förstärker det bara konstaterandet att jag är medveten om det också...

Nu ska jag väl fortsätta att plocka runt grejor så att i alla fall golvet blir rent idag. Och min kära böcker skulle behöva ägnas minst en timme också.

/ LisaLinnéa

Lördag, planer?

Nu när jag har gett mig in i det här måste jag ju vara seriös och jag vet att i början kommer jag säkert vara överseriös och skriva flera gånger om dan. Men min vän måste ju också ha nåt att sysselsätta sig med - Att läsa min blogg ;)Dessutom känns det bra mycket roligare att sitta här än att göra allt som jag borde ägna mig åt.

Maria fick upp mig ur sängen genom att fråga om vi ska träna. Jag var tvungen att känna efter hur mycket hosta jag har först, vilket är ganska mycket, men jag tränar ändå. Jag är smart, jag vet ;) Då har jag i alla fall fått något vettigt gjort. De andra sakerna jag borde ägna min dag åt är:
Städa - Min lägenhet är det värsta nånsin. Så här illa har det inte varit sen jag flytta hit.
Plugga - Jag har tenta på tisdag, på tre böcker, och jag har bara läst två av dem. Och att jag läst dem betyter inte att jag kan dem
Laga mat - Jag har inte lagat ordentlig mat på hela veckan tror jag, så nu är alla matlådor slut, frysen behöver fyllas!

Och hur många av dessa saker kommer jag att göra? Laga mat kanske jag kommer kunna bocka av i alla fall, och lite städning. Kanske. Det visar sig. Men det är så rolig min lördag borde se ut, och till kvällen blir det nog Melodifestivalen. Men först ett medelpass på Friskis och svettis med Hurtiga Maria :) Den här veckan kan jag kalla mig Hurtiga Lisa också ;)

/ LisaLinnéa


LisaLinnéa

Om man startar en blogg mitt i natten vet jag inte hur genomtänkt det är och troligtvis är det inte det överhuvudtaget. Men det kanske är en sysselsättning som jag kommer att gilla. Och om inte annat får man väl lägga ner.

Vad som kommer att synas här vet jag inte, men det blir väl en del tankar om förhoppningsvis roliga saker, men tyvärr även tråkiga antar jag. Det kommer väl ialla fall att handla om mitt liv här i Karlstad, som fortfarande - efter ganska många månader - känns som en ny stad, men kanske också om hur det är att komma hem till ursprungsstaden ibland. Om hur det är att vara student (vilket jag i och för sig inte identifierar mig som) och hur det är att bo ensam.

Vi får se vart det här hamnar.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0