Seminarium

Ett av tre av veckans seminarium avklarade. Yes. Vad ska jag prata om imorrn då? Bra fråga. Inte en aning. Just nu känns det som att jag hittar på nåt när jag kommer dit. Jag vet inte vad jag ska ta upp. Jag fattar inte vad vi ska göra. Jag orkar inte med dessa seminarium. När jag för en gångs skull kände mig lite förberedd idag var det knappt nån annan i min grupp som var ett dugg förberedda. Suck. Men vi får se hur det går imorrn. Det ordnar sig säkert. Förhoppningsvis kommer jag på nåt ikväll.

Min mamma kommer på onsdag och jag ser fram emot det. En snabbvisit, men det ska bli trevligt med besök. Jag har antagligen planerat in hela tiden med grejer som jag behöver göra bara för att jag har tillgång till bil, men lite nytta måste man ju dra av det. Det ska bli trevligt i alla fall.

/ LisaLinnéa

Adventsmys

Jag känner mig duktig idag igen. Det känns som att jag gör det ofta för tilfället. Jag mår bra. Jag satt i skolan i förmiddas och pluggade och var betydligt effektivare än jag hade varit hemma. Satt i två timmar och hade jag varit hemma hade det garanterat tagit hela dan. Så himla skönt att få lite gjort utan att lägga så mycket tid på det. På eftermiddan har jag städat, så nu ser det acceptabelt ut här nåra timmar igen.

Så nu har jag tagit kväll som vanligt på söndagar. Har tänt ljus eftersom det är första advent så nu luktar det jul här. Jag älskar ljusen som luktar jul! Väldigt mysigt. Lite glögg och pepparkakor hade ju inte varit fel, men det blir att äta mandariner (clementiner, satsumas eller vad det nu är) i stället. Det som finns hemma och betydligt nyttigare. Och gott. Jag har fönstret öppet för att inte smälta bort i värmen från ljusen, men jag tror att det kan gå och stänga det nu. Bara jag tänker till så att jag inte har för varmt när jag ska sova.

Så skön helg! Nu väntar tre examinationsdagar på rad, mindre pepp, men sen är det klart. Ny kurs. Bara allt blir godkänt.

/ LisaLinnéa

Mer än jag är van vid på en lördag

Vilken dag. Nu har jag äntligen fått i mig mat och känner att jag kan slappna av ordentligt. Som vanligt sega jag mig imorse så jag kom iväg senare än jag hade tänkt. Tanken var ju att jag skulle leta julklappar, men jag fastnade i att leta kläder till mig själv. Jag hittade en superfin klänning, vet inte när jag ska ha den, men det händer ju att jag också går på fest så nån gång ska den väl komma till användning. Jag kunde inte låta bli, jag blev kär så fort jag såg den. Inte direkt billig, men jag ska i alla fall känna på det och så får jag väl lämna tillbaka den om jag ångrar mig. Med tanke på hur sällan jag är i stan så kommer ju inte det hända. Hittade också ett par träningslinnen som jag kände att jag var tvungen att köpa när de fanns i rätt storlek. Och så blev det ett impulsköp av en liten handväska som jag har letat efter hur länge som helst, jag vågar inte titta på den för jag vet inte om jag tyckte om den egentligen. När jag skulle betala den lurade expediten på mig nå schampo och balsam som tydligen skulle vara väldigt bra och som var nedsatta i pris. Jag svalde det där och köpte det också. Vill nog inte räkna ihop hur mycket pengar det gick åt idag.

Helt plötsligt var det väldigt bråttom och jag missade en buss precis för att tanten som stog före mig i kön på hemköp krångla så förbannat. Fick vänta på nästa buss, som kom fram 13 minuter innan jag skulle åka igen. Jag tog en korv med bröd på torget medan jag väntade på bussen för jag insåg att jag inte skulle hinna äta. De bytte busschaufför på bussen jag åkte, och han börjar köra på fel linje! Jag hade kunnat börja skratta rakt ut, det är en sån sak som jag garanterat skulle göra om jag körde buss. Antagligen därför det var roligt. Jag blev inte ens irriterad trots att jag hade bråttom. Han fick vända, och trycka lite extra på gasen för att köra ikapp den förlorade tiden. Jag tyckte lite synd om honom, för jag hade tyckt att det var jättejobbigt om jag gjort det.

Upp och byta om och sen ta samma buss tillbaka mot stan igen. Plockade med mig lite frukt också för att överleva bristen på lunch. Gick faktiskt över förväntan men det var inga problem att få i sig den stora portionen med lax och pasta som jag lagade nyss när jag kom hem. Snabbt och enkelt. Och faktiskt riktigt gott.

Har klippt av cirka två centimeter på luggen också, efter att länge funderat över om jag skulle våga klippa den själv eller inte. Men nu är det gjort. Jag vet inte om det blev bra, jag vet inte om det är rakt och jag vet inte om jag ville ha hellugg igen. Men nu är det så. Får se imorrn när jag har duschat om den ser okej ut. Annars är det bara att använda hårspänne i nåra veckor. Det duger säkert, så kinkig ät jag nog inte.

