Lite för mycket

Jag har haft en fantastisk helg i Lindesberg och Hallsberg. Så skönt att komma bort. Det behövdes. Igår ringde de och fråga om jag kunde jobba idag, och dum i huvet som man är säger jag att jag kan ordna det. Vad tänkte jag? Jag åkte halv sex i morse. Kom fram en halvtimme senare än beräknat efter att nåt tåg stått i vägen för att det kört på en älg. Kom fram till jobbet efter att chefen hämtat mig på stationen. Eftersom min uppsats går mest rakt åt helvete så var det bara att tillbringa nåra timmar i biblan efter jobbet. Jag är inte pigg. Jag har en del jag behöver fixa, inte minst fixa matlåda, men jag har inte ork. Verkligen ingen alls. Så jag går nog och lägger mig och hoppas på att vara pigg när jag vaknar imorrn och kan fixa mat då. För jag har ju naturligtvis sagt att jag kan jobba imorrn också. Jag måste lära mig att säga nej. Det här går inte. Min uppsats blir aldrig klar, fast jag vet inte om det skulle ha nån betydelse om jag la de där timmarna på att plugga i stället. Är inte så effektiv. Jaja, det ordnar sig.

/ LisaLinnéa

Väl Godkänd

Just nu ligger jag i mormor och morfars kök och har gjort ytterliggare ett försök till att komma nånstans med uppsatsen. Jag har fått lite gjort idag, men det finns mer att önska. Jag kom på igår morse när jag vaknade att jag nog skulle åka till Linde redan idag om jag hade kommit tillräckligt långt i skrivandet igår. Jag kom inte tillräckligt långt för vi gjorde roligare saker som att klappa häster, leka i lekpark och ha vinmys till Eurovision semin, men jag åkte ändå. Jag behövde bort. Men jag kan inte plugga nu. Det står verkligen still. Jag väntar fortfarande på flytet som jag trodde skulle komma efter i förrgår. Men jag kämpar på. Inatt när jag kom hem gick jag in och kollade om betyget kommit. Det hade det och för första gången står det VG i mitt betyg från universitetet. Jag blev så glad att jag började gråta och helst skulle jag ha hoppat och skrikit också, men jag tänkte på grannarna. Det är löjligt hur glad jag blev, men det kändes verkligen som att jag kan nu. Det är inte meningslöst att kämpa lite extra (fast nu satsar jag inte mer än jag behöver). Fan vad skönt. Fan vad bra jag känner mig. Jag har gått framåt. Jag är bra. Jag kan. Nu åter till uppsatsen innan jag ska försöka få med mig mormor och morfar in till stan igen och hem till mamma som har gett vika för min önskan att grilla ikväll. Underbart.

/ LisaLinnéa


Pluggdag

Idag har jag varit duktig. Eller känt mig duktig i alla fall. Har seta i skolan i ganska många timmar. Tyvärr har det inte gått så mycket framåt ändå men jag har i alla fall försökt. Och jag har tänkt och fått lite idéer och så. Det går framåt åtminstone, får vara glad för det. Jag hoppas att jag får nåt ryck imorrn och kommer långt så jag känner att jag ligger med till helgen. Känns bra att jag har varit seriös en hel dag.

/ LisaLinnéa

Effektiv dag - men inte med rätt fokus

Dagen har bestått av en förläsning som var sådär då hon babblade om en massa som inte är relevant för oss just nu, en snabb lunch samtidigt som jag bytte om, jobb som var fruktansvärt tungt men gick ganska bra ändå, lite dötid på internet samtidigt som jag försökte kolla lite på uppsatsen och en joggingtur/promenad med Patrik och Maria. Det känns bra fast jag samtidigt är ganska negativ till det mesta. Och jag har ju inte pluggat ordentligt. Jag irriterade mig på föreläsningen och inte blev det bättre av att hon drog över tiden heller. Jag kan inte äta när jag är stressad, det kändes som att det skulle vända sig i magen, men det är bara att tvinga i sig. Jobbet var som sagt grymt tungt. Jag körde reklam och jag har aldrig varit med om värre. Det jag har tyckt varit tungt förut är rena barnleken mot dagens reklam. Men det är ju skänt när det är klart. Jag började bekanta mig med ett par av de andra sommarjobbarna (=lite yngre än standarden på stället) vilka var väldigt trevliga. Det gjorde att jobbet kändes ännu bättre inför sommaren. Jag var helt slut när jag kom hem och fastnade i soffan. Hur jag hittade energi till att jogga är ett under, men det var grymt skönt. Alldeles lagom. Nu behöver jag komma i säng snart. Tvättid 07.00 imorrnbitti. Efter nattens dåliga sömn så behöver jag nog alla timmar jag kan få.

