Äntligen!

Vilken dag! Har haft fullt upp och hunnit med en hel del.

Började jobba klockan sju som vanligt (men nästa vecka börjar mitt sommarlov!) och det gick som vanligt. När jag skulle åka ut kom jag för en gångs skull på att man ska ha körkortet med sig (hade kommit ihåg att slänga ner plånboken på morgonen). Tog fram plånboken och skulle ta körkortet. Låg det där? Nej då. Inte bankomatkortet heller. Panik! Kunde inte komma på vart jag gjort av dem. Ringde mamma, men hon hade inte heller sett dem så jag kände mig tvungen att åka hem och kolla om de låg i hanväskan eller inte. Efter många om och men kom jag på när jag använt dem sist (för jag var fullt övertygad om att jag inte haft dem sen i lördas) och hittade dem i jackfickan. Tog med ett par skor också som jag glömde på morgonen. Jobbade till tolv ungefär och han med att hålla på att krocka två gånger. Så nära var det inte, men blev lite nervös...

Min faster som bor i Östersund som jag träffar knappt en gång om året (nu var det två år sen) hade tagit vägarna förbi Linde så jag bokade in en lunch med henne och hennes man idag för att hinna se dem en sväng. Åt mycket gott och det var roligt att träffa dem. Naturligvis började det regna lagom när vi kom ut så jag fick cykla hem i regnet. Han med att vila lite och packa ner lite kläder innan det var dags att åter bege sig till jobbet. När det börjat spöregna. Klok som jag är tog jag på mig hela regnstället men kände mig ändå som en dränkt katt när jag kom till jobbet. Såg ingenting när jag åkte ner för backarna. Vatten på glasögonen, vatten i ögonen som sved så att tårarna spruta. Härligt sommarväder vi har!

Jag kom ihåg det mesta fast det var så länge sen jag körde eftermiddagsturen, och det gick relativt smärtfritt. Fick vänta på att tömma en låda i typ sju minuter (vilket är väldigt segt) och fick springa ner för trapporna en extra gång för att jag glömt nycklarna i bilen. Men det är obetydligt. Det värsta var när jag kom på att jag glömt stanna i Vedevåg för att tömma lådan där. När jag nästan var tillbaka i Linde. Blev väldigt jobbigt, men det vara ju bara att åka tillbaka så fort som möjligt utan att köra för fort (nästan) och hoppas på att Bilen väntade på de sista säckarna. Det är som vanligt när man jobbar sista dan. Det ska jävlas lite extra.

Eefter dusch och middag kunde jag äntligen sätta mig i en bil igen och börja min resa hem till Värmland. Körde lite fel, så jag missade macken jag hade tänkt stanna på, men det var lugnt, kom ut på E18 ändå. Fick se lite nya ställen bara. Var nog inte nån omväg direkt, men man fick inte köra lika fort så något längre tid tog det. Nu är jag äntligen hemma och det var ännu skönare känsla än jag trodde. Kändes helt sjukt skönt att komma in i lägenheten och känna lugnet och ensamheten. Snart börjar skolan och jag får flytta hem. Underbart!

/ LisaLinnéa

Filmdag

Tråkväder. Mjukiskläder, popcorn och film. Jag är sjukt sugen på att se på film. Det har jag varit hela dan och frågade därför Stefan om han ville göra det med mig. Så jag väntar alltså på att han ska komma, men jag har inte en aning om när han tänkt göra det. Snart hoppas jag! Vill inte göra nåt mer vettigt alls idag, var segt på jobbet och allt tog längre tid än det borde kändes det som. Men imorrn är sista dagen, vilket iochförsig blir en långdag, men det kan det nog vara värt. För sen får jag åka hem till mitt älskade Karlstad. Jag längtar hem så mycket! Kan man sakna en lägenhet? Jag tror fan jag gör det. Visserligen kommer jag hem ganska sent imorrnkväll, men det ska bli mysigt att få lägga sig i min fina röda soffa. Ensamheten. Skönt!

