Analys och filmdag

Idag ska vi köra heldagsplugg hemma hos mig, vi har kommit igån lite, men det går bra trögt. Mitt sällskap gick precis till tandläkaren och hur stor är chansen att jag kommer fortsätta vara effektiv under tiden hon är där. Det faktum att jag skriver här talar väl kanske om hur det är med den saken. Vi ska skriva så mycket vi hinner och se på två filmer är planen. Kanske ska vara tacksam för att vi kan se på film och samtidigt hävda att vi pluggar, men jag är inte så sugen på att se nån av filmerna. Det är en sån där dag när det inte går att få ut tankarna i ord och fingrarna inte verkar veta alls var tangenterna sitter. Men vi kämpar på, snart får jag nytt sällskap så jag ska väl analysera klart Asterix oxh Obelix så länge.

/ LisaLinnéa


Veckans sista dag

Söndag igen, och jag funderar på allvar på vart alla veckor tar vägen. Jag klarade inte av att städa klart igår så jag har hälften kvar idag. Att jag hade tänkt läsa en bok idag struntar jag nog i och går ut på promenad, satsar på att göra storkok och flera matlådor, städa klart och så i eftermiddag sitta funktionär. Tydligen är det ett toppmöte och jag ska sitta med en kille jag inte vet vem det är, så jag hoppas att han vill sköta klockan, så att jag kan sköta det som jag kan, vara sekreterare. Jag ska också försöka vara lite lättare att arbeta med idag än jag var sist. Fast jag känner inte alls för att vara social med främmande människor idag så vi får se hur det går med det.

/LisaLinnéa

Sommarjobb

Jag skrev inget om att jag bara skulle få tre veckors sommarjobb va? I alla fall så sa mina chefer häromdan att de bara hade tre veckors jobb åt mig i sommar och frågade hur jag ställer mig till det. Ja, inte klarar jag mig på tre veckor i alla fall, men får jag inget annat så är jag ju glad för de tre veckorna. Men jag orkar ju inte börja leta efter nåt nytt jobb. Det är lite för mycket annat så den stressen orkar jag inte med. Ringde min gamla chef och hörde om jag kunde få några veckor där också. Han skulle kolla upp det. Men naturligtvis ligger de veckorna som jag fick här mitt i sommaren, så jag har ju svårt att tänka mig att mitt gamla jobb har så mycket användning av mig. Har inte fått nåt svar än och idag ringde min nuvarande chef och sa att de kunde ge mig en vecka till. Vilket gjorde förutsättningarna för att jag ska få nåt i Linde ännu sämre. Men jag klarar inte att bo hela sommaren i Linde så därför kan jag inte säga nej till att jobba här och försöka få allt jobb i Linde. Skit känns det faktiskt. Jag är bortskämd som haft jobb de sista åren utan att jag har behövt bry mig, men vafan. Nu känns det för sent att försöka skriva ihop ett CV och komma på vart jag ska kunna söka jobb. Om inte annat så orkar jag inte ta tag i det.

/ LisaLinnéa

Bara vara

Det är så skönt att vara hemma idag. Jag bara är. Jag borde plugga men jag bara är. Jag gick hem för att det inte fanns nån plats i biblioteket, och jag visste att jag inte skulle klara att plugga hemma. Det är en sån dag. Jag har inte varit hemma och bara varit på två dagar och jag behöver det känner jag, trots att det ser ut som skit här. I tisdas hade jag en toppeneftermiddag efter en heldags plugg. Gick på stan med Jennie och inhandlade ett par nya jeans. Jag hade nog kunnat shoppa hur mycket som helst om jag gett mig hän, men det var inte åt mig vi skulle handla, utan present till Janie. Tisdag innebär dans och det var det enda som kunde mota bort den envisa huvudvärken som fanns där hela dan. Det är helt underbart. Igår kände jag mig mest stressad, och eftersom jag inte tog mig upp ut sängen hann jag inte läsa det jag skulle innan jobbet. Därför måste jag förbereda morgondagens redovisning idag. Men det går som sagt sådär. Hela kvällen tillbringades i Kil för Jennie bjöd på en fantastisk middag. Åker man buss får man rätta sig efter busstidtabellen vilket gjorde att vi inte var hemma förrän efter elva. vilket jag visste om innan och jag visste att det skulle vara värt det, men därför är jag trött idag. Så jag vill sova och kolla på tv, men först ska jag försöka skriva ihop nåt bra om Nils Holgersson. När det är gjort ska jag sjutton strunta fullkomligt i allt annat jag borde läsa. Jag ska fortsätta att bara vara.

/ LisaLinnéa

På riktigt?

