Partynight

Två dagar av shopping medför väldigt många spenderade kronor. Men man får unna sig. En  sak av allt jag handlat är i alla fall en julklapp. Alltid något. Ett par lite för dyra skor för min smak är också inhandlade, men de är sjukt snygga, och precis såna som jag velat ha länge. Nu väntar jag på mina fina vänner som ska komma över så ska vi göra oss i ordning för glöggfest. Men jag börjar fundera på vad de håller på med. Jag har hunnit laga mat, ätit, duschat (länge) och klätt på mig sen jag pratade med dem sist. Då skulle de två bara duscha och sen komma över. Jaja, de kommer väl snart.  Vi ska få fram vårat finaste jag och sen ska vi ha riktigt roligt.

/ LisaLinnéa

Underbara helg

Denna lediga fredag ska ägnas åt att städa klart och sedan umgås med de bästa. Lite tid på stan och sen lite mys och så ska vi koka karameller. Kanske baka lite om jag får min vilja igenom. Det skönaste är att vi planerar i princip hela helgen tillsammans, åh vad jag ser fram emot det. Bara få ha roligt och umgås. Imorrn kväll kommer flera underbara människor hit och det blir glöggmys, fest och utgång. Vi ska se till att göra den här helgen bra tillsammans. Jag lägger undan den där stressen över att jag borde plugga och får plugga som en galning i början på nästa vecka i stället. För nu tar jag helg.

/ LisaLinnéa

Väl Godkänd insats

Yes! Jag är så nöjd med min insats den här terminen. Jag har verkligen ansträngt mig, pluggat och presterat. VG på två av två tentor kan inte anses dåligt och jag är övertygad om att jag kommer sakna matten i Januari när kursen är slut. Jag tycker verkligen att det är roligt. Och jag är bra på det. Jag bör få VG i hela första delkursen och det är så jäkla skönt. Jag hoppas att den här motivationen håller i sig så att jag gör de kommande uppgifterna ordentligt också. VG i en hel kurs vore ju inte helt fel, även om jag inte ens trodde att det var möjligt för nåt år sen. Men jag är bra.

/ LisaLinnéa

Adventspynt

Det här med att stryka gardiner är inte min grej. Egentligen inte inredning heller, men det kan i alla fall vara roligt. Det är ett under att jag inte har slagit ner nånting under tiden jag har gått runt här och fixat. Jag är ganska nöjd med hur det ser ut här för tillfället, får se om jag fortfarande är det när allt skräp kommer undan och jag ser hur det faktiskt ser ut också. Det är rött mest överallt känns det som, men har man röda tapeter och ska skapa julstämning så blir det lätt så. Det är mysigt i alla fall, nu kan det gärna få bli advent för min del. Tur att inte mamma är här och ser att gardinerna inte är så släta som man kan önska, och hon kan inte heller gnälla på att jag redan har tagit fram de tre tomtarna som jag har här. Känns ju ganska löjligt att vänta till närmare jul med att ta fram tomtarna när det handlar om tre stycken. Nej, de får sjutton finnas framme den här månaden som är kvar till julafton.

/ LisaLinnéa

Lång dag

Jag trodde att klockan var betydligt mer än vad den är. Jag har ju massa tid kvar av den här dagen. Jag borde antagligen ha fortsatt plugga på en gång när jag kom hem men det gjorde jag inte och nu har jag ingen lust längre. Funderar på att adventspynta lite i stället. Inte för att jag äger så mycket pynt, men ändå.  Det som finns kan ju få komma fram, det kom ju ner från vinden igår. Börjar där tror jag och pluggar sen. Vill ju gärna vara helledig på fredag så det är väl bara att jobba på ordentligt innan det.

/ LisaLinnéa

Tisdag

En eftermiddag på stan resulterade i att jag fick med mig ett par röda strumpbyxor hem. Vet inte om det är fina eller fula, men rött passar i alla fall in i julens tema så nån gång borde de väl kunna användas. Hade gärna hittat nåt roligare men just nu finns det sjutton inga fina kläder att köpa. Det var längesen jag hittade nåt sånt som man bara måste ha. Men vi har planerat in en tripp till IKEA på fredag så då får jag chansen att spendera lite pengar. Visserligen på blomkrukor och annat mindre roligt, men ändå. Det blir fint här hemma i alla fall.