/ LisaLinnéa

Vad jag behövde var min saknade vän

Tur att man har de få vännerna man har, för bra är de allt. På mycket bättre humör nu. Trots storförlust i minigolf. Det enda det pratades om var väl min sjuka lördag, som känns mer och mer komisk, men lite jobbigt kändes det allt ibland. Fast inte så farligt. Mest sjukt och komiskt. Mycket skratt blev det iaf, eller mest fnitter kanske. Nån som ser lätt på det och som får mig att skratta åt det är vad jag behöver, och det har jag. Tack vännen!

Eftersom mor krånglar vet jag fortfarande inte om jag kommer iväg till K i helgen. Suck.

/ LisaLinnéa

Mindre rolig dag.

Dålig dag idag känner jag. Inte alls på humör. Mina knän värker och stundtals är det inte alls roligt att gå. Dessutom så har jag sovit så djupt på dan nu så jag kommer inte kunna somna ordentligt ikväll. Heller. Jag trodde jag kommit ikapp sömnmässigt igår, men det faktum att jag inte kunde somna igårkväll gjorde att jag var enormt sjukt jättetrött idag. Somnade som sagt när jag kom hem och fast jag har varit vaken i en timme nu känner jag mig fortfararnde groggy. Och så tvättstugetid på det gör inte dagen bättre. Dags att gå ut och ladda om maskinerna nu. Innebär att gå några tiotal meter. Känner någon mer än jag hur synd det är om mig? Jag får ju skärpa till mig. Sluta vara så negativ och tycka synd om mig själv!

/ LisaLinnéa

Ajaj

Nu börjar jag komma ifatt sömnmässigt efter helgen tror jag, sov bara nån halvtimme idag och sen var jag pigg nog för att ge mig ut och jogga lite. Gick lätt idag om man bortser att jag hade grymt ont i knät stundtals. Dessutom var det "fel" knä så jag vet inte riktigt vad som var fel, men det gjorde ont varje steg i de sju-åtta kilometrarna jag joggar. Var mindre mysigt.

Jag tror jag bestämt mig för att åka till Karlstad i helgen nu. Men lite beslutsångest har jag. Saknar Jennie väldigt mycket (andra också men det är ju Jennie jag får träffa om jag åker dit) så det vore grymt roligt att få träffa henne. Men jag ska ta kvällsvakten åt en arbetskamrat på fredag, så jag vet inte om jag kan åka då. Fast kan ju åka lite senare... Ska höra med mor om jag kan få låna bilen så får vi se.

Dags att gå in i duschen nu kanske, så man slipper höra grannen som för oväsen med gräsklipparen.

/ LisaLinnéa

Snart...

...kan jag skratta åt mitt misstag. Lite sköna kommentarer som man egentligen inte ville höra hjälpte nog ändå...

Helt slut idag. Kändes som att jag gick i sömnen de första timmarna på jobbet. Bra att sitta bakom ratten då? Men det gick rätt smärtfritt ändå. Har sovit alldeles för länge nu på eftermiddagen bara. Men nu är den sista arbetsveckan påbörjad och det ska bli skönt, om än kanske långtråkigt att få bli ledig. Funderar på att åka hem till Karlstad och Jennie i helgen. Vore väldigt skönt att få komma bort och dessutom få träffa nån av mina saknade vänner. Får se hur det blir. Ska höra mig för lite grann...

Nu vill jag ha någon att vara social med. Men det får nog bli boken. Eller barna kanske är hemma... Leka är ju alltid roligt.

/ LisaLinnéa

Parkfest

Vilken kväll. Var faktiskt lyckad och jag hade roligt men med lite för mycket alkohol i sig händer det ju att man begår misstag. Även om det inte är nåt som egentligen förde något direkt dåligt med sig så är det ångestladdat. Har svårt att förstå, och hela situationen känns så sjuk. Fyllemisstag får det gå under och det ska försöka förträngas så fort som möjligt. Men i övrigt lyckad kväll alltså.

Idag har det varit bra segt. Men var förvånansvärt nog inte bakis. Lite skadeglädje kan man ju alltid få ägna sig åt såna här dagar också...

