När man är på botten kan man bara komma uppåt

Idag insåg jag att jag mår jävligt dåligt. Det är nog värsta dan idag, och jag hoppas att det inte blir värre, men idag är jag riktigt nere. Det värsta av allt är att inte veta varför man mår dåligt. Jag går runt och är jättedepp utan att känna att det finns någon anledning, hur hemskt är inte det? Det i sin tur gör att det blir värre, bara för att jag blir arg på mig själv. Jag tycker synd om alla i min närhet, för jag är sjukt negativ och gnällig. Jag orkar ingenting och börjar tycka synd om mig själv och så blir det ännu värre.  Nej, jag måste fan skärpa till mig nu. Ingenting blir bättre av att gå runt och må skit. Jag måste sluta vara sur på allt och alla, åtminstone på de som inte förtjänar det. Kanske framför allt ska försöka tycka att jag har det bra igen. För det har jag egentligen, i alla fall om man kan koppla bort en del stressmoment.

Men idag är det nånting som är fel med mig, känns helt hopplöst att försöka göra nånting åt, för det verkar var nåt som jag inte kan styra över. Så idag skiter jag i allt, men imorrn ska jag göra nånting åt det här. Det finns som sagt inget som blir bättre av det.

Jag ska tänka på min (ibland) väldigt kloka bror. Han sa en gång när allt var åt helvete att: "Nu kan det inte bli värre, när man är på botten kan man bara komma uppåt." Tack bror, det har hjälpt mig förr, och förhoppningsvis kan det göra det igen.

/ LisaLinnéa

Helt stört

Det känns som en bra konstig dag. Jag har nästan hällt ut juiceglaset två gånger idag. Inte bara en gång, utan två! Så jäkla klantigt! Men jag klarade av att hålla det stående, så det var bara lite som spildes ut. Men lära sig av sina misstag, vad är det?

Jag blev enormt depp på eftermiddan. Jag blev påmind om hur hemsk min sommar kommer att bli och jag har känt mig lite halvhängig. Det blir vad man gör det till, men jag känner att det inte bara hänger på mig hur min sommar kommer att bli. Det är nästan det som känns jobbigast.

När vi kom till Friskis gjorde Maria det roligaste. Hon halkade på ett bananskal!! Det händer ju bara på film. Det var så jäkla snyggt. Hon ramlade inte, men som hon sa så hade det hela bara blivit ännu roligare då, så det var nästan synd. Jag skrattade så enormt mycket! Det var åtminstone något som var roligt under min deppeftermiddag.

Sedan var det min tur igen att göra något helt galet. Jag förstår inte hur fan jag lyckades. Maria orkade inte köra så hon bad mig göra det. Jag borde uppenbarligen inte ha setat bakom ratten idag. Jag körde mot rött!! Det var enormt, extremt, jätterött! Helt stört. Jag såg inte ens att det var trafikljus där. Och jag körde dessutom för fort. Tur att inte någon polis var i närheten. Till mitt försvar skyller jag på att jag inte visste riktigt vart jag skulle och kollade för fullt på skyltarna. Därav det stora misstaget. Helt sjukt. Maria skrattade så hon höll på att svimma tror jag. Och det var nog ganska roligt, för det hände ju inget men det kunde ju ha gått illa. Jag blev mest rädd för mig själv.

När jag kom hem och skulle ta fram mina nycklar kände jag i väskan efter dem och fick tag i en nyckelknippa. Var det min? Nej då, Sanna hade som vanligt lagt sina nycklar min väska under träningen, precis som hon brukar, men hon glömde ta dem efteråt! Provade att ringa, men jag förstod ju att hon inte hade mobilen med sig. Vad gör man? Hon lär ju komma och hämta dem eftersom hon inte kan komma in annars. Men vilken väg skulle hon gå? Som tur var mötte jag henne nere vid porten, hon stod och väntade på att kunna komma in.

Det känns som en helt störd dag. Hur kan allt ovanligt och konstigt hända på en gång? Nej, jag vill ha en normal dag imorrn. Och vara lite piggare och på bättre humör.

/ LisaLinnéa

Mjukstart

När man äntligen ska tillbaka till skolan så är det i princip en helt värdelös dag. Vi började 13.15. Höll på mindre än en halvtimme och sedan började vi 15.00 igen. Alltså en lång värdelös rast. Nästa pass höll på kanske 45 min ungefär. De kunde inte ha tryckt ihop de två passen, eller struntat i dem helt? För ärligt talat så kändes det inte som att det gav särskilt mycket alls. Okej, man behöver lite information så lite vettigt var det, men de kunde ju ha tagit allt på samma gång åtminstone.

Vi blev indelade i nya studiegrupper. Det är ju lite spännande. De här gången hamnade jag med en som jag har pratat lite med i alla fall, i övrigt har jag inte ens hälsat på någon av de andra. Visst är det bra att få lära känna nya människor och lära sig att arbeta med olika, men lite jobbigt är det tycker jag. Får väl hoppas att det fungerar bra.

/ LisaLinnéa


Lite självdisciplin tack

Inatt var inte nån bra natt. Jag sov oroligt och drömde en massa konstiga drömmar. Det enda jag minns nu är att jag blev jagad och biten av två vargar. Jag hatar drömmar! Därför orkade jag inte gå upp utan gick och la mig igen när jag hade lagt i tvättmaskinerna kvart i sju. Och även efter att jag hade hängt tvätten. Kvart i nio tog jag tag i det hela och klev upp. Dessutom kändes min hals helt förstörd, så att jogga på morgonen känns rätt kört för min del. Annars är det ju fint väder idag och det hade varit bra skönt.

