Superbra kväll

Jag skrev faktiskt igår, men när jag lyckades radera det så orkade jag inte börja om. Man blir inte lite arg när det händer, man blir skitförbannad när man har skrivit ihop nåt lite längre. Men jag hade ganska fullt upp igår. Eller lagom fullt upp i alla fall. Jag bakade tårta på morgonen efter frukost. Den blev över förväntan bra. Den både såg bra ut och smakade bra tyckte jag. Sen var jag in till stan en sväng. Eftermiddan ägnades mest åt att städa och fixa lite. Och vila litegrann. På kvällen kom Janie och Jennie och åt och prata. Trevligt var det. Och jag måste säga att jag är nöjd med min insats i köket. Jennie tog med mig till Kil för att gå ut och dansa. Det var sjukt längesen jag dansade kände jag, det var riktigt kul. Det var på nåt sätt skönt att slippa träffa massa folk man känner, eller känner igen. Att bara få vara utan att behöva bry sig om nån. Det var dock grymt varmt på dansgolvet, och det var längesen jag svettades så mycket, men kul var det! Fast det bidrog till vätskebristhuvevärk idag. Lite jobbigt att känna sig bakis när man inte är det faktiskt. Jag tog ändå en slödag idag. Har kollat på film och ätit, ätit, ätit ungefär. Måste försöka få disken ren idag, men i övrigt tänker jag fortsätta med min lugna aktivitet fram till läggdags. Skönt är det.

/ LisaLinnéa

Rastlöshetens dag

När jag äntligen kom i kläder och fick håret torrt tvingade jag mig ut på en långpromenad. Annars hade den här dagen inte blivit något av. Känner mig bara allmänt seg och slö. Har ingen lust med nåt. Möjligtvis att ligga på soffan och inte göra nåt alls. Fast jag är fruktansvärt rastlös. En timme  i friska luften behövdes verkligen, men det hade inte den effekt som jag önskade. Man kanske ska ta fram en bok att läsa för att man vill läsa den och inte för att man måste? Det kanske är en sån dag idag. Jag ska se om jag hittar nån bok jag känner för att läsa. Det var längesen jag gjorde så, bara läste, läste, läste hur länge som helst bara för att jag känner för det. Det är ju underbart om man inte blir rastlös. Jag provar, funkar det så funkar det, annars får jag försöka sysselsätta mig med något annat.

/ LisaLinnéa


Vart försvann allt?

Fast jag tror att jag har slutat bry mig så kan jag inte sluta fråga mig vad som hände. Jag läste lite igår och det fick mig att fundera på vart allt som var försvann. Var det bara tomma ord? Har jag missuppfattat nåt eller var det bara såhär det skulle bli? Nånstans känns det som att det var något spel som inte betydde nåt som innehöll massa tomma ord som användes för att få mig att må bra. Men jag är övertygad om att det inte var så. Jag tror att det var på riktigt. Men vart tog det vägen?

/ LisaLinnéa

Storhandling

Idag har jag och Maria storhandlat så nu är det nästintill överfullt i både frysen och kylskåpet. Känns bra. Köpte också en mp3 som jag fått ett presentkort för att köpa. Känns ännu bättre. Tror att det blev bra trots att jag inte orkade bry mis så mycket om att kolla på vad som fanns. Den kostade 399 och jag hade 400 på presentkortet så jag tyckte att det fick bli bra. Hittills är jag mycket nöjd, jag skulle önska att jag hade lite mer rolig musik på datorn bara.

Jag lagade mat när jag kom hem men kom på att jag inte kan frysa in nåt eftersom det är fullt i frysen, lite halvjobbigt faktiskt eftersom jag lagade sån mat som är perfekt att lägga i frysen. Dessutom blev det väldigt mycket mat, men det var gott och om nån dag kanske jag kan lösa platsproblemet.

Dan har gått åt väldigt fort känns det som, men jag ska försöka hitta lite ork och lust till att läsa och sätta mig in i den väldigt konstiga boken som jag inte riktigt är kompis med. Om en stund, om det verkligen inte finns nåt att se på tv.

