Sjukling

Jag är så fruktansvärt bitter för tillfället. Både halsen och näsan är totalt igentäpta. Jag nyser stup i kvarten. Jag mår inte bra helt enkelt. Tre filmer har jag avklarat i alla fall, utan att bli ett dugg rastlös, för jag är bara sur. Disken står kvar i köket och växer sig allt större. Jag hade tänkt låta bli att poppa popcorn idag, men är det nån dag jag behöver tröstäta så är det idag. Fast egentligen är jag sugen på glass, men handla tänker jag inte ens fundera på. Jag var lite sugen på att baka ett tag, men det är svårt utan ingredienser. Hade jag haft smör hemma hade jag gjort chokladbollar. Fan vad gott det hade varit! Haha, ja osammanhängande blir det i alla fall. Jag ska fortsätta tycka synd om mig själv medan resten av Sverige har Halloweenparty.

/ LisaLinnéa

Inte göra nånting

Nej, nu är jag så fruktansvärt trött på att må skit varje morgon så jag planerar en dag i soffan och tycka synd om mig själv. Slå på film och inte göra nånting. Jag kommer ju antagligen blir rastlös och sysselsätta mig med nåt sen, men just nu har jag inte lust med nåt, så då struntar jag i allt.

/ LisaLinnéa

Nu är det bara väntan

Äntligen! Nu är skiten inskickad. Det är antagligen en total katastrof, men den är inskickad och jag behöver inte bry mig tills den kommer tillbaka fullmatad med kritiserande kommentarer. Haha, jag är inte positiv men mitt självförtroende för skrivande är totalt i bott för tillfället. Men så är det, jag hoppas att nästa uppgift är lättare så att självförtroendet får komma tillbaka.

Dan har bara försvunnit. Jag förstår inte hur det kan ha gått så fort. Jag håller på och städar för tillfället. Eller i alla fall i reklampauserna. Jag fick en chock tidigare i kväll när jag fick se att en gammal klasskompis har fått barn. Grattis till henne. Lite småpanik till mig. Det störde i alla fall min plan att bli klar innan Idol.

/ LisaLinnéa

Vi är inte kompisar, uppgiften och jag

Haha, det är ju nå fel på mig idag. Vilket jag också fått höra. Jag har tvättat och lagat mat. Det är ju lite duktigt. Men sen? Jag har gjort ytterst tappra försök att skriva arbetet, men det funkar verkligen inte. Jag har försökt hela dan, verkligen hela dan! Jag försöker fortfarande och har faktiskt kommit igång lite. Nu. Så lagom dax. Klockan är över tio vilket innebär att jag automatiskt blir trött. Jag brukar somna nu. Men jag ska se om jag får dit några rader till nu när jag har hittat lite i böckerna. Och så hoppas jag att jag ändå vaknar tidigt imorrn och att jag kommer igång direkt imorrnbitti. Jag har aldrig varit så här sent ute. Nånsin. Imorrn är det inlämning. Det ordnar sig. Ser inte fram emot kompleteringen eftersom jag inte verkar kunna göra den här uppgiften. Den vill bara inte bli kompis med mig.

/ LisaLinnéa


Hemma!

Det var ju synd att påstå att det var lugnt när jag skulle byta tåg igår. Jag hade 1-2 minuter på mig tills nästa tåg skulle gå, och jag var tvungen att ta mig över till en annan perong. Jag sprang så gott jag kunde mad alla grejer upp för trappen. Det var fan galet jobbigt, helt slut i benen efter det. Därför tog jag rulltrappan ner, vilket var dumt eftersom jag kände mig så stressad och den blockerades av folk så jag kunde ju knappast gå för att det skulle gå fortare. Fick gå in på tåget genom första bästa dörr vilket var i helt fel vagn, men jag hann inte gå långt innan jag kände hur tåget började rulla. Det ordnade sig ju, men det är ju inte riktigt min melodi. Jag skulle ha haft tio minuter på mig vilket är alldeles lagom. Två är inte alls lagom.

Nu ligger tvätten i tvättmaskinen, men det känns inte som att jag har kommit igång med dagen ändå. Jag skulle nog behöva komma in i duschen och få på mig kläder så jag känner mig vaken. Jag har tänkt mig att försöka bli klar med uppgiften idag också. Men jag har en känsla av att det itne kommer blir så. Kanske ska jag gå över till Universitetet om det inte funkar att skriva här hemma. Det funkade ju faktiskt sist.

/ LisaLinnéa


Tågresa

Nu sitter jag på tåget mot Hallsberg. Verkar krångla väldigt. Vi får vända för att komma in till Frövis station. Jag hoppas jag kommer fram i tid så att jag inte missar nästa tåg bara, kommer jag i tid får de krångla hur mycket de vill. Det känns som att klockan är typ nio. Det är kolsvart ute och jag är tröttare än vad man borde vara klockan sex.

Nu säger de att vi är 10 minuter försenade också, jag hoppas att de har rätt i att det är lugnt ändå, för annars blir jag inte glad! Det ska i alla fall bli grymt skönt att komma hem! Få bara vara ensam och inte bry sig om nån i nåra dar innan man ska tillbaka till praktiken. Även om det faktiskt har varit över förväntan att vara hemma så ska det bli skönt.

/ LisaLinnéa

Längtar hem

Ikväll åker jag hem. Så skönt ska det bli! Åker dessutom tåg, vilket känns ännu skönare. Det är ju bara det att jag måste packa ihop mina grejer snart, och packa är ju aldrig roligt, speciellt inte eftersom jag ska ha mer grejer med mig hem än jag hade hit. Men det ska bli skönt att komma hem.