Nu SKA jag bli klar med uppsatsen. Det är så lite kvar så det kan jag inte misslyckas med. Fast ja, det är ju jag, så man vet aldrig... Men jag får inte gå till skolan förrän jag är klar. Inte för jag vet vem som skulle kontrollera det, eller vad som skulle hända annars, men det kanske är ett bra mål. Med tanke på att det borde ta max tio minuter och det är tre timmar tills jag börjar skolan så är jag riktigt riktigt dålig om jag inte gör klart det innan skolan.

Annars väntar kursstart idag. Lärande och kunskapsbildning. Jag hoppas att det är roligt och att kursen går fort, för då är det snart sommar!

/ LisaLinnéa



You can't hurry love.
No, you'll just have to wait.

Sämst

Nu har jag tränat, vilket egentligen var skönt, men jag var sämst. Min hjärna ville inte styra min kropp, fast egentligen fattade nog inte hjärnan heller. Så trög. Men jag rörde väl lite på mig i alla fall, det var ju det som var meningen... Det var inte ens roligt. Och när jag kom ut så var det fint väder. Kändes som att jag lika gärna kunde ha tagit en promenad, det hade kanske gjort mig gladare. Men jag får vara glad att jag har rört något på mig idag i alla fall.

/ LisaLinnéa

Sommarlängtan

Varför är jag så himla slö för?? Jag behöver ta tag i det här nu. Men nu börjar skolan igen och jag kanske kan få tillbaka lite rutiner. Bara en kurs kvar det här året nu. Sen har jag bara 2.5 år kvar. Det har gått sjukt fort! Jag hoppas bara att sista kursen går bra, är intressant och lagom jobbig. För jag orkar inte annars. Och jag vill ha sommar!

/ LisaLinnéa

Sommartid

Idag fick jag sova ett par timmar längre än jag gjort de senaste dagarna, men eftersom man skulle ställa om klockan i natt så har ju redan halva förmiddan gått. Men eftersom jag hatar vädret och inte vill gå utanför dörrn kanske det är lika bra...

På tal om att ställa om klockan till sommartid så var det enbart tur att jag fick syn på att det var nu man skulle göra det. Varför har ingen upplyst mig om detta? Jag har ju ingen tidning att läsa så jag tycker allt att åtminstone  mina föräldrar kunde ha ringt och upplyst mig. Men nu är det gjort i alla fall, och jag hade ju ingen tid att passa i år, till skillnad från förra året.

/ LisaLinnéa


Mest konstigt

Vilken dag, jag förstår inte vart den tog vägen. Jag var och tränade, trots att jag var jävligt opepp, skönt. Men sen då? Datorn antar jag har tagit mycket tid, men vad har jag gjort? Jag vet inte. Jag har i alla fall lagat en grymt god potatisgratäng idag. Tyvärr vart inte kyckingen lika god, men den var helt okej. Jag somnade en stund också, var helt slut, men nu kan jag väl inte sova ikväll, det saknas bara det. Pluggandet har gått sådär, har gjort lite då och då, men det mesta är ordnat nu tror jag. Får göra ett ryck imorrn och fösöka bli klar. Det var inte så jag skulle göra, men så blev det. Det var en osammanhängande beskrivning av min konstiga dag som jag inte har koll på själv.

/ LisaLinnéa


En skön fredag

Nu börjar jag bli trött på att vakna klockan 6 utan någon anledning. Jag vägrar ju gå upp då så jag ligger kvar i sängen och blir jätteseg i stället. Kvart i 8 gick jag upp idag, så den här dan kommer väl också att bli väldigt lång.

Igår var jag med Maria och Jennie på Bergvik och shoppade lite. Jag inhandlade ett par nya leggings eftersom jag haft sönder mina gamla och så blev det ett par strumbyxor. Och ett par skor. Vi var in på IKEA också och jag kom ihåg att köpa en dörrmatta och en sån burk att ställa bestick i när man diskat (jag kommer inte på nåt bra ord). Jag blev väldigt inspirerad till att sy kuddfodral och kanske göra nån tavla när jag såg vad mycket kul tyg de hade också. Men det blir väl som vanligt att jag inte tar tag i och fixar det, så det förblir en tanke.

Vi tänkte bowla på kvällen, men eftersom vi inte har så bra framförhållning och det dessutom är löningshelg så var det ju fullt, så det blev våfflor och Guitar Hero hos Maria i stället. Kanske var tur, för vi var nog lika trötta alla tre.

Det är en hel timme kvar tills jag ska iväg och träna nu, vilket bekräftar att jag vaknade alldeles för tidigt. Men eftersom jag inte har blivit klar med uppsatsen så vore det ju idé att fixa det nu. Men jag har noll lust med det. Jag blir inte sugen på nånting när det är sånt här väder.

/ LisaLinnéa

Vart är våren?

Vart tog våren vägen? Idag är den som bortblåst och snöovädret är tillbaka. Min påtänkta joggingtur blir inställd kan jag säga. Blir nog ingen träning idag, men min kropp kanske inte klarar tre dar på raken nu. Det gick riktigt segt igår nämligen.