/ LisaLinnéa

Ingen lust

Varje gång jag har tänkt att jag ska skriva nåt så har jag bara känt att nej, jag vill inte. Jag har till och med påbörjat ett inlägg som jag inte orkade avsluta. Jag undrar vart dagarna har tagit vägen. Jag hade i alla fall en helt okej helg hos familjen. Jag hälsade på läkaren igår och väntar nu på svar på proverna som antagligen inte visar nåt. Jag känner mig stressad över att ha ett fördjupningsarbete framför mig. Och jag vill komma på nåt roligt att göra på lördag när mina fina vänner kommer hit. Det är så det är just nu tror jag.

/ LisaLinnéa


Läkartid

Nu har jag ringt till vårdcentralen och idag kom jag fram också. Den otrevliga kärringen höll på att göra mig galen men till slut fixade hon en läkartid till mig så jag är faktiskt lite glad. Det var inte hon. Hon tjatade om att det inte brukar vara nåt när folk har återkommande halsont, men är hon dum? Nånting är det ju, man har väl inte ständigt ont i halsen om det inte är något fel? Ja, jag äter varje dag, ja, jag sover ordentligt, ja, jag är ute varje dag, nej, jag är inte sressad och nej, det är ingenting annat runt omkring som känns jobbigt. Var det något så enkelt skulle jag inte besvära mig med att ens ringa till vårdcentralen. Än mindre begära att få komma dit. Nu ska jag ta mig  dit på tisdag. Lagom när lektionen börjar, men jag ville inte prata mer än nödvändig med tanten så jag tackade och sa att den tiden blir bra. Klarar mig förhoppningsvis utan att gå på lektionen eller komma sent.

/ LisaLinnéa

Sammanhängande?

Alldeles för trött. Jag har faktiskt ringt vårdcentralen idag för att se om jag kanske kan få komma till en läkare nån gång som kan tala om för mig vad det är för fel på min kropp. Men det gick inte så himla bra. Får försöka igen nån annan dag. Suck. Jag har inte sovit middag trots att jag har varit helt slut hela dan, vilket i och för sig är bra, för då kan jag förhoppningsvis somna ikväll utan större problem. Kanske till och med vara pigg i morgon? Trots att jag har haft massor av tid har jag inte gjort hälften av vad jag borde göra, men jag har tvättat och varit ute och gått. Kanske städar jag lite sen också. Packar gör jag nog imorrn så kan jag förtränga att jag ska till Linde nåra timmar till. Jag vill inte.

Jag blev nog gladare än jag vill erkänna. Samtidigt får det mig att tro att jag inbillar mig igen. Några ord kan betyda så mycket. Några ord kan förändra så mycket. Kanske är jag fortfarande lika envist sur för att inte börja tvivla på mig själv.

/ LisaLinnéa

Förvirrande veckodagar

Det känns som att det är lördag idag. Ganska jobbigt faktiskt eftersom det är tisdag. Antagligen beror min totalt förvirrade dagsuppfattning på att vi gick i skolan igår, men jag sov borta och var ledig idag. Då borde det ju vara lördag och ledigt imorrn också? Men nej, det är onsdag imorrn och vi har examinerande redovisning. Jippi. Rollspel heter uppgiften och det säger väl allt. Ångest! Men det går säkert bra. Ska läsa på lite snart. Ute i god tid som vanligt.

Har inte mått bra på tre dar nu, eller fyra, känner mig bara hängig och har huvudvärk. Fast idag bytte huvudvärken ut sig mot halsont i stället. Blä på det här. Ge mig en dag totalt däckad så att jag inte kan röra mig i stället för tre dagar när jag egentligen kan röra mig men bara inte orkar och har lust. Jag orkade inte ens laga mat idag. Jag kokade en påse nudlar. Det är inte okej. Det ska visst inte vara bra att en måltid enbart inehåller kolhydrater har jag hört. Jag skäms för mig själv, men för att känna mig lite nyttigare har jag jobbat på projektet att lära mig att äta kikärtor och avokado nu ikväll. En kikärtssallad har jag fått i mig nu i alla fall. Jag ska lära mig att tycka om det. Är man lite konstig då kanske, när man försöker tvinga sig att tycka om nåt? Avokado börjar faktiskt bli riktigt gott nu måste jag säga. Kikärtorna är ätbara.