Nu väntar den där disken på att bli ren. Av nån anledning fick jag för mig att jag inte skulle diska igår så den stär kvar där och väntar. Varför gör jag så? Det kommer ju knappast bli roligare att ta hand om det senare. Diska och damma i fönstren är tanken att jag ska orka med innan jag dör i soffan. Jag kan inte skjuta upp all städning tills det blir bråttom. Jag känner redan stressen krypa fram. Kanske mest för att jag ska glömma bort nåt, typ som att jag måste skicka en bok till mamma imorrn och ska åka till praktiken och låna lite läroböcker. Måste göras imorrn. varöfr känns det som att mitt minne kommer svika? Mitt minne sviker alldeles för ofta.

/ LisaLinnéa

Ledig förmiddag

Till skolan och plugga? Jo det är nog smart. Kommer jag få nåt gjort? Bra fråga. Vore ju skönt att läsa klart allt som ska läsas den här veckan och känna att man ligger med. Och jag har ju inget bättre för mig. Chansen att jag gör nåt vettigt om jag är hemma i två timmar till är ju ganska liten. Jag hoppas att jag kan hitta nåt ställe där jag kan sitta relativt ostörd så ska jag kanske kunna läsa.

/ LisaLinnéa

Tjejkväll med nya människor

Tjejkväll hos Lovisa med ett par av hennes vänner var riktigt trevligt. Roligt att träffa nya människor, skönt att bara sitta och prata och dricka 2,5 procentig cider och inte bli det minsta full. Väldigt lagom sådär. Kvällen anslutades med en spontanutgång med en massa dans. Jag som inte varit sugen på att gå ut på väldigt länge hade riktigt roligt. Det var varmt och man kände sig lagom fräsch, men det var kul. Idag är jag mest trött och har ont i huvet, men huvudvärken måste bero på vätskebrist, inte ens jag borde bli bakis av den mängden alkohol som jag fick i mig igår. Jag försöker nu titta på Så mycket bättre tv4play innan jag ska försöka ta tag i allt som borde göras idag. Jag hatar tv4play, det funkar fan aldrig som det ska. Jag kanske får ta och göra det där vettiga först i alla fall.

/ LisaLinnéa

Julkänslan börjar komma närmare

Nu har jag äntligen fått hem lite mat så att jag inte längre kan skylla på att kylen och frysen är tom när jag inte orkar laga mat. Jag hade glömt bort hur det är att storhandla, hur mycket pengar det kostar och hur förbannad tungt det är att bära hem allt. Men det är skönt att ha det gjort. Jag köpte lite såna där onödiga saker till mitt hem också, som ljus att tända vid advent  och annat mysigt. Jag köpte en burk med pepparkakor som var tänkt att räcka till nästa helg. För det är ju troligt? Jag älskar pepparkakor, de kommer vara slut innan den här helgen är slut om jag känner mig själv rätt. Eftersom Lovisa ringde när jag gick på affärn och bjöd in mig till henne ikväll så lovade jag att ta med pepparkakor. Antagligen är det bra eftersom jag förhoppningsvis inte kommer att äta upp alla själv då. Den inbjudan var för övrigt väldigt välkommen, jag hoppas att det ska motivera mig till att hinna nåt vettigt innan dess. Jag tror att jag ska börja med att plantera lite blommor. Får se hur det går, allt ska göras första gången nån gång antar jag, och mormor tror att jag ska klara av att driva upp skotten hon gav mig så det är bara att ge det ett försök. Blommor är ju inte min starka sida. Plantera blommor, diska, laga mat och hinna läsa klart en bok är mitt mål att hinna med innan jag tar mig mot andra sidan stan och Lovisa.

/ LisaLinnéa

Känns som att hela dan är bortkastad

Jag har ägnat större delen av förmiddagen åt att försöka få igång den trådlösa anslutningen till mitt modem och åt att plugga. Modemet fick jag ta hjälp med för att få ordning på men pluggandet gick förvånansvärt bra. Jag var på gång och kände att mina idéer var ganska bra. Jag skickade mitt förslag till min VFU-handledare och fick nyss ett svar. Naturligtvis är nu det arbete jag lagt ner helt förgäves. Jag kan inte göra det jag tänkte och måste börja om. Känns helt värdelöst. Hur ska jag hitta motivation till det? Jag hade inte direkt fler idéer på lager. Varför kan det inte bara flyta på och gå lätt för? Jag var ju redan stressad över den här uppgiften. Nu känns det som att jag lika gärna kunde ha ägnat den här dan åt det jag kände för i morse. Åt att göra ingenting.