Jag ska försöka få på mig lite kläder, frågan är bara vad? Det mesta ligger i tvätten och ska jag gå utanför dörren kan det ju vara lämpligt att ha lite varmare kläder i alla fall, så vår och sommarkläderna får ligga åt sidan. Vad blir det då kvar? Inte mycket alls... Ännu en anledning till att jag vill ha vår, det gör mig inte bara glad, man kan ha mindre kläder på sig också.

/ LisaLinnéa

Än finns det tid att hinna vara mer duktig idag

Jag har varit och handlat nu och börjat med kompleteringarna vilket innebär att jag inte behöver svälta mig själv längre(eller äta samma mat i en vecka) och jag kanske kan få en helg som jag inte behöver plugga nånting. Jag skulle tvätta också nu på eftermiddan tänkte jag, för det var ledigt när jag kom från affärn, men när jag gick ner sen så var det nån som hade bokat, så det sket sig. Men jag har gjort lite nytta i alla fall och jag satsar på att det ska bli mer. Verkar tyvärr inte som att jag får sällskap till träningen idag som jag hade hoppats på, men med min braiga självdisciplin kan jag åka själv och träna. Jag känner mig så duktig när jag gör det, för det är inte roligt att åka buss dit själv.

Har precis proppat i mig massor med mat. Mamma skickade med ett par pannbiffar hemifrån så det blev pannbiff och mos. Supergott var det och med en stor morot och en knäckemacka till så blir man riktigt mätt också. Känns som att jag inte kommer att behöva äta på en vecka! (Fast jag vet att jag kommer vara hungrig snart igen). Det värsta är att jag vart och känna mig jätteslö nu. Skulle med lätthet kunna sova lite midda, men jag ska försöka låta bli. Jag vaknade dock väldigt tidigt i morse så det kanske inte är så konstigt... 06.00 stog klockan på. Men jag låg kvar i sängen och myste ett bra tag innan jag orkade gå upp.

/ LisaLinnéa

Så nära

Nu har jag fått se på handboll. Fy vilken match. Förlora med en boll. Fan vad surt.

Men jag är glad ändå. Jag har tränat och det var så jäkla skönt! Och varit ute och gått i solskenet. Underbart! Ganska bra dag alltså.

Funderar på hur jag ska lägga upp morgondagen. Skulle behöva tvätta. Måste handla. Plugga vore skönt att ha gjort. Träna minst en gång är ett måste. Får se när jag vaknar vad jag känner för att satsa på först.

/ LisaLinnéa

Våren ger träningsmotivation

Nu har jag gjort min opponering och jag tyckte att det gick ganska bra. Tyvärr tog hon som oppnerade på min uppsats i princip bara upp positiva saker, hade behövt höra lite mer negativt, men jag fick inte så mycket att kompletera. Jag är så glad för det. Min lärare trodde det skulle ta nån timme kanske att ordna till och det var inga större förändringar. Ska försöka fixa det här i eftermiddag eller imorrn. Sen är den här kursen avklarad och godkänd. Bra jobbat!

Funderar på om jag skulle gå ut och ta en promenad nu eller om jag ska ta det i samband med att jag ska träna. Måste ju komma hem så att jag hinner se första kvartsfinalen på tv också (eller ja, på datorn blir det ju för mig eftersom vi inte har svt24 i det här huset), Alingsås-LIF sänds och jag ska se! Hoppas de kan ta första borta, då kan man nog ha chans att ge kvartsfinalserien lite spänning. För att komma tillbaka till träningen så funderade jag på att både jogga och träna på Friskis idag, men det kanske blir en för stor chock för kroppen? Speciellt när jag har lite ont i halsen... Blir nog promenad + Friskis. Kanske bara blir Friskis till slut, det vet man aldrig, men det kommer i alla fall stå kvar på schemat. Fan vad jag längtar. Jag börjar bli riktigt motiverad till att träna nu, men lite sällskap skulle ju inte skada. Snart kommer alla tillbaka och det kan bli lite ordning på träningen för mig igen. Men först får jag ta tag i självdisciplinen.

Solen skiner = Vårväder = Glad Lisa

/ LisaLinnéa

.

Nu är jag så rastlös så jag håller på att gå åt! Jag håller på att bli galen. Så svårt att koncentrera sig.

Borta bra men hemma bäst

Äntligen hemma igen. Kändes så skönt att kliva innnanför dörren och få känna ensamheten och lugnet runt omkring sig. Att ha det städat kändes också helt underbart, det går ju trots allt rätt fort att stöka ner, så de två sekunderna det såg städat ut kändes bra. När jag kom hem kände jag i alla fall hur mycket jag tycker om min lägenhet. Om inte annat för att man får vara i fred här. Ka´nske inte alltid positivt men just nu är det helt underbart.

Jag lär få sitta och jobba på min opponering hela eftermiddan skulle jag tro, började lite smått igår men det var inte alls mycket. Och jag har den imorrn. Känns som slöseri på det fina vädret med tanke på hur det har sett ut de senaste dagarna, men inte mycket att göra åt. Det värsta är att jag känner mig så elak när jag ska opponera på något som nån annan gjort. Det är mycket lättare att se det dåliga än det bra. Och att vara medveten om hur konstig min egen uppsats är i jämförelse med de andras känns inte bättre. Vad har jag att säga till om liksom? Grejen är ju den att jag inte vet om det innebär att det är sämre att den är annorlunda eller om det är likvärdigt. Jag har lagt upp det på ett annat sätt och jag hoppas innerligt att mitt sätt är okej! Annars skyller jag på min handledare. Och dessutom kommer jag bli jävligt arg. Jag orkar inte göra om. Det orkar jag bara inte. Kompletera lite, okej. Ändra om uppsatsen, så fan heller!

