Laddar

Med en sjukt sliten kropp känns det sådär att festa, men jag har laddat hela veckan för kvällens klassfest. Nu är jag helt opepp och vill mest ligga i soffan, men jag ska försöka återfå den där känslan igen. Snön som faller utanför gör det inte lättare att hitta känslan. Jag ville fira in våren och ha kläder som visar att det snart är sommar. Vart är den där solen som väckte mig i morse? Jag hoppas att mina nya kläder kan få mig att glömma bort att det snöar, och jag hoppas också att jag hittar ett par skor i garderoben som jag vill ta på mig. Det är däremot tveksamt...

/ LisaLinnéa

Cykelpremiär

Igår fick jag för mig att ta fram cykeln och ta en cykeltur och hälsa på Lovisa. Jag visste att det var långt, men det var nog lite överambitiöst. Tisdagens dans satt i benen och det gick trögt, speciellt som jag knappt hade nån luft i bakdäcket. Men jag kom fram och hade en trevlig dag. Blev upphämtad för att åka till Grums och vara social med andra fina vänner så cykeln står kvar och jag ligger nu i sängen och försöker samla kraft att gå upp och eventuellt ta bussen och hämta cykeln. Men jag är sådär sugen på att cykla upp för alla backar. Vätskebristhuvudvärken gör mig inte mer sugen. Så jag tar sovmorgon och ligger kvar i sängen en stund till. Eftersom jag aldrig sover länge så innebär sovmorgon att jag låter bli att gå upp för mig.

/ LisaLinnéa

Konstigt att Sveriges lärare har för låg kompetens?

Jag har precis skrivit den konstigaste tentan någonsin. Jag höll på att börja skratta när jag såg de första frågorna. Tentan bestod av fem frågor. En av frågorna var bra och relevant. En var acceptabel, men väldigt konstig då vi redan examinerats på den litteraturen, en var väldigt konstig och irrelevant och två var helt åt helvete under all kritik. Inte så bra betyg på en tenta. Det sjukaste jag har varit med om. Hela kursen har jag ifrågasatt på vilket sätt vi blir bättre lärare av det vi håller på med, nu kan jag bara konstatera att jag hade rätt i att ifrågasätta kursens relevans. På vilket sätt blir jag en bättre lärare av att veta i vilken ordning kapitlen i Pippi Långstump kommer? Jag kan verkligen inte förstå det. Är det konstigt att läraryrket har låg status om det här är vad universitetet anser att vi bör kunna? Jag borde inte skriva universitetet, för det är den ansvarige läraren som anser att det är viktigt, men universitetet är väl i alla fall ytterst ansvarigt för vår utbildning?

/ LisaLinnéa

Repris

Okej, min ambition med dagen ändrades ganska fort. Jag skulle inte slå på tv:n förrän ikväll var min tanke, men eftersom jag redan varit sur för att man inte kan se Grey's anatomy gratis på internet idag så är jag ju tvungen att se reprisen som går om fyrtio minuter eftersom jag glömde bort att se det i onsdags. Fast den timmen kan jag unna mig om jag läser fram tills dess och städar efteråt.

/ LisaLinnéa

Söndag med radion som sällskap

Den här söndagen tillbringar jag tillsammans med P3. Jag har lyssnat på radio hela dagen och det har fått mig att må bra och motiverat mig. Jag insåg i fredags när jag satt ensam i en bil utan en fungerande radio i flera timmar hur skönt det kan vara att lyssna på radio. Jag gör det aldrig när jag är ledig, mer än på morgonen, men idag har jag inte stängt av den sen jag slog på den i morse när jag vaknade. Det är ett trevligt sällskap som variation till den - ganska enformiga - spelningslistan jag annars älltid lyssnar på.

Som vanligt har jag inte pluggat som jag har tänkt mig i helgen, jag gick hem från biblioteket efter fyra timmar igår och skulle fortsätta hemma. Jag fortsatte aldrig. Lovade mig själv att fixa det på förmiddan idag i stället, men jag fick bara klart läsloggen, det jag skulle läsa är fortfarande inte läst. Men. Jag har varit ute och joggat igen (med radio i hörlurarna). Jag hoppas att träningsvärken blir lite lindrigare den här gången, jag har i alla fall stretchat lite bättre, men ack vad jag är stel. Jag hoppas min motivation till löpningen håller i sig, för när det går så pass bra som jag tycker att det har gjort så är det helt underbart. Borde kanske göra upp en träningsplan, men jag är rädd att det tar bort motivationen, fast å andra sidan kan det få ut mig de där dagarna när jag egentligen inte känner för det. Får se hur det artar sig. Imorrn är det tenta. En tenta som jag inte direkt känner mig nervös inför utan snarare är vettskrämd inför. Han har inte en aning om vad han har lärt oss, och än mindre har vi en aning om vad hans ambition med kursen varit. Vi har inte den blekaste aning om vad som kommer på den här tentan. Men det ordnar sig. Visst gör det det. Min ambition är att göra den här söndan till en effektiv söndag trots att den var lite segstartad, men jag tänker för en gångs skull låta bli att bli besviken på mig själv om jag misslyckas med detta och av nån anledning gör den till en slappsöndag.

