Förmiddagstur i solen

Dagens joggingrunda är avklarad, skönt att ha det gjort. Jag önskar att jag vore sån som kunde ge mig ut innan frukost så att jag slapp vänta på att hinna smälta frukosten innan jag ger mig ut, men jag skulle antagligen svimma efter tio meter om jag försökte. Är så hungrig när jag vaknar. På radion pratade de de om godis och glass medan jag sprang, vilket var allt annat än motiverande just idag. Det gick trögt nog ändå, är de tvungna att göra mig sötsugen också? Men jag pressade mig ganska bra med tanke på att det gick så trögt. Utökade rundan lite också för sist tog det inte riktigt en timme. Nu var det perfekt. Jogga drygt en halvtimme och gå resten av tiden är perfekt för mig just nu. Jag älskar att jag kommit igång att jogga. Det är så fantastiskt skönt att bara släppa allt, höra radion i öronen och bara vara med sig själv och sin andning. I det här vädret finns det inget bättre. Att kunna ha korta tajts och linne, det är sommar. Nu ska jag sola lite på balkongen och ta det lugnt innan jag tar tag i dagen igen.

/ LisaLinnéa


En dålig bra dag

Jag har börjat jogga regelbundet vilket jag var övertygad om att det skulle göra mig piggare, men kunde jag skulle jag sova dygnet runt. Så sjukt tröttsamt. Jag skulle kunna somna när som helst, vart som helst. Så känns det. Känner mig på dåligt humör allt för ofta också. Vill inte vara med. Jag har haft en bra dag idag och skulle mycket väl ha kunnat fortsätta göra den bra, men jag somnade och nu vill jag ingenting. Orkar inte. Helst skulle jag vara på Nöjesfabriken ikväll och lyssna till Daniel Adams-Ray. Men det kommer jag inte att vara. Och för tillfället har jag inte ens lust med det. Men i normalt tillstånd vill jag vara där. Väldigt mycket vill jag det. Inte ens dagens shopping får mig att må bra. Varför ska mitt humör förstöra en bra dag för? Varför är jag inte kapabel till att förbättra mitt humör?

/ LisaLinnéa

Det där med vad som är mitt och ditt. Låt bli det som är mitt.

Tentadag idag. Jag lyckades som vanligt ta tid på mig så att jag kände mig stressad när jag skulle ta mig till skolan och tänkte därför ta cykeln. Går fram till platsen där jag parkerade igår och konstaterar att den står inte där. Motstår inpulsen att börja gråta. Funderar på om jag var så förvirrad igår när jag gick från jobbet att jag glömde den där, och kan inte riktigt komma fram till om jag gick eller cyklade hem. Men jag har känslan av att jag cyklade. Går i min egen värld hela vägen med tankarna mitt emellan tentan och den eventuellt stulna cykeln. Håller på att gå in i en buss. Skriver tentan, känns ganska bra och lyckas hyffsat med att hålla tankarna ifrån den försvunna cykeln. Får sällskap av Jennie bort till jobbet för att vara säker på att jag inte bara är förvirrad. Så är inte fallet. Känner mig irriterad men tom på något sätt. Jag var säker på att jag skulle börja gråta när jag insåg att cykeln var borta, men gjorde inte det. Går hem och kollar en gång till i cykelstället, litar trots allt inte på att jag inte skulle ha varit förvirrad i morse. Nu kan jag bara konstatera att cykeln är stulen. Pratar lite med en vaktmästare som var ute och jobbade och som lovade att hålla utkik när han åkte runt. Jennie går och pratar med Maria som kommer gåendes en bit bort. Hör bara någon som ropar "Vit?!". Ja min cykel är vit. "Den ligger borta vid gratisparkeringen!" Jag tror inte att jag fattar. Varken att min cykel varit borta eller att den eventuellt är hittad. Åker bort och hittar cykeln slängd i diket. Punkterat bakdäck. Vind cykelkorg. Lite lätta skrapsår. Bortmonterat lås. Annars verkar den vara hel. Min fina cykel. Jag hann inte bli arg, och blir det kanske inte förrän jag ska ge mig på att laga den. Jag känner mig bara tom och oförstående inför att folk inte förstår att man inte tar någon annans saker. Och slänger dem i diket. Jävla idioter. Ursäkta mig.