Det har varit en bra dag. Lite stressig. Men bra. Jag är trött som sjutton nu, och även om det står Plugga med stora bokstäver på schemat får det nog vara. Jag gör ett försök till att vara effektiv imorrn. Nu dör jag i soffan ett par timmar till energin är tillbaka och då tar jag hand om disken. Förhoppningsvis.

/ LisaLinnéa

Mörker

Igårkväll fick jag för mig att jag skulle ge mig ut och springa och gjorde så också. Det var ju mörkt, eftersom det i princip är det dygnet runt för tillfället, och vägen bort till elljusspåret är inte upplyst hela vägen. Fy vad läskigt det var att ta sig den biten. Jag som inbillar mig massa saker han tänka väldigt mycket under de minuterna jag vistades i totalt mörker. Men det gick bra och det var riktigt skönt.

Idag ska jag sitta funktionär vid två, och jag tänkte åka in till stan en sväng innan i hopp om att hitta nån lite julklapp kanske. Naturligtvis är det tråkväder ute vilket inte känns så inspirerande, men det är nog bara att vänja sig känns det som. Så om jag ska hinna hem och äta innan jag måste åka igen så är det nog bäst att göra sig i ordning nu.

/ LisaLinnéa

Lisa-eftermiddag

Och varför i hela friden har samma inlägg publicerats två gånger? Det är ju inte normalt. Jag har inget med saken att göra, men nu ska det ena vara borttaget. Och jag hoppas att det funkade som det ska.

Idag hade vi alltså redovisning. Jag hatade att inte ens ha haft möjligheten till att ha läst på vad jag skulle säga. Även om jag oftast struntar i det så har man i vanliga fall möjligheten i alla fall. Men det gick ganska bra ändå tycker jag. Våran redovisning var väldigt tråkig och kändes tjatig, men den är gjord, och jag kunde prata utan att läsa innantill och tappade bara ett ord. Varför gör jag det så ofta förresten. Det är jättejobbigt att tappa ord stup i kvarten, det känns som att jag gör det jämt! Och inte vänjer jag mig vid känslan heller, jag tycker det är lika jobbigt varje gång och känner mig totalt dum i huvet.

Den här eftermiddan är en typisk Lisa-eftermiddag. Jag är trött, orkar ingenting och har fastnat i soffan. Orkar inte plugga, för jag känner att det är så mycket så jag orkar inte ta tag i det. Min kropp klarar inte träning idag. Jag borde ta en promenad och jag borde handla, men jag klarar mig tills imorrn. Jag bara orkar inte. Jag har tagit fram lite adventspynt för att skapa lite mysstämning. Det gjorde mig i alla fall glad. Men tyvärr inte pigg. Jag ska äta nåt nu och se om det funkar. Ska öppna dokumentet som jag skriver uppgift fem i, så är sannolikheten lite större att jag skriver några ord om de kommer över mig. Så blir det, annars somnar jag. Jag kan lova att jag kommer vara pigg vid nio när jag vill gå och lägga mig också. Annars vore det inte en Lisa-eftermiddag.

Det lyser

Hur lyckas jag alltid hamna nån annanstans än där jag tänker mig när jag skriver? Jag förstår inte.

Imorse, precis när vi skulle börja lektionen ringde det från nåt nummer som jag inte kände igen. Jag svarade (jag svarar alltid om jag hör och har möjlighet, jag är för nyfiken för att låta bli) och det var nån nisse från de som har hand om huset jag bor i (fastighetsskötare?). Jag har ju felanmält att min lampa i badrummet är trasig två gånger och han ringde nu för att tala om att de inte fixar det, om jag inte vill betala förstås. Det vill jag ju inte. Men kunde de inte ha talat om det lite tidigare? Jaja, nu visste jag ju det i alla fall.

När jag kom hem från skolan såg jag att min dörr stog på glänt. Det första jag gjorde var att kolla så att jag var på på rätt våning. Jo det stod 3 på dörren till trapphuset. Jag kände hur paniken växte inom mig. "Jag låste dörren i morse. Visst låste jag dörren i morse? Jag vet att jag låste dörre i morse! Jag är säker!" Tankarna bara snurra, och jag antar att jag var ganska försiktig när jag öppnade och tittade in. Jag ser hur det blinkar i badrummet (jag släcker alltid när jag går ut) och tittar in och ser en gubbe stå där och titta på lysröret. Antar att han konstaterade att det var trasigt. Jag var så chockad och talade om att de sagt att jag inte skulle få hjälp att byta ut det. "Nej men jag var ändå här, och lite flexibel måste man ju vara". Jag hoppas att han förstod hur tacksam jag var. Kunde nog inte ha sagt det fler gånger, men jag ville verkligen visa min uppskattning. Det gjorde mig på bra humör. Äntligen har jag ordentligt lyse!

/ LisaLinnéa

Träna!