/ LisaLinnéa


Matexperiment

Just för tillfället känns det som att det finns för mycket som är intressant så att jag för den skull inte vet vad jag ska rikta in min uppsats på. Och jag vet inte om det jag har skrivit egentligen har nåt samband med det som jag har tänkt att jag ska skriva om. Men det löser sig väl. Kanske. Man blir ju inte lite stressad av att se att Janie nästan är klar heller. Jag vill också hitta det flytet så att det går lätt. För lätt går det inte. Fruktansvärt trögt.

Men nu när jag lagom har kommit igång för dagen så ska jag ta en paus och laga mat. Dillkött är tanken att det ska bli av den där påsen kokkött som har legat i frysen i säkert över ett år. Det känns lite jobbigt, för jag förutsätter att jag inte kommer att göra det i närheten av lika gott som det jag får hos pappa. Men det ska nog bli ätbart. Det blir ett spännande experiment. Det där med att laga mat efter recept är inte riktigt min grej så jag kollade lite i kokboken och ställde in den igen. Vet ungefär hur jag ska göra i alla fall. Fast egentligen är inte det där med att laga mat överhuvudtaget min grej.

/ LisaLinnéa


Lite efter kanske

Haha, efter att ha läst på lite om min nya kärlek kan jag ju bara konstatera att jag lite efter. Hur har jag inte kunnat reagera på hans musik i nån av alla serier som den spelats i? Haha, men bättre sent än aldrig. Och så noga har jag ju inte följt de serierna...

Kärlek

Antagligen är jag efter eftersom jag inte lyssnar på radio hemma. Men jag kollade på Sommarkrysset och hörde nån artist som jag aldrig hört eller hört talas om förut. Det var som kärlek vid första ögonkastet. Fast inte för att jag såg honom, utan för hans röst och hans låt. Det tilltalade mig verkligen. Det var längesen jag kände den känslan. Om nån gång. Letade upp honom på Spotify och även om jag nu bara hört två låtar så lär det bli fler inom en snar framtid. Fantastiskt! Det känns som att man blir träffad av nånting. Det är för sånt här som jag får höra att jag ska bli kär i en kille i stället för en film eller musik, men va fan. Jag har lättare att bli kär i musik. Joshua Radin. Det kommer att spelas de närmsta dagarna.

/ LisaLinnéa

Pengabrist

De pratade på tv nyss om att var tredje student räknas som fattig. Jag vet att jag inte räknas till den tredjedelen eftersom jag själv valt att inte ha några lån nu, och jag har ju pengar sparade, men just för tillfället känner jag igen mig väldigt mycket i det. Jag börjar få förståelse för hur många har det, något som har varit ganska svårt förut eftersom jag inte haft någon brist på pengar nån gång. Jag måste handla lite mat idag, och jag måste verkligen planera vad jag ska handla för att pengarna ska räcka. Prioritering på hög nivå. Nu är det ju bara några dagar kvar tills det kommer nya pengar och då ska jag storhandla, men jag planerar inte att svälta mig i de sista dagarna. Men gröt är ju billigt och bra... Mjölk och frukt är sånt som måste finnas hemma, och så är det ju bra om jag har ingredienser till dagens lunch. Det prioriteras och förhoppningsvis räcker pengarna. För jag har bestämt mig för att inte röra sparpengarna nåt mer den här månaden. Kanske mest för att kunna förstå hur andra faktiskt har det varje månad, för alla har inte tillgång till sparpengar.