/ LisaLinnéa

Borta bra men hemma bäst?

Eftersom jag har varit hos mamma har jag inte haft tillgång till internet annat än hos grannen, därav har jag inte skrivit på flera dagar. Hade det helt underbart hos mamma i det fantastiska vädret. Att kunna sitta ute, vara vid torpet, gå ut och leka med barnen och bara koppla bort att man egentligen borde tentaplugga har gjort min påskhelg. Jag har verkligen kopplat av och njutit av tillvaron. Jag trodde inte att jag skulle klara av det men lite tid i Lindesberg kan vara vad som behövs ibland. Tydligen.

Mormor och morfar skjutsade hem mig igår och stannade kvar tills idag. Detta har lett till att jag inte alls har pluggat som jag hade planerat. Känns inte särskilt bra alls, men jag får satsa på morgondagen. Och kanske lite mer tid ikväll. Mormor har städat och fixat allt möjligt här i lägenheten. Tvättat fönstren och tjatat om att få tvätta kläder och hänga ut dem på balkongen. Jag fick leta på några plagg som hon kunde få tvätta för hand. Det är ett under att jag inte fick ett utbrott när hon kom med nån av alla sina ideér. När jag kom upp efter att ha varit och handlat mat fixade hon med sånt som jag uttryckligen bett henne att inte göra och efter en liten diskussion säger hon att "Jag gör vad jag vill när du inte är här". Jag kunde ha gått i taket, men blev helt mållös. Man kan inte säga så när man är hemma hos någon annan! Man gör inte det! Det här är mitt hem, jag bestämmer hur jag vill ha det. Men när det kommer till mormor finns det tydligen undantag. Jag älskar mormor, hon är helt fantastisk och jag uppskattar verkligen allt hon fixat med och hjälpt mig med. Men det uttalandet gjorde mig arg på riktigt. Men jag kan ju inte skälla på henne efter allt hon gjort åt mig. Att skälla på folk är väl kanske inte något jag har lätt för att göra överhuvudtaget...

/ LisaLinnéa

Hemmaplugg

Sjukt omotiverad till att tentaplugga, men jag måste. Fast jag antar att det alltid är så. Nu börjar jag komma igång lite, men så fort jag ska börja på nåt nytt tappar jag koncentrationen och hamnar vid datorn i stället. Jag kan inte plugga ensam för tillfället, men jag är inte sugen på att åka till universitetet och se om det sitter nån där heller. Åker till Emma och pluggar efter lunch och ska försöka vara i stort sett klar med frågorna då. Om jag har det som mål måste jag sätta fart. Innehållet i påskägget jag fick av chefen igår kommer antagligen snart vara slut inom en snar framtid också, jag börjar redan få ont i magen. Bra jobbat. Det är ju knappt ens gott.

/ LisaLinnéa

"Du har dansen i kroppen"

Idag bestämde jag mig för att cykla till dansen av väldigt många olika orsaker vilket var väldigt skönt i det perfekta vädret. Men jag kom en halvtimme innan det började och hann känna att jag var alldeles för trött för att dansa. Var väldigt omotiverad till att anstränga mig för att förbättra tekniken och tänkte att jag bara skulle dansa utan att tänka och bara följa med. Fick dansa med den av ledarna som alltid försöker hjälpa mig med min teknik, eller i alla fall alltid talar om för mig när den inte är bra och var därmed tvungen att anstränga mig. Fick lite mer konkreta tips på hur jag faktiskt ska göra för att det ska bli bra vilket underlättade lite. Började tänka och det gick hyffsat bra. Fick dansa med en kille som jag vet är otroligt duktig och var glad för bara det. Fick dessutom väldigt fina kommentarer om min dans vilket gjorde hela min dansafton. Det såg ut som att han faktiskt ville dansa med mig när jag kom tillbaka några gånger, det gav mig självförtroende och vilja att fortsätta kämpa och det gick sjukt bra. Större delen av kvällen dansade jag sen riktigt bra. Fick ännu fler tips och fin feedback av en annan ledare som sa väldigt fina saker om min dans. Bara att få höra att man är duktig gör att man blir bra och jag kände mig riktigt bra när jag väl kom igång och hittade känslan i kroppen. Därför älskar jag att dansa. Det finns få saker som får mig på så bra humör. Eftersom jag körde stenhårt gick det dock riktigt trögt att cykla hem när jag närmade mig backarna upp på berget där jag bor. Men jag kan vara nöjd med mitt motionspass.