Jag bakade chokladbollar igår. Eller baka kanske är fel ord, rullade, tillverkade? Gjorde i alla fall 2.5 sats chokladbollar. Jag tänkte att jag skulle bjuda barna på det på fredag när jag ska göra min sista dag på praktiken. Eftersom vi slutade tidigt igår kändes det som lämpligt att baka då, för jag vet ju hur det blir när jag slutar sent. Då orkar jag ju ändå inte. Nu har jag ätit upp den sista som var extra så nu är ligger alla gömda i frysen tills på fredag och får inte röras. Men för tillfället skulle jag nog kunna trycka i mig allihop.

Jag var också enormt duktig på träningen igår. Det var så skönt, jag tog verkligen i! Var så nöjd efteråt, och kanske var det det som satt kvar i kroppen idag när jag knappt orkade nånting på träningen. Kan också ha berott på att jag gått en hel dag på universitet där förmiddan ägnades åt rörelse och dessutom inte han äta ordentligt innan vi skulle åka. Jag vet inte, men jag har i alla fall fått röra på mig idag också. Jag måste röra på mig, jag hatar min kropp för tillfället!

Det är svårt att bestämma sig för om det är skönt eller inte att vara tillbaka på universitetet. Det känns nog mest jobbigt, imorrn har vi en halvtimmes redovisning som vi inte har förberett än utan ska göra det på förmiddan. Bra framförhållning! Nästa vecka är det massor av examinationer och jag hoppas jag hinner få ordning på allt, börjar känna mig stressad... Men det ordnar sig alltid.

Ska se om jag orkar skriva några rader nu, annars ägnar jag helgen åt allt. Eller ja... Skjuter upp det i alla fall.

/ LisaLinnéa

Jag är bra!

Jag känner mig bra idag! Bra som i duktig. Längesen jag hade den här känslan och jag försöker ta vara på den. Jag har tvättat, gjort rent spisen (nu är den vit igen, måste ta och göra det lite oftare), städat lite (för jag hann faktiskt inte igår), och framförallt har jag börjat skriva på nästa uppgift, och det känns bra än så länge. Snart kommer jag till den biten där jag inte har en aning om vad jag ska skriva, så jag väntar nog lite med det för att inte förstöra känslan av att jag nog faktiskt fortfarande kan skriva. Ska, efter att jag har lagat mat och ätit om nån timme, gå över till biblioteket och läsa lite inför redovsningen vi har på torsdag. Jag känner att jag behöver strukturera upp mitt skolarbete nu för att inte missa nåt och få panik. Det är lite för många saker att hålla reda på just nu, med redovisningar, seminarier och andra examinationer.

Just det, på duktig listan ska det stå att jag ringde upp och bad dem fixa min lampa i badrummet som har varit trasig alldeles för länge, för de verkar ha glömt bort att jag redan meddelat att den är trasig. För att få gnälla lite till kanske jag ska ringa och klaga på posten för att jag inte får nån reklam. Mamma tycker att jag ska göra det, och det stör mig faktiskt att jag inte får någon! Får se, det kanske förstör dagens bra känsla att bli irriterad...

/ LisaLinnéa

Dagens planering

Haha, blev det nåt pluggande igår? Nejnej. Inte här inte. Jag skrev några rader strax innan jag skulle sova, men det räknas inte. Jag kunde inte förmå mig att skriva nåt. Varför är det så svårt? Idag måste jag, 23.00 är det inlämning och då ska det vara klart. Men jag vet fortfarande inte hur eller vad jag ska skriva. Det är inte så att jag inte har börjat, det gjorde jag förra helgen, men jag har ingen struktur och jag vet inte hur jag ska skapa struktur heller. Nu är det bara en massa text som jag inte vet vad jag ska göra med. Men innan kvällen borde det väl gå att ordna. Vissa kan ju bara prestera under press, och jag önskar jag var en av dem, men pressen hjälper mig inte alls tror jag.

Var inte lika pigg när jag vaknade i morse, kanske för att solen försvunnit igen. Men jag ändå ska försöka uppnå det jag planerar idag vilket innebär:

  • Skriva klart uppgiften
  • Städa
  • Handla
  • Träna (kanske får hoppa över armövningarna, men i övrigt borde det funka)

Borde hinna det, om jag kämpar. Problemet brukar ju vara att hålla sig till planeringen och inte göra nåt annat. Som att fastna på internet. Börjar med frukost nu, har ju faktiskt börjat dagen med att skriva några rader, och två timmar utan frukost är för långt för mig så snart svimmar jag.

/ LisaLinnéa


Bra humör igen

Idag är bitterheten borta, för vem kan vara sur när man vaknar upp och solen skiner ute?! (Okej, hade jag mått som igår hade jag varit sur för att jag inte orkat gå ut) Så grymt skönt att känna att man faktiskt vill gå utanför dörren och att dessutom må bra igen. Jag har tagit mig en långpromenad och bara njutit av att det underbara vädret. Jag blev sugen på att gå på picknick nånstans, göra nån god matsäck och bara vara ute. Egentligen vill jag nog ha snö då också, så kan man åka pulka och grilla korv. Det längtar jag efter! Det måste bli mycket snö i vinter.