Det går fortfarande sjukligt segt med skrivandet, jag har verkligen inte kommit in i det, och har jag inte gjort det hittills lär jag väl inte hinna göra det heller. Jag får skriva ihop nåt och hoppas att det duger. Väldigt svårt det här. Inte blir det lättare när man har en sån här seg dag när man aldrig riktigt vaknar och kommer igång.

Just nu längtar jag mest tills mamma kommer hem (det är inte ofta) för vi skulle gå runt sjön. Det är lika fint väder som igår så jag hoppas att det är lika skönt som det verkar. Men innan dess ska jag hinna skriva några rader, packa och hämta ut min tågbiljett.

/ LisaLinnéa

Svampskogen

Jag har precis kommit hem från en dag hos mormor. Det är alltid tacksamt att besöka mormor, för hon blir så glad. Eftersom det var så fint väder gick vi till mormors favoritställe; skogen. Hon har hela hösten talat om hur mycket svamp det finns och påstod att det fortfarande skulle finnas kvar. Jag var väl lite skeptisk, men det fick jag allt ta tillbaka. Det fanns hur mycket som helst! Jag plockade en hel korg utan större ansträngning. Dock han jag inte rensa ens hälften innan jag var tvungen att åka hem med bilen till pappa, så hon skulle fixa resten och frysa det åt mig. Perfekt. Rensa avamp är väl bland det tråkigaste som finns.

I morse innan jag åkte kom jag faktiskt igång med pluggandet innan jag blev störd. Nu känns det inte så lockande att plugga igen. Är väldigt trött, men jag måste ju så det är inget att fundera på. Synd att jag inte hade tid imorse när jag var på gång. Men när det är sånt väder som det har varit idag känns det ju inte så roligt att plugga ändå. En timme eller två nu så får jag vara nöjd sen. Det bästa vore om nån kunde sitta och tala om vad jag skulle skriva så jag slapp tänka, för det är där det brister för tillfället.

/ LisaLinnéa

Yes!

Jag fick spöa killarna i kortspel ikväll vilket kändes riktigt bra. Det gjorde min dag. Det bryr mig inte att jag inte har kommit nånstans med mitt arbete för tillfället. Det blir värre med den saken imorrn, men efter två fyrtal på min hand så gav mina kamrater upp, och det slår allt. Det var lycka! Haha. Tävlingsmänniska, javisst! Men skönare vinst i kort har jag nog aldrig upplevt. Specielllt inte som jag klantade mig och kastade kort trots köpstopp och åkte ner på noll. Naturligtvis var det roligt bara att få umgås med Sebbe, det var ju ett tag sen. Det var inte bara vinsten som gjorde min dag, men som sagt, den var viktig.

/ LisaLinnéa

Koncentrationssvårigheter

Jag verkar inte vara kapabel till att skriva idag. I alla fall inte på det som jag måste skriva. Jag ska skriva ett arbete och det står helt still. Jag vet inte riktigt hur längesen det var jag satte mig här nu, men säkert två timmar sen. Jag har åstadkommit fyra rader. Fyra rader! Hur svårt kan det vara? Jag kan verkligen inte koncentrera mig. Det går inte. Jag känner mig som min elev som alltid flyter in i sin egen värld. Det är så jag gör idag. Det är ju inte helt ovanligt, men det är nog värre än nånsin idag. Jag lär nog försöka ta mig hem till Karlstad snart så att jag får sitta i min vanlig pluggmiljö i alla fall. Antar att det hjälper föga, men man kan ju hoppas.

Jag och bror tog en promenad ner till jobbet på förmiddan för att tala om när vi kan jobba till jul. (Verkar bli dagens vettiga) Det var skönare än det såg ut ute men min lata bror gnällde mest på att det är jobbigt och tråkigt att gå. Så han fixade skjuts hem. Men har ju i alla fall varit ute idag.

Jag ska försöka göra ett ryck nu och skriva lite, sen, om jag förtjänar det, ska jag belöna mig själv med att lägga mig och kolla på film. Lite popcorn kanske också blir aktuellt. Troligtvis kommer jag ju göra det oavsett jag förtjänar det eller inte, men jag behöver nåt att se fram emot. Och orken tryter som vanligt så om nån timme är nog det ungefär vad jag orkar med.

/ LisaLinnéa

Det har varit bättre

Jag har mått bättre. Jag har varit gladare. Jag har varit mer sugen på att skriva. Jag har varit mer motiverad till att plugga. Det har definitivt varit finare väder ute. Höstdeppression? Kanske bara en dålig dag. Eller dåliga dagar.

Resande

Nu har jag äntligen det lite lugnare igen. Kom till Linde i torsdaskväll, lite lagom trött sådär. Gick in till grannen och fick ett varmt välkomnande av mina kära barn. Jag blev riktigt glad av att se dem! Blev kvar där tills jag insåg att jag var tvungen att skriva loggbok som jag glömt bort.

Igår hade vi en trevlig heldag i Stockholm. Var helt slut när bussen kom. Och min fötter värkte värre än nånsin förut. Det var en riktig pina, men det var det värt. Hittade lite nya kläder, och även om det inte blev vad jag hade tänkt mig så är jag nog nöjd. Alltid roligt med lite nytt.

Nu har jag fått order om att skära sallad. Nackdelen med att bo med andra, man kan inte göra vad man vill när man vill. Men jag blir å andra sidan ganska bortskämd nu så jag ska inte klaga. Mormor och morfar kommer på middag innan vi blir utkastade för kvällen. Trevligt trevligt.

