Vill inte

Jag är hungrig och borde nog äta nåt vettigare än russin, man jag tappade lusten till allt. Ska nog ändå tvinga mig till Konsum och handla lite så kan jag fortsätta göra ingenting sen. Kanske kommer lusten tillbaka med lite energi i kroppen. Jag trodde en stund att jag hade fixat skjuts hem från Örebro på fredag och blev väldigt glad, men det varade inte så länge. Kan inte nån bara hämta mig? Jag kan inte komma på nån mer att fråga. Fan. Jag hatar bussen mellan Örebro och Linde, och dessutom får jag antagligen vänta i en timme, känns mindre lockande. Men det löser sig väl, på nåt sätt kommer jag hem till mamma.

Lång helg bakom och lång vecka framför

Helgen blev mer sysselsatt än jag trodde, och ännu bättre än jag trodde. Först bodde jag hos Jennie och firade midsommar med henne och några kompisar till henne. Och Joanna klippte mig. Jag har fortfarande inte vant mig och bestämt mig för vad jag tycker, men det är inte lika långt och inte så hemskt slitet i alla fall. Lagom när jag snart skulle ta bussen från Kil ringde mormor och frågade vart jag höll hus och frågade om jag ville komma och bo i husvagnen eftersom de hade hamnat här i Karlstad. Så jag fick gå av bussen tidigare och blev upphämtad. Efter att ha varit ute och njutit av solen genom att läsa och promenera längs vattnet och i lite parker så är mina axlar väldigt röda nu. Jag är ju så smart. Inte tänkte väl jag på att jag i princip var ute i en och en halv dag utan att smörja in mig. Än så länge svider det inte oöverkomligt och jag är glad att jag årminstone kan ligga ner i sängen.

Nu är det måndag igen och jag längtar redan efter helg. Fick jobba över idag och så ska jag till Linde nästa helg. Jag längtar faktiskt dit. Ska blir skönt. Hoppas jag. Äntligen får jag träffa Tessan också. Det var på tok för länge sen. Typ i ett halvår sen? Saknar dig vännen. Så nu är bussbiljetten bokad, efter att ha varit oense med mamma eftersom hon inte vill hämta mig i Örebro. Ska försöka komma på nån annan som skulle komma hämta mig, har ingen lust att stå i Örebro i en timme och vänta. Men jag vette sjutton vem det skulle vara... Jag har ju några dagar på mig i alla fall, men jag hoppas att det går fort.

/ LisaLinnéa

Solsken i överflöd

Solen skiner ständigt känns det som. Det är ju helt underbart och man måste ju ta vara på det. Jag har spenderat några timmar på en gräsmatta med goda boken och musik i öronen. Det är ju så skönt och jag hade nästan glömt bort hur mycket jag älskar att vara ensam med boken. Min plan att träna varannan dag har dock gått sådär. Blev inget idag heller, men att cykla upp för backarna för att ta sig hem är nog så ansträngande. Kände av allergin också (som jag nästan trodde att jag beskonats från i år) så jag använde det som ursäkt för att låta bli att träna. Men jag tycker allt att det kunde bo nån lite närmare att ta en promenad med såhär på kvällskvisten. Känner en viss hemlängtan, fast ändå inte. Jag trivs.

/ LisaLinnéa

Lite mera lycka

Om några månader bor jag inte längre i en lägenhet på 23 kvadratmeter utan en på 46. Det dubbla alltså. Behöver jag säga att det känns underbart? Jag fick anstränga mig för att inte börja skrika när han ringde. Och tårarna rann när jag insåg att det var sant. Gillar att jag fått fälla glädjetårar två dar i rad. Kontraktsskrivning imorrn. Hoppas jag hinner bara. Livet är bra!

/ LisaLinnéa


Lycka

Ja! Äntligen är uppsatsen granskad och betygsatt. Hur det än gick till så stod det VG på min. Jag blev lika löjligt glad den här gången, speciellt som att det på kommentarerna kändes som att det var lite för mycket brister. Men det var värt slitet, nu känns det som att det faktiskt kan vara värt att kämpa lite extra ibland. Men jag vet inte om jag tycker att jag jobbade tillräckligt hårt för att få VG på den här uppsatsen, men jag är glad att jag under det här året har gjort stora framsteg och fortsätter vara glad för betyget. Det firas med att äta. Naturgodis, körsbär och god mat i form av sill och potatis. Och eftersom solen för en gångs skull inte var dold bakom moln efter jobbet låg jag en timme i solen och läste också. Blir inte mer underbart.

