Komplimanger

Idag är en sån där dag när man bara älskar barn. Alla har inte visat sin änglalika sida, men jag fick två härliga komplimanger som väger upp för allt annat. I matsalen kom en tjej från förskoleklassen fram till mig och sa att jag var fin i håret idag. Bara sådär. Hon gick verkligen fram bara för att säga det. Man blir så glad! Speciellt när man inte tycker det själv, det värmer. På eftermiddan så gick jag in till fritids för att hämta nånting och så satt en av mina elever på golvet och lekte. När han såg mig så sa han att "Lisa, jag tycker att du är en bra fröken redan. Jag tycker att du ska jobba här jämt." Sötaste. Och just han är inte alltid den jag tycker är sötast kan jag säga, men det känns bra att han säger så fast jag har tjatat en hel del på honom. Det känns som att man fått fram att man tycker om dem fast man inte alltid tycker om vad de gör när de kan säga så. Det är sånt här man vill komma ihåg och det är sånt här som gör läraryrket så fantastiskt roligt. Barn.

/ LisaLinnéa

Brandvarnare

Bland det jobbigaste jag vet just nu är när brandvarnaren sätter igång. Ja, branvärnaren är jättebra att ha när det faktiskt brinner, men hittills har det gjort det noll gånger av de fyra den satt igång. En bättre köksfläkt vore ju inga fel. Jag får panik varje gång, men har snart automatiserat hur jag ska gå tillväga för att få ner den och framför allt få den att sluta tjuta. Det känns verkligen som att det hörs på hela Kronoparken. Jag skäms lika mycket varje gång.

/ LisaLinnéa

Lätt blir svårt

Jag är sugen på nåt, men jag vet inte vad. Antagligen nåt onyttigt. Helst nåt som gör att min hals slutar göra ont, för just nu är den inte snälla alls. Jag störs av att jag inte tog tag i allt jag tänkte när jag kom hem också, när jag var pigg och nästan motiverad. Nu är jag trött och inte det minsta motverad till nåt. Men jag ska städa undan lite. Och försöka komma fram till ett beslut om huruvida jag ska åka till Linde till helgen eller inte. Jag vet verkligen inte. Det är rätt dyrt att beställa biljetter nu och jag vet inte när jag ska hinna tvätta innan dess heller, för det lär behövas. Varför ska så enkla beslut bli så svåra? Jag vill längta efter familjen alternativt känna att jag verkligen inte vill till Linde (fast det är inge roligt att känna så) men jag känner ingetdera. Det kvittar. Men vad ska jag fördriva tiden med hemma i fem dagar. Eller okej, om jag gjorde det jag borde är det nog inte svårt att fylla dagarna, men det gör jag ju inte.

/ LisaLinnéa

Fynd

Jag provade precis min jacka igen innan jag hängde upp den på kroken. Den är bra. Den är jättebra. Jag är sjukt nöjd. Bästa köpet på länge tror jag. Det gjorde mig glad och jag tror att jag kanske kan få nånting gjort nu. Kanske. Jag älskar i alla fall min nya jacka. Och jag tror att alla inköp jag gjorde igår var bra köp, åtminstone helt okej köp och det var helt klart värt sina kronor.

/ LisaLinnéa

Fantastisk lördag

Nu har det hänt nånting i mitt liv igen. Förutom att jag går på praktik och blir irriterad på barnen för att det känns som att de är helt hopplösa för tillfället, och kommer hem helt slut. Fast torsdag och fredag var faktiskt mycket bättre, då kände jag mig i alla fall levande när jag kom hem. Men veckan i stort har varit sådär vad gäller praktiken faktiskt, lite för rörigt och lite för lite tid med min handledare, jag ser fram emot en bättre vecka nu.