/ LisaLinnéa

Världens bästa

 "Fröken, jag tycker att du är världens bästa!" Sötaste! först var jag bara världens bästa helt allmänt, men sen kom han fram till att jag var världens bästa på att vara fröken. Har inte en aning om vad detta fjäsk grundade sig i eller av vilken anledning han uttryckte det. Men barn är ju väldigt spontana så jag blev väldigt glad. Att jag precis hade haft min mattelektion i skogen gjorde att det kändes extra bra, då kan den ju inte ha varit jättedålig. Jag tror faktiskt att den var uppskattad av de flesta, några sura miner var det naturligtvis, men det var nog mest från de mest tävlingsinriktade som det inte gick så bra för. Var roligt att få göra nåt nytt. Imorrn ska jag ha en musiklektion. Det är jag riktigt nervös inför faktiskt. Musik. Känns som att jag inte har nå roliga idéer alls, och musik går ju att göra hur kul som hellst. Alla idéer som vi fått under kursen verkar ha försvunnit helt. Men det blir nog bra. Får väl improvisera in lite lekar om det känns för hemskt.

Nu måste jag skriva loggbok och packa innan jag somnar. Är ju knappast pigg. Och det måste ju göras. Åker ju till Linde imorrn, troligtvis i princip direkt när jag kommer hem. Så jag måste tänka till och packa nu. För jag får bara mindre och mindre tid på mornarna känns det som. Måste lära mig att inte ligga kvar så länge!

/ LisaLinnéa

Glitter

Jag är helt slut idag, och kommer nog vara de närmsta dagarna. Stoppade i mig ett antal mackor när jag komhem för jag var galet hungrig och sen tvingade jag mig att läsa nåra kapitel. Jag höll allvarligt på att somna, men måste man så... Fick låna en bok av Maria, för jag har lånat ut min egen, så jag förhoppningsvis får lite idéer till en lektion jag ska ha på torsdag. Passade på att låna en handväska av Maria också när jag ändå var där. Måste försöka hitta mig en egen, men det går ju sådär... Okej det där vart ett sidospår av vad jag tänkte. Imorrn ska jag ha en mattelektion utomhus, känns nervöst, jag är inte van vid att vara ute, men det ska bli väldigt roligt.

Jag måste skriva om projektet släppa arton sjuåringar fria att använda sin kreativa förmåga. Med glitter och paljetter! Det är spännande, jag lovar. Klassrummet kommer glittra i flera veckor. Det är överallt! När jag kom hem såg jag att jag hade glitter i hela ansiktet. Vad snällt att nån talade om det för mig. Var ju för sjutton på personalmöte efter att barnen gått hem! Men, men, glitter är ju tjusigt. Om man är sju kanske... Men de åstadkom mycket vackra "indianpannband", vilket var målet och lite extra städning får man väl ta som lärare. Jag menar, det är ju så gott om tid. Planera kan man ju göra i sömnen. Men det är värt det, för det var väldigt roligt. Det bara känns som att man är dum i huvet om man ger sig in i sånt frivilligt ibland.

/ LisaLinnéa

Som sagt, inte världens smartaste

Okej, inte nog med att jag höll på att smälta en plastburk igår (som Johan naturligtvis kom med en drygkommentar om, men jag blev glad av att höra hans röst, det var inte igår jag blev trackad av min kära granne), idag la jag en plastpåse mot stekpannan när jag stekte omelett. Inte heller så himla smart. Som sagt, nåt fel är det.

Praktik nu. Vara ifrån universitetet i fem veckor känns konstigt. Vet inte om konstigt är bra eller dåligt, men praktik är i alla fall bra. Känns som att jag kommer få ta mer plats nu, även om jag inte har hunnit prata så jättemycket med min handledare än. Det ska bli väldigt roligt. Idag fascinerades jag över hur totalt ofokuserad en av eleverna kan vara. Han flyter iväg nånstans och in i sin egen värld. Så himla go kille!

Jag har för tillfället jordens segaste internet. De har sänkt hastigheten och jag fattar inte varför? Förra året (läs läsåret) gjorde de inte det en enda gång, och nu har de hunnit göra det två gånger. Jag fattar inte. Vad är det för skillnad på mitt internetanvändande nu mot förra året? Okej, lite skillnad är det kanske, men jag fattar ändå inte. Jag får sluta ha modemet anslutet hela tiden, så kanske jag använder internet mindre. Men musiken då? Jaja, får försöka komma på nåt till nästa månad, för jag ska fan inte behöva ha det så här två veckor varje månad. Man blir ju galen för mindre.

/ LisaLinnéa

Klantigast i Sverige?

Nu gjorde jag det igen. Satte på fel platta. Den här gången låg det dessutom en plastburk på den plattan som jag satte på. Jävligt smart. Som tur var det insåg jag det i tid så det blev ingen större skada skedd. Det är ju nå fel.

/ LisaLinnéa


När får jag må bra igen?

Idag är jag tillbaka i det negativa träsket. Sur och grinig är jag, för jag ska tydligen inte få bli frisk. Fick starta dagen med en varm kopp te för att jag överhuvudtaget skulle överleva min hals uppror. Nu tröstar jag mig med ett halvt paket glass i stället. Det känns bättre för stunden i alla fall. Tills jag känner mig jättetjock och blir ännu surare än jag var innan jag åt glassen. Men det är som vanligt. Jag måste plugga, så är det. Så jag får trotsa huvudvärken och lägga nån timme på det och hoppas att det räcker.

Jag börjar faktiskt nästan längta till Linde också. Nästan. Just nu vet jag inte riktigt vad det är jag saknar, men jag tror att det blir skönt att komma till Linde en sväng nästa helg. För sen lär jag klara mig nåra månader till antar jag.