Två av alla de böcker jag har lånat på biblioteket är helt borta. Jag har letat överallt och frågat både mamma och pappa om de har hämnat hos dem. Icke. Jag var uppe på vinden och kollade i morse för att se om de råkade hamna i lådan med mina privata böcker som jag bar upp där, men nej. Så stor lägenhet har jag inte och de finns inte. Kan det vara så att vi har för mycket kurslitteratur?

/ LisaLinnéa


Fyra dagar i Lindesberg

Hemma igen. Jag förstår inte hur fort tiden går när jag bor hos mamma. Jag hinner ju ingenting. Nu när jag kom hem igen ringde grannflickan och frågade varför jag redan hade åkt till Karlstad, hon ville ju åka pulka! Jag vill också åka pulka och tänkte att jag skulle hinna med det, men inte har jag åkt nå pulka inte. Jag vill så mycket när jag är där och det ska göras på så kort tid som möjligt eftersom jag inte vill vara där så länge. Men jag har hunnit umgås med alla i familjen en stund i alla fall, träffat Tessan och kusin, mormor och morfar och moster. Ganska bra jobbat ändå. Grillat korv har jag gjort också i vinterkylan, det är jättemysigt, men jag gav upp när jag fått mina två korvar, tårna var isbitar. Sett bror göra mål i elitserien också, stolt syster javisst! Och så har jag naturligtvis läst (måste bara säga att jag älskar Nalle Puh, böckerna är ju underbara!). Trots att jag sa till mamma att tåget gick fem minuter tidigare än vad som var sant så lyckades jag missa det. Mamma var måttligt nöjd med att hon fick äran att skjutsa mig till Örebro, men är man tidsoptimist får man skylla sig själv. Nu är jag hemma och vad borde jag göra? Plugga. Hur stor är chansen att det händer? Söndagsmys är mer lockande.

/ LisaLinnéa

Hosta

Förbannade förkylning. Jag vill ju dansa! Men jag får stanna hemma och tycka synd om mig själv. Jag köpte glass i hopp om att det lindrar hostan. Om inte annat är det lite tröst i tristessen. Eftersom jag inte har börjat plugga än i dag är det nog dags... Eller så tar jag mig lite te och smörgås och kryper upp i soffan framför nåt dåligt tv-program. Jag vill inte bli sjuk igen!

/ LisaLinnéa

Dans med stort D

Åh vad jag älskar att dansa! Jag utvecklades massor igår kände jag, både i dansen och personligt. Jag (JAG!) bjöd upp en helt främmande karl för att dansa. Jag vågade inte, men tvingade mig själv. Det var det sista jag gjorde innan vi åkte hem och det gjorde hela min kväll. Nog för att jag knappt vågade titta på honom när jag frågade, men jag frågade, och det här är tjejen som är livrädd för främmande människor, främst män. Haha. Att han dessutom var fantastiskt duktig på att dansa gjorde hela kvällen. Jag är kär i den där dansen, det gör mig glad på riktigt. Den sista dansen gjorde att kvällen gick från väldigt bra till helt fantastisk, jag var i extas när jag gick därifrån. (Andra blir såhär när de blir kära, jag släpper inte människor så nära, så jag blir såhär när jag får dansa.)

/ LisaLinnéa

Söndagsdans

Jag känner mig sjukt effektiv idag. Hängde på låset till biblioteket för att läsa tre timmar i förmiddas, hem och laga mat. Försökte mig på att göra pannbiffar för första gången, lyckades bättre än mina första-gångs-köttbullar och jag är nöjd med det. åt mig galet mätt och jag hinner diska för fjärde gången idag innan jag åker iväg och ser på lite damhandboll. Vila hade också varit skönt för att orka dansa hela kvällen, men det kommer jag ändå inte orka på grund av den här härliga förkylningen som gör sig påmind, så jag prioriterar bort vila. Måste dock hitta nya kläder eftersom jag naturligtvis har kladdad ner mitt förstahandsval. Lite för höga förväntningar på mig själv när jag tror att jag ska kunna ha kläderna bland folk efter att jag har lagat mat. Det är vanligare att jag spiller än att jag inte gör det när jag står i köket. Men jag vet sjutton inte vad jag ska ha på mig som är bra att dansa i och som funkar bra att ha när jag sitter i en handbollshall. I handbollshallen handlar det förvisso bara om att jag ska se anständig ut. Dansen kräver sköna kläder som inte visar tydligt hur varm jag blir.