Vad negativ jag vart nu, det ska jag inte vara. Solen lyser, var glad Lisa! Jobba lite nu och kanske få tid att gå ut en stund sen. Bra idé.

/ LisaLinnéa

Vad gör man?

Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva, jag är bara så ledsen. Arg och besviken. Man bjuder till för att göra någon glad och vad får man tillbaka? Visst kan jag förstå, men jag känner mig ändå så fruktansvärt sårad. Hon frågade om jag tyckte att det var taskigt, och jag talade om att jag gjorde det. Vad spelade det för roll? Hon brydde sig ju ändå inte ett jävla skit! Jag trodde det började blir bra, men tydligen inte, för det här förstörde precis allt igen. Jag har inte gråtit på länge, men det här klarade jag inte av. Jag tycker hon prioriterar fel, men vi tycker ju uppenbarligen inte lika. Kunde jag skulle jag bara hålla mig undan och åka hem så snart som möjligt, men det blir kanske svårt. Jag får väl stå där och le och låtsas som att det är helt okej. Fy fan. Jag vill bara försvinna just nu.

/ LisaLinnéa

Vårbrist

Jag hade två tankar om vad jag skulle göra idag. Ett: ta en joggingtur. Två: plugga lite inför opponeringen. Det första la jag ner när jag såg att det började snöa. Riktigt så sugen var jag inte. Men det känns lite surt att jag bara har tränat en gång den här veckan, men så kan det vara ibland. Det andra har jag i och för sig ägnat några minuter åt. Men jag hade inte fått alla uppsatser, så det var lite svårt. Nu har jag fått en till åtminsone, så ska nog sätta mig och kolla lite på den. Kanske. Just nu är jag inte sugen på nånting. Blir handboll i eftermiddag i alla fall. Om två timmar. Får äntligen lite lugn och ro nu utan brors tjat nu.

Imorse när bror kom ner, eller förmiddag var det väl närmare, så fick jag skäll för att jag hade lagt tidningen fel och för hur jag hade skurit leverpastejen. Sen fick han damp för att jag inte ställde in strykjärnet. Jag påpekade att det inte var så lämpligt när det fortfarande var varmt, men han fortsatte tjata. Nu innan han gick tala han om för mig att jag måste ställa undan datorn innan mamma kommer hem. Kan han ta det lite lugnt nån gång? Det behöver ju inte gå till överdrift...

Johan frågade om jag kunde ta lite barmarksträning med hans småkillar i sommar Det kanske inte är riktigt mitt område, men jag kan kan ju en del och de är ju inte så gamla så det är ju inte så avancerat. Tyvärr slutar jag skolan lite för sent. Fast jag vet inte om jag hade orkat ändå. Men det hade varit riktigt kul tror jag. Saknar alla mina barn! 

Jag saknar det fina vårvädret!! Den här jävla snön klarar jag mig utan. Jag blir så depp.

/ LisaLinnéa



You don't know what you got until you're missing it a lot.

Det sociala livet återhämtar sig

Igår slog jag inte på datorn på hela dan, det kändes nästan lite konstigt, men å andra sidan kanske det är ett tecken på att jag hade lite till socialt liv. För jag var allt bra mycket mer social igår än jag har varit på länge.

Jag åkte "hem" med en tidig buss igår och fortsatte upp till mormor där pappa också var.

Min kära bror upplyste mig om att det var totalt tomt i kylskåpet när jag kom hem, men han skulle spela match så han kunde ju inte handla. Vad hade han gjort om jag inte kommit hem? Då hade han allt klarat sig, men nu gick det inte och jag var ju tvungen att åka och handla. Jäkla unge (han är 18 år, men med hans beteende är det ok att kalla honom unge). Jag förstår inte hur han kan övertala mig så lätt. Och jag kallar honom lättpåverkad...

Hade ungarna med mig på matchen, vilket är lite av ett projekt, men  de skötte sig ganska bra och jag behövde inte bli arg. De börjar nog bli stora...

På kvällen var jag iväg och spelade kort med pojkarna. Det var väldigt trevligt faktiskt, ensam tjej som vanligt, men även om de kanske inte är som alla andra och i princip är motsatser till mig, så är det oftast roligt i deras sällskap. Det var länge sen sist och jag kommer sakna det igen.

Trots den enormt bristfälliga sömnen klarade jag av dan betydligt bättre än jag trodde. Jag låg vaken från tre på natten till sex när jag skulle gå upp och innan det hade jag sovit dåligt. Förbannade Stefan!

Skönaste känslan var iaf att vakna i morse och känna att jag inte behövde gå upp och inte var tvungen att plugga! Det var helt underbart! Följde med till mormor idag också så det har inte blivit så mycket gjort alls. Precis vad jag behövde.