Jag funderar på om jag ska ta med mig hunden som är här och hälsar på och gå en promenad. Inte för att han behöver rastas, men jag behöver.

/ LisaLinnéa

Väggdekoration

Jag har sedan jag flyttade in här velat ha nånting på min gröna vägg som drar uppmärksamheten från att den är just grön. Jag har tänkt att jag ska försöka hitta nån väggdekoration som jag vill ha men inte hittat nån jag fastnat för. Jag har också funderat på nån text, men har inte kommit på nåt som speglar nånting som känns som jag. Idag fick jag för mig att kolla efter sånt igen eftersom det var längesen sist och fick se ett exempel där de hade skrivit en låttext som bord över väggen. Jag har inte en aning om om det skulle göra sig bra på min vägg, men jag vill ha! Antagligen är det dyrt också. Men jag ska försöka komma på en sån där text som jag älskar och kolla upp det. Det var det där med att hitta en text bara. Jag har en förmåga att fastna för vissa strofer i låtar och inte för hela låttexten. Och oftast är det lite för dystra texter jag fastnar för. En engelsk text är antagligen finast, men jag älskar svensk musik. Känns det som att jag kommer att hitta nån? Har en liten tanke, men jag vet inte. Det är helt klart en fantastisk låt som jag älskat sen många år tillbaka. Men den är svensk, och jag vet inte om den är så bra som jag tycker. Förslag någon?

/ LisaLinnéa

Mörkertröttheten tar över

Igår kändes det som att jag fick massor gjort och jag älskade mig själv för det. Idag har jag i princip legat i sängen sen jag kom hem för sisådär fyra timmar sen. Trötthet och huvudvärk. Men jag pluggade lite i morse åtminstone. Eftersom jag inte lär bli piggare så ligger jag kvar här och lägger hoppet på att jag mår bättre imorrn igen. Känns som att det är varannan dag eller nåt. En dag funka, en dag inte funka alls. Jaja, höst- och mörkerdepression it is.

/ LisaLinnéa

Alla måsten

Min brist på motivation gjorde att jag gick hem efter att jag räknat klart veckans uppgifter i skolan, trots att jag borde läsa en bok också. Kom för en gångs skull ihåg att gå ner till tvättstugan och lyckades få en tvättid idag, så nu har jag sorterat tvätten, packat upp helgens väska och tömt badrumsgolvet från kläder. Känner mig lite nöjd med att ha kommit igång. Nu kommer det åtminstone bli nånting vettigt gjort idag. Tog ut sängkläderna också så det ska bäddas rent också. Skönt! Jag har en förhoppning om att det ena ska leda till det andra och att det ska bli massa annat gjort idag också, men jag är så trött (som alltid) så jag ska inte höja mina förväntningar för mycket. Men jag ska laga mat idag också, annars kommer snart precis alla matlådor i frysen vara slut snart. Fy sjutton för att laga mat just nu. Fast det är inte så lätt när det nästan ekar i både kylen och frysen. Det måste storhandlas alltså. Jag kanske ska göra en lista som jag kan bocka av när jag är klar med nåt. Pedagogiskt och bra. Kanske är det lättare när man ser hur mycket det är som ska göras och också ser att det blir en del gjort. Värt ett försök.

