Ryggproblem

Igår när jag kom från jobbet la jag mig på soffan och kunde i princip inte röra mig för att jag hade så fruktansvärt ont i ryggen. Riktigt hemskt var det. På kvällen knakade det till lite och blev något bättre så jag åtminstone kunde röra mig lite. Vi kollade på film och åt chips som tröst. Eller ja, för mig var det en tröst i alla fall, och då gnällde de inte på att jag bara låg här.

Idag är det nyårsafton vilket när det är snö borde innebära pulkaåkning, men med en rygg som denna kände jag att jag inte ville utsätta mig för det. Så därför fick det bli korvgrillning i år igen (som har blivit den nya pulkaåkningstraditionen i brist på snö). Så jag har stått ute och frysit i ett par timmar, men det är ändå lite mysigt. Vad det blir till kvällen visar sig. Ska i alla fall med mamma och äta med hennes kamrater så får vi se sen. Skulle vara roligt att träffa folk, men samtidigt orkar jag inte. Det är ju Lindesberg trots allt. Jag har hemlängtan! Inte känns det bättre att veta att min bror faktiskt är i Karlstad också. Borde jag ha åkt med? Nej, det blir nog en bra kväll. Jag trivs ju i vuxnas sällskap. Haha, vad det låter som att jag försöker övertyga mig själv och som att jag är världens tråkigaste tjugoåring. Kanske jag är också, men jag trivs.

/ LisaLinnéa

Diket och jag är snart kompisar

Haha, det är knappt att jag vill erkänna, men det är ganska komiskt. Jag upprepade gårdagens upplevelse av att köra i diket idag igen. När jag skulle köra förbi en traktor. Fast jag tog andra sidan av vägen i alla fall så idag kunde jag komma ur bilen. Jag kunde inte låta bli att skratta åt det. Så sjukt. Kanske borde jag inte sätta mig bakom ratten på vintern. Men som chefen sa igår; "det är nåt alla lantbrevbärare ska gå igenom". Ja, det är nog inte så ovanligt, och jag tror ärligt talat att ingen på jobbet är förvånade över att just jag lyckas. Jag har ju trots allt åstadkommit värre saker på en arbetsvecka, köra i diket är relativt lindrigt så länge det inte händer nåt värre. Och jag hade ju en traktor som kunde få upp mig idag också. Perfekt. Man får ju välja sina tillfällen. För att citera ännu en arbetskamrat (när man lyckas så bra som mig får man ta kommentarer, jag är härdad vid det här laget) "Lisa, om det kommer en traktor imorrn, vad gör du då?" Haha, ja det visar sig, kör i diket kanske? Men tredje gången gillt heter det ju.

I övrigt har jag pratat med underbara Jennie idag. Som jag saknar mina fina vänner! Jag blev glad av att bara prata med henne, även om det huvudsakliga samtalsämnet inte var så positivt. Det kändes bra, men nu vill jag bara hem! Jag har en grym hemlängtan, som beror på många saker. Kanske för att jag tror att jag ska sluta tänka på vissa saker om jag kommer ifrån den här ångestfyllda hålan, men mest för att de som får mig att må bäst finns hemma i Värmland.

/ LisaLinnéa

Det finns bättre dagar

De enda tankarna som fanns i mitt huvud under förmiddan var i princip "fy f*n vad jag hatar mitt jobb!" Det var inte plogat på många ställen och var det plogat kom man inte fram till lådorna på grund av snövallarna. Inte mycket att bli glad av direkt. Snöade också så allt var vitt och flöt ihop så man inte såg ett skit. Nej inte var det positivt inte. Men när jag dessutom hamnade i diket kunde jag inte annat än att skratta åt det. Att jag hamnade där berodde på att jag skulle väja för en traktor och hamnade visst för nära kanten och kände hur jag började glida. Men traktorn var ju nära och kunde dra upp mig. När jag satt där kändes det som att det var okej att hata sitt jobb just idag och allt kändes lite bättre. Jag var inte ensam om att ha besökt diket i alla fall vilket kändes lite bra. Skadeglädje. Och jag var inte sist in. Så allt var åtminstone inte helt åt helvete.

Just nu sitter jag och är sur av andra orsaker. Riktigt sur också. Dagen borde få strykas ur kalendern.

