Förvirrad

Haha, jag måste ha verkat helt konstig när jag svarade i telefon när Jennie ringde. Jag hade tidigare ringt mamma som klickade bort mig, därför var jag helt övertygad om att det var mamma som ringde upp. Jag kollade därför inte vem som ringde utan svarade bara genom att fråga vad hon gjorde. Så gör jag alltid när mamma ger mig upptaget. Jag hörde inte att det var Jennie som svarade utan trodde fortfarande att jag pratade med mamma. När jag väl insåg att så inte var fallet blev jag så ställd så jag fick nog inte ur mig nåt vettigt alls. Jag kände mig mest förvirrad och lite smått elak. Jaja, tur att det var Jennie i alla fall och inte nån okänd eller chefen eller nån annan människa som man borde uppföra sig lite bättre gentemot.

/ LisaLinnéa

Förvirrad

Haha, jag måste ha verkat helt konstig när jag svarade i telefon när Jennie ringde. Jag hade tidigare ringt mamma som klickade bort mig, därför var jag helt övertygad om att det var mamma som ringde upp. Jag kollade därför inte vem som ringde utan svarade bara genom att fråga vad hon gjorde. Så gör jag alltid när mamma ger mig upptaget. Jag hörde inte att det var Jennie som svarade utan trodde fortfarande att jag pratade med mamma. När jag väl insåg att så inte var fallet blev jag så ställd så jag fick nog inte ur mig nåt vettigt alls. Jag kände mig mest förvirrad och lite smått elak. Jaja, tur att det var Jennie i alla fall och inte nån okänd eller chefen eller nån annan människa som man borde uppföra sig lite bättre gentemot.

/ LisaLinnéa

Torsdag

Lagom dag i skolan idag, men ändå var jag trött när jag kom hem. Åt och vilade innan jag tog mig en promenad ner till ICA. Då hade i princip alla moln försvunnit och solen sken och värmde bra. På hemvägen blev det grymt varmt, det var skönt att komma in och kunna ta av sig jackan. Eftersom jag var så varm hade jag ingen lust att åka in till stan direkt och det har inte blivit nån tripp dit efteråt heller. Får ta det imorrn. Jag fastnade i att kolla på kläder på Internet vilket är farligt. Åh vad jag vill ha nya kläder. Kanske följer det med nåt hem imorrn. Fast det borde inte. Men man vet aldrig. Jag vet ju hur jag är.

/ LisaLinnéa

Snart slut på veckan

Jag känner mig helt slutkörd. Det är en bra och givande skolvecka, men grymt tung. Det tar massor av energi och jag skulle helst inte göra annat än sova när jag kommer hem. Men nej, då ska man fixa övrigt skolarbete. Men idag har jag faktiskt tagit paus helt och hållet från tentaplugg. Måste dock läsa på lite inför morgondagens rollspel. Veckan känns kort och skulle på grund av att det är intressant få vara längre, men jag kan inte annat säga än att det är väldigt uppskattat att det är kort dag imorrn. Och sen helg. Skönt.

Jag tog en fika med Malin igår ute i solen som faktiskt behagade skina även efter att vi slutat skolan. Pratade om allt möjligt. Trevligt var det, var längesen vi sågs sist. Jag måste ju säga att jag avundas henne. Jag önskar att jag var en aning mer som henne och vågade ge mig iväg på såna äventyr. Nån gång kanske jag också törs. Som hon säger så ordnar det sig ju alltid. Nån gång om ett par år när jag är klar med min utbildning ska jag också försöka införskaffa lite livserfarenhet.

/ LisaLinnéa

Lycka kan vara så lite som en flyttad tenta

Lång dag idag, det känns i huvet och det är ju inte slut än. Pugga plugga. Men jag kan säga att det känns som att min värld räddades idag. Tentan är framflyttad så nu har vi faktiskt tid till att plugga. Underbart. Det var lycka. Om de ändrar tillbaka nu bryter jag ihop och lägger ner känns det som. Det klarar jag inte, men jag ska försöka fortsätta pllugga lite under den här veckan ändå, om jag lyckas hålla mig vaken när jag kommer hem. Tror på en riktigt givande vecka, men ganska jobbig. Jag är i behov av att göra nåt annat just nu känner jag, men imorrn ska jag försöka träffa Malin som är på besök i stan. Vältajmat känner jag. Var några år sen vi umgicks på det sättet, men hon är ju socialt lagd så det ska bli roligt. Nu känns det som att jag faktiskt har tid också. Känns bra.