/ LisaLinnéa

Tentaångest

Jag har suttit på balkongen och läst klart den sista boken som ingår i tentan som vi har om en och en halv vecka. Även om jag känner mig lite smått förvirrad av den mängd information jag tagit till mig genom litteraturen så trodde jag att jag skulle ha bättre koll än vad det kändes som. Nu har vi fått instuderingsfrågor och jag kan konstatera att jag har noll koll. Nu har jag tentaångest så att det skriker om det, men det kanske lugnar sig när vi får sitta och diskutera och reda ut vad det är vi ska kunna. Blir nog ett kort besök i Lindesberg över påsk trots allt, jag lär behöva en massa pluggtid!

/ LisaLinnéa

Frukost

Frukost på balkongen gjorde mig på bra humör trots att jag är ganska trött. Älskar sommarvädret! Ett samtal till biblioteket gjorde mig på mindre bra humör. Varför kan det inte bara låta trevliga och tillmötesgående för? Nog för att hon ordnade det åt mig, men va fan, hon behöver väl inte låta som att jag är jättebesvärlig som vill låna om en bok. Har man ett serviceyrke får man offra sig att vara trevlig!

/ LisaLinnéa

Socialdansafton

Aftonen har spenderats i Mariebergsskogen med en mängd dansanta människor. Socialdans. Väldigt trevligt. Är nöjd med min kväll även om jag fortfarande är lite för feg för att få dansa så mycket som jag skulle önska. Men det är fantastiskt roligt. Jag borde gå och lägga mig nu, men är lite för mycket uppe i varv för det. Funderar på varför i hela friden jag sa att jag skulle komma direkt på morgonen och jobba när jag kunde ha valt i princip vilken tid som helst imorrn. Men jag ska nog kunna ta mig ur sängen hoppas jag även om det kommer gå trögt. Att dela ut reklam kräver ingen tankeverksamhet så jag får väl göra det halvsovande.

/ LisaLinnéa


Kondition

Min kondition går klart framåt, det känns underbart! Min hals slutade aldrig störa mig så jag gav mig ut ändå och den hindrade mig inte. Gick riktigt bra! Åh vad jag älskar att springa när det går bra! Vädret var underbart och det gav mig en riktig energikick. Nu önskar jag att jag hade nåt gott hemma att tugga på när jag sätter mig i soffan, men det har jag inte så om jag inte ska bryta mitt löfte till mig själv att inte gå ner på Konsum och köpa nåt onödigt så får jag försöka klara mig ändå. Russin får väl duga...

/ LisaLinnéa

Filmkväll

Efter jobbet igår gick jag över till Maria och Patrik som bjöd på mat och sen skulle vi se film. Black Swan. Verkligen inte min typ av film, vilket jag kände på mig, men tänkte att jag väl skulle ge den en chans. Innehållsmässigt mycket bra film, absolut, men formen är mer än jag klarar av. Jag satt och kollade ut genom fönstret vid flertalet scener. Därför är det svårt att ta ställning till vad jag egentligen tycker om den. Att jag var orolig för att inte kunna somna när jag kom hem och därför var tvungen att ha musik på när jag gick och la mig är inte ett bra betyg enligt mig, men som sagt, innehållet och budskapet var riktigt bra. Jag kan nu konstatera att den berörde mig, vilket väl borde vara bra. Och de läskiga scenerna är väl ett måste för att ge filmen sin styrka att beröra, men för mig får de gärna tas bort.