/ LisaLinnéa

Lördagskväll

Haha, ibland blir jag rädd för mig själv. Det är lördagkväll, klockan är drygt halv tio, snart tio, och vad gör jag? Torkar golv och sorterar tvätt. Anledning: det känns för tidigt att gå och lägga sig. Jag är trött som om klockan vore typ tolv, men det är ju knappt jag går och lägger mig den här tiden på vardagar numer. Dessutom vore det skönt om jag inte behöver städa nå mer imorrn så kanske kanske jag kan ta tag i mig själv och plugga lite och förbereda mig lite inför praktiken.

Jag började kolla på film vid sex så när klockan var åtta kändes det som att den var i alla fall tio så man fick sova snart. Men Körslaget har hållit mig vaken och nu är det min nya spelningslista (som iaf har fått 6 låtars tillökning) som håller mig igång. Men när strumporna är ihopparade så blir det nog att borsta tänderna och klättra upp i sängen.

/ LisaLinnéa


Bra dag!

Det blir visst inte så mycket gjort idag heller verkar det som, men jag har småplockat och städat lite. Det är ju dumt att ta allt på en gång, jag kör på den varianten som tar tio gånger så lång tid jag. Tvätten hänger på tork så jag känner ändå att jag fått ut nåt vettigt av dagen. Och en promenad med Maria är alltid värt massor. Det blåste kallt, men det var väldigt skönt att komma ut i solen och komma lite längre bort än Konsum. Så jo, jag har gjort den här dan till en bra dag.

Maria pratade om att hon hade tänkt gå på bio men ska åka till Örebro i stället. Det gjorde att jag blev enormt sugen på att gå på bio. Tyvärr saknar jag sällskap så det får bli en annan gång. Jag hoppades att Jennie inte skulle ha några planer för kvällen men det hade hon ju såklart. Och hon ska naturligtvis gå på på bio också. För det gjorde ju att jag blev mindre sugen. Nej, inte alls. Funderade en sekund på att följa med Maria till Örebro och försöka få nån i Linde att gå på bio med mig där, men nej. Jag ska till Linde nästa helg och det får räcka känner jag. Jag förgyller min kväll med underbar musik som gör mig glad och så har jag köpt hem frukt och glass så jag ska göra en fruktsallad. Det blir nästan lika bra som bio. Billigare och känns nyttigare. I alla fall om man bara tar lite glass.

Jag ska försöka skapa en vettig spelningslista, för det saknas just nu känner jag. Jag trycker bort var och varannan låt för att jag har tröttnat på dem. Det värsta är att jag inte kommer på vad det är jag vill ha i min spelningslista. Det ska vara glad musik som jag blir pigg och glad av. Men alla de låtar som har haft den inverkan är sönderspelade känns det som. För tillfället är min lista 14 låtar lång, och ska det vara så så är snart de 14 låtarna också snart sönderspelade. Det kan få bli kvällens projekt tror jag. Lite idéer skulle göra mig glad(are).

/ LisaLinnéa

Bra dag?

Solen är tillbaka, jag känner mig näst intill frisk (mindre sjuk i alla fall) och jag har inte hunnit bli negativ än. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag, men jag tänkte satsa på en långpromenad i alla fall. Och så har jag tvättstugetid i eftermiddag. Har massa annat jag behöver göra också, men vi får se vad det blir med det. Somnade vid elva igår, så jag borde vara pigg idag, men för att det ska hålla i sig behöver jag nog komma igång. Blir jag kvar här isoffan brukar jag bara bli seg. Ska börja med disken som ligger kvar sen igår, och sen duscha är tanken. Jag känner att det blir en skön dag idag, jag får försöka se till att det blir det också.

/ LisaLinnéa

Inte okej

Idag har jag sen jag kom hem från skolan verkligen inte gjort nånting. Och det var inte som de brukar vara, att jag tycker att det är skönt, utan jag har verkligen tyckt att det har varit hemskt. Men jag har ändå inte klarat av att göra nånting. Det finns ju alltid nånting, om än tråkigt, att sysselsätta sig med. Men icke. Varför? Det undrar jag också. Bara funkar inte idag. Nu har jag i alla fall tagit mig i kragen och börjat med mat. Verkligen dags eftersom jag inte har ätit nån lunch. Skärpning Lisa! Det är ju nåt allvarligt fel på mig. Jag funkar inte såhär.

Jag skrev ett brev till min kära vän i Dalarna förra veckan som hon borde ha fått i måndas. Men det har inte kommit fram. Jag brukar ta Posten i försvar, det är ju trots allt min arbetsgivare, men nu vart jag fan arg. Här har jag ansträngt mig för att göra nån glad, och så försvinner brevet. Kan ju vara nåt enkelt fel och det kanske kommer fram snart, men det är inte okej! Det enda som skulle kunna göra det okej är att jag har lyckats skriva fel postnummer (fan för alla som skriver fel adress) men det är jag ganska säker på att jag inte har gjort så jag tar inte Posten i försvar den här gången.

Idag kan jag inte ens skriva att det är fint väder för att få in nån positiv vinkel i mitt inlägg, för det är regnigt, grått och skitträligt. Men nu kom jag på en ljuspunkt i dagen. Jag kollade igenom och raderade en del sms idag. Har inte rensat sen i somras och jag kan av nån konstig anledning inte bara trycka på "Radera alla"-knappen så jag kollade igenom en del. Det gjorde mig glad. Många konstiga och helt störda sms som påminde mig om att min sommar inte var så hemsk, utan faktiskt riktigt bra. Jag saknar lite. Jag saknar vissa.

/ LisaLinnéa


Jag blir galen!