/ LisaLinnéa

Dags att komma igång nu

OJ! Var det så länge sen jag skrev? Hoppsan. Har inte suttit så mycket vid datorn, men va fan, jag trodde jag skrivit mer. Har läst massor den här veckan, underbart skönt. Och sett ett par filmer. Mysvecka helt enkelt. Dumt att klaga. Men det innebär också att jag inte har tränat nånting. Två varv runt sjön/ vecka skulle jag satsa på, men nåt säger mig att det är omöjligt den här veckan. Ska försöka hitta motivation till att komma ut idag, men eftersom att det är parken som gäller ikväll så känns det inte som att jag kommer komma ut imorrn. Men men, man kan ju inte vara duktig jämt.

Jag och Stefan skulle kolla på Sagan om ringen igår eftersom sega Lisa inte sett nån av dem. Har sovit till nån nån gång, men inte sett. Det är inte min filmgenre så det är ett medvetet val att inte sett dem, men eftersom Stefan menar att det är ett måste att ha sett dem och jag kan tänka mig att se dem bara för att så har vi nu påbörjat detta projekt. Att vi skulle göra det var också bestämt innan jag fick veta att mamma bjudit hem ett par för att grilla. Tyckte lite synd om min vän där, eftersom folk tror att om en kille och en tjej umgås är man ett par, men han överlevde det också. I alla fall så hade vi inte sett klart filmen förrän halv två. Jag förstår inte hur sjutton jag klarade att vara vaken, men det gick. Men det är ju synd att påstå att det kändes skönt att gå upp imorse. Det är som sagt inte min typ av film, men det funkade. Ibland lite för orealistiskt men det var överkomligt. Ska väl försöka se de andra två också nån gång...

Har varit och grattat pappa idag också och ätit lite prinsesstårta, gott gott, men ännu en anledning att jag måste tvinga ut mig för att träna idag. Så jag ska nog satsa på det nu, och sen lär jag försöka börja ladda inför kvällen. Sjukt opepp men det hinner kaske ändra sig. Vill verkligen få en kul kväll, men jag saknar mina kamrater. Men förhoppningsvis glömmer jag det när jag kommer i annat sällskap. Ett sällskap som jag också brukar trivas i.

Längtar hem till K sjukt mycket stundtals! Saknar alla flickorna. Satsa på att åka hem en sväng nästa helg kanske. Ska ta och kolla upp det i alla fall.

Nu har jag skrivit längre och mindre sammanhängande än vanligt, så det kanske kompenserar kanske för den usla uppdateringen?

/ LisaLinnéa


Jogga?

Jag tänkte ge mig ut och springa men törs man? Eller orkar man kanske jag borde fråga... Men efterom knät inte alls var bra igår så vet man inte. Vill ju inte bli stående en halvmil hemifrån och inte kunna ta sig nånstans. Vet inte om jag är så sugen på att bli blöt heller. Nog för att det är uppehåll för tillfället, men man vet aldrig hur länge det varar. Jag vet, det är en dålig ursäkt, men knät är jag fan orolig för. Är så trött. Blir så trött. Behöver verkligen ut, annars kommer den här dagen bli väääldigt lång. Jag ska kolla temperaturen ute, känna efter lite till och sen besluta något.

/ LisaLinnéa

Förbannade knä

inge örebro blev det och inte nå springa som jag också hade tänkt. Men jag orkade inte. Hoppade lite hopprep i stället vilket var bra så jobbigt. Tog med mig min 6-åriga kamrat till granne och så körde vi. Hon försökte bli kompis med repet och jag hoppade på som sjutton. Sen kom hon på en massa varianter både med och utan hopprep och jag hängde på eftersom jag ville ha sällskap. Vi hoppade en del på ett ben vilket det verkar som att det var en mycket dålig idé. Mitt knä facka ur totalt. Kunde knappt gå där en stund, men som tur var gick det över ganska fort. Lite läskigt var det för så mycket har det inte krånglat på länge och det gör ju nå så grymt ont även om det går över lika fort som det kommer. Väldigt obehaglig känsla är det så mitt tips är att fösöka undvika att krossa miniskerna. Jag får nog hålla mig till löpningen några dagar och hoppas på att det funkar bättre.