Igår var jag och De bästa i Ullared. Fantastisk dag. Lång dag. Utan plånbok och telefon. De låg kvar i Kil där vi bytte bil. Lagom klantigt, men det ordnade sig. Men nog är det stressande att inte ha tillgång till sin egen telefon. Egentligen behöver man nog det lite oftare, jag är i alla fall på tok för beroende av mobilen. Vi hade i alla fall väldigt trevligt och fick spendera lite pengar. Blir inte mycket bättre. Jag ville hitta en jacka mest, men jag hittade inte en sån jacka jag hade tänkt mig. Däremot hittade jag en regnjacka som jag blev kär i direkt jag såg den. När jag såg den på närmare håll gick den dessutom i lila blir det bättre? Haha, allt går i lila för tillfället i min garderob. Men det är i alla fall en färg, ingen kan säga att jag bara köper färglösa kläder numera åtminstone. Jag kommer ofta på mig med att bara dras till de kläder som går i lila och ser inte nåt annat, måste nog försöka bryta det mönstet. Men så länge jag hittar kläder som jag gillar är jag nöjd.

Jag kom hem helt slut körd vid 21, då hade jag varit vaken sen 03.15 och kände att det var lite för länge med tanke på att antalet sömntimmar natten innan var för få för mig. Jag somnade på soffan vid 22 och det vär längsen det gick så fort att somna när jag väl lägger mig. Ändå vaknade jag tidigt i morse. För tidigt, men eftersom man skulle ställa om klockan så var det helt okej att ta sig upp efter nån timme. Men jag känner att jag tar en dag i slöhetens tecken. Mycket tv, lite läsning, en del planering och så kanske det blir lite pluggande. Inte mycket aktivitet utanför soffans ramar. Måste såklart gå igenom det jag handlade igår också.

/ LisaLinnéa

Illamående

Jag fick inte allt gjort som jag ville i helgen, men lite så det känns lite bättre. Jag är redan less på att behöva koka allt vatten som ska drickas, och dessutom har jag mått illa idag. Toppen. Magsjuka på G? Jag hoppas att det bara är det vanliga illamåendet jag drabbas av titt som tätt. Orkar inte med att bli sjuk. Det står på Karlstads hemsida att man ska ringa sjukvårdsupplysningen om man mår illa, men vad ska de göra åt saken? Blir jag sjuk så blir jag väl. jag håller tummarna för att jag slipper. Jag har nåt att se fram emot till helgen i alla fall. Känns så skönt. Ju mer jag tänker på det desto mer känner jag att jag behöver det. En tripp till Ullared. Lite halvspontant sådär som jag egentligen inte klarar av, men en veckas framförhållning är väl bra antar jag. Blir grymt kul om vi kommer iväg i alla fall. Garanterat.

/ LisaLinnéa

Koncentrations- och vattenproblem

Jag längtade verkligen efter att få sova länge idag, kände hur skönt det skulle vara. Men Lisa kan inte sova länge. Det är en omöjlighet. Klockan 8 la jag ner alla försök att somna om och gick upp. Fixade tvättid direkt och tänkte igenom vad som skulle behöva göras idag. Listan blev lång och det kändes som att jag skulle kunna få lite gjort. Nu kan jag konstatera att jag hade fel. Jag har tvättat och jag har varit ute och joggat. Det var två av alla saker. Handlingen är också avklarad. Jag började skriva loggbok i morse, men det blev aldrig klart. Så mycket längre kom jag inte. Om dryga timmen ska vi åka till Kil och träffa fina Jennie, så nu är det bara att sätta fart alltså. Loggboken ska åtminstone bli klar. Mitt på dan blev jag pratsjuk och ringde till pappa, men samtalen med pappa är aldrig sådär jättelånga. Provade med mamma, men hon hade en son som tjatade om att de skulle tvätta bilen så det blev inte heller så långt. Varför är det så bara för att jag för en gångs skull känner för att prata om allt och inget? När jag prata med pappa ringde det på dörren också, så det fick avbryta samtalet. Det var en liten kille som sålde påskliljor. Jag kunde inte låta bli, han var så söt. Jag antar att jag sponsrade nånting, han sa inte vad, men va fan, 45 kronor kan han få. De kommer antagligen vara döda till påsk, men det är det enda påskpynt som kommer fram här. Jag kanske får anledning att ge bort en blomma till nån nån dag, då kan jag väl skänka en (mindre) fin korg med påskliljor. Haha.