Idag känner jag mig bara jävligt bitter. Jag ville verkligen inte gå upp i morse. Låg kvar en halvtimme extra i sängen innan jag tvingade mig att gå upp, för jag vet att jag inte skulle klara av att vara hemma och inne en hel dag till. Mådde inte alls bra i skolan, men en halvdag kan man alltid pina sig igenom. Somnade när jag kom hem, åt några knäckemackor och sen slog jag på en film. I min värld känns det inte okej att titta på film när det är sånt fantastiskt väder ute, men det fick bli trösten för att jag inte orkar vara ute. Tyvärr funkade det inte som jag hade hoppats. Är fortfarande på dåligt humör. Och trött. Jag klarar inte av att vara sjuk längre!

/ LisaLinnéa

Ambitös matlagning idag

Jag är fruktansvärt rastlös, men jag vet hur jag mår efter en promenad så jag vet inte om jag törs ge mig på det. Men jag måste nog för att stå ut. Jag orkar inte läsa annars. Jag har i alla fall varit ambitiös och lagat (förhoppningsvis) väldigt god mat. Snart piper mikron och talar om att det är klart. Torsk och tärnad potatis. Jag hoppas verkligen att det blir så gott som det ska, för då är det bland det godaste som finns. Känner mig duktig när jag lagar fisk också, jag vet inte varför men det känns bra. Speciellt när det är nåt annat än lax som är standard här annars i fiskväg. Tyvärr hade jag inte så mycket potatis, men jag får väl äta vanlig kokt potatis till den sista fisken. Gud vad gott det luktar! Jag hoppas jag slipper bli besviken.

/ LisaLinnéa

Hemmadag

Yes! Tentan är godkänd och jag kan koncentrera mig fullt på den här kursen nu. Inte för att jag gör det ändå, men...

Jag älskar hösten när det är sånt här väder, det ser nästan ut som vår ute. Jag vet ju att det är kallare än vad det ser ur, men det har man ju kläder till. Lite snö på det här så vore det perfekt!

Ingen skola idag alltså. Det blir en dag att vila upp sig på i soffan med alla böcker. Ska försöka komma i kläder nån gång också. Gick upp vid 8 men har fortfarande knappt ens funderat på att byta ut pyamasen. Det är nog det bästa med att vara ledig, att man kan sega på morgonen. Det värsta är att jag har en förmåga att sega mig lite för länge, men jag har faktiskt börjat läsa så dagen är startad ändå.

Min söta bror ringde igår kväll och frågade efter ett groggrecept som jag fick av mina kusiner när jag fyllde 18. Vart det tog vägen när jag flyttade har jag inte den blekaste aning om. Vet att jag hittade det när jag plockade ihop mina grejer men vart jag la det är ju en bra fråga. Kan tänka mig att det ligger på mammas vind nånstans. Dessutom frågade han om jag hade nånstans att sova när jag ska till Linde, för han ska hålla lagfest så jag får inte sova hemma då tydligen. Tack, vad roligt att man känner sig så välkommen hemma. Men det ordnar sig nog, om inte annat skulle jag få sova hos grannen hade Filip fixat.

/ LisaLinnéa

Betyg Godkänd nu vore snällt

Nu har jag lämnat in uppsatsen igen så nu hoppas jag att det duger. Nu ska jag väl börja läsa nästa bok är tanken, men eftersom vi inte ska till skolan imorrn känns det som att det skulle kunna få bli morgondagens projekt.

Just nu kan jag faktiskt inte annat än skratta åt att jag fått skriva om tentan, bara för att min kära vän tycker att det är så roligt.
"hur trött har man inte hunnit bli på att fröken fis har fått MVG på allt i allt ;) HAHA!"
Tack vännen för den kommentaren, det värmde! Haha. Lite taget ur sitt sammanhang, men det handlade i alla fall om att jag fått göra om nåt i skolan för första gången. (Fast ska man vara helt ärlig så är det ju inte första gången, men det behöver jag ju inte erkänna. Och sist var det faktiskt min handledares fel. På riktigt.)

Det är superfint väder ute, även om det är bra kallt. En promenad i solen vore troligtvis väldigt skönt, men tyvärr har jag ju inte så mycket ork. Får väl gå ut och anstränga mig för att inte gå för fort så att jag får behålla normal andning och slipper huvevärk. Eller bara leta på nån plats i solen och sitta på för att njuta av solen när den väl är framme. För om jag går för långt eller för fort får jag ju höra att jag inte är klok eller nåt om mina vänner får veta. Fast det är väl bra att de vill att jag ska bli frisk, för ibland förstår jag ju inte mitt eget bästa.

/ LisaLinnéa

Ständigt pluggande

Nu är jag sådär fruktansvärt trött igen. Men det är väl säkert inte värt att sova en stund...

Jag måste plugga. Som vanligt. Ligger efter i min eget uppsatta planering så jag borde ju sätta fart, men hur ska det gå till när man inte får nåt flyt i det? Det går ju bara inte då. Vi tränade lite på våran redovisning som vi ska imorrn innan vi slutade idag. Vilket innebär att vi sitter och använder tecken som stöd när vi pratar. Och dessutom sjunger barnsånger. Är det inte normalt att man på universitetet sitter och sjunger barnsånger och gör konstiga tecken? Jag förstår inte varför killarna som satt vid bordet breve kollade lite konstigt på oss. Haha. Det livar i alla fall upp pluggandet med lite teater, det behövs just nu.

Det blev en ganska livlig diskussion om bedömningen av tentan idag också, och det kändes så himla skönt att fler har reagerat precis som jag. Kan tänka mig hur det blir på torsdag när vi har läraren som gjort bedömningen. Kan bli spännande. Men jag ska försöka fixa till den där förbannade tentan så att den är klar sen. Vore guld värt att slippa tänka på den. Och kan inte böckerna läsa sig själva, i alla fall nån så att jag hinner med det jag vill.