Imorrn vill jag ha sällskap och vara social med någon kamrat. Orkar inte med att vara med vuxna. Kommer det att bli så så? Nej, troligtvis inte. För om det nu råkar vara nån som är hemma så står det troligtvis inte "umgås med Lisa" högst upp på prioriteringslistan. Men jag ska nog kunna njuta av en ledig dag ändå. Ska ju bli regn har jag hört så då har jag ju alltid den kära vännen boken att ta till.

/ LIsaLinnéa

Psykfall

Igår eftermiddag/kväll blev jag värsta psykfallet tror jag. Började gråta bara sådär för allt som på nåt sätt kändes som att man kunde gråta för. Inte helt normalt, jag vet, men jag vet verkligen inte vad det tog åt mig. När jag väl fått tag i mig själv och kände mig normal igen började jag kolla på nån film som gick på tv. Dålig idé kan jag säga. Förvisso gråter jag till nästan alla filmer som finns, men det räckte väl att gråta när det faktiskt är lite sorgligt? Men nej, inte för Lisa. Näst intill allt kändes sorgligt. Det var hemskt. Jag kände mig som ett litet barn, för jag insåg att jag reagerar på saker precis som jag kan tänka mig att ett barn gör, men jag har kanske lite större insikt än ett barn. Hoppas jag. Att jag gråter när jag är ensam och ingen ser gör mig inte så mycket mer än att jag känner att jag är konstig, men efter halva filmen fick jag sällskap i soffan och jag försökte verkligen att inte gråta mer än nödvändigt, men har man i princip gråtit för allt under en halv film så är det svårt. Men men, det är inget att göra åt. Det är ju jag.

Jag är sjukt sugen på att shoppa! Har jag någon att ta med mig till Örebro? Verkar inte så. Min mor var väldigt negativ och min kusin har inga pengar och jag är inte så sugen på att gå med nån kille som inte orkar mer än fem minuter så de frågar jag inte ens. Suck!

/ LisaLinnéa

Helg!

Äntligen helg! Det var länge sen det behövdes så väl. Frågan är bara vad man ska  göra för nåt. De manliga medlemmarna i familjen försvann visst iväg över helgen till Harjebaden, om jag hade velat följa med var tydligen ingen intresserad av att veta. Dessutom ringde mamma precis och påminde mig om min besvikelse. Skulle vilja vara ensam, har vant mig vid det, men icke. Lär väl inte bli av med mors tjat än på ett tag nu antar jag. Ge mig nånstans att försvinna bort! Ge mig något att göra!

Nu ska jag väl försöka komma in i duschen och byta ut brevbärarkläderna mot nåt mindre varmt och ge mig ut i solen en stund. Sen får vi se. Funderar på att baka nåt gott. Rabarberpaj vore ju inte helt fel...

/ LisaLinnéa

Orkeslöshet

Blä för trötthet och huvudvärk. Helt orkeslös känner jag mig. Vill få ett sånt ryck som igår när jag sprang runt sjön på eftermiddan. Gick förövrigt mycket bra måste jag säga, börjar komma in i det där nu, och konditionen blir bättre. Men idag orkar jag alltså inte mycket alls. Ska se om jag kommer på nåt att göra så jag kan ta tag i min dag, annars blir det nog att fördriva eftermiddan i soffan.

/ LisaLinnéa

Mys i kvällssolen vid torpet

Idag har jag påbörjat projektet att fylla upp frysen med bär! Har plockat blåbär som jag precis har rensat och lagt i frysen. Det var ju inte så mycket, men en bra början :) Eftersom jag knappast tycker att det är roligt så tänkte jag att jag tar lite i taget.

Jag var uppe i Kallernäs så när jag tröttnat på bärplockande gick jag upp till torpet där pappa och Filip var. Vi hade en trevlig lekkväll med en fotboll, lite golf och kubb. Mysigt var det i kvällssolen.

Jag har ingen lust att skriva, fast det känns som att jag skulle kunne skriva långt, så jag återgår till mina popcorn pch allsången. Ska väl försöka komma in i duschen så snart som möjligt också kankse... Har massor att ta reda på i köket, men det står väl kvar imorrn också. 