Det är nåt krångel med vattnet i kommunen också. Såg på nyheterna i morse att stora delar av Karlstad och hela Hammarö var utan vatten så jag var överlycklig att jag hade vatten i kran. Men efter några timmar fick jag syn på att man ska koka allt vatten innan man använder det. Jag vet att jag inte har rätt att gnälla eftersom jag i alla fall har vatten, men gud som omständigt det vart. Att koka vatten i sig är väl inget problem, men att få det kallt. Dessutom blir man extra törstig bara för att. Nu har det blivit tillräckligt svalt för att kunna hälla det på flaskor och lägga i kylen. Egentligen borde jag nog vänta ett tag till med att lägga det i kylen, men jag vill ha drickbart vatten. Man förstår nu hur bortskämd man är med att ha dricksvatten i kran.

/ LisaLinnéa

Belöning

Det känns som att jag jobbar, planerar och sover och hinner inte alls med allt jag behöver göra. Jag gick in och såg att jag var godkänd på min uppsats. Ingen kompletering alltså, helt underbart! Allt kändes lite bättre när jag såg det. Samtidigt så vet jag att jag hade fått kompletera om vår andra lärare hade bedömt den, för den var inte alls helt hundra, men jag är glad att jag slipper. Ett stressmoment mindre. Tack!

Hur lyckades jag missa väderleksrapporten när jag sitter framför tv:n? Hade gärna sett hur det ska bli i helgen så jag vet om hur stor ansträngning det kommer att krävas för att komma ut på de  där promenaderna som jag behöver. Orkade inte ens gå och handla idag trots att mjölken gick ut igår och det är allmänt tomt i kylskåpet. Ska i alla fall laga pommes och lövbiff nu. Onyttigt, javisst, men eftersom jag inte gick till affären har inte den där chipspåsen kommit hem som den hade gjort annars. Det har varit en slitig vecka så jag behöver lite uppmuntran. Och har rätt att fira betyg godkänt.

/ LisaLinnéa

Trötthet

Jag är helt slut idag. Lång dag. Skulle vilja göra lite på mitt spel, men jag vet inte om jag orkar. Kanske förtjänar jag en kväll med bara lugn och ro? Kanske orkar jag inte mer än så så jag har inget att välja på.

/ LisaLinnéa


Praktik

Så var praktiken igång igen, känns bra även om jag känner mig lite stressad. Jag ska få ta mer ansvar, vilket är jättebra, men jag blir nervös. Jag får alltid slut på idéer när jag måste ha dem och känner mig jättedålig på att planera för tillfället. Men jag håller på att vara kreativ genom att skapa ett spel där barna får träna 10-kompisar. Det är ganska kul att leka med PowerPoint, och det känns avancerat att göra ett eget spel, även om det inte är det. Det höjer i alla fall mitt självförtroende. Ska nog fixa lite ordkort innan kvällen är över så har jag fixat större delen av veckans lektionsförberedelser. Just ja, jag ska försöka komma på hur en lek som vi lekte på lågstadiet gick till också. Det stör mig att jag inte kommer ihåg, jag minns bara att den var uppskattad, för vi lekte den ganska ofta på musiken. Vem kan tänkas komma ihåg?

/ LisaLinnéa


Sol och snowboard

Nuså. Mamma kom i torsdas när jag kom hem från en utedag på praktiken eftersom en tvådagars tripp till Sunne var planerad. Vi handlade på ett överfullt, nyöppnat ICA Kvantum, som folk fick köa för att komma in på. Vi kom i tid och behövde bara köa till kassorna, vilket räckte bra. Lite för lång kö. Vi skulle laga mat till fredagen, baka pizzabullar och laga mat till kvällen, så det var fullt upp i köket och mitt kök är inte ämnat att vara två i och så mycket arbetsyta finns det inte. Men det gick. Min dåliga fläkt gjorde att det blev dimma här inne och branvarnaren började tjuta. Jag får panik av det där ljudet och det tar nåra sekunder att komma på hur jag ska komma åt att ta ner den för att få ur batteriet. Men vi lyckades med all mat och somnade helt utmattade.