/ LisaLinnéa

Utvilad

Jag kom hem helt slut igår, försökte plugga men somnade. Helt borta. Underbart skönt att vakna utvilad i morse och drog direkt igång projekt frosta av frysen. Nu är det fixat och jag väntar på att den ska bli kall igen så att jag kan få in maten. Har även roat mig med att koka lingonsylt och för första gången i mitt liv lyckades jag utan att det kokade över. Jag hoppas att den smakar bra också så kan jag vara riktigt nöjd. 

Jag ska plugga idag är tanken (för jag vill verkligen vara ledig torsdag och fredag) men jag känner inte alls för det. Kanske för att boken jag ska läsa är så krånglig att man knappt fattar hälften av orden i en mening. Men jag ska läsa klart den idag. Sen sitter jag och funderar på min söndag. Jag hade tänkt att jag skulle gå och kolla på en handbollsmatch imorrn (sällskap någon?) men så fick jag veta att det är söndagsdans och jag vill väldigt gärna gå på den också. Men det kan jag hinna båda med lite vilja. Men nu fick jag veta att Lindesbergs match sänds på tv imorrnkväll, och att min bror ska vara med i laget. Vafan! Nu har jag beslutsångest. Dansen borde gå före en tv-sänd handbollsmatch, men med tanke på hur få matcher jag sett i år så vore det kul att se. Och tänk om lillebror får spela. Jag får visserligen se en match på onsdag om jag kommer hem, men då kanske inte bror är med. Jaja, det är morgondagens bekymmer, men hur ska jag välja?

/ LisaLinnéa

Snökaos

Idag är det jobb i skolan som gäller. Frågan är om bussarna går som de ska? Jag är rädd att det krånglar i snökaoset, det har hänt förr. Men jag kan inte se nånstans att det är inställt i alla fall så det borde gå att komma i tid. Åker en halvtimme tidigare för säkerhets skull. Inviger mina nya termobyxor också, och tar på mig kängorna för första gången i år. Vädret är hemskt. Jag har inget emot snön, men den kan falla på natten, och det behöver inte blåsa så förbannat så att man får in snö överallt så fort man går ut. Men jag ser fram emot att jobba även om det är i en ny klass, så jag hoppas att jag kommer fram i tid.

/ LisaLinnéa

Skrivarägare

Äntligen har jag fått den där skrivaren som jag har velat ha i två och ett halvt år. Den står halvt uppackad på köksbordet. När jag insåg att en sladd att koppla ihop skrivarn och datorn med inte ingick så blev jag inte så sugen på att fortsätta packa upp den. Hur fan kan det inte följa med? Man måste ju ha den för att kunna använda skrivaren! Suck säger jag och har en känsla av att det kommer ta ett tag innan jag tar tag i att fixa nån sladd. Blir så irriterad!

/ LisaLinnéa

Mitt liv med en bok i min hand

Läsa, läsa, läsa, läsa. Jag är måttligt trött på det. Dagarna i biblioteket, kvällarna i fåtöljen. Kul liv. Så känns det just nu. Tur att världens finaste Maria kommer hit och bjuder mig på semla. En mycket trevlig kvällsfika hade vi och det var precis vad jag behövde. En timme tv-tid är också avverkad så nu sätter jag mig i fåtöljen en liten stund till innan jag går och lägger mig. Imorgon är det tisdag, då får jag dansa. Som jag ser fram emot det. De många timmarna på universitetet som ligger inplanerade innan det kan gärna få gå fort, för imorrn ska det läsas facklitteratur. Som att skönlitteraturen räcker till. Jag fick i alla fall in två positiva ämnen i den här texten.

/ LisaLinnéa


Söndagsstress eller söndagsmys

Jag känner mig stressad över nåt som jag inte vet vad det är. Egentligen har det nog varit på gång i flera dagar men jag har försökt trycka tillbaka det. Nu känner jag det på riktigt och det gör mig än mer stressad. Jag kan inte riktigt hantera det när jag inte vet vad det beror på. Jag antar att det är skolan, men jag kan inte göra mer än jag gör. Jag pluggar heltid på riktigt för tillfället, och mer ska det inte krävas av mig. Så vad ska jag göra när jag inte kan somna inatt. För så känns det för tillfället, som att jag kommer att ligga och vrida och vända mig utan resultat. Jag försöker tröstäta lite på ananaspajen som vi bakade igår, men det är inte ett dugg lugnande. Vad är lugnande? Utan att lägga mer tid på att fundera kryper jag upp i fåtöljen bland alla tända ljus och läser en bra bok. Men det går ju inte att komma undan tanken på att det faktiskt är pluggar jag gör. Det förstör nöjet det annars hade varit. Men boken är bra så jag ska för nån timme försök ignorera att jag gör det för att jag måste.