Det faktum att jag mår så mycket bättre idag är också en anledning till mitt goda humör. Jag har fortfarande lite ont i armen, men nu fungerar den i alla fall, men man får tänka sig lite för. Och smärtan är inte så farlig så det är överkomligt att göra rörelser som gör ont också. Huvevärken är helt borta och orken är tillbaka. Jag har fått sova ordentligt i natt. Det enda minuset är att jag har fått ont i halsen. Jag hoppas att det är kortvarigt.

Nu ska jag försöka ta tag i mig själv och plugga. Har en uppgift som ska in imorrn, så det är ju väldigt viktigt, men det går som vanligt nuförtiden inte så bra med den. Men om jag kan koncentrera mig ett par timmar borde den vara klar sen. Jag hade funderingar på tre andra sysselsättningar idag men av olika anledningar blev det i stället plugga som blev på planeringen. Lika så bra. Om jag behåller humöret går det lättare.

/ LisaLinnéa



Du är inte nån man älskar
Du är nån man saknar
Jag säger det till mej själv
Om och om igen innan jag vaknar

Mår inte bra nånstans

Här kommer ett "jag tycker jättesynd om mig själv" inlägg. Värre än nånsin, så läs inte om du inte vill känna skadeglädje över hur dåligt jag mår.

Fy fan vilket dygn. Riktigt hemskt känns det. Lyckades, trots hemsk smärta i armen, somna vid halv elva igår. Vaknade väl några gånger, men somnade om ganska fort. Halv två - två vaknade jag och hade outhärdlig huvevärk och insåg att det bästa vore att ta en alvedon och reste mig ur soffan. Det kändes som den gången jag svimmade och jag såg suddigt. Var livrädd att jag skulle ramla ihop. Vad gör man om man svimmar klockan två på natten när man bor ensam? Skulle hälla upp vatten i ett glas, men det kom inte mycket vatten ur kranen. Fick så att jag kunde svälja tabletten i alla fall, men insåg att vattnet var avstängt. Mådde bättre efter ett tag, men kunde inte somna om. Helt klarvaken. Till slut slog jag på tv:n och kollade i säkert en timme. Öppnade fönstret för att inte smälta bort och efter att ha varit vaken i minst två timmar somnade jag väl. Utan att stänga fönstret. Vaknade naturligtvis av att jag frös vid fem. Fortfarande inget vatten. Har svettats ut flera liter och det enda jag vill ha och behöver är vatten. Verkligen feltajamt.

Gick upp vid sex, inget vatten vilket innebär att jag inte kan duscha och inte äta gröt vilket i sin tur innebär att mina morgonrutiner är totalt förstörda. När mina morgonrutiner inte fungerar fungerar inte jag, det förstör min dag. Skickade ett sms till Maria i hopp om att kunna komma dit och duscha av mig i alla fall och skrev att hon skulle ringa. Ringde också till praktiken för att höra om jag kunde duscha där. Efter ett tag hörde jag hur det började låta i ledningarna och vattnet var tillbaka! Jag kastade mig in i duschen och kom på när jag stog där att Maria säkert skulle ringa medan jag stog där. Lyckades alltså skrämma upp min kära vän ordentligt eftersom jag inte svarade. Hon var till och med påväg hit! Fy vad dåligt jag mådde över det. Och gör fortfarande. Och hon hade ringt Jennie för att få koden. Nej fy vad jag kände mig som en hemsk människa. Kom iväg till praktiken med en alvedon i kroppen i hopp om att orka med. Klarade mig fram till lunch, sen gav jag upp. Har sovit och knarkat alvedon hela eftermiddan och lär få fortsätta med det resten av kvällen. Jag tycker onödigt synd om mig själv och är enormt gnällig. Alla andra kan vara glada att de inte bor med mig, och jag tycker för en gångs skull att det är hemskt att bo själv.

/ LisaLinná

Vaccin mot svininfluensa

Igår kom jag inte hem förrän kvart i fem, och åkte och tränade klockan fem. Bara hem och byta om alltså. Kvällen efter träning spenderades med datorn i knät för att skriva loggbok och med telefonen vid örat för att få mamma att säga att jag inte alls behöver ta nån spruta. Jag kunde inte bestämma mig för hur jag skulle göra. De fick ta på praktiken idag och jag tänkte att om jag ska ta sprutan så kan jag ju lika gärna göra det där för sen lär jag ju inte ta mig iväg. Om jag nu skulle få ta den på skolan. Men jag ville egentligen inte. Samtidigt kändes det nånstans som att jag borde. Därför ringde jag mamma. Men jag vet inte varför jag ringde, för hon tyckte jag skulle ta den. Mitt första argument var att jag inte ens visste om jag fick ta den där. Och sedan fortsatte jag bara att tala om varför det inte är nån idé att jag tar den där spruten. Jag hade i princip bestämt mig alltså, men jag insåg nog inte det innan. Till slut sa mamma att jag kan ju göra det så enkelt som att jag tar den om jag får och får jag inte så struntar jag i det helt. Inte ens det gick jag med på. Nej jag ville verkligen inte ta den där sprutan. Nu sitter jag här med fruktansvärt ont i armen och vaccinet insprutat. Hur det gick till vet jag inte, men nu behöver jag inte fundera i alla fall. Men jag är sjukt nervös för biverkningarna. Jag hoppas jag klarar mig lindrigt, men det blir nog en natt på soffan för säkerhets skull. Vet inte ens om jag klarar av att klättra upp för stegen ikväll. Jag kan i alla fall skylla på vaccinet att jag inte kommer göra nånting ikväll. Kan inte göra så mycket.