/ LisaLinnéa


Julklappsinhandling

Idag har jag spenderat dagen med min far och mina brodrar i Örebro på lite mellandagsrea och sett på handboll. Mycket trevligt måste jag säga. Vi skulle få leta på julklappar/presenter eftersom pappa tyckte att det var bättre än att köpa nåt som vi ändå inte uppskattar. Nu fick vi vad vi ville ha eller behövde vilket på sätt och vis är bättre, men jag älskar ju att öppna paket... Jag hade bestämt mig för att köpa en bättre plattång men naturligtvis var det slut på dem som jag hade tittat ut nästan överallt. Trots att de inte ens var på rea. Till slut hittade vi på SIBA, vart det var enormt lång kö. Överhuvudtaget var det ju sjukt mycket folk inne på Marieberg så vi la ner det efter köandet. Innan var det ändå ganska lugnt och inte så hysteriskt mycket folk. Men för mig var det värt köandet, och pengarna. Jag är riktigt nöjd med min julklapp/present, för jag kan lova att varken jag eller mina föräldrar hade ens övervägt att köpa en sån dyr plattång i annat fall. Jag vill nog inte ens veta hur idiotiskt pappa tycker att det är att köpa något sånt för den summan. Haha, men förhoppningsvis håller den och den är så galet mycket bättre än min gamla. Ibland ska man unna sig. Och att passa på när någon annnan betalar är ju inte fel. Jag kanske ska säga att vi fick en summa som vi fick komma upp i, och jag utnyttjade inte hela summan så det var ju inte så att jag letade på det dyraste bara för att pappa skulle betala. Så snål och sniken är jag inte.

Efteråt var det handbollsmatch. Jag hade glömt bort känslan som infinner sig vid spännande matcher i idrottshuset. Det var härligt. Tackar för vinsten som gjorde att det kändes som att det var tur att jag var där. Förluster är aldrig lika roliga, då känns det som att det kvittar att man inte har sett några elitseriematcher i år. Men vinsten gjorde att det kändes som att det var tur att jag kom iväg på en match i år i alla fall.

Bättre än bra dag.

/ LisaLinnéa


?

Fan vad sur jag blir. Vad är problemet? Vad är det hon inte förstår? Måste jag kunna redogöra på morgonen exakt hur min dag ska se ut? Måste hon planera efter mig? Strunta i mig då om det inte passar. Hon lyssnar ju ändå inte på vad jag säger.

/ LisaLinnéa

Trevlig julafton

Då var julen förbi igen. Det var nog ändå den bästa på länge måste jag säga. Inte så uppstressat och väldigt trevligt. Inte så segt och snön gör ju sitt till. Då kan man åka pulka. Eftersom vi hade ett barn med så kom tomten också. Haha, det var längesen.

Det ser ut som att det regnar ute, det kan väl inte vara möjligt? Då blir jag ledsen. Eftersom jag vaknade med nackspärr så vill jag inte resa mig och gå och kolla, men jag måste nog fixa frukost snart så jag måste röra på mig ändå. Regnar det så känns det som att det blir en dag i soffan med boken...

/ LisaLinnéa

Dan före dan

Julstämning? Nja. Det infann sig mer av det förra veckan när jag fick lyssna på julmusik utan att nån gick och bytte musik och utan nån som gnällde. En gran kanske skulle göra sitt till. Men det känns lite som att det kvittar faktiskt, även om det känns konstigt. Granen ska ju stå här i hörnet bredvid där jag sitter. Men jag och Tessan har gjort ischoklad nu vilket är lite juligt i alla fall. Det blev sjukt gott! Jag skulle kunna äta upp alla på en gång. Men det känns bättre att dra ut på det.

Jag sitter med två totaldäckade familjemedlemmar i soffan. De snarkar och tar upp hela soffan sånär på den lilla yta som behövs för att jag ska få plats. Väldigt mysigt att kolla på film här. Kunde ju vart bättre kanske. Vågar man gå upp och låna brors tv? Risken är ju att jag somnar i hans säng vilket antagligen inte uppskattas.


/ LisaLinnéa

Trött och otrevlig

Sjukt trött. Lovade mamma att följa med och handla. Vem är så dum? Jag uppenbarligen. Hade dåligt med tålamod, var på fruktansvärt dåligt humör och var allmänt otrevlig. Jag förstår inte hur jag står ut med mig själv ibland och än mindre hur min mor står ut. Därför vill man inte bo hemma. Och därför ska man inte lova att hjälpa till att handla.