/ LisaLinnéa


Jag...

Jag fattar inte. Jag försöker, men jag fattar verkligen inte. Jag känner totalt dum i huvet. Jag vill inte vara med. Jag längtar efter att få jobba. Jag längtar efter att slippa plugga. Jag vill ha sommarlov. Nu.

/ LisaLinnéa

Tussilago

Jag har nu varit ute på en promenad för första gången på vad som känns som hundra år. Kroppen är ju inte direkt villig att gå med på sånt, men en sväng klarade jag av att tvinga den till. Det var underbart skönt. Fick bekräftat att det är sant som mormor tjatar om att det har börjat blomma. Såg massor av Tussilago längs vägen och sånt kan göra mig jätteglad. Det gjorde nog min dag. Tussilago och sol i kombination med att jag faktiskt orkade gå en sväng gjorde min dag. Innan jag gick hade jag faktiskt kommit igång bra med pluggandet och fått en del gjort. Jag trodde att det skulle gå lätt att fortsätta när jag rört på mig lite, men jag känner mig bra segstartad. Har förlorat den där koncentrationsförmågan igen. Men jag har ju inget val så det är bara att köra på. Jag får sätta upp delmål och när jag nått ett får jag ta paus. För tillfället ångrar jag att jag inte köpte nåt mer gott när jag var på affärn, men det var nog bra. Men nån mer sorts frukt än äpplen hade ju varit lite roligt. Fast jag klarar mig nog, mer än väl. Planerar att äta god mat ikväll i alla fall. Det får bli vad jag har att se fram emot. Men det är ju snart kväll. Vart tar dagarna vägen?

LisaLinnéa

Vilja

Jag är igång. I alla fall lite. Har läst en del nu på morgonen. Nu ska jag bara få ihop det jag läst till en helhet som går att förstå. Och som jag kan få ner på ett sätt så att andra förstår det.

Jag är sugen på att gå på dans. På att bugga. Men jag vet inte om det är nån som är så sugen på det. Är ju trots allt lite pensionärsvarning på att vilja gå på dans i den bemärkelsen. Det är ju nåt här i stan nästa helg, men min ekonomi kanske inte vill lägga så mycket pengar på det så det är nog ingen idé att göra ett försök att hitta nån som kan tänka sig att bli med. Men jag vill bugga. Nu. Det känns som att jag har glöt bort allt jag en gång lärt mig. Det känns som att det här kommer att prägla mitt musikval idag. Fan, jag vill egentligen. Nån som är intresserad? Jag vill för mycket just nu, om jag bara tog tag i nånting så kanske jag skulle känna mig lite mer tillfredsställd med min tillvaro. Får nog ta och göra nånting åt det här.

/ LisaLinnéa


Dålig dag

Nej, det går inte alls bra nu. Jag gör inte som jag tänker mig och jag mår inte som man kan önska heller. Negativitet präglar den här fredagen. Och lathet. Fan. Trodde att lite film skulle göra att det kändes bättre men nej, inte det heller. Började må dåligt och se suddigt efter det. Läskigt var det men det gick över efter ett tag som tur var. Jag skiter i den här dan och tar nya tag imorrn. Det lär ju inte funka sämre i alla fall.

/ LisaLinnéa

Inte igen

Varför funkar jag inte idag? Varför funkar inte min kropp? Eller mitt huvud? Det har övergått från huvet till kroppen som inte vill funka. Jag känner mig jättekonstig. Det kom efter redovisningen, kanske när nervositeten släppte. Redovisningen gick helt okej bra. Jag är nöjd. Men just nu är jag inte nöjd med tillvaron. En lång film skulle nog vara vad jag behöver för att slippa tänka på allt. Det känns som att jag är påväg att bli sjuk, men jag kan fan inte bli sjuk igen. Det går inte.

/ LisaLinnéa

Utgångsläget är bättre än förväntat

Jag ligger med bättre än jag nånsin kundre tro att jag skulle göra. Nu är det bara tentaplugget kvar. Det värsta är att jag bara för det blir bekväm och skjuter upp pluggandet till sen. Det går inte, då kommer jag ju få panik igen. Nej, jag ska försöka få lite gjort varje dag så kanske den där tentan kan gå vägen.