Jag har skrivit ihop ett mail som ska skickas till chefen på Posten här som förhoppningsvis ger mig jobb. Men jag har inte riktigt vågat skicka iväg det än. Det är lite läskigt det där med att söka jobb tycker jag. Man ska försöka låta som att man är perfekt för jobbet, utan att överdriva. Det går ju inte ihop. Ingen är perfekt. Men jag ska läsa upp för mamma vad jag har skrivit så hoppas jag att hon säger att det blir bra. Jag vill inte vara tvungen att bo i Linde en hel sommar till bara för att jag har jobb där. Jag är oerhört glad att jag har jobb, och framför allt för att de verkligen vill att jag ska vara kvar där, men jag vill inte bo där. Så är det bara.

/ LisaLinnéa

Börjar jag bli sjuk?

Undra om jag är påväg att bli sjuk. Känns nästan som det, men det har jag ju då inte nån lust med alls. Jag kände mig ganska hängig igår, men jag trodde bara att det var mitt dåliga humör. Men idag är jag värre. jag är fortfarande på dåligt humör och jag känner mig hängig. Dessutom har jag lite lätt huvevärk. Ville verkligen inte gå upp i morse, kunde ha legat i sängen hela dan. Har fortfarande inte kommit i kläder och jag kommer antagligen gå i pyamas ett bra tag till. Som det känns nu blir nog den planerade promenaden inställd. Tycker redan illa om den här dagen.

/ LisaLinnéa

Besvikelse

Fan vad besviken jag blir. Janie ville följa med mig på bio, men då finns det inga platser kvar på nån av filmerna som vi kunde tänka oss att se. Va fan. Jag tycker inte att vi är så sent ute. Det fanns ju såklart få platser kvar på nåra av filmerna, men inga som man vill sitta på. Suck. Nu sitter jag hemma och tjurar resten av dan. Jag som blev så glad för en sekund.

/ LisaLinnéa

Bio?

Den här dagen är påväg att bara förvinna inser jag när jag ser vad klockan är. En långpromenad och en långdusch är ungefär vad jag har åstadkommit känns det som. Och lite lunch. Jag är fruktansvärt sugen på att gå på bio, men det verkar ont om sällskap så det blir antagligen att vara hemma. Ska kolla vad jag har på datorn om det kan finnas nån film där som jag kan se så länge i hopp om att få ett ja svar från Janie som är den jag nu har skickat förfrågan till. Tänkte jag skulle läsa boken om autism idag, men jag är inte alls på humör så vi får se hur det blir med det. Känns inte som att det är en dag att göra nåt vettigt på det här. Jag har i alla fall rör på mig så jag behöver inte käna mig jätteslö.

/ LisaLinnéa

Nya kläder

Hjälp, vad håller jag på med? Igår kväll satt jag och la in allt som jag hade tittat ut i H&M katalogen på internet för att se hur mycket det kostar och så tänkte jag att jag kan rensa sen och välja ut det jag hellst vill ha. Dålig idé. Jag vet ju att jag inte kan välja. Och dyrt vart det. Men eftersom allt säkert inte kommer att vara bra och kommer att skickas tillbaka så beställde jag väldigt mycket. Jag hoppas att jag kan skicka tillbaka en del, för så mycket kan jag ju inte handla för på en gång. Mamma tyckte jag var galen. Jag är benägen att hålla med. Men nya kläder är alltid roligt, och beställer man så mycket måste det vara nåt som passar. Nu vill jag ha dem direkt!