Fredagen och lördagen spenderades alltså i Sunne på en snowboard. Helt underbart var det. Sol, fina backar och ingen kö. Det blir inte mycket bättre. Kroppen är väldigt sliten nu, men det är så skönt att få ha varit iväg. På fredagkvällen fick vi sällskap, vilket innebar att det var fler att hålla koll på och fler som skulle komma överens på lördagen, men det gick bra. När de ville ha kaffepaus efter ett åk så höll jag på att bli galen, men de var inte överens så tack och lov gick inte förslaget igenom. Jag var bra kompis med min bräda för det mesta så det gick riktigt bra att åka, men kroppen är verkligen inte van. Träningsvärk är bara förnamnet. Det är härligt. Tur att jag har en dag ledig hemma innan praktiken börjar.

/ LisaLinnéa


Det förstörde min dag

Jag har känt mig duktig idag, jag har inte varit jätteeffektiv, men jag har fått en del gjort i alla fall och det har känts bra. Så ringde mamma och talade om att min bror har supit bort extranyckeln som de har hos sig i Linde. Jag blir galen! Va fan, lånar men en nyckeln då håller man reda på den. Skyddar den med sitt liv typ. Nej men man ser fan till att ha den med sig tillbaka. Det värsta är att han typ inte bryr sig. Det gör mig ännu mer förbannad. Men han har fått numret så han får ringa imorrn och ta reda på vad det kommer att kosta eftersom de måste byta lås. Det är egentligen inte nödvändigt att ta reda på det förrän jag ska flytta, men det vet ju inte han. Jag tänker bara att han behöver förstå att det inte är gratis att tappa bort en nyckel. Hoppas det är svindyrt. Han ska fan bry sig om att han har slarvat bort min hemnyckel! Jag blir så arg på honom, tur att han inte är i närheten.

/ LisaLinnéa

Nytt

Jag fick lust att ändra lite, kanske mest för att ta en paus. Jag kan inte ändra så mycket för det är verkligen inte mitt område det här med design och datorer, allra minst i kombination. Blev det jobbigt att läsa? Jag behöver ju inte läsa det själv så jag fick svårt att avgöra... Det blev lite mindre text tror jag när jag bytte teckensnitt. Kanske fortsätter leka lite med det där sen, jag bör nog återgå till att bocka av saker på min lista.

/ LisaLinnéa


Kontroll över mitt liv igen

Igår kändes allt bara hemskt. Jag kände bara hur jag inte orkade med nånting. Förstod inte hur jag ska kunna hinna med allting och hatade mig själv för att jag inte klarar av att ta tag i nånting. Det var värre än det varit innan, för så har jag trots allt känt ett bra tag nu. Men den känslan gjorde att jag äntligen började kunna vända på det. Det kändes så rörigt i huvet så jag försökte strukturera upp allt som ska göras. Jag skrev en lista på allt som har med skolan att göra som jag måste fixa. När jag fick se det framför mig i stället för att känna att det bara snurrade i huvudet så kändes det inte lika mycket och inte alls lika jobbigt. Nu kan jag också se hur det minskar när jag stryker det som är avklarat. Jag kan inte beskriva vilken lättnad jag känner över att jag känner kontroll igen. Att börja göra allt som ska göras känns inte så jobbigt. Självklart är det inte roligt, men det går inte så tungt åtminstone. Så idag är jag på mycket bättre humör, och jag mår mycket bättre. Att det ska vara så svårt att ta tag i sånt här i tid.