Måste försöka träffa mina kära vänner snart innan de åker härifrån igen. Saknar dem.

Helst skulle jag gå och lägga mig nu, men jag får väl vänta nån timme till.

/ LisaLinnéa

En dag i postbil

Jag kan inte bestämma mig för om vad jag tycker om att vara tillbaka på jobbet. Det var nästan lite skönt att jobba idag. Kanske bara för att det inte gick åt helvete och för att jag fick lagom mycket hjälp. Visst tog det tid, men det var grymt halt och chefen konstaterade att jag inte hade så bra däck när jag kom in. Inte konsigt att jag inte kom iväg så lätt varje gång jag skulle starta. Men jag höll mig på vägen och det är ju grymt fint att att åka ute i skogen när solen skiner och snön glittrar. Men ändå inser man att det verkligen inte är nånting som man skulle vilja ägna sig åt varje dag. Några dagar ibland är det okej att vara brevbärare. Idag var det det.

/ LisaLinnéa

Jobb

Jag blev visst inte ensam igår ändå. Bror kom hem med en pizza kartong och frågan om jag redan ätit. Hade jag inte vilket fick honom att svära lite lätt. "Fan. Jag glömde, jag tänkte ringa och fråga, men vi skulle äta där först och så blev det inte så". Nehe. Tack för att du kommer ihåg att jag råkar vara här i nåra veckor. Men jag var inte särskilt hungrig och fick smaka lite på den mindre goda pizzan så det gjorde inte så mycket. Blev en kväll framför tv:n zappandes mellan två filmer. Mysigt det också.

Började läsa min bok i morse i stället, för att ladda inför eftermiddan som ska tillbringas på posten. Inte alls sugen på att jobba, men pengarna säger jag inte nej till, och idag blir det nog roligare än resten av veckan i alla fall. Och det är inte olidligt kallt ute idag heller så man överlever nog att gå ner. Fast det kommer aldrig bror gå med på, han kommer tvinga mig att ta bilen bara för att han är lat. Jag behöver röra mig efter de här kalla dagarna när jag knappt gått utanför dörren.

/ LisaLinnéa

Födelsedagsfirande

Idag har vi firat mina fina bröder så det har varit fullt hus här hela eftermiddan. Och på förmiddan satt jag och mamma i princip bara och slappade i soffan och orkade inte ta tag i dagen och klä på oss. Ganska skönt faktiskt. Ändå är jag bra trött nu. Funderade på att gå ner till pappa ett  tag, men jag orkar nog inte. Tar en kväll i min ensamhet i stället. Vilket jag egentligen hatar när jag är här. Inte samma sak som när man är hemma. Men jag kom på att jag alltid kan börja läsa boken som ska läsas under lovet. Poppa lite popcorn och krypa upp i soffan låter ju inte helt fel.

Jag gjorde klart ett broderi igår kväll, som jag har hållit på med i kanske fem år eller nåt. Det är ett pyttelitet motiv, men eftersom det är ett julmotiv så har jag tagit fram det framåt jul några gånger men inte blivit klar och då lagt undan det i ett år igen. Det vara inte alls mycket kvar så jag fixade det innan jag somnade igår så nu funderar jag på om jag ska börja med det andra broderiet jag har ligger. Lite tantvarning, men det är faktiskt mysigt. Det blir nog bok eller broderi ikväll alltså.