/ LisaLinnéa

Lugnt och skönt

Jag hade en trevlig kväll hos Hanna igår med lite nya trevliga människor. Det kändes som att kvällen gick fort vilket väl borde vara ett bra tecken? Tiden går fort när man har roligt. Idag har jag enbart varit slö och haft det fantastiskt skönt. Kollat på tv och läst i princip hela dagen. Jag tänkte ta en promenad när solen kom fram på eftermiddan, men inte ens det har jag gjort. Jag har njutit till max av att inte behöva göra nåt och att vara ledig. Imorrn är det jobb igen, fast jag tror att det kan bli en kortdag, då kanske jag ska ta och göra nåt lite mer vettigt. Jag behövde en sån här dag idag.

/ LisaLinnéa

Bättre

Vädret förbättrades drastiskt till sommarväder med sol och blå himmel i stället för det grå och regniga. Mitt humör förbättrades också och nu är jag betydligt mer sugen på att festa. Men som vanligt blir jag nervös när det är en del folk som jag inte känner. Eller det är väl ingen som jag känner direkt jättebra, men jag försöker lära mig att det enbart är spännade med nya människor. Fast det är ju flera som knappast är helt okända, och så länge de är sociala så kan jag också. För det mesta. Har haft det omtalade bröllopet på i bakgrunden och berörs betydligt mer än jag trodde. Det har inte brytt mig så mycket, men man kan ju inte annat säga än att det är fint. Det gjorde mig glad i alla fall.

/ LisaLinnéa

Långa dagar

Det känns som att det går i ett när man jobbar hela dagarna och sen vill hinna känna att man  har sommarlov också. Det jag vill göra blir inte alltid gjort. Men igår hade jag myskväll med Jennie. Middag, film och bio. Skönt var det. Mindre skönt att behöva vänta på en buss i en halvtimme mitt i natten i kylan, men jag kunde inte låta bli att skratta åt Jennies bitterhet. Den gjorde att jag inte blev så irriterad. Fina Jennie. Det blev låg sovmorgon i morse och så lite One Tree Hill. Åkte in till stan för att köpa lite vin och tanken är nu att jag ska jogga. Men jag har noll lust. Jag var motiverad förut men inte nu. Men jag ska försöka ta en liten runda i alla fall, jag laddar med några godisbitar. Haha. Ikväll ska jag på Hannas inflyttningsfest, jag hoppas verkligen att jag kommer in i en bättre stämning, för just nu skulle jag vilja ha en hemmakväll med mig själv i soffan, men det blir nog roligt när jag kommer dit. Om jag joggar nu blir jag kanske pigg i åtminstone så att jag orkar.

/ LisaLinnéa

Drömmar och presenter

Jag drömde en jättejobbig dröm inatt. Jag vaknade helt förvirrad och visste inte inte vad som var verkligt och inte. Att klockan var 5 och jag var klarvaken gjorde att det kändes ännu jobbigare. Varför drömmer man för? Jag är rädd för drömmar.

Jag har idag också kommit på att mamma fyller år nästa vecka och eftersom jag inte är hemma vore det ju lite snällt att skicka nåt till henne. Men det där med presenter är ju bland det svåraste som finns. Och så ska det vara nåt jag kan skicka på posten också. Jag ska se om jag kan få åtminstone en av mina bröder att ringa mig och diskutera våra föräldrars födelsedagspresenter. Men de verkar lagom intresserade av att prata med mig. Eftersom de tränar och jobbar jämt och ständigt är det inte helt lätt att få ett vettigt samtal om jag ringer nämligen.