/ LisaLinnéa

Ett välorganiserat hem

Haha, jag måste har slagit i huvet eller nåt annat drastiskt. Jag Hatar att städa. Jag gör det för att man måste, inte för att det är skönt efteråt. För det mesta i alla fall. Igår fortsatte jag och gick igenom grejer och organiserade om. Gick igenom mina kläder och skapade lite ordning i byrån också. Det är inte ofta jag är så nöjd med en dagsinsats, men det var så jäkla skönt. Känns som jag har mycket mer plats överallt nu. Idag fortsatte jag med att städa och organisera om lite i köket. Så nu har jag plats för mer mat, och har bättre ordning på allt ätbart också. Nu behöver jag inte storstäda på länge igen, men jag känner mig nästan sysslolös nu när allt är klart. Men det är sjukt skönt.

Jag har beslutsångest över nästa helg nu. Jag fyller år. Jag förväntas komma till Linde och bli firad nån gång. Jag vill inte till Linde! Jag har ju nyss kommit därifrån. Jag skulle ha kört på min tanke och haft kalas i december i stället. Då hade jag sluppit fundera. Men vi är lediga på fredan så jag skulle kunna åka i tid, men nej. Jag vill inte. Fast mamma har lovat mig vad hon påstår är världens godaste tårta och eftersom jag är som ett barn när det gäller paket så finns det ju anledningar att ha kalas för släkten. Och eftersom jag fyller lördan innan lön så känns det ju inte som att vi kan gå ut här hemma. Nej det är antagligen bättre att åka till Linde när jag fyller och fira hemma helgen efter. Spelar antagligen ingen roll att jag inte vill, jag kommer åka ändå.

/ LisaLinnéa

Duktig idag

Jag känner mig riktigt duktigt idag. Tvättat, läst och promenerat och så de mest seriösa, jag har städat, rensat och organiserat om i mina garderober. Skulle ta badrumsskåpet tänkte jag, men jag fortsatte lite i de andra två också. Helt plötsligt fick jag lite mer plats och kan öppna alltiallo-garderoben utan att nåt ramlar ut. Egentligen är det nog betydligt mindre logiskt nu, men betydligt bättre. Man kan inte vara helt logisk när man har så lite plats. Numera ligger till exempel verktygen i badrummet och kokböckerna står i klädgarderoben. Nej, jag är inte helt dum i huvet, man får lägga sakerna där det finns plats. Nu har jag kanske en idé som kan ge mig lite plats i byrån över också, men jag behöver nån korg eller nåt som jag kan lägga kläder i. Extra förvaringsutrymme går alltid åt. Jag hittade lite gamla smycken också som jag totalt glömt bort. Jag visste att det låg sånt där, men hade helt glömt bort vad jag har. Jag har en förmåga att fastna när jag hittar saker som jag inte sett på länge, och likaså idag, men har ändå fått mycket gjort. Jag kanske ska fortsätta att gå igenom alla lådor och grejer när jag ändå håller på? Och rensa ut lite kläder? Fast jag har redan stökat till tillräckligt känns det som men det vore skönt att få lite ordning på allt, även om det inte syns utåt.

/ LisaLinnéa

Solen

Vart tog solen vägen? Jag planerade ju att ta en lång mysig promenad i solen idag. Men solen finns ju inte. Jag kan väl gå en långpromenad ändå, men det är ju inte samma sak. Det känns inte lika lockande nu. Men jag ska trotsa min strejkande hals och gå ut sen. Men det blir nog när jag har tvättat klart. Tänkte gå när tvätten hänger på tork, men jag tänkte försöka leta på musik på datorn som jag kan lägga in på telefonen, och jag tror inte att jag hinner med det innan. Har inte så bra koll på vad för musik som ligger på datorn. Måste torka håret och lite annat smått innan också, och stressa är ju dumt när man är ledig. Jag ska försöka hitta lite motivation nu. Väldigt seg idag.