/ LisaLinnéa

Glapp

Jag börjar fundera på om mitt modem försöker tala om för mig att jag inte ska använda internet utan göra det jag ska i stället. Med tanke på hur mycket det har krånglat de senaste dagarna kan man nästan tro det. Frågan är om det är modemet eller datorn som det är glapp i. Fruktansvärt störande är det i alla fall. Men det finns ju ett sätt att låta bli att störa sig på det. Plugga. Just nu finns det inget som är tråkigare tror jag. Jag får mer och mer panik också för jag vet sjutton inte vad jag ska skriva om. Eller vad jag ska ha för frågeställning är det egentligen som jag inte vet. Jag håller på att bli galen. Måste verkligen bestämma mig så jag vet vad jag ska koncentrera mig på när jag läser. Men jag hittar nya infallsvinklar hela tiden men jag vet inte om nån har en direkt koppling till specialpedagogiken. Det löser sig. Hoppas jag.

/ LisaLinnéa

Åska

Nej, jag gör inte det jag ska. Inte alls. Somnade visst en stund också. Och nu åskar det. Mycket. Nära. Jag gillar det inte alls. Inte här. Inte ensam. Det kunde få spöregna också, då hade det känts bättre. Varför vet jag inte. Jag kan tycka det är mysigt med åska, om man sitter  på ett tryggt ställe med trygga personer. Jag tänker på när jag var liten och vi satt ute på altanen när det åskade och spöregnade. Man hörde knappt vad man sa till varandra för att regnet dånade mot taket men blixtarna sken upp himlen på ett vackert sätt över gärdena. Då var det mysigt. Nu känns det inte mysigt på nåt sätt, bara jobbigt, läskigt och ensamt.

/ LisaLinnéa

Cykeln har hittat hem

Haha, nåt regn verkar det inte komma nåt som det ser ut nu i alla fall. Det är sjukt varmt, men man ska ju inte klaga. Jag har fått hem min cykel och jag håller på att svettas ihjäl. Varför ligger Kronoparken på ett berg? Men det var skönt att få röra på sig och jag känner mig piggare så nu kanske det kan gå lättare att sitta still och plugga. Benen är rätt trötta så de är nog mest glada att jag ska sitta still. Kom på att det är bäst att fixa mat först eftersom jag snart måste avbryta igen annars. Ibland tänker jag till. Så jag ska sätta in laxen i ugnen. Matlagning som inte kräver nån större uppmärksamhet är precis min melodi.

/ LisaLinnéa

Morgontrött

Varför är det så svårt att ta sig ut sängen när man vaknar för tillfället. Jag sover längre än vanligt och orkar inte gå upp när jag väl vaknar heller. Nu är jag uppe, nu ska jag bara komma igång. Börjar med gröt och sen ska jag bestämma mig för att vara effektiv. Och så räknar jag med at få ta en paus för att hämta min cykel om nåra timmar. Hellst innan det där regnet de pratar om kommer.

/ LisaLinnéa

Jobb

Jag hade lagom kommit igång med dagen och pluggandet och hade precis varit och lånat ett par böcker till på biblioteket när de ringde från jobbet. Jobba i eftermiddag? Såklart! Jag kan ju inte säga nej till jobb. Men det var inte bra för mitt pluggande. Inte alls. Nu känner jag mig helt slut i huvudet och inte alls på g. Jag säger som min bror; man blir hjärndöd av att jobba på posten. Så känns det nu. Frågan är om jag blir piggare av att vila en liten stund, eller om det snarare blir värre. Jag måste verkligen hitta självdisciplinen nu, innan jag får totalpanik. Just nu vet jag inte ens vad jag ska skriva om tror jag. Börjar med att läsa klart rapporten som jag började med i förmiddas. Somnar jag så somnar jag.

Jag skulle ju få hämta min cykel idag, men de har inte ringt än. Va fan. Jag vill ha min cykel! Jag hade planerat för att hämta den idag. Nog för att den planen ändå hade spruckit, men ändå. Jag vill ha min cykel nu.

/ LisaLinnéa

Framtidsplan?