/ LisaLinnéa

Läskig kille

Jag följer inte längre mina principer och börjar fundera på vad jag håller på med, men inser (fast det har jag egentligen vetat hela tiden) att jag har mina principer bara för att ha något att skylla på och att de är överdrivna. Jag har dem för att ha något att luta mig mot för att hålla uppe mitt Jag. Jag dricker inte två dagar i rad, helst inte två helger i rad heller. Jag skulle aldrig utsätta mig för att gå ut två dagar i rad, men varför jag bestämt mig för det vet jag inte riktigt. Kanske kan säga att det är för att ta hand om mig själv. Den här helgen har i alla fall innehållit två utgångar. Idag vaknade jag dock tack och lov upp utan huvudvärk, jag höll ett lite mera sunt tempo på drickandet igår. Var lite halvseg också men det var roligt ändå. Vi fick dansa till bra musik och det var betydligt mycket mer folk än i fredas.

Det läskiga var när jag kom hem. Det var tre till som kom med samma buss så vi åkte ju samtidigt i hissen. En av dem var min granne som är den enda på den här våningen som jag känner igen och så var det två till som skulle högre upp i huset. Jag hade lagom kommit in och tagit av mig jackan så ringde det på dörren. Jag fatta ingenting, men den enda jag ens kunde komma på att det skulle kunna vara var grannen, men vi hade bara hälsat och inte sagt nå mer till varandra så varför skulle han komma? Jag kollade ut genom kikhålet och konstaterade att det inte var han utan nån annan kille som jag inte kände igen. Jag öppnade (och undrar i efterhand varför i hela friden jag ens öppnade) och såg att det var den andra killen som åkte i hissen samtidigt. Han bröt på nåt annat språk och jag fattade först inte vad han sa, men han fråga om jag skulle ha fest.
- Nej tyvärr.
- Varför?
- Jag ska sova!
- Men du ska inte bjuda på lite kaffe då?
- Nej!
Jag stängde dörren framför näsan på honom och låste. Han var skitläskig. Jag var helt uppe i varv igen och ställde mig och diskade. Klockan var över tre, man diskar inte då, men det var ju skönt att ha det gjort när jag vaknade. Jag hoppas bara att jag slipper träffa den killen i hissen under den närmsta framtiden. Känns lite jobbigt.

/ LisaLinnéa


Den här helgen kommer få ett bra betyg

Hade en toppenkväll igår med fina Maria och Matilda. Vi var på nöjes och såg Amanda Jenssen vilket var väldigt roligt. Tyvärr var det ganka dåligt med folk och inte särskilt dansvänlig musik efteråt, men att ta sig därifrån till bussen ska ju inte underskattas som nöje. Med dessa halvtokiga människor får man skratta för det mesta. Det blev en sån där lagom kväll som passar mig. Dock tyckte visst inte mitt huvud att det blev lagom. Förstår inte att jag har fått tillbaka den där hemska bakishuvudvärken som jag har varit beskonad ifrån ett tag, det är inte roligt nånstans. Men det var inte så farligt som jag trodde när jag vaknade, det värsta gick över efter frukost och nu har jag varit ute och gått en långpromenad också. Tänkte jag skulle göra lite nytta och plugga eller städa snart. Ikväll blir det en kväll hos Maria som jag inte vet hur den ser ut. Lät nästan som att Matilda var sugen på utgång idag också. Det skulle bryta alla mina principer, men jag får försöka leva med det. Oavsett så vet jag att kvällen blir bra. Den tillbringas ju med de bästa.