/ LisaLinnéa

Idag

Nu är jag sådär trött igen. Var ju för pigg igår och kunde inte somna. Och jag ville verkligen inte gå upp i morse. Men det var bra föreläsning så det var värt det, och halvdag orkar man ju för det mesta. Men jag tänkte att jag skulle vila till One Tree Hill senare så därför vill jag inte lägga mig nu, för då somnar jag. Frågan är ju bara vad jag ska sysselsätta mig med tills dess. Jag har städat badrummet nu, för det blev kvar igår. Skulle i och för sig kunna försöka få rent min duk och kanske också byta gardiner. Vore ju trevligt om det blev gjort. Funderade på att ta en långpromenad också eftersom det är så fint väder, men jag orkar inte nu, och sen är det ju mörkt. Om det inte är för kallt imorrn tror jag att jag ska satsa på det då jag är ledig. Det var längesen och det behövs verkligen. Tvätta skulle jag också behöva göra. Måste gå ner och kolla om det är ledigt nå imorrn. Kanske kan jag sysselsätta mig till 15.40. Om jag segar.

/ LisaLinnéa

Vad hände?

Jag har känt mig nere hela eftermiddan. Jag är väldigt besviken. Och arg. Och kanske förvånad? Eller? Jag vet inte riktigt vad jag är. Oförstående kanske. Jag orkar i alla fall inte med det mer, så nu skiter jag i allt det. Lägger över ansvaret helt. Jag försöker i alla fall. Jag trodde inte det här. Jag ville inte det här. Att få höra att jag har rätt att vara besviken och att jag har min vän på min sida var nog just vad jag behövde, fast jag inte insåg att det var viktigt. Tack.

/ LisaLinnéa

Sova?

Jag klarade av seminariet och slapp prata när läraren var där. Jag sa inte så mycket, men det får duga. Jag bidrog förhoppningsvis med nåt i alla fall. Efteråt blev det lite tv-spel innan Jennie skulle gå på sitt seminarium. Nu är jag så trött så jag vet inte vart jag ska ta vägen, men jag törs inte gå och lägga mig. Är rädd att jag inte får nåt gjort då. Jag ska läsa och städa är tanken. Läsa är viktigast känns det som, men börjar jag med det somnar jag garanterat. Svårt val. Men det kanske är lika bra att somna en liten stund ändå och hoppas att jag kommer igång sen igen. Och att jag kan sova ikväll sen.

/ LisaLinnéa




Jag blir så sur. Jag vet inte om jag har rätt att vara det, men ledsen blir jag i alla fall. Lite respons tack? Nej nu lägger jag nog ner. Fast jag vet att jag inte kan. Fan.


Seminarium

Nu ska jag snart sitta på ett seminarium och prata om en bok jagg har läst. Det är inte ofta jag vill göra sånt, men idag vill jag verkligen inte. Usch, jag känner mig så dålig. Men det är som det är och det är bara att göra. Jag är klar alldeles för tidigt också så nu hinner jag ju sitta här och bli nervös. Men jag ska nog läsa igenom allt ett par gånger till så funkar det nog. Det ordnar sig.

/ LisaLinnéa

Inte som jag vill

Jag vaknade senare än jag hade tänkt idag men har sedan dess faktiskt verkligen försökt att koncentrerar mig på att plugga. Jag har naturligtvis inte lyckats. Jag sitter fortfarande och försöker. Vad är det som gör det så svårt. Jag har till och med satt mig vid skrivbordet för att få en lite mer formell arbetsplats, men det har inte hjälpt. Jag måste ju eftersom seminariet är imorrn, men det går inte. Jag har nog skrivit klart texten som jag ska lämna in, men jag har inte skrivit det jag ska prata om. 20 minuter? På tok för långt. Fem till mig tack. Nej, jag vill verkligen inte till skolan imorrn.

Jag vill ha nåt att tugga på också, helst en stor, fet påse med chips. Tänkte ta med pengar när jag gick ut för en stund sen, men jag tordes inte gå till konsum för jag vet att jag skulle få med mig nåt onyttigt som jag inte borde äta hem då. Men att ha nåt att äta på brukar faktiskt göra att jag koncentrerar mig bättre. Eller inbillar jag mig bara? Nej det är faktiskt så. Nu har jag inte ens popcorn hemma. Det är ju katastrof. Vad kan man ta i stället? Jag har redan kollat i skåpet tio gånger, det finns inget, men jag vill ha! Nästan så att jag får abstinensbesvär. Det funkade inte med tuggummi. Om jag kollar en gång till i skåpet har det kommit fram nånting då? Vad är det som gör att man hoppas det, trots att man vet svaret? Haha.