/ LisaLinnéa

Trottsar tröttheten

Då var jobbet igång. Det känns som att jag kommer åka vilse i Värmlandsskogarna, men nio dagars övning borde vara mer än tillräckligt så jag behöver nog inte börja stressa upp mig än. Kände mig helt slut när jag kom hem och det kändes väldigt lockande att ligga i soffan resten av kvällen. Men icke. Jag ska inte göra så. Lite vila behövde jag men sen bestämde jag mig för att ge mig ut och jogga. Bestämde mig också för att ta långa turen, för gör jag inte det blir jag bara slö och tar kortare och ångrar mig när jag kommer hem och inser att jag bara varit ute i en halvtimme. Och då joggar jag inte hela tiden. Min kondition är påväg tillbaka och jag är överlycklig! Så jäkla skönt. Det går fortfarande trögt, men jag joggade mer och gick mindre än sist jag körde samma runda. Det är synd att det är så mycket backar i slutet så jag vågar inte hoppas att jag kommer orka jogga runt hela varvet i sommar eftersom mina ben inte alls gillar när det lutar uppåt. De är för otränade. Men målet är att kunna jogga hemifrån och fram till backarna utan att gå inom en snar framtid. Synd att Maria och Patrik inte är här och drar ut mig och ger mig sällskap, men nu är jag på gång. Kanske ska gå på gympa imorrn. Fast skulle vilja ha sällskap...

/ LisaLinnéa

Det går trögt

Jag måste verkligen tvinga mig för att få nåt gjort, det ska inte gå enkelt. Var ute och joggade i förmiddas i hopp om att bli lite piggare. Jag var pigg i kanske tio minuter och hade knappast mer lust att göra nåt vettigt. Jag har påbörjat städningen och numera syns både golvet, bordet och bänken i köket. Men sen tog jag en paus, vilket jag borde ha insett hur korkat det var. Varför inte bara göra klart allt så att man inte behöver bry sig sen? Men nej. Lite mer One Tree Hill och sen ställde jag mig och rullade köttbullar. Jag har aldrig gjort köttbullar själv innan, men de blev helt okej. Ätbara åtminstone. Sedan dess har jag varit fast framför tv:n och datorn och inser nu att hela dagen har gått. Jaja, jag ska försöka fixa den sista städningen nu, behöver ju inte gå en dag till som jag känner att jag borde/måste städa. Fast just nu känns det inte som att det kommer att bli gjort. Jag längtar nästan efter att börja jobba så att jag får några rutiner att följa. Jag kan ju inte bli tröttare än vad jag är nu i alla fall.

/ LisaLinnéa

Slö

När jag nu har sommarlov på riktigt och inte behöver bry mig om skolan till betygen kommer. Står det G där så är det bara att njuta av sommarlov. Och jobb. Dagen har spenderats mestadels i soffan. Var in till stan för att fixa ett nytt bredband eftersom mitt snart går ut. Eller jag kollade upp vilket jag ska ta sen i alla fall. Råkade få med mig första säsongen av One Tree Hill hem vilket är anledningen till att jag varit slö. Det är tråkväder och jag kan vara slö utan att känna att jag måste göra nåt annat (bortsett från att städa) så det känns helt okej. Skönt är det i alla fall.

/ LisaLinnéa

Firade in sommarlovet

Igår var det sista dan i skolan. Underbart. Det gick ganska bra och jag har inte jättemycket att fixa på min uppsats. Efter en heldag i skolan var jag lagom sliten och tänkte att jag skulle hinna vila lite. Men som den stressade människa jag är så klarade jag inte av att slappna av så jag började ladda för kvällen i stället. Vi hade en riktigt trevlig kväll med vin, prat och dans. Kanske synd att kalla det klassfest eftersom det var så få, men det var riktigt riktigt roligt. Jag förstod inte riktigt vart tiden tog vägen men när jag i taxin hem såg vad klockan var så funderade jag på hur jag ens klarade av att vara vaken. Idag mår jag som jag förtjänar gissar jag, men nu börjar jag känna mig som människa igen och kanske ska försöka komma i kläder åtminstone och göra nånting av dagen. Antingen plugga så att jag på riktigt har sommarlov sen eller gå ut i solen.