/ LisaLinnéa

Dagens göra och inte göra

Jag skulle göra massor idag. Allra helst innan jag gick till skolan. Fast då sov jag mest. Jag är så trött! Kan jag inte bara bli sjuk på riktigt och sen orka massor när jag bli frisk? Jag skulle städa, plugga, packa upp och bara få ordning på det mesta. Det här har jag gjort: Tagit sovmorgon för länge, slängt all gammal reklam som låg utspridd överallt (påbörjat städningen alltså), läst några sidor, somnat om, klätt på mig myskläder, lagat mat (eller gjort mos i alla fall), gått i skolan, ätit mat hämtat från pizzerian i grannhuset, umgåtts med de Fina, vänt på sängen så att det blir mer plats i sovrummet så att jag eventuellt kan få in de möbler jag vill ha sen, kollat på tv och suttit vid datorn. Listan är lång, men hur mycket är vettigt? Varför står inte pluggat och städat på listan? Hur svårt kan det vara? Igår mådde jag skit, då var det okej att inte göra nånting. Idag borde jag verkligen. Men det finns ju en dag imorrn också. Och en dag efter det. Jag tänkte säga att jag ska plocka undan lite innan jag landar i soffan och somnar där, men jag ska inte lova mig själv nåt. Antagligen kommer jag ringa min mor och prata med henne i stället. Ge mig lite motivation till att få ordning i mitt hem.

/ LisaLinnéa

Typiskt mig

Tur att inte jag är nåt förvirrad eller så. Vi hade fått en komplettering på en gruppuppgift för att vi inte har utvärderat hela det arbete vi gjort. Varför utvärderar man inte hela arbetet? Det är klart att vi har gjort det, jag brukar oftast styra upp grupparbetena ganska bra och inte skulle jag missa att utvärdera halva arbetet. Nej, jag har bara skickat in fel dokument, så det som våran lärare fick var bara halvfärdigt. Jag blir ju lite lagom trött. Här försöker man vara seriös och visa att man tar alla uppgifter på allvar, men kan inte ens skicka in rätt dokument. Jag ska sluta ta på mig så mycket ansvar vid grupparbeten och misstro alla andra, jag gör det ju knappast bättre själv. Jag höll dessutom på att glömma bort att skicka in hela det här arbetet när det skulle lämnas in. Suck.

/ LisaLinnéa

En helg i Dalarna

Jag hade en fantastiskt trevlig helg i Falun som jag antagligen skulle kunna skriva massor om, men jag mår inte särskilt bra idag så jag orkar inte riktigt. Soffan och filten är mina bästa vänner idag. Jag lämnar helgen med att jag är glad att jag åkte och att jag är glad att jag fick skratta, prata och umgås med min fina vän som jag träffar alldeles för sällan. Jag är glad att jag fick släppa allt här hemma en helg. Tack för en bra helg!

/ LisaLinnéa



Man måste dö några gånger innan man kan leva.

Huvudvärk och tågresa

Jag går på fest utan att dricka en droppe alkohol, ändå vaknar jag med en huvudvärk som inte är rolig alls. Rättvist? Jag känner mig verkligen bakis. Men jag drack julmust och vatten. Visserligen har jag nog lite för få timmar i kroppen, men jag känner mig inte helt frisk heller. Jag hade i alla fall en väldigt trevlig kväll igår med några tjejer från klassen. Känns synd att jag inte orkade följa med ut, men jag hade antagligen somnat på bussen in till stan så jag gjorde nog rätt i att gå hem och lägga mig. Nu ska jag ta lite alvedon och se till så att jag har tabletter med mig i väskan för snart drar jag mot Falun. Kan inte bli sjuk helt enkelt. Jag ser fram emot en helg med Tessan, jag ser inte fram emot tågresan, men sånt får man ta. Sova och plugga kan man ju alltid göra i alla fall.

/ LisaLinnéa

Glädjetårar

Jag gråter. Gråter av lycka, förvåning, chock och jag vet inte allt. Jag sökte två stipendier och har fått pengar från båda. Det är så mycket pengar att det är svårt att förstå. Helt sjukt mycket pengar för en student. Helt sjukt. Nånstans får jag dåligt samvete för det också, men jag ska låta bli det. De har gett mig pengarna för att de tycker att jag förtjänar det. Jag gråter.

/ LisaLinnéa

Vi ser det snöar

Snöstormen utanför gör att det är okej att krypa upp i soffan och titta på One Tree Hill hela eftermiddagen om man vill. Därför har jag sett två avsnitt sen jag kom hem från skolan. Jag har också gräddat våfflor i mitt nya våffeljärn. Hur gott är inte det?  Mysdag med mig själv alltså. Men nu ska jag öppna kurslitteraturen en stund innan jag intar soffan igen. Jag har också bokat en tripp till Falun och min fina vän till helgen vilket jag nu ser fram emot eftersom det går x antal månader mellan de gånger vi ses. Ska se till att inte känna mig stressad inför det bara. Jag tror att jag skulle behöva tvätta lite innan jag åker vilket jag borde se över i tid så att jag har möjlighet att hinna med det. Få se när det prioriteras in i schemat. Annars får jag väl försöka tycka om alla andra kläder i garderoben.