Har fixat en bussbiljett tills jag ska till Linde nu. Var betydligt dyrare än det stog på internet, men jag har i alla fall en biljett så att jag kommer hem. Orkar inte krångla nå. Fattade mig inte riktigt på det där, men eftersom Swebus har tagit bort min buss så var jag ju tvungen att byta bussbolag.

/ LisaLinnéa

Bra kväll igår, dålig dag idag

Idag är det en sån där enormt negativ dag när jag bara tycker synd om mig själv. Jag är sjukt trött, mår inte alls bra och jag måste plugga och skriva omtenta. Kan det bli sämre? Just idag känns det som att det är värsta nånsin.  Jag skulle vilja ligga och titta på film och tycka synd om mig själv hela dan, men det har jag ju inte tid med. Jag har börjat lite med kompletteringen av tentan, men jag blir bara sur och irriterad (ännu mer än jag redan är. Jag vill verkligen inte. Kan man inte bara få ligga och vara sjuk när man är det? Kanske ska satsa på att lära mig tecken examinationen i stället. Det är i alla fall roligare. Och även om det också är ett måste så borde jag nog göra klart omtentan så att jag slipper den sen. Kanske ska ringa och prata med nån för att bli på bättre humör... Men det är troligare att jag påverkar deras humör än tvärt om.

För att få det här lite gladare så blev det en mycket trevlig kväll igår. Vi var ute och åt god mat och sen gick vi till Score och spelade lite biljard. Att påstå att vi är bra är en väldigt stor överdrift, men det är det som gör det roligt. Vi körde med egna regler som förändrades stup i ett för att göra det enklare. Annars hade vi nog fått hålla på hela natten. Vi avslutade kvällen hos Maria där vi bara låg och pratade. Mysigt.

Blir min dag bättre om jag duschar och klär på mig kläder kanske? Jag vet inte. Men det kan ju vara värt ett försök...

/ LisaLinnéa

Tanken och verkligheten blev inte detsamma

Okej, det där med att vara effektiv idag sket sig totalt. Kommer ha massor att göra imorrn, så jag hoppas jag klarar det då. Det tog några fler timmar på stan än jag hade tänkt mig, och min kropp pallar ju inte så mycket så jag var helt slut när jag kom hem. Äta och sova blev prio ett då och nu har jag nyss vaknat till igen och har huvevärk! Jag blir så ledsen på det här. Tog en alvedon tidigare när jag började känna av lite huvevärk, för att slippa få det. Men icke. Jag ser verkligen fram mot en trevlig kväll så jag får hälla i mig ett par liter vatten (jag ska ju dricka mycket för att bli frisk) och hoppas att det hjälper lite. En sockerkick för att bli pigg också kanske? Nej, jag hoppas musiken gör sitt och att jag kan ha de kläderna som jag hoppas att jag kan ha. Då blir jag glad, och förhoppningsvis pigg också. För promenaden som skulle pigga upp mig hinns inte med.

/ LisaLinnéa



I´ve got a feeling,
that tonight´s gonna be a good night,
that tonight´s good night,
that tonight´s gonna be a good, good night.

Lördag

Det är jättefint väder ute och jag bara längtar efter att få känna efter om det är så skönt som det ser ut. Snart ska jag åka in till stan en sväng, vilket alltid är mysigt när det är sånt här väder. Jag ska försöka hinna städa undan lite till innan bara för det blev inget med det igår. Jag totaldog kändes det som då så jag struntade i allt. Vi åkte till Kil för idol- och tacomys och som alltid var det trevligt, men jag kände mig helt borta. Jag vaknade inte förrän klockan nio i morse. Vaknade. Annars brukar jag vakna tidigt och inte gå upp förrän nio. Så skönt att sova ut. Så jag hoppas jag får vara pigg hela dan idag och få lite gjort för ikväll är det fira Jennie som gäller. Vi ska ut och äta och sen får vi se vad vi känner för. Men jag är övertygad om att det blir väldigt roligt! Underbara tjejerna.

/ LisaLinnéa

Vart är fredagskänslan?

Hemma från skolan, på bra humör trots att vi slutat sent. Det känns inte som fredag men det är väl vad det är så det är bara att försöka hitta fredagskänslan. När man få leka i skolan kan man inte annat än bli glad, i alla fall inte jag som älskar att leka. Jag tyckte att det var jätteroligt och jag är glad för lite påtvingad motion eftersom mamma säger att jag inte får träna på en vecka. Och just idag känner jag att jag inte borde träna, för det var nog så ansträngande att leka. Min hals tycker verkligen inte om mig. Men det ska inte få förstöra mitt humör idag. Ska nog försöka städa lite medan jag fortfarande har humör och ork till det. För jag är rädd att orken snart kommer gå ur mig. Så på med den glada musiken och gör ett ryck så får vi se om det blir lugnt och skönt hemma ensam eller lugnt och skönt med vännerna ikväll. Mig kvittar det vilket, bara jag får koppla bort skolan en kväll.

/ LisaLinnéa

Inte mycket glädje här inte

Den här dan kändes bra till en början, men det gick också över vill jag lova. Först och främst kunde jag inte träna hela passet för jag blev yr i huvet. Det gör mig alltid lika sur. På grund av detta (och att jag inte varit frisk på två månader) ringde jag faktiskt till vårdcentralen, vilket var på tiden. Jag fick faktiskt komma dit en halvtimme efter att jag ringde (vilket innebar panik, jag hade inte duschat än) men det enda de kunde göra var att ta ett halsprov och se om det var streptokocker. Det var det ju naturligtvis inte och den otrevliga kärringj***** tyckte mest jag var dum i huvet som hade kommit dit. Men vad tycker de att man ska göra då? Gå till vårdcentralen är väl vad som är alternativet om man är sjuk och vill veta vad det är? Eftersom jag dessutom måste betala för det kan de väl åtminstone vara trevliga. Får väl ge plus till den trevliga (och snygga) studenten som också var med. Jag ska vila och dricka mycket för att bli frisk. Och ha tålamod. Jag kommer alltså få fortsätta ha ont i halsen nåra månader till.