/ LisaLinnéa

Lättnad

Äntligen klar!! Jag trodde inte att det skulle ta så lång tid idag, men jag satt ganska många timmar innan jag bestämde för att vara vara klar vid fyra ungefär. Men jag tordes inte skicka in den då och orkade inte ens läsa igenom det. Men nu är det avklarat och jag läste igenom det lite snabbt och upptäckte några småfel så det var ju tur. Innehållet vet jag fortfarande inte om det är det minsta bra, men nu behöver jag inte bry mig längre. Får jag kompletera så är det så.

För att belöna mig själv tog jag en sväng in till stan för att häta ut min telefon och köpte klänningen. Sedan var det att sysselsätta sig med det mindre roliga som har legat på hyllan under den här tiden. Städningen! Men det gick ganska fort ändå och nu kan jag vara nöjd. Man kan gå runt utan att trampa på något och man kan se bordet, skrivbordet och bänken i köket nu. Det var längesen! Skönt!

Imorrn åker jag hem klockan 8 på morgonen, så det blir att gå upp tidigt. Ska åka direkt till mormor, det ska bli skönt att bli lite bortskämd av henne. Det känns som att det är vad jag behöver just nu.

/ LisaLinnéa

Skymtar ljuset i tunneln

Jag har fått tillbaka lite motivation till att skriva, även om det är lite oklart hur min handledare menar att jag ska göra. Jag hoppas att jag har gjort rätt, för i så fall är det inte så mycket kvar nu. Jag och Jennie bytte och läste vad den andra hade skrivit idag för att få lite feeback och det var så skönt att få höra lite positiv kritik. Det var verkligen vad jag behövde! Tack för det!

Jag hoppas att jag får svar lite fortare från min handledare nu än sist jag skickade frågor. Jag fick svar på det jag skrev i söndas idag, vilket gjorde att jag redan hade gjort fel. Men som sagt så hoppas jag att jag har fattat rätt nu och kan vara klar snart, imorrn förmidda kanske?

Funderar på om jag skulle ta och åka hem och välkomna mamma hem på sönda (och hoppas på att hon har köpt något roligt med mig). Hon skulle bli glad, men jag vet inte när jag ska till skolan nästa vecka. Det skulle underlätta planeringen om man visste det...

/ LisaLinnéa

Nyklippt

Nu har jag varit och klippt mig. Så skönt. Så nu har äntligen fått tillbaka lite lugg :) I övrigt är det väl inte så stor skillnad, men det är känns. Perfekt att få klippa sig gratis hos frisörstuderande också, tack Jennie för att du fixade åt mig!

Lagom när jag kommit hem från stan så fick jag ett sms från Expert om att min telefon är klar också, det är ju bra typiskt att man får det efter att man för en gångs skull varit in till stan. Men jag får väl ta en tripp till in dit nån dag. Kanske skulle ta och köpa den klänningen jag hitta på H&M då också?

Nu ska jag äta lite pastagratäng som jag gjorde på resterna från igår. Jag hoppas att det blev bra, för nu är jag riktigt hungrig! Sen är det bara plugga, plugga, plugga som gäller. Sa ifrån mig att åka och träna så att jag kan få nåt gjort. Jag hoppas att jag får det också.

/ LisaLinnéa

Från totalt asocial till åtminstone något social

Jag är lite för pigg med tanke på vad klockan är, men kolla på (den förbannade, jävla skit-) uppsatsen tänker jag inte göra mer idag. Den har inte utvecklats mycket idag inte. Men jag har tränat idag, det är något positivt i allt annat negativt som skrivs här för tillfället. Det vart jag lite glad av. Lite socialt umgänge var nog också välbehövligt, har ju varit enormt asocial de senaste dagarna, så bara att få prata med någon kändes ovant. Och imorrn ska jag (ÄNTLIGEN) klippa mig. Det är mer än välbehövligt. Jag har inte klippt mig sen i november har jag kommit på. Lite för långt emellan kanske...

Jag och Sanna satt och prata om hur jobbigt det kommer bli för mig att bo hemma i sommar och hon kom med förslaget att jag kan ju sätta in en annons i tidningen "kille sökes över sommaren". (Det var inte seriöst, om nån skulle få för sig att tro det) Tänk om det vore så enkelt, nog för att jag skulle vilja ha nån annanstans att bo, men riktigt så desperat är jag kanske inte. I alla fall inte än, får se vad jag säger om saken efter ett par veckor i samma hus som mamma och bror. Kunde ju vara ett kul experiment (om man inte heter Lisa och bor i en jätteliten stad där alla känner alla) men lite för desperat. Kanske en aning. (Som sagt så hoppas jag att ingen tar det här seriöst)

/ LisaLinnéa

Stillestånd

Innan den här veckan är slut så kommer jag ha hunnit bli galen. Det står verklgen still i hjärnkontoret nu. Jag vet inte vart jag ska börja eller fortsätta eller ta vägen. Jag kommer fortsätta svära över uppsatshelvetet tills jag kan lägga det bakom mig. De där lediga dagarna som jag hade hoppats på känns väldigt långt borta för tillfället. Nej, inte är det kul inte. Det som känns bra är att jag inte verkar vara ensam om att känna så. Så det är nog befogat.

Det är fint väder idag, men jag lär inte hinna ut nånting. Kanske åker och tränar ikväll, men vi får se. Beror på hur det går med arbetet.

/ LisaLinnéa


Now those memories come back to haunt me

Jag håller på att blir galen här! Jag vill inte ens läsa igenom vad jag har skrivit, för jag tror att det enbart är skit. Fan! Det är inte roligt.