/ LisaLinnéa


Plugga?

Planen för kvällen är att jag ska plugga. Haha, jag hatar mig själv för att jag ens försöker planera att göra det, för jag vet att jag inte kommer att göra det. Det går inte. Jag orkar inte. Jag skriver min loggbok och sen tycker jag att jag har gjort mitt. Det har jag inte! Jag har massor som jag skulle behöva göra. Jag måste försöka få en idéer till torsdagens och fredagens lektioner och jag måste skriva en skriftlig redovisning. Jag skulle säkert kunna sysselsätta mig hela natten om jag kom igång, men det kommer jag inte göra så jag kan sluta drömma om att bli klar med nåt.

Efter att ha tränat två dar i rad måste jag ändå säga att min kropp mår ganska bra. Igår var inte träningsvärken nådig, och stundtals idag har det inte varit roligt, men nu börjar det kännas bra. Och det är grymt skönt att ha kommit igång med träningen igen. Det behöver jag!

/ LisaLinnéa

Saknar

Saknar vissa personer så galet mycket just nu. Det är lite som det var ibland förra året när jag flyttade, men då kändes det helt okej, det är ju inte så konstigt om man saknar folk om man flyttar till en ny stad. Men nu vet jag inte om jag tillåter mig själv att känna såhär. Men jag antar att jag inte bestämmer över det, för saknar gör jag.

Långpromenad i regnet

Sån där smart dag idag, som vanligt. Jag glömde slå på torkskåpet, så nej, jag hann inte få all tvätt torr. Min lilla lägenhet känns ännu mindre med all tvätt hängandes överallt.

Jag har varit ute och gått en lång promenad. I Regnet. Det regnade redan från början, men då var det inte så farligt. MP3:n dog efter en och en halv låt och strax efter det började det spöregna. Men eftersom jag hade bestämt mig för vart jag skulle gå så gick jag på. Så länge man går håller man sig varm, det värsta var väl att jag var tvungen att gå in på Konsum på vägen hem. Men det var grymt skönt när jag kom hem och fick komma in i duschen. Det var klart värt det.

/ LisaLinnéa

Trevlig kväll

Det var längesen det var så skönt med fredag som som det var igår. Kanske var det för att jag såg fram emot att få träffa mina kära vänner. Eller antagligen var det därför. Förra veckan fick vi ju ställa in, men igår så kunde vi äntligen träffas. Det blev hembakt pizza, vin, idol och Med andra ord. Det blir inte mycket bättre. Jag kände mig som världens trögaste stundtals och det är ett under att min lagkamrat förstod mina förklaringar ibland. Men det är väl det som gör spelet roligt. Att få skratta så behövdes efter att ha varit en tråkig grinig fröken hela dan. Jag kände att jag var tvungen att få sätta på mig nåt annat än min tråkiga frökenkläder också så att få sätta på sig kläder som man känner sig lite finare i var också grymt skönt.

Idag tvättar jag, vilket var mer än välbehövligt, hade sjukt mycket tvätt! Jag hade tur att det fanns en tid kvar när jag kom hem i natt, för framförhållningen var ju inte den bästa, har glömt bort att boka tid i flera dar nu. Jag hoppas jag hinner få allt torrt, fast jag antar att jag kommer få ha kläder hängande i hela lägenheten under eftermiddan.

Jag borde skriva en uppgift också så att jag har det gjort, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om så vi får se hur jag gör med det. Funderar på att åka och handla också, men det har jag ingen lust med heller så det blir nog en promenad till konsum i stället. Igår snöade det massor och det låg snö på marken när jag gick hem inatt, men nu är det mesta smält. Jag som hade hoppats på en vit, mysig dag, men det är en grå, blöt dag.