Dessutom glömde jag rakbladen kvar i affärn när jag var och handlade. Så jävla klantigt. Hade det varit nåt billigt onödigt hade jag inte brytt mig, men rakblad är ju knappast billigt. Blev irriterad och ringde och kollade så att de låg kvar. När jag sen skulle ta cykeln tillbaka för att hämta dem började det naturligtvis regna lagom när jag låste upp cykeln. Jippi. Lite för många minus alltså.

Jag tror jag höll på att svimma för en stund sen också. Tappa balansen helt plötsligt och höll på att rasa ihop. Skitläskigt. Som tur är är det alltid nära till soffan så jag landa där, men jag kände mig dimmig (den bästa förklaringen jag kan komma på) i huvet ett bra tag efter.

Jag har lagat massor av mat och håller på att tvätta nu så lite vettigt är gjort, men min vara-enormt-effektiv-dag förstördes. Plugga, som skulle stå högst på prioriteringslistan idag har det inte blivit mycket av, men jag ska göra det nu. Åtminstone tills jag ska till tvättis igen. Tröstäta choklad ska jag också ägna mig åt. För att förstöra mig själv lite till.

/ LisaLinnéa

Sämst och bäst

Att få tillbaka uppsatsen förstörde min dag. Jag blev bara irrriterad och sur. Att jag måste komplettera kan jag ta, men jag blev irriterad på hur hon hade skrivit. Och jag är inte överens om allt hon har kritiserat heller. Jag vet att det låter som att jag inte kan ta kritik men det är inte så. Jag vart bara irriterad. Jag ska låta det vara ett par dar innan jag tar tag i det och hoppas att jag kan klara av att göra om det utan att bli arg.

Som tur var fick jag ett brev som genast gjorde min dag mycket bättre. Mormor hade skickat två par trosor för hon kände för att handla nåt när hon var i Örebro häromdan och så hade hon skrivit ett långt brev. Världens sötaste mormor. Jag blev jätteglad och skrev ihop ett svar lite snabbt innan jag skulle åka och träna. Blev väl kanske inte så bra, men jag vill att hon ska få det innan helgen för sen åker hon till Italien (jag är grymt avundsjuk) och jag vet att hon kommer bli glad. Ska försöka komma ihåg att ringa på freda eller lörda också. Måste få höra om morfar har blivit nå bättre.

Jag har inte duschat efter träningen än så det kanske börjar bli dags. Och så behövs det diskas innan jag på riktigt bänkar mig i soffan. Kanske läsa ett par sidor också? Troligtvis inte, men kanske.

/ LisaLinnéa


Duktig på olika sätt

Träna? Nej. Promenad? Nej? Är jag förvånad? Knappast. Men jag kände mig inte bra när jag bestämde mig för att inte träna, även om jag hade kunnat ändra mig så kändes det som att min kropp behövde vila. Somnade en stund och efter det har jag faktiskt varit ganska duktig med pluggandet. Lite stolt över mig själv. Angående den inställda promenaden så finns det ingen vettig människa som går ut i det här vädret frivilligt. Nu kanske det har slutat regna, men det är fortfarande storm, så jag kände att det också fick vänta till en annan dag. Imorgon kanske jag mår bättre igen så då kan jag ta tag i mig själv och bli hurtig igen, men idag får jag försöka vara duktig på andra plan. Nu ska det diskas och kanske ska jag städa lite också när jag ändå är igång.

/ LisaLinnéa

Äntligen

- har jag fått mina böcker
och framför allt
- har de slagit på elementet i min lägenhet!

Inte för att det har blivit varmt för det, men det finns i alla fall hopp om att ddet ska bli varmt nån gång. Det är fortfarande mjukiskläder, fårskinnstofflor och värmeljus som gäller för att stå ut, men man kan i alla fall lägga händerna mot elementet och känna lite värme.

Igår var jag bara fruktansvärt trött och orkade ingenting. helt borta kände jag mig. Lyckades åstadkomma ett par matlådor, men min kvällsmat fick bestå av ett par bullar och ett halvt glas mjölk. Hemskt var det, men idag känner jag mig bättre, även om jag inte alls känner mig på topp. Funderar på om jag ska ta och försöka träna idag eller om jag ska vila en dag till och kanske satsa på en promenad. Men eftersom vi bara gick halvdag idag så har jag ju nåra timma kvar att bestämma mig på.

Ska läsa lite (förhoppningsvis en hel bok om jag orkar) så att jag kanske känner mig lite mer förberedd inför imorrn när vi ska lära klasskamraterna en sång. Skulle vilja öva lite tecken också. Jag vill verkligen lära mig, för jag känner mig inte som ett lika hopplöst fall som jag gjorde förut. Kan en del, och det skulle vara roligt att kunna använda sig av det mer flytande. En kurs i TAKK ska jag försöka gå nån gång. Hellst snart när man ändå är lite inne i det. Men först läsa innan jag inser hur trött jag är och somnar.