/ LisaLinnéa

I Lindesberg igen då

Gick ju halvdag i skolan igår vilket faktiskt var helt okej trots att jag var grymt opepp. Väldigt intressant och ganska stark föreläsning. Hon imponerade på mig, det blev väldigt personligt, ibland nästan för personligt, men jag tyckte att det var bra. Tack och lov, bra avslut innan jul. Sen var det hem och fixa det sista innan vi skulle sätta oss i bilen mot Örebro. Naturligtvis krånglade bilen när de skulle packa och de fick inte upp bagageluckan, så jag fick fördriva lite extra tid hemma. Men vi kom iväg. Jag fick köra vilket kändes lite halvläskigt eftersom jag kör bil så sällan och det var ju bra så halt, men det är ju stor väg så... Mormor och morfar hämtade mig i Örebro så jag kom till Linde utan att behöva släpa alla grejer på en buss. Det hade varit hemskt. Fick handla när jag kom hem. Var ändå tvungen att gå på biblioteket och gå in på jobbet så det var väl inte så ansträngande, men det är ju inte så roligt. Pratade lite med bror när jag var in på jobbet och bland det första han kommenterade var att jag ser förjävlig ut i lugg. Det är alltid lika roligt att träffa honom. Jag tar verkligen inte åt mig, det slutade jag med för flera år sen, men ändå fortsätter han att kommentera min frisyr och mina kläder. Jag kan inte annat än att skratta åt honom. Jag tycker om honom ändå. Gick in och hälsade på mina underbara grannbarn på kvällen också, de är ju för söta. Där känner man sig välkommen i alla fall.

Idag har jag gett bror en födelsedagspresent som knappen var trasig på och naturligtvis var det jag som åkte på att sy dit en ny. För det kan han inte. För det är ju väldigt svårt? Men eftersom han fyller år så kan jag väl vara ännu snällare än vad jag brukar vara. Och nu bakar jag bullar. Har nog aldrig bakat bullar helt själv. Mamma brukar åtminstone göra  degen, men det blir säkert bra. De blev väldigt stora, men förhoppningsvis smakar de bra. De är fina åtminstone.

Jag är lite ledsen att jag var tvungen att tacka nej till pappas erbjudande om att gå ut och äta. Hade precis böjat baka så det passade väldigt dåligt. Just typiskt. Får leta i mammas tomma kyklskåp i stället. Det är fint väder vilket innebär glad Lisa. Men fruktansvärt kallt, så jag går nog inte längre än till tvättstugan och bilen idag. Men det är verkligen vinter. Härligt!

/ LisaLinnéa

Klart

Julklappen fixad. Presenter till mina brodrar fixat. Så skönt. Städat är det också och om jag inte har glömt allt för mycket ska det vara färdigpackat också. Så imorrn bär det av mot Linde. Blandade känslor. Men det blir nog bra. Skönt att allt är ordnat i alla fall.

/ LisaLinnéa

Packa är antagligen det tråkigaste som finns

Jag försöker packa, vilket jag totalt saknar talang till. Det blir alltid för mycket. Likaså nu. Jag får inte ha för mycket grejer för att få plats i bilen och jag vill ju inte släpa på för mycket i onödan heller. Det fins ju tvättmaskin hos mamma också, så jag får väl tvätta ofta om kläderna tar slut, men ändå tar jag med mig typ allt jag har. Och så måste jag ju ha flera par skor med mig också, det tar ju ganska mycket plats. Suck. Och jag är övertygad om att jag det var nåt viktigt jag kom på att jag måste ha med mig som jag har glömt nu. Jag borde ha skrivit den listan som jag funderade på så att jag inte glömmer nåt viktigt. Varför ska det vara så svårt? Jag håller på och tvättar nu så det är nåra plagg till som ska ner i väskan, men jag får nog gå igenom och kolla vad jag har lagt ner och se om jag kan ta ur nånting. Det här gör mig galen.  Ska in och fixa julklappar och present sen också. Blä. Vore ju bra att packa klart så att jag kan städa i eftermiddag så är allt klart för att åka när vi slutar imorrn. Jag ska försöka organisera mig nu.

/ LisaLinnéa

Saknar mina barn

Jag älskar rörelse lektionerna när man får vara i idrottshallen och prova massa saker. Idag skulle vi bygga hinderbanor och även om jag varje gång när jag kommer in i salen tänker på mina gympaungar så har jag inte saknat dem så mycket som jag gjorde idag. Jag saknar att få bygga hinderbanor, vara kreativ, lära barnen massa saker och se hur de utvecklas. Mina barn som inte längre är så små, men de var mina barn, jag (vi, jag och Katina) hade lärt dom massor, de var så duktiga. Eller det är de förhoppningsvis fortfarande.  Ååh, jag vill ha barngympa igen. Och lite vill jag nog själv få gå runt och visa banan och få göra en kullerbytta bara för att jag känner för det och ingen tycker att det är konstigt. Kanske skulle jag läsa in idrott också trots att jag egentligen inte vill bli idrottslärare utan vara gympafröken. Men idrottslärare kanske skulle vara en kompromiss. Jag blev väldigt sugen idag. Väldigt.