/ LisaLinnéa

Trött

Fan vad jag hatar när inlägget man skrivit försvinner. Jag orkar inte skriva nytt.

Sammanfattat stog det om en underbart trevlig mat-, vin- och tv-spelskväll fram till halv fyra i natt.
För lite sömn.
Frukost halv ett.
Mer tv-spel.
Enorm trötthet idag.
Brist på pluggmotivation.

Det var mitt senaste dygn. Nu måste jag plugga.

/ LisaLinnéa

Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls

Plugga var det jag skulle göra ja. Jag har i alla fall börjat. Öppnat boken för att försöka förstå kopplingen till specialpedagogik som jag har så svårt att hitta. Jag har ändrat några meningar i dokumentet jag börjat skriva i. Jag har kommit lite framåt men jag har så svårt att fokusera. Jag borde nog byta musik. Eller stänga av den helt. Texterna får mig bara att tänka. Hur kan en artist hitta så många meningar som verkligen känns som att de är tagna ur mina tankar eller som i alla fall sätter ord på allt jag tänker. Jag byter nog ut meningarnas betydelse, men min betydelse i dem blir verkliga för mig.

/ LisaLinnéa



Är du kvar?
Där du var
Jag har slutat gå förbi
Det är nog bäst för båda om jag försöker låta bli

Vem, lämnade vem?
Vem, lämnade vem?
Jag är inte över dig än

Vuxenpoäng

Effektiviteten kröp sig på senare på kvällen igår, jag vart lite piggare och kokade sylt plockade undan julsakerna och småstädade litegrann. Jag skulle lägga in mat i frysen och insåg att det inte fick plats och var därför tvungen att ta ut en påse blåbär så då var det ju bara att koka den där sylten på en gång. Jag tror att den blev rätt bra faktiskt. Jag brukar inte äta blåbärssylt, men jag har inte tillräckligt med lingon så det är värt ett försök. Det känns som att det ger några extra vuxenpoäng (kanske mormorspoäng?) att koka sin egen sylt, men det är ju inte mycket köpt sylt som är gott.

Nu sitter jag och kollar på nyhetsmorgon och konstaterar att tiden går väldigt fort, tycker att det är nyheter hela tiden. Fast när man går upp tidigt när man är ledig blir dagen lång nog ändå tror jag. Jag konstaterar också att jag har fått mycket sämre bild på tv:n. Vad beror det på? Är det vädret som påverkar kanske, för det hjälpte inte att ändra inställningarna. Inte för att jag är särskilt kinkig men när till och med jag märker det så är det faktiskt en väsentlig skillnad.

/ LisaLinnéa


Hemma!

Äntligen! Så grymt skönt. Mamma och morfar körde hem mig och så har de satt upp en rullgardin så nu behöver inte grannarna se allt vad jag gör. Jag har så mycket som jag behöver/ska göra men jag orkar inte nu. Jag vill bara vara och inte bry mig en stund till. Jag måste plugga, packa upp, städa, koka sylt och jag känner att magen vill ha nåt i sig också. Dessutom fick jag order om att hitta på vad vi ska hitta på imorrn jag och mina vänner. Jag är ju knappast känd för att vara kreativ så vad ska jag hitta på? Jag får fundera på det samtidigt som jag försöker fundera på sambanden mellan boken jag läst och specialpedagogik. Jag börjar med att fortsätta känna hur skönt det är att vara hemma.

/ LisaLinnéa

Hemlängtan

Nu har jag slutat jobba för den här julen, jag tackade nej till att jobba torsdag-fredag redan i måndags. Innan jag visste att det var tre som var sjuka. Chefen vågade sig inte på ett försök till att övertala mig när han insåg att det skulle bli en rätt tuff vecka även om han frågade mamma om hon trodde att det skulle gå. Det hade nog inte gått att övertala mig tror jag, fast jag kan ju inte säga nej. Men jag längtar hem nåt så fruktansvärt nu. Och imorrn hoppas jag att vi kommer iväg. Mamma är rädd för att bilen ska lägga av och vill därför inte åka om när det är för kallt. Men mormor och morfar kanske följer med så då kan vi åka i deras bil. Bara jag kommer hem så är jag nöjd.