Tanken är att jag ska gå till biblioteket och läsa idag, men jag funderar på om jag ska ge mig ut och jogga innan. Att jag vaknar med ont i halsen gör beslutet väldigt svårt. Jag kanske borde vänta till eftermiddan och hoppas på att det gått över tills dess.

/ LisaLinnéa

Fredagsjobb

Just nu är jag ungefär noll sugen på att gå till jobbet, men någon måste jobba kväll även på fredagar. Jag är någon. Antagligen kommer det att vara en sån där dag när jag inte borde sitta bakom ratten, men jag tänkte vila en kvart nu och hoppas att det räcker för att vakna till. Kanske ska ta en bulle och få en sockerkick också eller bara tröstäta lite.


/ LisaLinnéa

En skymt av framtiden

Jag har precis ätit lunch på balkongen och kan konstatera att det härliga vårvädret är tillbaka. Fast det är inte särskilt varmt när solen går i moln. Tänkte att jag ska sätta mig där ute och läsa medan solen fortfarande belyser min balkong innan den går runt husknuten.

Eftersom det är mässa på universitetet idag var jag där och gick ett varv men kände bara att jag inte visste vad jag var ute efter. Jag ges chansen att möta eventuella blivande arbetsgivare men inser att jag inte har en aning om vart jag vill och vad jag vill. Jag har hela tiden vetat att jag inte vet vart jag vill ta vägen när jag är färdigutbildad för frågan får jag mest hela tiden, men det blev så tydligt när jag gick där. Jag kunde inte förmå mig att gå fram och prata med någon. Kanske delvis för att det påminner mig om att jag snart ska ut i verkligheten och inte kommer befinna mig inom universitetets trygga ramar. För mig känns det extremt skrämmande.

/ LisaLinnéa

Dansa fastän hjärtat brister, dansa fast du inte är här

Igår hade jag en sån där härligt stressig dag och pendlade fram och tillbaka mellan universitetet och jobbet hela dan. De få timmar jag var ledig från jobb tillbringade jag i biblioteket eftersom min ursprungliga plan var att plugga hela dan. Kom hem helt slut. Idag skulle jag skriva klart veckans uppgift efter föreläsningen var tanken men lyckades bara åstadkomma en sida. Det går inte riktigt enligt planeringen. Jag var dock nöjd med det jag hade skrivit fram tills jag ögnade igenom det innna jag skulle gå hem och kände att allt jag skrivit var värdelöst. Får nog vänta tills imorrn med att bedömma om det är något att ha eller vad som behöver göras åt det.

Eftersom det är tisdag har jag fått dansa av mig och rensa huvudet i en och en halv timme. Behövde det idag, och idag var det roligt igen om än lite halvsegt. Men jag gavs gott om chanser att öva teknik när takten var långsam. Med väldigt varierande resultat. Det är lite jobbigt att inte veta vad jag gör bra när jag gör som jag ska. Jag känner skillnaden på när jag dansar som jag ska och när jag inte gör det, men jag vet inte vad som rent praktiskt är skillnaden. Fruktansvärt frustrerande. Jag fortsätter skylla på musiken och den som för tills jag har kommit på hur jag ska göra. Fakta är ändå att jag dansar betydligt bättre och snyggare med de som själva dansar bra och snyggt.

/ LisaLinnéa

Humörsvängningar

Varför är jag på så extremt dåligt humör?  Jag känner mig bara trött och grinig mest hela tiden. Jag åkte och lekte med Emma och hennes barn idag på förmiddagen vilket fick mig direkt på mycket bättre humör men lagom som jag kom hem känner jag tröttheten komma. Att ena tvättmaskinen i tvättstugan är trasig gjorde att jag blev riktigt grinig. Jag hoppas att jag hinner tvätta allt ändå, men det tar ju sån tid. Jag ligger på soffan och lyssnar på ljudbok mellan maskinerna. Allt för att slippa plugga, diska, städa och laga mat.