/ LisaLinnéa


Energikick

Mitt i det hemskt tråkiga tentaplugget har jag gjort ett försök att börja träna igen. Jag har varit ute och joggat för första gången på flera månader, det gick förvånansvärt bra och jag är sjukt nöjd med mig själv. Jag mår ju bättre redan nu och den där tröttheten och huvudvärken som hängt över mig hela dan är som bortblåst. Imorse fattade jag äntligen vart jag på internet kunde se hur det ligger till med skatten. Jag har ju varit helt övertygad om att jag skulle få ett par tusen i restskatt. Jag kunde i morse konstatera att så inte var fallet. Inte i närheten. Snacka om lättnad. Jag hoppas att jag läst och fattat rätt, det vore helt underbart.

Morgondagen erbjuder jobb som brevbärare vilket kändes bra i måndas när jag tackade ja, idag känns det mindre bra. Känner mig inte alls redo för måndagens tenta, å andra sidan är det nog ingen som gör det och det är omöjligt för den känslan att infinna sig innan den här tentan. Jag ska försöka låta bli, men jag har många negativa ord att säga om den här kursen och vår kursansvarige lärare. På måndag är det över.

/ LisaLinnéa

Solskenslördag

Solen skiner igen efter gårdagens snöfall och jag funderar på att ta mig en promenad in till stan, bara min mp3 vill ladda batteriet lite. Vore ju trevligt att ta en fika eller nåt väl där, men vem kan man fråga klockan tio en lördagsmorgon? Kanske tar jag en fika i min ensamhet eller så strosar jag runt lite i solen och åker hem igen. Ska se efter vad min ekonomi tycker om att gå in i nån affär, det är ju alltid roligare att gå på stan när man får nånting med sig hem.

/ LisaLinnéa

Inspirationskälla

Eftersom jag inte har nån lust att plugga började jag kolla lite i lådorna som mamma hade med sig förra helgen som är fyllda av bland annat böcker och en massa gamla saker från grundskolan. Jag började bläddra igenom lite gamla skolgrejer och hittade en text som är skriven med en lite kantigare men prydlig handstil. Bokstäverna lutar dessutom bakåt, åt fel håll. Så skrev jag när jag gick i sexan. Den påminner mig om varför jag sliter som ett djur på universitet just nu. Jag blev väldigt nostalgisk när jag kollade igenom alla möjliga texter och läxförhör jag skrev i årskurs sex. Jag fastnade speciellt för den här texten och citerar därför mig själv.

"Jag skulle vilja bli lärare. Antingen på låg- eller mellanstadiet. Jag vill bli Gymnastik-, svenska-, musik- eller mattelärare. Om jag nu blir lärare och bor kvar i Lindesberg så skulle det vara kul om jag fick jobba här på Björkhagaskolan. Jag jobbar nog hellre med ett jobb som jag är intresserad av och tycker är roligt men med mindre lön än om jag tycker det är dötrist men med högre lön.
Jag kommer nog få plugga hårt men det är nog kul när man nått sitt mål."

Jag ber om ursäkt för konstig meningsbyggnad, men jag imponeras av mig själv. Var jag inte ganska klok ändå? Eftersom det inte står att jag vill bo kvar i Lindesberg så stämmer texten än. Okej, bortsett från att musiklärare är hårt struken från alternativen. Idrottslärare vill jag inte bli, men jag har ändå övervägt att läsa till det bara för att det vore roligt att läsa. Texten inspirerade mig, dels för att det påminde mig om att det här är vad jag alltid har velat göra, dels för att barn är så kloka. Jag fick svart på vitt att jag på riktigt har vetat  vad jag vill bli när jag blir stor sen jag gick på mellanstadiet (att jag börjar tveka numera kan jag ignorera just idag). Jag tror att uppgiften kan ha varit inför nån mässa vi var på, jag gissar i alla fall att den gick ut på att beskriva vad man vill jobba med när man blir stor. Jag tackar mig själv för återfunnen inspiration. Jag ska fortsätta kolla igenom sakerna och kanske kan mina gamla lärare också ge mig lite inspiration.