Jag sitter och lyssnar på Bruce Springsteen - The River (Jag valde den inte, det var den som stod på tur) och den väcker verkligen minnen. Jag antar att det var därför jag la in den i spellistan, men det blev så påtagligt nu. Egentligen blir jag nästan deprimerad av låten i sig, men minnena får mig att le. Det är vissa låtar som får mig att tänka tillbaka på den tiden, för det är vad det har blivit, en tid i mitt liv nån gång för länge sen. Men den här fick mig nästan att känna mig kär igen nu. Nej, jag blir nästan rädd för mina känslor nu. Det har jag varit många gånger, eller i alla fall blivit arg på mina känslor. Det är ju konstigt att det alltid handlar om samma sak också. Jag har ju äntligen lagt alla de känslorna, verkligen alla, bakom mig, men en låt verkar kunna få det att komma tillbaka. Nej, jag ska nog inte tänka så djupt utan bara vara glad för att jag har lyckats lämna det och fått en bra relation (åtminstone ibland) till honom. Men det är ju lite oroväckande att jag inte ens kan skriva hans namn. Men det kommer nog försvinna om några minuter igen, det är bara att tänka på allt negativt som det har orsakat så kommer jag inte orka ägna det fler tankar. För jag tänker aldrig må dåligt för det igen, det har jag lovat mig själv. Rubriken är passande nog en strof ur låten. Lite ironiskt känns det.

Nu börjar jag hamna där jag var rädd att jag skulle hamna, i ett babbel som ingen förstår och som det inte är meningen att nån ska förstå. Så som det alltid var när jag skrev "på den tiden". Den tiden nån gång för länge sen. När det handlar om känslor. Då blir så här i mitt huvud. Flummigt, konstigt och osammangängande för andra. Och som sagt, det har alltid handlat om samma sak (eller person) också. Jag ska nog utöka min lista för läskiga företeelser. 
♦ Drömmar
♦ Känslor
Jo de är nog på samma nivå. I alla fall när jag blir sån här. Jag kan ju vara glad att jag inte är sån här för jämnan längre.

/ LisaLinnéa


Gnällig Lisa idag

Nu har jag drabbats av koncentrationssvårigheter igen. Jag försöker fokusera på den nedrans uppsatsen, men det går inte! Och dessutom känns det inte som att den kommer bli nå bra, villket gör mig ännu mindre motiverad. För att göra den här dan ännu lite jobbigare har jag ont i ryggen och träningsvärk i benen också. Ingen toppendag alltså. Inte ens all bra musik jag lyssnar på funkar som medicin idag. Men det är bara att kämpa på i några timmar till och få så mycket som möjligt gjort ändå. Målet var att bli klar med resultatdelen idag, det ser inte så ljust ut, men det kan gå om jag lyckas fokusera och bli effektiv.

/ LisaLinnéa

Igelkotten

Eftersom att det är helt underbart väder ute och jag var på humör så passade jag på att ge mig ut på en joggingtur. Det vart varken långt eller länge, men mer än ingenting. Jag vart att tänka på vad Filip sa en gång nu när jag var ute. "Du ser ju ut som en igelkott när du springer". Och det värsta är att det är sant. Eller jag vet inte hur jag ser ut, men jag kan ju tänka mig. Sveriges sämsta löpsteg har jag! Men man kan ju inte vara bra på allt, sen vore det ju trevligt att vara bra på nåt...

Jag gjorde misstaget att inte tänka på hur länge sen det var jag åt innan jag gav mig ut. Det var lite för länge sen kände jag, fick lite svimningskänslor mot slutet. Det var lite läskigt, så det var bara att kasta i sig mat när jag kom in.

Jag hoppas att det gav mig lite extra energi till pluggandet, men jag är rädd att det har motsatt effekt... Jag har i alla fall kämpat bra periodvis på förmiddan, så nu är det dags att ta tag i det igen.

/ LisaLinnéa

Ta tag i pluggandet nu då

Uppe tidigt idag och nu ska jag allt ta och få nåt gjort idag! Är lite motiverad faktiskt, hoppas det sitter i. På med kläderna och börja plugga nu alltså.

/ LisaLinnéa

Melodifestivalen

Då har de klarat av årets melodifestival.
Jag vet att jag är konservativ och har konstig musiksmak, men hallå?! Det kanske är vad som funkar utanför Sverige och det är ju det som är tanken, men ja... Det var i och för sig inte den sämsta låten, men den sämsta, enligt mig, kom tvåa. Jag är nog mer konservativ och har konstigare musiksmak än jag trodde. Uppenbarligen.

/ Lisa Linnéa

Slutspelsklara

Tacka vet jag internet, livesäningen gick att föjla där och jag kunde se vem som valde vem inför kvartsfinalerna. LIF får möta Alingsås i (förhoppningsvis) fem matcher nu, jag hoppas att jag ska kunna se nån i alla fall. Vore riktigt kul om de kunde ta sig till semi också. Folk förstår inte hur stort det är att en sån liten stad kan ha ett elitserielag som det faktiskt har gått hyffsat bra för och dessutom två herrlag under a-laget. Och jag är väl också en av dem som ställer ganska höga krav. Nog för att "vi" har legat i elitserien några år nu, men när vi bara spela i division ett tyckte vi att det var fantastiskt. Nu har vi både lag i div. ett och elitserien.