Annat som gör mig glad idag (jag är ofta glad för tillfället känner jag, bäst att passa på att njuta) är att jag har börjat spela julmusik nu. Jag passar på nu när det är snö ute, ifall vi får en sån där tråkig julafton som det har varit de senaste åren när det bara är grått överallt. Det vita behövs för att julkänslan ska bli total. Så idag har jag julkänsla på riktigt, och ska dricka lite glögg för att ta det ett steg längre. Ge mig ett piano och lite noter så ska jag spela jullåtar på det också. Måste nog släpa fram keyboarden när jag kommer till mamma på torsdag. Bara för att göra bror min galen om inte annat.

/ LisaLinnéa

Förkväll

Det blev inge IKEA, det blev framflyttat till onsdag i stället eftersom bilen antagligen är totalt igenfrusen. Jag tog en promenad i stället. Lite kallt men jag är än så länge glad över kylan. Slog på tv:n och hamnade på fyrans förkväll. Jag är själv sämst på engelska, men är ändå allergisk mot dålig engelska när jag hör den. Elisabeth Höglund (Är det så hon heter? Hon med den jobbiga rösten i alla fall) är inte roligare att lyssna på när hon pratar engelska i alla fall kan jag säga. Jag borde göra nåt vettigt av den här dan känner jag, titta på förkväll räknas inte till kategorin vettigt känns det som. Börja packa ihop lite grejer kanske?

/ LisaLinnéa

Snö!

Det snöar!! Ja, jag är som ett barn. Jag hoppas att det ligger kvar länge nu. Att det blir riktig vinter. Det önskar jag mig.

Vi slutade tolv idag och jag kom hem helt utslagen. Antagligen för att jag valde att kolla på film igår. Jag hade tänkt åka till IKEA eftersom vi slutade tidigt, men tappade totalt lusten till det. Men som en räddande ängel ringde Maria och sa att hon ändå skulle ut till Bergvik sen så då kan jag slippa åka buss. Och jag fick fyra timmar till att fördriva innan hon slutar. Jag slocknade totalt efter att jag ätit min omelett ( som blev min otroligt fantasifyllda lunch), vaknade med huvudvärk, men nu känns allt mycket bättre. Jag har Jullovskänsla, fast jag får inte ha det riktigt än. Det är lite jobbigt när hjärnan redan verkar ha tagit lov.

Redovisningen gick okej idag förresten. Jag hatar att jag inte kan prata inför klassen och att allt bara låser sig och jag vet inte vad jag säger utan bara svamlar massa osammanhängande ord. Det är så det känns i alla fall, och jag hatar det. Jag vill kunna göra det bra, låta som att jag vet vad jag pratar om. Lär ju knappast se ut som en bra lärare i universitetets klassrum i alla fall. För att trösta mig för det ska jag fortsätta sitta här i mörkret, lyssna på Melissa Horn och bara ha det skönt tills Maria hör av sig.

/ LisaLinnéa

Lycka

Sol och kyla, kan det bli bättre en sån här söndag? Underbart var det att vara ute, gå i sitt eget tempo och bara vara med sig själv. I skogen. Med skogens ljud. Det kändes som lycka just då. I nån minut trängde sig julångesten på, men lyckan kunde trycka undan den. Det var en stund som jag var värd att få känna enbart lyckan. Nu är solen redan påväg ner, så nu kan jag släppa in de andra känslorna med mörkret. Fast jag ska låta bli det. Laga mat nu och sen måste jag fortsätta med att försöka lära mig vad jag ska berätta om imorrn. Och hålla humöret såhär högt som det är nu.

/ LisaLinnéa


Har fortfarande aldrig byggt ett pepparkakshus

Det blev som vanligt en väldigt mysig kväll igår. Nåt pepparkakshus blev det dock inte, det hans inte med. Pratade om allt som hänt och försökte förstå och avreagera oss lite. Trots att vi egentligen inte är det minsta inblandade så är det inte så lätt att förstå. Vi lagade mat och såg på idol. Lyssnade på musik i hopp om att bli lite piggare. Gick sådär så det blev inte så väldigt sent. Vi sov tre personer i en dubbelsäng. Jag är inte van vid att sova bredvid nån, det är fan jobbigt då. Och trångt var det. Sov väl inte jättebra, men det får man ta. När vi låg i där sängen började de andra (jag deltog inte så mycket i diskussionen tror jag) med ett samtalsämne som mest chockade mig, men var ganska roligt. Det handlade om huruvida det går att ha sex i min säng, att mitt bord antagligen är för ostadigt för att ha sex på, att det bästa stället att ha sex på i min lägenhet antagligen är badrumsgolvet som har golvvärme och det hela slutade med att en av dem konstaterade att hon aldrig ska skaffa tonårspojkar. Härliga tjejer.