Jag älskar förresten att det snöar ute. Så länge jag inte behöver vara ute, för det är svinkallt och blåser in snö överallt. Men att sitta inne och mysa är hur bra som hellst.

/ LisaLinnéa

Hundvakt

Äntligen har vi fått resultatet av första tentan. 48 poäng av 50, behöver jag säga att jag är nöjd? Att poängavdragen är för slarvfel är surt, men jag är sjukt stolt över resultatet. Jag har rätt att vara det.

Jag sitter här och funderar på om jag gillar eller hatar mitt hår som blev en del kortare igår. Jag vet inte, men om inte annat växer det snart ut och blir lagom långt igen. Är nog aningens för kort nu, men det var bara för att jag sa att det växer så fort så jag kan lika gärna klippa lite kortare än jag vill ha det. Jag tar mig tid att fundera bara för att jag är hundvakt och intalar mig själv att man inte behöver plugga då. Jag menar, det är väldigt jobbigt att ta han om en hund som ligger i soffan och halvsover. Får nog ta och skärpa till mig lite och öppna nån bok nu. Kan ju göra hunden sällskap i soffan så somnar jag också snart.

/ LisaLinnéa

Lite för många tankar

Om och om igen funderar jag på varför jag är så långsint. Eller det kanske är helt fel ord, men jag hittar inte mitt ord. Varför jag inte kommer över saker. Varför det tar så lång tid. Alltid. Kan jag inte bearbeta saker eller är jag bara sån här och får helt enkelt leva med det? Det är fruktansvärt jobbigt. Jag tror att det är borta ur mina tankar och så drömmer jag något som får mig att inse att det antagligen inte var så. Ett sms och jag är körd. Vad är det för fel? Varför kan jag inte bara släppa saker som jag mår dåligt av? Varför mår jag dåligt över saker jag inte behöver må dåligt över. Varför tar jag inte reda på saker så att jag slipper fundera. Varför säger jag inte vad jag tänker till folk? Varför gör jag det lätt för andra men inte för mig själv? Just nu känns det som att jag förstår mig på mig själv ungefär lika dåligt som jag förstår mig på andra. Jag tackar Jennie för att hon gav mig ordet hjärnspöke. Det är så det känns som att allt är. Jag förstår inte vad det handlar om.

/ LisaLinnéa

Nystart

Första delkursen är avklarad, det är helt underbart och jag är helt slut. När alla spänningar och all stress försvann igår vid sex när jag lämnade tentasalen. Då kände jag hur lättad jag var och samtidigt hur sliten jag är. Den här helgen ska ägnas åt att sova och komma tillbaka. Utan att känna att det ligger en hög med kurslitteratur som borde studeras på mina axlar. Jag har varit så trött hela dagen idag, har konstigt nog inte somna än men det gör jag nog framför tv:n om några timmar. Jag råkade beställa hem två säsonger av One Tree Hill när jag fick stipendiet och passande nog kom de idag så nu är första skivan och därmed fyra avsnitt avklarade. Skönt. Lagom ansträngande. Jag har enormt mycket disk i köket som borde tas om hand innan jag återgår till soffan, men hur roligt är det?

En kompis la upp en spelningslista häromdan som jag sparade ner och den är helt underbar. Nya favoriter har kommit fram och jag inser att jag kommer spela sönder den spelningslistan. Lite ny inspiration är aldrig fel.

/ LisaLinnéa



A drop in the ocean
A change in the weather
I was praying that you and me might end up together
It's like wishing for rain as I stand in the desert

Tentadag

Jag försöker fördriva tiden fram till tentan, helst utan att bli nervös och stressad, men det går sådär. Vad kan jag egentligen av allt som ska tentas av idag? Kan jag nånting? Kommer jag att förstå frågorna? Nej det här är inte roligt. Vem kom på idén att lägga en tenta mellan 14.00 och 19.00. Tacka vet jag 8.15. Eller allra helst skulle jag ta en hemtenta. Tänk om man kunde vara lika säker på den här tentan som förra. Jag ber om lätta frågor och hoppas att det går vägen, men mina förhoppningar är inte så stora.