/ LisaLinnéa

Paus för shopping

Jag borde inte skriva här nu med tanke på att jag har fyra uppsatser att läsa innan jag går och lägger mig - och en megastor disk att ta hand om. Men känns det som att jag är sugen på nåt av det andra? Nej. Men jag ska. Har precis skrivit klart opponeringstexten tror jag. Den får duga så länge. Det ordnar sig. Jag och Maria tog nämligen en paus för att åka och leta efter lite fina kläder att ha på sig imorrn. Att vi precis innan vi åkte såg att skattepengarna hade kommit gjorde det ju ännu roligare. Speciellt som jag inte hade jättemånga hundralappar på kontot innan. Skulle gissa att över en tredjedel av de där pengarna nu är borta. Vilket är mer än vad jag hade på kontot innan. Men jag fick lite fina sommarkläder med mig hem. Känns riktigt skönt. Var längesen jag shoppade känns det som. Hittade ett par skor också, kanske inte sådär väldigt nödvändigt köp, men skor är alltid bra att ha. Jag är riktigt nöjd och det var helt klart värt att åka. Får se om jag säger det samma om nån timme när jag fortfarande inte är klar. Eller imorrn när det kommer vara sjukligt tungt att gå ur sängen. Men just nu är jag glad och sjukt nöjd med mina inköp.

/ LisaLinnéa

Panikplugg - som vanligt

Nu är jag så fruktansvärt less på det här panikpluggandet. Tänk om jag bara kunde göra saker i tid. Idag var en sån dag när jag inte ville gå ur sängen också. Men det är väl bara att köra nu. Snart, snart, snart är det sommarlov. Och imorrn blir det klassfest. Det finns att se fram emot så nu är det bara att läsa uppsatser och skriva opponeringstext. Om jag snabbar mig kanske jag kan hinna in till stan en sväng också. Nåt nytt klädesplagg vore ju lite roligt...

/ LisaLinnéa

Hoppet är det sista som överger en

Londondimma i köket, åh vad jag älskar att laga mat. Eller nej. Jag blir galen på den där så kallade fläkten. Jag är glad för att brandvarnaren ligger kvar i fönstret sen sist den började tjuta, för annars hade den skrämt livet ur mig idag igen.

Jag var och kollade på en lägenhet i förmiddas. Jag vill, vill, vill ha den! Mycket fräschare än jag förväntade mig och hur bra som hellst. Dubbelt så stort som jag har nu. Den är naturligtvis inte perfekt, jag vet inte om en etta kan vara perfekt, men den känns perfekt. Jag insåg hur mycket jag vill ha en större lägenhet när jag var där. Det skulle vara underbart. Bara att slippa bo i taket är ett plus och där behöver jag inte ens sova i vardagsrummet för om jag skulle ha den enorma turen att få den skulle jag sova i det utrymme som de benämner matplats och ha matplats och vardagsrum tillsammans. Jag vill ha den enormt mycket, helst nu på en gång. Jag gissar att jag kommer bli besviken. Fan. Men jag hoppas. Hoppas, hoppas!

/ LisaLinnéa

Sovmorgon

Idag fick jag äntligen sova länge. Nästan lite för länge men det var skönt att kunna göra det utan att behöva känna att jag inte borde. Var en trevlig middag med arbetskamraterna igår. Det var dock lite för mycket skitsnack och lite för många jobbiga diskussioner eftersom de inte insåg att diskussionen inte kom nånstans. Antagligen på grund av mängden alkohol de fått i sig. Vi var kvar och dansade lite och de äldre väntade mest på att Markoolio skulle spela tror jag. Markoolio kändes lite för mycket mellanstadiet för mig och eftersom det gick en buss i lagom tid gick jag efter tre låtar. Men som sagt det var trevligt, fick en liten chans att lära känna nåra i alla fall.

/ LisaLinnéa

Fantastiskt skön dag

Fantastisk skön dag. Städningen får vänta ett tag till. Kanske nån vecka eller så om jag känner mig själv rätt. Men det var underbart att sätta sig på cykeln och bara cykla utan direkt mål. Hamnade bakom biblioteket i stan på en filt i solen. Fast solen flyttade sig för fort så jag hamnade i trädens skugga mest hela tiden. Där låg jag i alla fall och läste en rapport och drack mammas fantastiskt goda rabarbersaft. När jag kände att jag behövde röra på mig igen tog jag en annan väg tillbaka och hamnade vid Kroppkärrssjön. En bit ifrån stranden och alla människor, de orkade jag inte med. Där läste jag lite till och låg och bara lyssnade på musik. Höll nog på att somna en stund också, men då ringde telefonen och störde. Det var längesen jag hade den här känslan i kroppen tror jag. Fast om jag tänker efter så var det förra helgen. Varför känns det som en evighet sen? Men jag är glad att jag har haft två så bra helger nu. Det behövs när veckan har känts hemsk. Nu är jag positiv igen. Jag ska försöka hålla kvar känslan också. Hoppas att det blir en trevlig kväll så kan jag nog överleva några dagar till med plugg.