Idag borde jag försöka lära mig allt om Rett syndrom, men är lagom sugen på det. Inte alls faktiskt. Lägger mig i soffan en stund och hoppas på att energin återfinner sig. Efter måndag tänker jag slå av hjärnan och bara gå på lektionerna och hoppas att de är tillräckligt intressanta för att hålla mig vaken. Jag laddar för Jullov!

/ LisaLinnéa



Kan det bli bättre?

Tvättat, promenerat och gjort tappra försök till städning. Min dag. Halvstädat i alla fall. Lite nöjd. Ikväll är det myskväll med pepparkakshusbygge, Idolfinal, mat, vin och finaste flickorna. Kan det bli annat än bra? Tveksamt. Har laddat kameran också och ska försöka använda den för en gångs skull. Får se hur det går. Trodde den hade gått sönder ett tag, men jag måste ha satt batterierna snett eller nåt annat konstigt när jag laddade dem, för när jag laddade dem lite till funkade den. Tar med laddaren för säkerhets skull. Nu ska vi vara glada och ha trevligt. Kanske lite julmusik också för att få upp stämningen? Jag ska nog rösta för det. Nog för att jag känner mig julig i mina röda strumpbyxor, men det räcker inte. När det är brist på snö får man ta till andra metoder för att skapa julstämning.

/ LisaLinnéa


Ogreppbart

Herregud vilken dag det var igår. Det går inte att förklara. Och jag ska inte förklara. Men det tog på krafterna. Minst sagt. Till slut hade vi gjort klart det mesta av av arbetet som vi skulle göra, men som hamnade lite vid sidan om under dagen pågrund av det hemska som hände. Jennie sov här och vi gick till skolan en timme tidigare för att göra klart det vi skulle gjort igår. Vi blev i alla fall klara idag med allt som planerat så det var lugnt. Nu är det helg och jag ska göra min sista plugginsats innan jul. Jag ska nog till och med vara VÄL förberedd inför redovisningen. Eller, det kanske är att ta i? Är ju knappast peppad på att plugga. Vi får se.

Popcorn nu? Antagligen.

/ LisaLinnéa


Ibland är det bra

Jag har varit riktigt duktig idag. Jag har faktiskt pluggat riktigt effektivt för att vara jag. Utan att somna. Trodde inte jag skulle hinna läsa så mycket, men det är gjort. De andra kommer fortfarande vara mer förberedda än mig, men jag är nöjd med min insats. Det får vara vad som räknas när man är såhär opepp. Tror att det kommer gå ganska fort imorrn ändå. Vi gick halvdag idag vilket var skönt eftersom jag knappast hade orkat läsa allt annars. Jag ser så mycket fram emot att få jobba om mindre än två veckor. Tjäna pengar och slippa gå i skolan. Ja tack. Vetskapen om att jag kommer bli mer motiverad till att plugga bara av att ta på mig arbetskläderna gör att jag ser fram emot det ännu mer. Haha. Motsägelsefullt, yes, men allt är inte logiskt. Uppenbarligen.

/ LisaLinnéa

.

Har ingen lust att skriva, därför har jag låtit bli. Känns meningslöst när man inte gör det för sin egen skull.


Besök av mamma i ett dygn

Mamma åkte hem vid ett idag, och det kändes som att hon kunde ha fått vara kvar minst ett dygn till. Det var så skönt och trevligt så lite mer sån tid hade inte skadat nån. Men det var roligt att hon kunde komma och det är en skön känsla att inte för en sekund ha behövt bli irriterad pågrund av hennes närvaro. När vi träffas för mycket går vi inte alltid så bra ihop nämligen. Men nu kunde det inte ha blivit bättre.