Jag har börjat. Lite i alla fall. Fast jag känner mig nästan mer förvirrad nu än innan jag började. Jag vet inte vart jag är påväg, men det kanske reder ut sig om jag fortsätter skriva. Eller så går det åt helvete och jag får börja om. Orkar inte med det här. Men Hanna kom med en väldigt lockande idé igår. Eftersom jag har försökt få med henne och läsa engelska nästa år så kom hon med förslaget att jag ska strunta i det och bli med och läsa engelska utomlands en termin efter att vi är klara här. Det vore grymt kul. Jag är sjukt sugen, men jag vet inte om jag vågar. Eller klarar av det. Men vi ska kolla upp det i alla fall så får vi se vad det blir av det. Det värsta är att det är så långt kvar och att utbildningen blir längre, men det kanske är värt det. Eller det är värt det, men jag vill nu. Komma bort från det vanliga och utmana mig själv. Fast jag är antagligen i lika stort behov av det om tre terminer som nu.

/ LisaLinnéa

En lampa tändes ovanför mitt huvud

Jag använder den ständiga huvudväken som som ursäkt för att inte göra det jag ska, men började faktiskt läsa för en stund sen. Jag fick en idé om vad jag ska skriva om, men är väldigt osäker på om jag kommer hitta litteratur. Jag gissar att det jag har hittat tidigare inte alls stämmer överens med min nya idé. Bara att börja om alltså. Inte för att jag egentligen hade kommit nånstans, men lite tid har jag faktiskt lagt på att söka artiklar och liknande. Hoppas att min tanke håller, i så fall känns det bra för tillfället. Jag ska nog till och med stoppa i mig en värktablett för att kunna behålla lite av den här motivationen som infann sig.

/ LisaLinnéa

Varför finns såna här dagar?

Jag hatar såna här dagar! Jag funkar inte. Jag vill inte och jag orkar inte. Ingenting. Vad är det för fel. Hela kroppen skriker ligg still, rör dig inte, helst ska du sova också! Göra nåt vettigt är bara att glömma. Typ plugga, som jag måste. Nejnej. Laga mat? Nej. Att jag är hungrig hjälper liksom inte, jag förmår mig ändå inte att laga den mat jag planerat att laga. Har lyckats diska upp allt som låg utspritt i hela köket, det är en stor bedrift just idag. Jag hann faktiskt läsa nåra sidor förut innan jag somnade, men inte var det många. Nej, det är hemskt. Jag trodde att min start på dagen när jag såg att jag fått VG på en uppgift skulle ge mig motivation, men den löjligt överdrivna lyckokänslan försvann lika fort som den infann sig. Fan. Jag gör ett till försök till att läsa nu. Några sidor. I hopp om att hitta en intressant vinkel av dyskalkyli som jag kan skriva om. Hela ämnet intresserar mig, men vi måste ju hitta nåt smalt område att undersöka. Ignorera huvudvärken och kör. 

/ LisaLinnéa

Sur glädje

Vart kom den här fantastiska sommarvärmen ifrån? Jag nästan trivdes med att vara deppig på grund av att det regna på förmiddan. Så gick jag ut och gick och fick sommarkänsla. Höll på att smälta bort och vart sjukt sugen på att grilla och kanske dricka lite vin. Humöret vände totalt och nu känns det mest surt att jag inte kan ta vara på det. Jag får fortsätta leta uppsatsämne (som jag började med men som stannade av i effektivitet allt eftersom dagen gick) i ensamheten. Och i stället för grillat blir det nog ett par mackor eftersom klockan har blivit mycket utan att jag har märkt det. Glömde bort att det var dags att fixa kvällsmat.

/ LisaLinnéa


Det är magiskt

Nu. Jag vet inte vart dagarna tar vägen riktigt. Har gått i skolan, jobbat, pysslat här hemma och haft besök av pappa. Då går dagarna fort. Jag har lite panik över uppsatsen som ska skrivas, men jag hoppas att jag kommer på nåt bra ämne i helgen så kan jag lugna ner mig.