Ja, jag saknar handbollen! Just nu väldigt mycket faktiskt.

/ LisaLinnéa


Avgörande

Den här dan har bara försvunnit, men bara för att jag säger så kommer väl kvällen bli jättelång. Jag var iväg och tränade i förmiddas och det tar ju halva dan. När jag väl kom ur duschen (i vilken jag spenderade lite onödigt lång tid kanske) så var klockan strax efter två men jag försökte ta tag i pluggandet då. Blev som vanligt trött av att läsa så jag somnade till en stund och sen var jag hungrig och fixade mat. Tänkte läsa lite till medan potatisen kokade, men när jag slog på datorn fungerade inte antivirusprogrammet! Så jag försökte fixa det i stället. Men eftersom datorn inte alltid är min bästa kompis så tog det lite tid. Efter en omstart så fungerade det i alla fall som tur är. Nu har jag precis fått i mig dagens mat och ska väl försöka skriva lite snart.

(Hjälp vilken enormt tråkig text jag fick ihop där, är det alltid så dåligt? Jag ska nog inte kolla hur det brukar se ut. Men det är ju frivilligt att läsa så orkar man så får man skylla sig själv.)

Det är dock inte här jag vill befinna mig just nu. Om en halvtimme spelar LIF den avgörande matchen om slutspelsplatsen. Det var en riktigt kul match förra veckan och jag kan tänka mig att det kan bli det idag också. Men det är ju lite för långt och lite för svårt att ta sig till Örebro nu... Och inte har jag SVT24 så jag kan se vilka de får möta om de klarar det. Men jag får följa på onlinerapporteringen, hur tråkigt det än är. Det är ju trots allt tur att internet finns så att man kan hålla sig lite uppdaterad i alla fall.

Nu ska jag slå på musik och bli glad och effektiv. Lyckas jag med bara det ena så får det ses som en vinst.

/ LisaLinnéa

Så ska det låta

Hur bra är inte Clas Malmberg?!

Bra jobbat

Jag har fått ihop en A4 nu :) Det känns skönt att ha kommit igång lite i alla fall, skulle tro att den sidan känns värdelös imorrn när jag kommer på nåt annat, men jag har iaf gjort nånting idag. Tanken är att jag ska få lite till gjort idag, men vi får se hur det blir med det. Ska i alla fall vara totalt asocial hela helgen så det finns tid för skrivande. Frågan är om jag tar vara på den. Jag har kommit på att ett enkelt medel för att bli lite mer effektiv också skulle kunna vara att flytta arbetsplatsen från soffan till skrivbordet, men det är inte lika skönt. Om än bra mycket mer praktiskt.

/ LisaLinnéa

Vart är början?

Aaah! Jag blir galen! Jag vet inte vad jag ska göra! Kommer det gå att koppla ihop mina ämnen, eller ska jag slopa det ena? Vart ska jag börja nånstans? Nu har jag kollat i böckerna och det står väldigt mycket intressant, men det är inte mycket som passar ihop tror jag. Det blir en lång dag det här känns det som, för jag vill känna att jag är igång innan jag lägger ner för dagen. Om det nu går. Jag vill bara komma igång och tycka att det är roligt så att det går lätt!

/ LisaLinnéa

Inte som man tänker sig

Inte blir det då som man har tänkt sig. Plugget byttes ut till göra Jennie sällskap och en sväng på stan (provade en jättefin klänning, som jag har beslutsångest över om jag ska ha. Vet inte om den riktigt var jag). När jag nu väl tagit tag i böckerna så vettefan om det står nå vettigt i dem! Det är ju lite jobbigt. Jag får prata med min lärare imorrn och se om jag kan få nån hjälp... Nu börjar stressen krypa sig närmare igen...

När vi satt och pratade hos Maria frågade Jennie mig en sak som jag reagerade jättekonstigt på. Eller egentligen inte konstigt, men jag blev förvånad över min reaktion. Jag trodde att jag hade hanterat det och inte tycker att det är så jobbigt längre, men helt plötsligt började jag gråta. Jag var inte beredd på det alls. Jag trodde att jag kunde berätta om det utan att reagera så. Kanske är det för att jag inte har pratat så mycket om det eller så har jag förträngt vad jag känner inför det hela. Det var lite läskigt att inse att jag inte kunde kontrollera mina känslor som jag trodde. Jag vet ju att jag har lätt för att börja gråta, men det kom så plötsligt. Mitt kontrollbehov tyckte inte riktigt om det. Och stackars Jennie vart ju förskräckt.

/ LisaLinnéa



I hear your voice on the line, but it doesn´t stop the pain. 
If I see you next to never, how can we say forever?

Ett steg framåt

Nu är en sak avklarad, nu kan jag lägga VFU:n bakom mig och framför mig har jag en uppsats att ta tag i. Men det är i alla fall en sak mindre att tänka på. Det känns samtidigt som att jag inte vill lägga praktiken åt sidan, för jag har haft det väldigt bra och skulle gärna vara kvar där. Om det inte vore för att man ska genomföra uppgifter och intervjua folk och grejer. Fick i alla fall ihop en sidas sammanfattning av uppgiften igår kväll. Och tack och lov hann jag med ett träningspass också, det var välbehövligt, har varit dåligt med den varan de senaste dagarna. Får se hur det blir nu när inte Maria kommer att vara hemma, om jag tar mig iväg, men jag måste så jag får leva med att åka buss.