/ LisaLinnéa

Världens snällaste mormor

Usch, jag var uppe för att tvätta klockan 7 imorse, och jag var knappast pigg. Hade tänkt att jag skulle fixa lite i lägenheten samtidigt som jag tvätta för att känna mig riktigt effektiv, men knappast. Jag tillbringade hela förmiddan i soffan och kände mig inte alls bra. Jag mådde inte dåligt, men jag klarade knappt att röra på mig. Jag ville bara sova. Jättejobbig känsla. Det kändes som att det var nåt psykiskt som hindrade mig från att orka, men jag kunde inte göra nåt åt det. Vid ett vaknade jag till något och även om kroppen fortfarande skrek lite. Tog mig ut på en promenad som inte alls gick så fort som det brukar och inte blev så lång som jag tänkte mig igår, men jag fick luft och jag fick röra mig. Sen kunde jag förmå mig att laga mat och plocka lite också. Efter att jag svarat på brevet som jag fått från mormor som också bidrog till en liten energikick.

Jag fick ett par lotter och lite pengar av mormor. Är det fel att få dåligt samvete när man får pengar? Är det oförskämt att säga till att man inte behöver få pengar så ofta? Jag vet att jag borde vara jätteglad över att ha en mormor som ger mig pengar, och det är jag, verkligen! Men mormor har alltid varit rättvis, får en pengar ska alla barnbarn få pengar, men jag tror inte att det är så nu. Jag tror inte att de andra kommer få de här pengarna, och jag fick pengar en gång i höstas när inte de andra fick, och det är nån gång innan också. Jag vet att hon är glad att jag pluggar vidare och att hon tycker att det är bra att jag inte dricker så mycket och därför vill motivera mig lite extra, men jag är inte den som behöver pengarna mest. Jag är nog en av dem av hennes barnbarn som har det bäst ställt (visserligen för att jag har ärvt hennes förmåga att spara pengar och inte spenderar pengar på sånt som hon anser onödigt). Så, borde jag få dåligt samvete? Eller ska jag bara vara glad? Jag får dåligt samvete och vet inte om jag ska säga till henne. Skrev lite fint i mitt brev att hon redan har sponsrat till det ändamål som hon skickade pengar nu, men tackade såklart jättemycket. Det är ett problem även om det kanske låter löjligt.

Nu ska jag köpa frimärken och sen lämna tillbaka Marias dator om hon är hemma. Lite mer luft precis innan solen går ner.

/ LisaLinnéa

Blä

Jag känner mig hängig idag. Som att jag är påväg att bli sjuk, men jag känner på mig att det bara är inbillning. Fast det hjälpte inte ens att vara ute. Gick på stan en stund på eftermiddan och spenderade några hundra. Alltid roligt. Men som sagt blev inte nå piggare. Inte har jag städat klart heller. Golvet är i alla fall rent, och man kan se bordet igen vilket var det viktigaste. Ska tvätta imorrnbitti så att det berget minskar lite också.

Blä för mig själv för tillfället, för att jag inte har nån ork, för att jag är sämst i skolan, för att jag inte tar hand om mitt hem, för att jag inte tar hand om mig själv och för att min kropp är hemsk. Självkänslan sjunker som en sten just nu.

/ LisaLinnéa

Tillbaka

Har varit borta några dagar känns det som, har varit sysselsatt mad andra saker, både tråkigare och roligare än att skriva här. I söndags skrev jag som en galning på uppsatsen och la ner mina försök att få den bättre tio minuter innan deadline. Bra jobbat. Den är fortfarande skitdålig, men jag orkade inte mer då, var verkligen helt slut i huvet. Igår var det bara att ta sig till skolan igen, kändes mindre lockande efter söndagens insats, men det är bara att börja om. Eftermiddagen spenderades med de bästa med lite mat på IKEA, en runda i lite affärer, bakning och kortspel.

Imorse blev det lång sovmorgon, vilket var grymt skönt. Vi har gjort ett överraskningsbesök hos Janie på förmiddagen och nu är det hög tid att ta tag i städningen av lägenheten. Det är knappt beboeligt längre. Fy vad hemskt det är när det är grejer precis överallt och det är inte rent nånstans. Känns ju mindre lockande att städa också måste jag säga, men jag vet att jag kommer må mycket bättre när det är klart. Vädret utanför skriker dock åt mig att jag borde vara ute. Helst och åka pulka, men det kanske kan hinnas med den här veckan det också.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0