/ LisaLinnéa


Svininfluensa

Just nu känns det som att allt handlar om svininfluensan. Hela skolans verksamhet styrs av den just nu verkar det som. Vi har ett dokumenterat fall av svininfluensan i klassen där jag är, vilket skulle göra att skolans elever skulle bli prioriterade för vaccinering. Den planerade vaccineringen flyttades fram en dag. En dag, snälla ni som bestämmer; hur stor skillnad gör det? Prioriterade, jo visst. Med tanke på hur många i klassen som är sjuka så är det antagligen fler som har svininfluensa, och tills vaccineringen så har det nog gått runt till alla som kommer att få den. Jag vet inte, men nu känns det lite som att jag kan ta det så behöver jag inte gå och inbilla mig att jag mår illa sen. Bara jag får hem allt jag behöver så kan jag ligga här och vara sjuk i min ensamhet och behöver inte smitta ner nån. Det vore nog det värsta, att smitta ner nån som inte har så bra motståndskraft i kroppen. Fast mitt imunförsvar verkar ju vara världens sämsta, så det vore kanske inte jättebra att utsätta kroppen för svininfluensa. Vore skönt om hysterin kunde lägga sig lite i alla fall. All irritation över att pedagogerna måste vara med vid vaccinationen av eleverna, panikslagna föräldrar och barn som drabbas av hypokondri och känner efter för mycket kan väl lugna ner sig lite? Snälla.

/ LisaLinnéa

Trött

Jag är galet trött idag. Jag förstår inte varför, för idag hade vi sju elever att handskas med. På två vuxna. Lagom ansträngande. Men nu känns det bara som att jag ska somna vilken sekund som helst. Får nog ta och äta nåt för att orka skriva loggboken och sen gå och lägga mig tror jag. Eller nej, det är antagligen för tidigt, men förhoppningsvis blir jag lite pigg på nåt mirakulöst sätt.

Idag när jag skulle åka hem idag så var det ca 2-3 minuter kvar tills bussen skulle gå, så jag vågade inte chansa, för att sen få stå ute och vänta i 20 minuter. Därför stannade jag kvar och målade lite med några av barnen på fritids för att ta nästa buss. Jag tyckte att jag hade några minuter till godo när jag gick, men icke. Jag missade den bussen också. Bra Lisa! Vad händde med hon som alltid är ute i onödigt god tid? Bara att vänta 20 minuter till. Då gick jag och handlade i stället, tack och lov var det inte för lång kö. Det hade gjort mig galen. 

/ LisaLinnéa 

Inget man kan styra

Shit vad jag fryser, vet inte om det är för att det är kallt eller för att min kropp bara känner för att plåga mig lite. Har frusit hela eftermiddan. Och så kommer jag hem och ser att jag glömde stänga fönstret i morse (då jag svettades i stället). Mindre glad blir man då, men nu har jag ju i alla fall tillgång till varmare kläder så det går ju att lösa det bättre än när man inte är hemma.

Jag känner mer och mer att det är nåt fel på mitt psyke för tillfället, jag är medveten om det och ändå känns det bara värre och värre för varje dag. Känns som jag är påväg in i en sån period när man bara mår allmänt psykiskt dåligt utan att riktigt veta varför. Jag orkar inte med det. Jag känner redan nu hur jävligt jobbigt det är att känna sig så djupt nere, men det känns inte som att jag kan göra nåt åt det. Går det neråt så är det bara att vänta på att det ska gå uppåt igen känns det som, livet bestämmer över mig och inte tvärt om. Jag ska verkligen försöka jobba på det så att jag slipper, för jag orkar inte!

/ LisaLinnéa


Fars dag

Jag vet inte om jag tar igen för att jag har bloggat dåligt eller bunkrar upp inför veckan, eftersom det antagligen kommer bli dåligt då också, men idag känner jag för det så varför inte?

Jag skickade ju en farsdagspresent till pappa (har för mig att jag skrev det) som han fick redan i torsdags, men han öppnade det inte då. Han ringde redan när han fick paketet och tackade, men sa att presenten är ju tills på söndag så jag öppnar den då. Enligt mig måste man ju vara galen om man väntar så länge med att öppna ett paket, men alla är kanske inte som barn när det gäller paket. Att jag fått det från mamma är ju inget man behöver fundera på. Men i alla fall fick jag ett sms imorse när han hade öppnat det där det stog att det var en kanon present och att han skulle gå och nynna hela förmiddan. Jag blev så glad, jag hoppas skivan var bra också. Kändes roligt att få ge nått annat än en trisslott. Det gjorde min dag.

Jag fick lyssna på den gamla musiken för mp3:n och datorn ville inte samarbeta för fem öre, men när jag väl kom ut gjorde det ingenting. Tog en promenad på en timme, och det var fantastiskt skönt. Kunde nästan hålla mitt tempo. Varm blev jag i alla fall, så det känns som jag har gjort nåt. Nu ska jag försöka ta tag i lite planering av veckans lektioner. Jag känner mig mer positiv än jag har gjort på länge för tillfället, så jag ska försöka ta vara på det. Glad musik spelas så att humöret ska hålla i sig.