/ LisaLinnéa

Jag överträffar mig själv

Större delen av gårdagen tillbringades hos fantastiska Jennie. Vi rev lite tapeter innan vi lät andra ta över för att vi skulle kunna plugga lite. Plugg och prat. Funkade ganska bra. Jag är glad att jag kom dit i alla fall. Det gav betydligt mer än att vara hemma. När jag kom hem fick jag efter ett tag för mig att jag skulle plugga lite till. Efter ett tag kom jag in i det och fick riktigt bra flyt i det. Jag kände en gnutta motivation och kände att det var värt att ta vara på det. Det händer inte så ofta. Jag satt och plugga till klockan två. Klockan två. På natten. Nej, det gör man inte. Jag funkar inte på kvällen, än mindre på natten. Men jo, jag satt och pluggade till klockan två. Så jäkla skön känsla att känna att man fått nånting gjort. Jag känner mig inte riktigt lika stressad längre. Verkligen en lättnad. För att överträffa mig själv satt jag på biblioteket strax efter att de öppnade klockan tio i förmiddas också. Jag blev i princip klar med uppgiften som skulle göras på nån timme, och jag jobbade utan uppehåll. Nöjd med min insats gick jag hem och städade för att sedan läsa igenom och skicka in uppgiften. Utan att behöva panik skriva. Ja, jag känner mig bra. Har fixat med lite andra uppgifter också. Jag kanske inte behöver göra det till en vana att plugga halva nätterna, utan hinna med ändå. Jag hoppas. Jag hoppas också att jag kan få såna där ryck lite oftare. Jag behöver vara effektiv lite oftare. Men för att säga det igen. Jag är riktigt nöjd med min insats. Det är skönt och gör mig på bra humör. Det gör också att den här helgen känns ganska bra trots att den Kan benämnas plugghelg.

/ LisaLinnéa


Störningsmoment

Lite träningsvärk och lite huvevärk stör mig lite lagom mycket för att jag inte ska kunna koncentrera mig på det som ska göras. Det går inte fort framåt, men en uppgift är ivägskickad. Det är knappt möjligt att beskriva hur hemsk den andra uppgiften jag håller på med är. Så känns det. Därför är huvevärken ett väldigt stort hinder just idag. Jag väntar nog tills alvedonen börjat verka innan jag gör nästa försök till att fortsätta. Jag fortsätter läsa bloggar fram tills dess. Sånt där som är lätt att fastna i, speciellt när man ska göra allt utom sitta på internet.

/ LisaLinnéa

Rullstolsbasket

Jag hostar mer igen efter att ha spelat rullstolsbasket i skolan. Fantastiskt roligt. Mindre svårt än vad jag trodde faktiskt, fast det var ju lite bökigt och lite svårt i början. Men grymt kul! Skulle verkligen vilja göra det fler gånger. Det kändes rätt bra i armarna efter ett tag och nog var det jobbigt att andas, men får man chansen måste man ju ta den. Det är värt att hosta nåra veckor till känns det som. Jag kände mig bättre än jag gör när jag spelar vanlig basket vilket gjorde mig laddad till tusen. Jag var nog egentligen inte så bra, men tävlingsmänniska som jag är så satsar jag ju allt.

Jag fascineras alltid av starka handikappade människor som har hittat sin mening med livet. De två som höll i vår lektion idag hade ca 1% syn. I princip ingenting alltså. De har haft full sun tidigare men drabbats av en sjukdom som gör att man tappar synen i princip över en natt. Var de bittra? Nej. Naturligtvis är det inte roligt för dem, men de har lärt sig leva med det och de har lärt sig använda sig av det. Det de gör är viktigt och de vet om det. Man behöver såna här upplevelser med jämna mellanrum för att få perspektiv på sitt eget liv tror jag.

/ LisaLinnéa

"If it's worth having it's worth fighting for"

Borde vara så, men jag kan inte bestämma mig. Kanske är det inte värt att ha. Kanske är det för sent för att kämpa. Antagligen kommer jag inte ta tag i det oavsett. Jag är för feg. Jag är inte säker på att jag vill. Det är lättare att skjuta saker ifrån sig än att slåss för det. Jag är nog rätt kass på att slåss för saker. Jag gör det lätt för mig. Och skjuter ansvaret på andra för att slippa må dåligt själv. Jag ska bli bättre på det. Jag kanske ska lära mig att se sånt i tid också, så slipper det blir för sent för att slåss. Så slipper jag förlora det som är värt att ha. Jag ska lära mig kämpa för det som är värt att ha.