Igår hade vi myseftermiddag för att koppla bort alla tankar på tenta. Matlagning tillsammans, efterrätt, massage, spontan festplanering och inbjudningsskrivning, och så lite tv-mys på det. Maten hade varit sjukt god om det inte var för att den fick lite för mycket peppar i sig. Nu var den god och sjukt starkt. Stark mat är inte riktigt min grej. Men man lär sig av sina misstag. Får laga samma maträtt nån mer gång med lite mindre peppar så blir det kanon. Maria var nöjd som det var.

Nu ska jag dammsuga, gå ner på Konsum och fixa tentamatsäck, äta och kanske ta en promenad. Jag hoppas att det fyller ut tiden till klockan två. Ikväll blir det middag på Ankan med kurskamraterna. Bra avslut efter tentan, bra att se fram emot.

/ LisaLinnéa


Glad överraskning

Efter att ha drömt en massa konstiga saker i natt och därmed varit lika trött idag som igår så blev inte dagen på universitetet så lång som jag hade önskat. I brist på strategier för att plugga in allt så åkte jag ner på stan för att häta ut mina glasögon. Innan jag gick jag hem för att hämta en ring som skulle reklameras och öppnade posten som kommit. Post från Adolf Lindgrens Stiftelse. Stipendiet som jag sökt. Det finns ingenting som kan få  en så glad som såna överraskningar. Jag har fått ett stipendium på 18 000 kronor. Det är så mycket pengar att jag inte riktigt kan ta in det. Det känns som att jag kommer att spendera dem på onödiga saker. Men jag har fått de pengarna, de är mina. Jag förstår det inte. Jag är pigg. Men nån motivation till att tentaplugga, städa eller diska har jag inte. Nej, jag fortsätter vara ofattbart glad och ser om jag kan hitta något att äta. Jag känner mig nog lite motiverad till att plugga ändå, det är ju trots allt för att jag pluggar som jag fått stipendiet.

/ LisaLinnéa

Underbara måndag

Helgen har försvunnit och den var alldeles för kort. Alldeles, alldeles för kort. Jag insåg hur bortskämda vi är med att vara lediga på fredagar. Att vara tvungen att gå till skolan på en fredag är ovant. Att sitta kvar och plugga hela eftermiddagen är än mer ovant. En ledig dag försvann kändes det som. Mammas besök var också alldeles alldeles för kort. Vi vill alltid så mycket och så blir det stressigt på slutet. Men lite shopping har hunnits med, lite omorganisering i mitt hem, lite mini-hemma-spa, lite god mat, lång promenad och massa mys. Så bra avkoppling och bortkoppling. Detta toppades med söndagsmysumgänge med vännerna på Nöjes. Bowling och middag. Blir det bättre? Det var precis vad jag behövde.

Idag kom verkligheten tillbaka och med den tentaångesten. Jag har hunnit med att bryta ihop och börja gråta i skolan och komma igen igen. Nu känns det okej men jag var så sjukt trött och kände bara att jag inte kunde nånting och fick panik och började gråta. Ett sånt där tillfälle när det känns lite jobbigt att alla mina känslor uttrycks i tårar. Mina kära studiekamrater känner mig ju trots allt inte så bra att de vet att jag kan börja gråta för vad som helst. Men snälla som de är kämpade de för att få mig på bättre tankar och erbjöd mig att få kopiera deras anteckningar. Så söta. Men jag ska nog se till att få ihop egna anteckningar. Om än med deras hjälp. Det här klarar man inte ensam. Det känns så fruktansvärt stort och lite småflummigt, men har jag fått in hälften tills på torsdag så behöver jag åtminstone inte komplettera allt. Det kommer nog gå bra. Två heldagars pluggtid till har vi. Bara att kämpa. Om jag inte vore så trött skulle jag läsa lite nu, men jag skulle ändå bara somna. Jag såg en film när jag kom hem för att vila och koppla bort allt en stund, vilket förvisso var skönt, men inte blev jag piggare inte. Jag ska se om jag kan få lite annat gjort i stället.

/ LisaLinnéa


RSS 2.0