Jag har nog nån liten förhoppning om att alla tankar har att göra med att jag är i den här ångestladdade staden och att allt blir bra när jag kommer hem. Att tankarna försvinner utan att jag behöver göra nåt. Att jag inte behöver några svar för att sluta fundera. Jag har hundra gånger insett hur naivt det är att tro det, men man kan väl hoppas? För jag verkar ju inte våga ta reda på svaren. Vad var det som hände? Varför blev det så här? Behöver jag veta det? Hemma finns det inte så mycket som påminner om allt. Och när jag påminns finns det nån jag kan vända mig till som håller med mig. Så jo, jag fortsätter att tro att allt blir bättre av att komma hem.

/ LisaLinnéa

Långpromenad i kylan

En uppfriskande långpromenad så här på förmiddagen var inte alls fel. Synd att solen gömde sig men det var härligt att träffa min gamla granne. Hon är inte gammal utan vi var grannar förr alltså. Vi växte upp i skogen tillsammans. Vi träffas så fruktansvärt sällan och har inte umgåtts på ungefär hundra år, men som tur är är hon socialt lagd och tyckte att en promenad runt sjön kunde passa sig när jag är här. Tur att det finns såna människor som tar tag i saker, för jag är ju helt hopplös på den fronten. Det var i alla fall supertrevligt trots att möjligheten till att vara social begränsades av att det bara var ett smalt spår upptrampat så man fick gå efter varandra. Och man kunde ju inte göra annat än att gå sig varm om man inte ville frysa ihjäl, vi valde knappast den varmaste dagen. Om ett par timmar ska jag ut och grilla korv, blir en utedag idag alltså. Gå in och se om barna vill leka nu kanske. Orkar inte tänka på skolan, än mindre nu när jag har läst vad det är jag måste göra.

/ LisaLinnéa

Pulka! Sällskap?

Pulka blev det. Till slut fick vi med oss ett barn också, men vi hade åkt oavsett. Hon är inte så svårövertalad min mamma när det kommer till att leka. Det var så roligt som jag hoppades, gick sjutton så fort. Vi skulle ha haft fler pulkor bara, nu fick vi låna grannens enda (de hade två, tills min bror körde sönder en förra vintern, lillan väntar fortfarande på att han ska köpa en ny åt henne). Men man orkar ju inte så länge, en eld och lite korvgrillning hade inte varit fel, men det får väl bli en annan gång.

Nu sitter jag här ensam och funderar på vad jag ska hitta på. Borde nog börja kolla på vad som väntar mig i skolan när jag kommer tillbaka. Skriva uppgiften, låna om lite böcker, leta på en till bok som tydligen ska läsas och så vidare. Låter det lockande. Mindre. Funderar på att gå in och leka med barnen om de är hemma, men det är de säkert inte... Om en timme ska jag se Harry Potter på tv. Sällskap hade inte varit helt fel känner jag. Blev fruktansvärt sällskapssjuk.

/ LisaLinnéa

Pulka?

Idag är det piggare här, även om jag känner mig seg och har ont i halsen. Är sugen på att åka pulka. Problemet är väl att vi inte har några pulkor kvar. Men jag ska försöka övertala mamma om att vi ska ge oss ut, det är ju riktigt roligt. Ja, jag blir som ett barn, jag vet. Kanske ska man kolla om grannungarna vill med, det känns lite mer okej då. Men annars så bryr sig både jag och och mamma lagom mycket om att pulkaåkning är något som man gör tillsammans med barn i första hand. Jag är mammas barn så hon får åka pulka med mig. Hoppas hon går med på det!

/ LisaLinnéa

.

Hallå bakisdag. Den värsta på länge.


RSS 2.0