/ LisaLinnéa


Sovmorgon

Sovmorgon till efter lunch idag. Det innebär att jag borde vara duktig och plugga nu. Eller inte borde. Måste. Men hur roligt är det? Jag är så trött på det. Igår fick vi veta vad som kommer på den muntliga tentan, och jag får ännu mer panik. Jag måste bli klar med allt annat först. Så nu ska jag försöka bli klar med en uppgift innan det är dags att gå över till skolan. Ska sätta fart så fort jag fått lite frukost i mig.

/ LisaLinnéa

Skalman

Jag älskar våren mer än nåt annat just nu tror jag. Den gör att allt känns mycket bättre. Jag är fortfarande sjuk, men det känns inte lika jävligt när solen skiner och det är varmt utanför. (Inte just idag i alla fall, imorrn skriver jag säkert att jag hatar att jag inte orkar vara ute när det är så underbart väder, vilket också är sant, men idag känns det bra ändå.) Vi satt ute i solen en stund på lunchen och jag har varit in till stan och lämnat tillbaka en bok. Så idag har jag fått känna på solen också. Jag har fått in några riktiga höjdarlåtar i min spelningslista som också gör att jag känner en innre glädje. Sol och musik älskar jag mest just nu. Och mina fina vänner. Okej, kanske kan allt gå in under listan tycka mycket om nu eftersom jag har en positiv dag idag. Positiv stund i alla fall. Jag älskar Jennies kommentar när jag blev onödigt upprörd över att dagens lärare la fikarasten en halvtimme tidigare än vanligt, jag hinner ju bli hungrig igen till lunch då. Jag funkar inte så. Fikat ska vara klockan tio, inte en halvtimme efter att vi börjat. I alla fall så illustrerade min kära vän mina extrema vanor ganska bra genom att säga "Ibland är du lite för mycket Skalman!". Det värsta är att det är sant. Min mat också sovklocka styr mig. Men jag överlvde trots att fika rasten låg på fel tid. Jag måste sluta vara så extremt vanestyrd. Tur att mina vänner uppmärksammar mig på sånt här. Jag tänker inte på det själv.

/ LisaLinnéa

När man inte kan sova

Nu tycker jag att den här sjukdomen kan ta och ge sig. Jag köpte nån hostmedicin idag i hopp om att få sova lite inatt, men inte sjutton gör den sitt jobb i alla fall. Kan kanske ha sovit 2 timmar eller nåt och jag vågar knappt lägga mig igen för jag vet att det bara fortsätter då. Det är verkligen inte roligt på nåt sätt. Det värsta är att det är helg och jag kan inte få komma till nån läkare förrän tidigast måndag, om ens då. Tills dess måste det ha gett sig. Jag måste få sova ordentligt nu snart. Klarar inte det här. Måste nog gå och köpa nån annan hostmedicin imorrn. Alla hostmediciner som finns, nån måste ju hjälpa något åtminstone. Jag är så trött på det här. Att jag inte kan prata kan jag leva med, men att inte kunna sova klarar jag inte.

/ LisaLinnéa

Nytt jobb

Jaaa! Jag har fått nytt sommarjobb! Jag är jätteglad, jättenervös och har nästan ångest. Men det kommer bli bra. Det blir nåt nytt, även om det är samma så blir det nåt helt nytt. Nya platser, nya människor, samma jobb. Jag är nog mest nervös för de nya människorna, jag vet inte vem jag ska vända mig till när jag har frågor, vem är den som kan alla distrikt här? Vem ringer man till när man får panik och har lyckats med sånt som bara jag lyckas med? Jag känner ju inte de här. På förra jobbet visste jag att alla skulle skratta när jag klanta mig, och det gör mig ingenting hur pinsamt det än är, det får man ta. Hur är det här? Jag får för mig att jag ska längta hem också, men varför skulle jag göra det? Jag längtade ju hem, förra sommaren. Hem till det som är mitt hem. Inte hem till familjen. Nu får jag vara hemma. Ja, jag är rädd för förändringar, men nu är det bara köra, kan ju inte ångra mig ändå. Och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning. Härligt.