Vi åt när hon kom igår, och det var riktigt gott, annars tycker jag ju inte om att bjuda folk på mat, men nu var det nåt nytt så jag kunde skylla på att jag inte provat innan, men det var riktigt gott och uppskattat. Vi tog oss in till stan och gick runt där medan solen sken. Så mysigt. Eftersom jag handlade upp en del pengar i helgen försökte jag stänga mina shopping ögon, och lyckades. Mamma hittade däremot för ovanlighetens skull flera klädesplagg till sig själv. Det var så roligt för jag kunde se hur jag antagligen ser ut när jag hittar nåt som jag direkt förälskar mig i och inser att jag inte kan låta bli att köpa. Har nog aldrig sett det uttrycket på mamma förut. Kanske för att hon aldrig provar nåra kläder knappt. Hon hittade dessutom en present till bror. Som jag gärna skulle ge honom. Kanske ska försöka flirta till mig den presenten ändå, det var ju jag som hittade dem.

Vidare ut till IKEA för att leta efter nåt som kan ersätta min trasiga persienn. Vi var helt slut och har nog aldrig gått så fort på IKEA när hon varit med. Stannade mest vid sofforna och sängarna och önskade att man kunde lägga sig en stund. Middag för att få energi och sedan ta andra halvan. Nån rullgardin blev det aldrig för mamma sa att vi skulle kolla på Jysk också, men ett par nya kuddar och en ny filt till soffan blev det. Och så köpte jag en ny sån lampa som gick sönder när persiennen ramlade ner. Så nu är det lite nytt här vilket känns mycket bra. Det behövs inte mycket för att det ska kännas lite nytt och ovanligt. Jag hade egentligen bestämt att jag skulle köpa det tyget som jag tittat på i hundra år, även om det inte finns i den färgen jag skulle ha, och sy egna kuddfodral. Men när jag väl bestämt mig så finns det bara det vita och inte det svarta. Blev riktigt sur, så då fick det bli färdigsydda. Så var det med den kreativiteten.

På väg till Jysk hör jag mamma plötsligt utropa: "Oj! Där var det en rondell?!". Haha, jag höll på att kikna av skratt. Hon körde alltså rakt igenom rondellen. (Kanske borde jag förtydliga att det var mörkt och tecknen för att det existerade en rondell där var näst intill osynliga.) Tur att det inte kom nån, fast då kanske hon sett att man skulle svänga runt cirkeln i mitten. Kom fram till jysk två minuter för sent så vi köpte glögg och pepparkakor och åkte hem och däcka i soffan. Så mysigt.

Vi har skrattat mycket och egentligen haft det lugnt och skönt. Kan det bli bättre? Funderade två sekunder på att åke med till Linde nån dag, men nej. Jag kommer klara mig bra över jul. Och varken mamma eller pappa kommer vara hemma särskilt mycket. Bättre jag försöker organisera mig inför nästa veckas kursstart. Och får träna lite.

Långt blev det, men det har varit så himla bra. Orkar inte läsa igenom vad jag skrivit så jag antar att det är massor av fel och jätteflummigt. Men det är nog ingen större skillnad mot hur det brukar vara.

/ LisaLinnéa

Snart slut

Seminariet gick väl sådär, för att vara optimistisk, men jag sa nå i alla fall och det räcker ju med att vara där för att få godkänt så... Jag orkar inte med så mycket mer. Har precis förberett mig lagom inför morgondagens semiarium. Lite mer seriös än idag åtminstone. Sista för kursen, sen är det bara att lämna in arbetet och så kan man lägga det sig bakom sig.

Jag ska läsa Jennies arbete och hon mitt. Jag för att bekräfta att hennes är hur bra som helst och hon för att tala om för mig vad jag måste ta bort. Så känns det i alla fall. Det har gått rätt lätt att skriva den här uppgiften i jämförelse med de sista jag gjort, men jag tror ändå inte att det är bra och det är för långt. Men eftersom jag brukar vara övertydlig hoppas jag att jag kan hitta vart jag har varit det den här gången, så att det kan bli lite kortare.

Idag fick jag skjuts och sällskap till storhandlingen. Skönt att ha det gjort, men antagligen kommer jag ändå inte tycka att jag har nåt att äta. Men det var lite lagom lyxigt att nån kör vagnen och nån scannar in varorna, det var bara att hämta allt. Och betala. Har i alla fall nåt att bjuda mamma på imorrn.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0