/ LisaLinnéa

Förbannade skrivare

Nu har jag äntligen tvättat, vilket har behövts ett bra tag nu, men ändå är inte allt rent. Har samlat på mig alldeles för mycket tvätt nu! Jag hinner ju inte med. Har småstädat lite så det är lite bättre än innan, men inte helt okej kanske. Dessutom har jag lagat mat så jag har ett par matlådor till veckan i alla fall. Ganska mycket vettigt har jag ändå ägnat förmiddan åt alltså, men den har gått på tok för fort. Snart ska jag åka bort till Sundsta för att sitta funktionär på min första match här. Jag är nervös. Dels för att jag inte vet exakt vart jag ska och dessutom har jag inte fått ut ett papper som jag behöver ha med mig. Var nyss över till skolan och försökte skriva ut det på tre olika ställen utan större framgång. Jag måste ju göra nåt fel eller så är de där apparaterna helt störda allihop. Till slut blev jag arg och gav upp. Jag hoppas det löser sig ändå. Jag börjar bli trött också, men det har jag inte tid med, får försöka sysselsätta mig i 40 minuter tills jag ska gå ner och hoppas på att jag har valt att ta rätt buss. Eller så åker jag nu och letar på vart jag ska och sen tar en promenad... Kan vara en ide...

/ LisaLinnéa

Nyfriserad

Nu har jag fått en ny frisyr och en ny färg i håret. Väldigt ovant än så länge, men jag tror allt att jag är nöjd. Roligt med lite förändring, och att få bort de slitna topparna var mer än välbehövligt. Jag har nu fått tillbaka min lugg och har betydligt mörkare hår. Lär ju fundera på vem det är jag ser i spegeln ett antal gånger till, och jag lär få bråka med plattången ett bra tag innan jag har kommit på hur man enklast får luggen att lyda men till slut inser jag att jag är riktigt nöjd. Det tar alltid några dagar innan jag förstår sånt.

Kvällen har bjudit på värmeljus och en kopp te, vilket faktiskt kändes väldigt mysigt. Fast det var enda sättet att få upp lite värme när jag kom innanför dörren här. Det hemska höstrusket gör ju knappast att det känns varmare här inne. Men jag har ändå haft en skön kväll i soffan med popcorn och tv. Skönt med ensamhet ibland, och idag var det verkligen skönt att bara få vara ensam med sig själv. Nu har jag slagit på musik, så jag antar att jag kommer fastna i den när det inte är nåt på tv som jag vill se. Funderade på att gå och lägga mig, men jag har en känsla av att det  kommer att ta ett tag till innan jag gör det.

/ LisaLinnéa

Fredag!

Fryser, fryser, fryser! Ska nog tända lite värmeljus och hoppas att få upp temperaturen nån grad i alla fall. Mina fingrar fryser snart sönder annars.

Idag har vi äntligen börjat jobba lite med det efterlängtade området tecken som stöd. Jag hoppas verkligen att det känns som att man har nåt med sig efter det arbetsområdet, för det är verkligen något jag sett fram emot. I övrigt har vi lekt idag, vilket också var rätt kul. Gick dessutom fortare än jag trodde och vi kunde sluta tidigare. Det gillas!

Har varit duktig och varit ute och joggat också, vilket inte alls gick bra, men det är i alla fall gjort. Min hals ville nog helst att jag skulle stanna efter fem minuter, men jag härdade ut i en halvtimme åtminstone. Alltid något, och jag fick ju njuta av det underbara höstvädret, för även om det är rätt kallt ute så var det riktigt, riktigt skönt ute.

Ikväll kanske jag går upp till Maria och ser på Idol och kanske får i mig nån mat. Vore ju trevligt, även om min plan var att sätta på mig mjukiskläder, poppa popcorn, krypa ihop i soffan med filten och inte röra mig en centimeter på hela kvällen. Men sällskap har jag ju inget emot, och ett varmare ställe är ju inte heller helt fel. Alltså blir det troligtvis mycket bättre än min plan.

Imorrn blir det träning och sen en tripp till Kil för att få håret lite finare. Behövligt! Den stora frågan är bara hur jag ska färga det. Beslutsångest värre.

/ LisaLinneá

Man behöver ju inte Cd-skivor längre

Jag är jättetrött idag, och egentligen skulle vi inte ha slutat än. Tack för att vi fick sluta tidigare! Hade nog somnat annars. Inte lika lätt att koncentrera sig när det inte är nåt praktiskt även om det var intressant idag.

Nu sitter jag här och fryser, för det är fruktansvärt kallt här inne! Är mycket tacksam för att jag äger mina fårskinnstofflor nu kan jag säga. Fast det är väl kanske inte så konstigt att det är kallt här inne med tanke på hur kallt det är ute... Försöker hitta nån bra musik till övningen som jag ska göra med klassen imorrn, men det går inte så bra. Jag äger ju inga skivor, eller de jag äger ligger i Linde, så jag har fått låna, men jag hittar nog inte nåt som jag egentligen vill ha. Fast det är inte så noga egentligen. Vi pratade om det i skolan idag att man knappt inte använder skivor längre, så det finns ju ingen anledning att ha dem hemma. Men nu när man ska ha musik och bara har CD-spelare så blir det problem. Och vi är ändå uppväxta med kassettband. Nu använder man kanske skivor i bilen, och som i morgon i skolan, men sällan annars. Det går för fort.

Min dag började inte så där väldigt bra i morse. För det första regnade det, vilket aldrig är särskilt uppmuntrande. Dessutom lyckade jag på nåt fantastiskt bra sätt få persiennen att ramla ner. Fråga mig inte hur jag lyckades, men nu står den i alla fall lutad mot väggen. Tack och lov gick ingenting sönder så jag behövde inte gå och begrava mig själv det första jag gjorde. Ska väl göra ett försök till att förstå hur jag ska få upp den igen nån gång, men just nu har jag nog inte tålamod till det.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0