/ LisaLinnéa


Strejkande dator

Suck! Min dator strejkar, det enda som verkar funka är internet. Vettefan vad som har hänt, men vi får väl se om det hoppar igång, annars får jag prova att starta om den. Jag skulle ju bara lägga in lite ny musik på mp3:n så att jag kunde gå ut och gå sen, men det gick visst inte för sig. Nu är jag arg så jag vill fixa datorn innan jag går. Och jag vill ju ha musik! Jag tänkte jag skulle gå nu så att det blir av, för jag vet ju hur det blir sen. Det blir ju mörkt så tidigt också så det vore ju skönt att ha det gjort. Men det verkar som att det blir att starta om datorn i hopp om att den ska funka igen. Vore ju lagom roligt med en trasig dator. Kan det var virus kanske? Hoppas inte, för sånt där kan ju inte jag.

/ Lisa

En hemsk dröm

Imorse vaknade jag av att jag nästan hyperventilerade och hade panik. I drömmen skrek jag helt okontrollerat också. Det var hemskt. Fy för drömmar! Kanske kan man tycka att drömmen borde ha varit värre än den var för att man ska reagera så. Eller inte värre, men av ett annat slag kanske. Jag drömde att mormor hade dött, och situationen var så himla konstig. Det var jättehemskt att vakna så. Jag var glad att det var morgon, så hade jag inte kunnat somna om hade det inte varit katastrof. Men jag lugnade mig relativt fort. Jag började fundera på hur jag skulle ta det om det hände på riktigt. Skulle jag få panik? Kanske. Helst vill jag bara glömma bort att de börjar bli gamla. Jag blir påmind hela tiden, men jag vill inte förstå vad det innebär. Jag vill inte uppleva den drömmen.

/ LisaLinnéa

Varför fick inte jag nån kreativ förmåga?

Jag är sugen på att baka nåt, jag vet inte vad, men nånting. Problemet är bara att jag inte har nånstans att göra av det. Finns ju inte mycket att baka som är för bara en person så det är ju lite svårt. Och jag lovar att jag skulle äta upp det även om det vore för tre personer. Har en sån period så jag äter helst hela tiden. Beror visserligen på att det vissa dagar är enda gången det inte gör ont i halsen när jag äter. Idag är en sån dag. Men det börjar gå över lite. Snart kan jag nog andas ordentligt också, locken i halsen och näsan börjar ge med sig. Men vad ska man göra en sån här grå dag när man inte kan baka. Det regnar inte, men det är verkligen grått och inte särskilt inspirerande väder. Jag önskar jag vore lite kreativ. Idag skulle jag verkligen vilja vara kreativ. Ett tag kom jag på att jag ville brodera, det skulle vara så skönt, men jag konstaterade att mina broderier (ja, jag har ett påbörjat och ett nytt) ligger i Linde. Synd, det hade varit en bra sysselsättning idag känner jag.

/ LisaLinnéa

Sjukt

Vi såg fram emot en kväll tillsammans och äntligen få umgås för det känns som hundra år sen, men i sjukdomstider blev det till att ställa in. Tråkigt, men vi får satsa på nästa fredag i stället. Nu måste jag försöka komma på nåt att äta, eftersom vi skulle ha ätit hos Maria behövde jag ju inte tänka, men nu är det bara att försöka komma på nåt. Jag är hungrig som bara den, men inte sugen på nåt. Förutom godis och chips, så jag kan inte gå och handla, för då  kommer jag inte kunna hålla mig ifrån det! Jag får poppa massor av popcorn när jag har ätit, jag har ju trots allt varit duktig och inte ätit popcorn på hela veckan. Haha, vilken bedrift. Nog för att det är för att jag har varit så trött att jag inte orkat resa mig ur soffan i onödan, men ändå. Idag har jag sovit middag för att bli av med huvevärken, så ikväll kan jag nog klara av att stå vid spisen några minuter. Eller så kommer jag gå till affärn ändå.

På tal om sjukdomstider så var 8 av 18 barn i klassen sjuka idag. Det är ju helt sjukt. Då tycker man att det borde vara lugnt i klassen, men icke. Jag vet inte om de tycker att de måste fylla ut de tomma platserna genom att ta extra plats själva, det verkar nästan så...

/ LisaLinnéa

Dåligt

Jag orkar inte idag. Jag blev bara jättedepp nu utan att veta varför. Har en hel del att göra så det är bara att börja. Fixa allt det viktigaste och sen inte bry sig mer idag är planen just nu. En mycket konstig känsla jag drabbats av känner jag.

/ LisaLinnéa

Jävla skit.

Jag har väl skrivit att jag tappar och spiller saker mest hela tiden numera? Det är inte normalt, jag är som ett barn som är inne i en växtperiod och inte har koll på kroppen. Fruktansvärt klantig är jag. Nu, alldeles nyss ramlade persiennen ner. Igen! Förra gången gick det ju bra, ingen större skada skedd, men nu. Nu. Fy fan! En lampa och en blomkruka krossades. Antagligen glas i hela lägenheten. Jag älskade den där lampan! Fan vad ledsen jag blir! Krukan tyckte jag egentligen inte om, men den har jag fått av mormor så den påminner mig om henne, och sentimental som jag är så tycker jag att det också känns jobbigt. Hade ju trots allt vant mig vid den där mindre vackra kattkrukan. Helvete! Jag är så arg så jag kokar. Skulle gå och lägga mig, men hur stor är chansen att jag somna nu? Det ska då fan inte gå lätt inte.