Jag och pappa har haft två mysdagar. Gått på IKEA och letat cykel i två dar. Det har faktiskt varit väldigt skönt när det är sånt tråkväder. Jag såg tidigare i veckan att jag hade mer pengar än jag trodde. De är försvunna nu. En cykel och en byrå rikare är jag dock. Känns så skönt att äntligen har en fungerande cykel, eller ja, jag ska hämta den till veckan, men jag äger den ju i alla fall. Och jag har lite mer förvaringsplats så det är dags att göra en omorganisering i hemmet igen. Men det får nog vänta ett tag. Koncentrationen ska ligga på skolan nu är tanken. Hoppas jag klarar det.

Innan vi åkte iväg igår så var pappa upp i lägenheten och gnällde direkt på hur skitigt mitt kök är (jag har planerat att storstäda det, men jag har skjutit upp det till sommarlovet eller bara nån annan gång). Nu lyckades jag kursivera texten och kan inte återställa, men jag tänker inte skriva om det. I alla fall så talade pappa om att jag måste köpa Cillit Bang. Det sista vi gjorde innan vi åkte hem på eftermiddan var att gå in på Lidl. Pappa fick syn på en pall med just Cillit Bang och blir helt exalterad. Han ser också att det har kommit en ny variant, en som inte han har. "Du måste ha båda, jag köper dem åt dig" säger han med två flaskor i högsta hugg. För jag måste ju prova. Jag hade inte så mycket att säga till om. Vi kommer hem och det första pappa gör är att ta fram ena flaskan och demonstrera hur bra detta rengöringsmedel. Helt till sig. "De som tror att de ljuger på reklamen kan ju få tro det. Titta vad rent det blir! Bara att spreja på och torka av!" Haha, jag kan inte annat än att imponeras av hur man kan vara så nöjd pch exalterad i ett rengöringsmedel. Det blir kul att städa också fick jag höra. Och det roligaste var den ständigt återkommande meningen: "Det är magiskt. Det är heeelt maaagiskt!". Min pappa skulle kunna göra reklam för Cillit Bang, han skulle övertyga vem som helst. Så om ni tror att reklamen överdriver, sluta tro det eller bli idiotförklarade av min älskade pappa. Haha, jag har saknat pappa.

/ LisaLinnéa

Bara en kurs kvar nu

Äntligen! Nu behöver man inte fundera över den där paneldebatten längre. Avklarat. Sjukt skönt. Jag var så stressad och nervös i morse så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Jag visste att det skulle ordna sig, men det fanns inget som gjorde att jag kunde lugna ner mig. Det gick helt okej, jag svamla nog lite om nåt obegripligt stundtals men jag tror att jag fick fram nånting vettigt i alla fall. Hoppas jag. Jag är bara så glad att det är över. Nu är det fem veckors uppsatsskrivning innan det är lov. Jag ser inte fram emot att skriva, men desto mer till sommarlov så jag hoppas att det går fort. Nu känner jag tröttheten komma. Jag är ganska nöjd med min dag så popcorn och en film kanske är att satsa på. Jag skulle vilja belöna mig själv med lite shopping, men popcorn är ju ett billigare alternativ. Jag hoppas pappa kommer på torsda så kanske jag kommer in till stan nån sväng och kan inhandla nåt roligt.

/ LisaLinnéa

Jobb

Det är helt sjukt att man kan vara såhär trött jämt. Det är inte normalt. Frågan är om det är stressen som gör det eller nåt annat med min kropp som inte tycker att jag ska få vara pigg och behålla nån sömnrytm. Eller också är det bara psykologiskt för att jag inte vill plugga. Men jag måste så jag får försöka trotsa tröttheten helt enkelt. Och huvudvärken.

Idag har jag varit på jobbet. Jag var där en sväng igår och hämtade mina kläder, men idag har jag jobbat. Jag är glad att jag var in där igår och träffade på några av dem som jobbar där i alla fall. Nervositeten släppte då. Kändes faktiskt riktigt bra för att vara det jobb det är. Tror att det blir bra. När det är sånt här väder är det helt underbart att ha ett distrikt där man får åka moped alternativt cykla eftersom man får vara ute. Dock inte lika mysigt när det regnar. Hoppas på en fin sommar, åtminstone de veckor när jag inte sitter i en bil. Det blir en bra sommar oavsett.