/ LisaLinnéa


Hundvakt

Varför fungerar det aldrig att gå upp tidigt och plugga när man ska vara hemma? Det går inte. Allt som ska göras på morgonen tar dessutom mycket längre tid bara för att man inte har nån tid att passa. Men snart kanske jag kan komma igång. Jag är hundvakt och har två hundar som reagerar på allt jag gör här. Den ena följer varje steg jag tar också. Om några timmar kommer Lovisa på lunch och lämnar kvar sin hund så då byts de ut mot en liten valp. Man kan ju undra hur det gick till att jag av alla människor får ta rollen som hundvakt, men jag börjar faktiskt lära mig att ha hundar runt omkring mig. Trots att jag är allt utom djurmänniska. Och vad gör man inte för sina vänner. De här hundarna kräver ingen uppmärksamhet så det ska nog gå bra det här. En hund har ju inte varit något problem förut och med en dos av tre hundar på en dag är jag nog snart hundmänniska jag också precis som alla mina vänner.

/ LisaLinnéa

Mycket att hinna med

Igår jobbade jag med den som jag ska dela kvällsturerna med och nu känns det inte som att det kommer att vara något problem alls att jobba kväll två dagar i veckan. Vi hjälps åt och tar varandras pass om det inte funkar, känns bra att jag tog jobbet. Idag ska jag jobba nästan hela eftermiddan tror jag så jag borde verkligen försöka plugga effektivt nu, men det går sådär med den saken. Sov ikapp gårdagens förlorade sömntimmar och kom inte upp särskilt tidigt idag. Känner mig fortfarande inte helt pigg. Borde handla också, men jag kanske skjuter upp det till efter jobbet, vilket i praktiken kommer att innebära att jag skjuter upp det tills imorrn. Måste handla innan lunch imorrn eftersom jag lovat bjuda en vän på lunch. Synd att jag inte alls har någon matinspiration.

/ LisaLinnéa

Måndag

Efter många om och men har jag lyckats läsa ut boken som jag planerat, men jag somnade ett antal gånger innan det blev gjort. Imorrn börjar nya kursen och jag är laddad. Har börjat jobba den nya turen jag ska köra på kvällar idag också. Blivit irriterad på hur mina chefer tänker har jag hunnit med, fast det blir jag i och för sig för det mesta när jag är där. De kanske ger mig mer sommarjobb så det gör att de stiger lite i kurs. Disken står kvar i köket och jag ska tvinga mig själv att ta hand om den innan jag somnar. Om jag somnar. Jag är nervös. För en löjlig sak, men jag kan inte rå för det. Det ordnar sig.

/ LisaLinnéa

Städdag

Trots min sega förmiddag så är jag nöjd med min dag. Jag gick till biblioteket och läste en stund och så har jag storstädat. Eller storstädat är kanske att ta i men jag har städat mer seriöst än jag brukar på en gång. Annars tar jag lite på olika dagar bara för att jag är lat och tröttnar, nu har det mesta blivit gjort. Fick precis ett infall som säger att jag ska gå ut och gå också så kan jag vara helt nöjd, men jag måste nog överlägga med mig själv först. Måste äta nåt också känner jag... Kanske ska ta och bläddra igenom några av alla hundratals tidningar som ligger lite här och var i stället, så kanske det syns att det är städat också. Om jag kunde läsa igenom de jag har kanske jag nån gång kunde hinna med att läsa de jag får varannan vecka i stället för att bara lägga dem på nån av alla högar. Men äta var det först...

/ LisaLinnéa

Höstdagar mitt i våren?

Det ser ut som att det är november när man tittar ut. Det regnar och jag blir knappast på bra humör av det. Fast å andra sidan så om regnet är mitt största problem är mina problem ganska små. Äntligen känner jag att jag har lugnat ner mig och börjar känna mig normal igen. En välbehövlig ledig vecka och jag har tagit vara på den på ett bra sätt måste jag säga. Börjar till och med se fram emot kommande kurs, det känns intressant även om det kommer att bli tungt. Men jag tror att det blir  tungt på ett utvecklande sätt i stället för ett nedbrytande. Nedbrytande har jag fått nog av. För att inte börja med att stressa upp mig så ska jag ägna lite tid åt att läsa idag.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0