Jag ursäktar språket som är värre än vanligt, men jag är fruktansvärt arg.

/ LisaLinnéa

Är man fröken ska man se ut som en också

Jag är helt slut nu. Sov riktigt dåligt inatt. Men det har ändå varit en bra dag. Eller ja, jag har kännt mig lite gnällig på vissa barn, men tänk om de kunde lyssna på vad man säger så att man inte behöver säga samma sak 100 gånger på en dag. Men det har snöat idag (vilket visserligen också innebär svinkallt). Det kändes mysigt med lite snö. Det behöver inte lägga sig riktigt än för det blir ändå slask direkt, men några flingor blir man ju glad av. Antagligen därför det känns som en bra dag idag.

Idag har jag verkligen sett ut som en fröken. Kängor, överdragsbyxor, (ful, varm) mössa, halsduk och TJOCKA vantar. Det ska fan inte frysas. Eftersom vi hade utepass kände jag att det behövdes. Jag struntade i raggsockorna, men de satte jag på mig när jag kom in igen för att få tillbaka värmen i tårna. När man är på skolan spelar det ingen roll om man ser ut så. Fröken ska se ut så. Men jag åkte efteråt in till stan (dock utan överdragsbyxor) och då kändes det inte riktigt rätt i sammanhanget. Men va fan. Jag känner ingen ändå. Jag skulle hämta böckerna Jennie hade lånat och så tänkte jag försöka hitta nåt litet till pappa till fars dag. Köpte en skiva för jag orkade inte leta. Det är i alla fall nånting och jag hoppas han blir glad bara av att få nåt. Skulle skicka med en nyckel, så eftersom jag ändå var tvungen att köpa ett vaderat kuvert tyckte jag att jag lika gärna kunde skicka med nåt annat än en lott som han får varje år. Jag hoppas det uppskattas. Hoppas också att han kan ha tid att ringa och säga tack.

/ LisaLinnéa

Kämpar

Praktiken är igång och jag kämpar tappert igenom dagarna. Det går tungt när man inte mår så bra att orka med alla barn. Men det är bara att vänja sig, och varje dag har sina guldkorn som gör det värt att ha tagit sig dit. Ibland undrar jag vad jag håller på med och andra gånger kan jag inte förstå hur folk kan säga att man är galen som blir lärare. Det är varierande. Stressigt, men fantastiskt givande.

Jag sover halva nätterna på soffan för jag vaknar av illamående och tror att jag ska spy. Natten till igår led jag av huvudvärk och kunde inte sova. Igår var det Alvedon som gjorde att jag klarade dan, idag halstabletter som jag fick äta i smyg när barnen inte såg. Det funkar, men roligt är det inte. Ska ta en liten promenad senare för att få lite luft, och kanske också tillbaka värmen som har försvunnit från min kropp. Jag måste sätta i en reflex i jackan! Bäst att göra det nu innan jag glömmer igen.

/ LisaLinnéa

Handboll på planeringen

Jag mår bättre, är piggare och framförallt gladare idag. Fast det sitter antagligen i psyket, jag var inställd på att jag måste må bättre idag för att hinna med allt. Fast det är tur att jag är på bättre humör för annars hade jag varit ett åskmoln nu. Det är en sån där dag när småsaker går emot en. Jag torkade av golvet innan jag skulle laga mat (vilket i och för sig är en ganska dum idé, men det bättre i tidsplaneringen än att göra det i omvänd ordning). Naturligtvis tappar jag massor med finhackad lök på golvet när jag ska ha i det i stekpannan. Bra Lisa, för det är ju så skönt att känna hur löken fastnar under strumporna. Dessutom spillde jag sås på golvet när jag skulle smaka av. Kändes som att det var tur att jag torkade golvet... När jag sedan åt lyckades jag med ytterliggare något fantastiskt duktigt. Jag spillde mjölk på tangentbordet. Grattis! Som tur var vart det inte så mycket, och jag tror att det gick bra. Men när man är 20 år borde man väl klara av att dricka ur ett glas utan att spilla?

Snart ska jag iväg på handboll och tjäna några kronor. Fast jag vet inte riktigt vad som har hänt, för jag har fått pengar som jag antar kommer från Helton som jag inte ska ha såg jag när jag var in och kollade hur mycket pengar jag har. Jag fattar ingenting, men jag får väl kolla upp det där imorrn. Inte mig emot att få extra pengar, men jag ska väl förtjäna dem. Först tänkte jag att de hade betalat ut ersättningen i förskott (vilket verkar konstigt eftersom man kan bli sjuk eller nåt) men sen såg jag att att jag har fått summan två gånger. Väldigt knepigt. Får försöka ta reda på vart jag ska vända mig och reda ut det.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0