/ LisaLinnéa

 


Sommar igen?

Nu är värmen tillbaka vill jag lova. Iaf i bilen utan AC och lägger man till en runda på cykeln (som man fck trampa som en idiot på för att komma framåt) och lite spring i trappor så vet man att man lever. Att jag hade långbyxor på mig har jag bara mig själv att skylla, men det blev inte mindre varmt. Men jag fick några extra kronor eftersom jag fick jobba länge (kanske till och med lite övertid) så det har inte gjort så jättemycket faktiskt. Jag vill bara ha solen tillbaka, och jag hoppas den stannar ett tag nu.

Eftersom jag blev så glad över solen blev jag väldigt sugen på glass också. Jag hade turen med mig eftersom Stefan ändå var påväg in till stan så fick jag sällskap till 37:an för att köpa min mjukglass. Lite grillat på det så var det sommar igen.

/ LisaLinnéa



I won't be your winter.
I won't be anyone's excuse to cry.

Negativ som få.

Förbannade jävla skitregn! Jag blir galen. Jag skulle ju ut och springa, men det bara öser ner. Lite duggregn kan man väl leva med, men det här känns inte värt det. Fan vad jag hatar regn just nu. Nu är jag depp.

/ LisaLinnéa

Sociala dagar

Igår hade jag förmånen att få vara ledig (nog för att jag ville jobba, men ändå...) Fick också äran att följa med bror till Örebro i ösregnet. För att han inte ville åka själv till lasarettet. Det kändes ju inte så värt att bara åka med för det så vi gick och åt innan vi for hem igen också. Jag blev dyngsur, inte mysigt alls, men det var ändå skönt att komma utanför dörrn. Annars hade jag nog knappt kommit ur sängen.

I onsdas kväll var det "uppesittarkväll" med Stefan. Lagade mat, såg på tv och spelade kort. Mycket trevligt och lite för sent blev det. Innan var jag duktig och gick runt sjön också. Fick med mig Eric som sällskap. Blev en social dag det.

Igår var jag med pojkarna och bowlade. Spöade dem så hårt! Haha, jag har aldrig varit så bra och det har aldrig känts så bra. Helt galet. Hade dubbelt så mycket poäng som de andra på min bana efter en serie. Det var i alla fall väldigt trevligt att umgås med dem också. Var så länge sen. Jag kan inte förstå att det betyder så mycket, men det gör det verkligen. Jag förstår inte hur jag står ut, men jag klarar mig inte utan det. Jag har verkligen saknat det! Underbara människa. Underbara vän. Varför ska det bli så komplicerat?

/ LisaLinnéa

Vänner och kalas

Mina kära vänner har hittat hem till hemstaden vilket innebär att det finns roligare saker att sysselsätta sig med än att sitta vid datorn, även om vi inte gjort så mycket. Men lite badande och bowling har vi i alla fall sysselsatt oss med de senaste dagarna. Att jag har börjat läsa en ny bok gör ju också att jag har nåt annat att sysselsätta mig med när jag är slö.

Igår var jag duktig och sprang runt sjön på förmiddagen. Det var molningt och hyffsat svalt när jag bestämde mig, men när jag väl kom ut var det inte det, då försvann molnen och inte sjutton fläktade det. Men det gick bra ändå, fick stanna och ta ett glas vatten hos grannens bror för att inte svimma på hemvägen bara.  Blir det tillåtande väder nån gång idag är tankenatt jag ska försöka komma ut idag också, men komma ihåg att tanka i mig vatten innan i så fall.

På eftermiddagen var det 30- och 35årskalas hos grannen och där blev jag kvar hela kvällen. Det var trevligt att sitta där med de där knäppgökarna som tror att de kan supa ner en och hittar på en massa saker om en. Anders fick för sig att han skulle ringa min mamma och tala om att de hade svårt att få hem mig, men när mamma väl kom på vem som ringde så tror jag knappast att hon trodde på ett ord. Men jag fick skratta en hel del i alla fall.

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite innan jag tar tag i den här dagen. Om jag tar tag i den här dagen.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0