/ LisaLinnéa

Lördag

Idag har jag varit ut till Bergvik i första hand för att titta på en skrivare, men jag började med ett besök på IKEA. Inte för att jag skulle ha något utan bara för att jag kände för det. Jag tordes inte gå så sakta för då skulle jag bara handla en massa, men jag fick lite inspiration. Såg en superfin bordslampa som jag vill ha! Varför har jag redan fyllt år? Men jag kom också på att jag har en liten lampa att ha i mitt mörka hörn för att få lite mysbelysning, så nu ser mitt lilla sidobord riktigt trevligt ut måste jag säga. Det enda jag hade med mig därifrån var en packe värmeljus (jag var övertygad om att det var tomt i alla ljuslyktor hemma bara för att jag inte hade några ljus att sätta i. Så var inte fallet, det låg en full påse med ljus i skåpet). Jag intalade mig att jag inte skulle få med mig allt hem ifall jag skulle hitta en skrivare och lyckades därför låt bli allt annat jag ville ha. Jag lämnade tillbaka en topp på H&M och kände mig duktig som faktiskt lämnade tillbaka den. På nåt sätt kändes det som att jag tjänade 200 kronor, och även om det är inbillning så känns det bättre att tro så. Jag insåg att det är betydligt billigare att beställa skrivare på internet och så slipper jag släpa den på bussen då så i stället blev det mathandling. Ganska skönt att gå runt och strosa där utan att febrilt försöka hitta nåt och inte stressa. Fast jag fick anstränga mig för att inte gå in i de roliga affärerna. Jag ska inte shoppa. Och bara för att skulle jag garanterat hitta massor.

Ikväll står melodifestivalmys med tacos och ananaspaj på schemat. Därför ska det städas nu. Hälften kvar. Det är extremt tråkigt och går väldigt långsamt. Men så är det när man väntar alldeles för länge mellan gångerna.

/ LisaLinnéa

När plus blir minus

Jag har precis återbetalat 3000 kronor till försäkringskassan och hoppas att det gör att jag inte blir ytterligare återbetalningsskyldig om ett år. De har ju en gång gett mig de pengarna i bostadsbidrag, men eftersom jag tjänat för mycket antar jag att de inte kommer tycka att jag ska få ha kvar dem. Jag hoppas nu att jag gjorde rätt och att jag skrev in alla uppgifter de behöver så att det inte blir nåt krångel. Jag har ångest. Dessutom börjar jag inse att jag antagligen kommer att få restskatt i år. Det går bra nu... Hur kan det vara så krångligt att tjäna för mycket pengar? Saknas väl bara att jag får CSN på mig också, men jag hoppas att jag har koll på det. lika bra att kolla upp på en gång, att komma ihåg alla regler känns omöjligt.

/ LisaLinnéa

Kylskåpsstädning

I brist på annat att göra kan man ju hälla ut en massa mjölk i kylskåpet. Det roar jag mig med idag. Fast att städa kylskåpet var nog dags tror jag, så kanske var det en mening med min klantighet. Tanken var bara att ta fram potatis att skala så att jag kan fortsätta plugga medan den kokar, men i stället städar jag kylskåpet medan den kokar. Har pluggat förvånansvärt bra här hemma idag. Okej, jag har ägnat mig åt att läsa Svenska folksagor, men ändå, jag har inte låtit annat distrahera mig. Kanske kan hitta en balans mellan att plugga hemma och sitta i biblioteket framöver. Fast här hemma har jag ingen att diskutera med så biblioteket vinner nog ändå för det mesta.

Jag hade en ganska bra plan för min förmiddag i morse. Tvätta och plugga fram tills jag ska gå till jobbet. Tvättstugan var fullokad så det sket sig. Hade varit skönt att få lite rena kläder, men nu får det bli på söndag i stället. Därmed är det bara plugga och äta jag ska hinna med innan jobbet kallar, verkar hinna med allt riktigt bra. Fast jag har noll fredagskänsla. Men det får väl vara så.

/ LisaLinnéa

Det känns som en lång dag

Att sitta i biblioteket och plugga mellan 9 och 17 tar på krafterna. Jag känner mig helt tom i huvet. Det värsta var att jag inte kom igång förrän efter eftermiddagsrasten. Klockan tre. Innan det fick jag slita som ett djur för att få ner mina tankar till ord. Men vi har fått mycket gjort. Jag funderar på att tappa upp ett bad och bara slappna av. Känns som att lite återhämtning vore på sin plats. Morgondagen kan gärna få bli lika effektiv. Jag trodde att det skulle bli lite lugnare den här terminen, men det verkar inte så...

/ LisaLinnéa

RSS 2.0