/ LisaLinnéa

Morgonpigg

Sova ut var det ja. Eller så går man upp klockan 7 för att man inte kan  somna om. Det är fan inte normalt att vakna så tidigt. Nog för att jag gick och la mig ganska tidigt igår, men man vaknar inte klockan 6. Jag vill inte gå upp så tidigt när jag inte behöver. Har nu varit ute och gått och joggat i en timme och håller på och tvättar. Har tagit hand om disken också. Och klockan är inte ens tio. Jag hoppas att jag fortsätter vara effektiv bara. Vore skönt att fåå lite gjort. Och så hoppas jag att värmen kommer också, för den har naturligtvis gått och gömt sig bara för att jag har en ledig dag. Jag börjar med att duscha och så får jag väl kanske ta städningen först om inte värmen kommer fram så att jag kan gå ut och läsa. Tanken är att jag ska åka och handla lite också. Allt utan att behöva stressa.

/ LisaLinnéa

Äntligen helg

Det är så fruktansvärt skönt att ha skickat in rapporten så det går inte att beskriva. Om en vecka är det slut på riktigt, nu måste jag fortfarande oroa mig för vad som ska sägas på opponeringen och för hur mycket som behöver ändras. Jag är inte nöjd men det skiter jag i. Jag är helt slut. Det är hur som helst sjukt skönt. Det måste fortsätta vara sol i helgen, då ska jag ta en filt och lägga mig på en gräsmatta och läsa (antagligen uppsatser men det är i alla fall inte min egen). Men först ska jag sova ut i morgon bitti. Det ska bli så skönt. Inget jobb och inget panikplugg. Underbart. Imorrnkväll ska jag ut och äta med jobbet också. Vet inte vilka som skulle med, men det blir säkert trevligt. De bjuder och jag slipper laga mat. Mycket bättre blir det ju inte. Jag älskar att det är helg. Det känns som en evighet sen det var helg sist.

/ LisaLinnéa


Varför funkar det inte?

Vad är det för fel? Jag borde kunna vara supereffektiv nu, men nej. Det går fortfarande lika trögt. Lite beror det nog på att jag blev riktigt trött efter jobbet. Men nu har jag sovit lite och är ganska pigg. Men noll motivation infinner sig och jag vet sjutton inte vad jag ska skriva. Måste försöka komma på en titel till arbetet också, men just nu har jag ingen förmåga alls att producera text och hitta formuleringar. Jag ska ändra de småsaker som jag hittade i morse på frukostrasten men sen vet jag inte hur jag ska få ihop den resterande texten som saknas. Måste kontrollera i nåra böcker om jag har refererat dem på ett okej sätt också. Det känns som jag bara har hittat på allt jag skrivit. Ge mig sommar lov nu. Bara en vecka kvar... Jag orkar. Jag har inget val. Sen är det bara jobb och inget plugga på ett par månader. Underbart.

/ LisaLinnéa

Fullt upp

Jobba, plugga, sova. Det är mitt liv just nu ungefär. Eller inte idag, då jag sa ifrån jobb eftersom min dator gick sönder igår och jag trodde att jag förlorat stora delar av min uppsats. Tack och lov fick jag igång datorn igen och behöver inte göra om det jag redan gjort en gång. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen under den stund när datorn var totalt död. Men det ordnade sig. Och datorn lever fortfarande. Behövde nog den här dan till plugg oavsett så det var tur att jag inte ringde och sa att jag kunde jobba i alla fall. Imorrn är det jobb igen, sen plugga som en idiot. Inlämning fredag. Det kan gå. Förhoppningsvis. Det är inte bra, men det är nåt som är skrivet. Lite social kanske jag kan hinna med att vara imorrn också. Igår var det långpromenad med Maria och Patrik och idag en kort joggingrunda med de samma. Det behövs för att orka med. Bortser man från uppsatsen mår jag trots allt ganska bra nu. Det går i ett, men jag är pigg. Fast inte imorrnbitti när klockan ringer inser jag nu. Dags att sova.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0