/ LisaLinnéa

Nästan sommarvärme

Är sommaren här? Underbart väder är det och det är ännu varmare idag, det blåser inte så mycket. Jag skulle vilja ligga på en gräsmatta och läsa för nöjes skull. Visserligen skulle jag kunna ligga på en gräsmatta och tentaplugga, men jag vet inte om det finns nån gräsmatta som tilltalar mig. Och det är säkert blött i gräset kan jag tänka mig. Jaja, just för tillfället blir det itne mycket pluggande ändå. Var i skolan i förmiddas och pluggade lite tillsammans med nåra klasskompisar. Skönt att diskutera lite så att man faktiskt får lite grepp om allt. Jag borde börja plugga nu igen, för det behöver läggas ganska många timmar på det, men jag är inte alls sugen och hur mycket lär man sig då? Har städat, promenerat och handlat så jag har inte mycket annat att göra heller. Måste börja, lär ju inte orka så mycket när jag ska jobba i slutet av veckan.

Förhoppningsvis kommer pappa hit nästa vecka. Hoppas hoppas. Behlver nåt att se fram emot. Mer än att få tentan gjord.

/ LisaLinnéa


Vilse i värmlandsskogarna

Nu har jag varit ute på en enormt härlig långpromenad. Vädret är så där fint så att man inte kan vara på dåligt humör och gå i skogen och höra musik i ena örat och fågelkvitter i andra var underbart. Jag har varit på upptäcktsfärd och hade verkligen inte en aning vart jag var, när promenaden började närma sig timmen kom paniken lite krypande eftersom jag inte hade en aning om vart jag skulle komma fram, om jag jag skulle komma fram nånstans. Tänk om jag måste vända för att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Så gick tankarna och jag funderade på att ringa och prata med nån för att hålla tankarna i schack, men jag måste lära mig att inte få panik för minsta lilla så jag fortsatte gå. Till slut kom jag fram på en asfalterad väg och en skylt som hjälpte mig att lokalisera vart jag befann mig och jag kunde hitta hem. Det var alldeles lagom långt, tog drygt en timme och 95 procent av tiden tillbringades i skogen på en grusväg med lite hus och sommarstugor utspridda. Och det finns ju vatten där ute, såg ingen badplats, men det kan ju undersökas. Jag kände mig hemma i den miljön och den där rundan kommer jag gå flera gånger. Det kändes helt plötsligt ännu bättre att bo här när jag hittade närheten till den mysiga vägen. Det kändes som hemma på landet i Aspensäng. Ja det kändes hemma.

Nu är jag på gång och jag hoppaas den här känslan håller i sig. Jag ska ta och duscha och sätta på mig kläder så jag känner mig lite fräschare, sen tror jag att jag ska gå ut i solen och plugga. Jag har inte känt att jag vill sitta där mot väggen utanför biblioteket, men idag lutar det mot att det blir så. Måste ta vara på solen. Och på känslan av att vilja göra nåt vettigt av dagen. Jag kan inte beskriva den här känslan. Att börja dagen med en promenad kanske är det som gör dagen. 

/ LisaLinnéa

Noll sammanhang

Jag är inte så pigg idag. Fruktansvärt slö faktiskt, men så är det. Hade en trevlig kväll i Kil med vin och dansande. Sov lite för få timmar, men jag sov trots allt bättre än jag förväntade mig så den förlorade sömnen får tas igen inatt. Eller ja, jag har sovit lite nu på dan också. Jag har också varit lite oense med min mor om huruvida jag borde ringa på en lägenhet. Jag vill visserligen ha nånstans att komma ut i sommar, men nu är det för sent att säga upp lägenheten utan att drabbas av dubbla hyror så jag får bo på 23 kvadrat värme. Har vant mig vid tanken. Jag fick pengar av mormor till en cykel igår så jag måste ta tag i det, men med en fungerande cykel är det ju lättare att ta sig nånstans där det känns okej att sitta ute. Men för tillfälle ska jag fortsätta vara lat, äta chips och kanske fundera på om jag ska få i mig nån mat idag. Haha, jag är så sjukt osammanhängande.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0