/ LisaLinnéa

Påväg tillbaka

Oj. Två veckor? Jag har inget liv känns det som och skriva nån annanstans i läsloggen existerar knappt. Jag är helt slutkörd men börjar äntligen se ett slut. Jag ska läsa och skriva om en bok till och sen är loggen klar. Äntligen! Sen ska det tentapluggas en vecka och efter det kanske jag kommer tillbaka till mitt liv. Det är min förhoppning. Det kan inte bli värre än så här i alla fall.

Jag har nog tagit på mig att jobba kväll två dagar i veckan framöver, måndagar och fredagar. Det kändes bra igår när jag sa att jag ville ha det, men nu vet jag inte. Fast jag har vändit och vridit det fram och tillbaka så vet jag inte om jag valde rätt. Men det visar sig. Man kan ju alltid säga upp sig och så får chefen bli hur sur han vill.

Mamma var här förra helgen och vi hade en sån där härlig myshelg som det brukar bli när hon kommer. Som vanligt var det IKEA och inredning som präglade besöket och det resulterade i vad som känns som ett nytt hem. Har nu äntligen en tv-bänk som jag har tjatat om sen jag flyttade in. Dessutom har jag satt upp lite speglar på väggen i hallen. Mormor gav mig en lampa att ha i mitt mörka hörn och jag är riktigt nöjd med allt. Det behövs inte så stora förändringar för att det ska kännas som nytt. Om jag bara hittade ett bra och snyggt skrivbord skulle rummet vara fulländat. Om pappa kommer med en skruvdragare och hjälper mig att sätta upp lite saker på väggarna också. Jag trivs verkligen här, och förstår inte hur jag ska kunna flytta härifrån. Kanske om mindre än ett år? Hjälp, vad skrämmande!

Jag unnar mig en lugn eftermiddag, och eftersom jag nu har fått låna en till säsong av One Tree Hill av Jennie så ska jag se ett avsnitt och sen gå och lägga mig och läsa den sista boken. Frågan är om man kommer sakna skönlitteraturen i nästa kurs när det är en massa facklitteratur som ska läsas? Men jag är bra så trött på litteraturanalyser nu.

/ LisaLinnéa

Vårdepp?

Jag tror min stress har gått från att ha gjort mig supereffektiv till totalt oförmögen att göra någonting. Någonting annat än ligga på soffan. Ärligt talat skulle jag kunna ligga på soffan och titta rakt upp i taket utan att känna att det är astråkigt. Nu roar jag mig med att se avsnitt efter avsnitt av One Tree Hill. Har lagat mat också, för jag insåg att jag nog behöver energi från nåt annat än de där underbart goda vindruvorna jag köpte i förmiddas. Jag har inte ens lust att ringa mamma som jag har längtat efter att få prata med i flera dagar. Solen skiner ute vilket gjorde att jag vaknade upp och blev glad, men efter en långpromenad förbi Lidl känner jag ingenting annat än trötthet och motvilja mot allt. Tråkiga måsten som trevliga nöjen. Jag vill inte.

/ LisaLinnéa

Vuxenproblem

Oftast är det ganska trevligt att vara vuxen. Just nu känns det sådär. Veckans post har mest innehållit seriösa vuxensaker som jag inte orkar bry mig om. Först och främst måste jag välja vart jag ska placera mina pensionspengar. Snälla, jag har knappt börjat jobba, jag bryr mig inte om min pension än. Tack och lov skulle mamma på nån kurs om sånt idag, så sen kan hon tala om i vilken ruta jag ska sätta krysset så behövde jag inte bry mig. Sen är det det där med att de drar för lite skatt på min lön. Jag fick hem några blanketter, men jag är ganska övertygad om att det är fel blanketter, men jag är ju inte säker, för jag fattar ju ungefär noll. Enligt dem måste jag beräkna hur mycket jag kommer tjäna under året, men det är ju i princip omöjligt för mig att beräkna. Det beror på hur många gånger de behöver vikarie och hur många veckor jag får jobba i sommar. Och hur många procent av heltid jag får jobba i sommar. Omöjligt. Om de bara drog skatt på alla mina löneutbetalningar så vore det inget problem! Jag blir galen på att sånt ska behöva krångla och orkar inte ringa en massa samtal och prata med nån otrevlig kärring som inte förstår att det är lämpligt att vara tillmötesgående när man arbetar inom service- och informationsyrken.

För övrigt somnar jag bara när jag ska plugga så det är en sådär bra förmiddag idag. Men i eftermiddag åker vi och leker hos Emma. Mitt humör behöver det.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0