/ LisaLinnéa

Behöver ta mig lite framåt

Jag hostar så att jag knappt kan andas stundtals, men jag kan äta och när jag inte hostar så mår min hals betydligt bättre. Skönt. Har stoppat i mig vitlök i mängder och så lite glass för att lindra smärtan som kommer när jag hostar hysteriskt. Vet inte om nåt av det hjälpte, men det var gott i alla fall.

Jag ska försöka plugga lite nu, jag hatar mig själv för att jag aldrig gör det. Jag måste ju försöka i alla fall, det kommer aldrig gå ihop sig på slutet annars. Måste fixa litteratur också. Fan vad stressad jag känner mig av det, men inte hjälper det.

/ LisaLinnéa

God morgon

Att vakna klockan 5 och inte kunna somna om är inte jätteroligt. Helt klarvaken är jag och det är en halvtimme tills klockan ringer. Kanske är bra, men jag känner på mig att jag kommer hinna bli trött tills dess. Jag har i alla fall bestämt mig för att gå till praktiken. Får väl gå hem om inte annat. Vet inte riktigt om jag har en röst som håller, men det visar sig. Kom precis på att jag skulle ju kunna åka tidigare, får ju ändå inte i mig nån frukost direkt, så kanske kan jag åka dit och äta frukost. Fast jag hinner kanske inte... Och Pressbyrån hinner ju inte öppna då heller så att jag kan gå in och handla. Börjar med att kolla om det går nå bussar så får vi se när jag hinner iväg.

/ LisaLinnéa

Fortfarande sjuk

Jag var sugen på att skriva, men nu har det försvunnit och jag är bara förbannat bitter. Jag mår skit. Eller, jag mådde sämre i förrgår, men jag mår fortfarande dåligt nu. Jävla hals. Hur roligt är det att inse att man inte har nån röst? Den har kommit tillbaka nu efter lite rå lök och sjuhundrafemtioelva halstabletter, men halsen gör fortfarande grymt ont. Och att kunna prata har jag ju inte så mycke nytta av såna här dagar. Fast jag är i och för sig glad att rösten höll när det ringde, men i övrigt skulle jag hellre vara utan röst just nu om bara halsen slutade göra ont. Så får man inte säga, jag vet, men så är det just nu.

Sitter och funderar på om jag kommer klara praktiken imorrn om jag mår såhär. Första problemet kommer redan till frukost eftersom det enda jag klarar att få i mig är en kopp te. Jag klarar mig inte på en kopp te på praktiken, jag behöver gröt. Men jag har ingen mjölk till gröten om min hals mot förmodan får för sig att må bra imorrn bitti, och jag orkar inte gå och handla. Visst kan jag be nån att handla, men mår jag inte bra behöver jag ju ingen mjölk och då känns det ju meningslöst. Det blir nog att dricka te och sen gå in på pressbyrån och hoppas att de har nån yoghurt eller nåt som jag kan få i mig när jag kommer till praktiken. Jag gör det antagligen till ett större problem än vad det är, men frukost är viktigt i mitt liv. Och rutiner inte minst. Att vara sjuk förstör alla rutiner.
Jag hoppas att jag klarar att gå till praktiken imorrn så får resten lösa sig.

/ LisaLinnéa

Sjuk

Usch, jag mår inte bra. Min hals är inte alls bra, och jag fryser. Har ingen lust med det här. Har inte tid att bli sjuk.

/ LisaLinnéa


En dag i Lindesberg

Då var man tillbaka i den här lilla staden igen. På nåt sätt känner jag mig mer och mer som en främling när jag kommer hit. Ganska konstig känsla. Men det kändes faktiskt ganska bra när jag kom hit igår eftermiddag så än så länge har jag inte hemlängtan. Har tagit en liten promenad nu på morgonen med mamma så nu borde jag ta mig in i duschen se över vilka kläder som ska tvättas och hoppas att det finns nåt kvar att sätta på sig. Sen vora jag glad om jag kunde ta och sätta mig och skriva lite. Vet bara inte i vilken ände jag ska börja, men om jag klarar av att plugga så är jag nöjd med det, om jag börjar i rätt ände är kanske inte det viktiga. Senare blir det våffellunch hos moster och så kanske besöka pappsen i eftermiddag så har jag fyllt ut den här dagen också. Kanske kan få mamma att färga mitt hår ikväll också, vore väldigt bra. Undra hur mycket av det här som blir gjort. Men jag har i alla fall en tanke om att fylla ut dagen, känns bra.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0