Nu ska i alla fall fokuseringen främst ligga på uppsatsen som ska skrivas. Vore så skönt om jag kunde vara lika duktig som sist vi skrev och vara enormt effektiv så att jag blir klar tidigt och kan vara lite ledig. Idag ska jag börja bläddra i böckerna och hoppas på att det finns några användbara. Tyvärr är ju de flesta ganska gamla, vilket inte är så lämpligt när arbetet ska bygga på aktuell forskning. Förstår inte att det ska vara så svårt att hitta böcker som är utgivna på 2000-talet åtminstone! Jag kanske bara letar på fel ställe, men jag hittade inte mycket i alla fall. Jag ska fördjupa mig i emotionellt försummade barn. Känns lagom upplyftande, men förhoppningsvis blir det intressant.

Det här var den skönaste stunden jag haft på flera dar. Att känna att jag har lite tid att bara sitta och ta det lugnt en liten stund och få lyssna på musik. Kanske var vad som behövdes för att orka komma igång igen. För jag hoppas att jag klarar av att komma igång. Ska ta en fika med Maria och Jennie om en stund, för nu lär vi inte ses på ett bra tag igen och sen är det bara att gå in i stressen igen. Men den här timmen är guld värd! Jag har verkligen kopplat bort allt och slappnat av. Då kommer jag alltså ihåg hur man gör. Känns bra.

/LisaLinnéa

Tid

Jag blir fan galen på att tiden bara försvinner! Och man kan inte göra nåt åt det heller. Det är nåt så fruktansvärt frustrerande. Jag hinner inte det jag ska, det handlar kanske om prioritering, men man måste väl kunna gör nåt annat än att tänka på skolarbete? Just nu känns det inte så, men det värsta är att jag bara tänker på det och inte gör något av det.

Det känns verkligen som att jag och Stefan har bytt roller, han är den organiserade och duktiga och jag skjuter allt framför mig. Men jag har kommit igen förr, jag får kämpa på riktigt nu.

/ LisaLinnéa

Mitt liv?

Igår fick jag stressa som sjutton. Jag hade ju inte bestämt vilken buss jag skulle ta. Jag hade tänkt åka hem så att jag skulle hinna träna, men så kommer bror och talar om att vi ska på kalas klockan ett. Tack för upplysningen, där sket sig min plan! Dessutom hade han inte fixat present, välplanerad som han är. Till slut hade vi fixat det i alla fall och fick fika medan de åt mat eftersom jag inte hade så gott om tid. Tack och lov kunde jag snika åt mig lite mat också, för det hade jag inte tid att fixa själv.

Efter en (eller ja, egentligen tre) bussresa som kändes väldigt lång så var jag hemma och fastna i soffan hela kvällen, helt slut.

Det värsta var att tröttheten satt kvar idag, har varit helt slut hela dan. Vart ingen träning heller, för jag var inte tillräckligt motiverad för att åka ensam. Skulle ta tag i skolarbete istället, men jag har inte kommit så långt med det heller. Vart är mitt liv på väg? Jag behöver verkligen ta tag i det, men dagarna är på tok för korta. De bara flyger förbi känns det som.

Jag skulle skriva en planering för nästa lektion, men jag körde fast. Bara för att jag försöker göra det seriöst (med tanke på hur det gick idag så måste jag göra nästa mer seriöst) så funkar det inte. Jag blir så besviken på mig själv.

Har haft en del intressanta samtal med Stefan i helgen. Bra roligt, har det varit, om än helt sjukt. Men jag inser hur mycket jag kommer sakna honom och Tessan i sommar om de inte kommer "hem". Vad har jag då? Jag kommer inte klara att bo hemma hos mamma utan att ha tillgång till mina bästa vänner. Men jag kan ju inte klandra dem för att inte vilja bo hemma, alla har ju inte lika tur som jag som har ett jobb... Men jobb utan vänner? Den tredje viktiga människan vet man ju aldrig vart man har så honom är ju inget att räkna med. Jaja, det är långt kvar tills dess.

/ LisaLinnéa

Mys med far

Jag fick jättegod mat igår. Potatisgratäng och fläskfilégryta. Lyxigt värre.

När jag kom hem igår kväll och skulle gå och lägga mig så fanns det inga lakan i min säng. Dessutom låg min keyboard på sängen. Jag började svära och skälla på bror. Men jag gick och skulle leta på rena lakan. Låg de där de brukar? Nej då. Jag svor lite till och min kära bror upplyste mig om var de ligger numera. Utöver detta så lyckades jag slå i tårna. Jag var alltså lagom arg när jag la mig. Men jag somnade ganska fort och sov så gott till 7. Somnade om en timme tills bror gick upp och halv nio gick jag också upp. Utvilad och pigg. Härligt!

Nästan synd att jag inte var hemma så jag kunde ha åkt på ett träningspass. Men jag och pappa åkte ner på stan en sväng och jag lånade lite nya böcker på biblioteket, köpte nya springskor (efter typ ett år av prat om det) och ett par träningslinnen. Dessutom blev det en fika på Frosth. Årets första (och kanske enda) konditorisemla och det är dessutom de godaste som finns! Det var en mysig förmiddag och det känns värt att ha åkt hit. I eftermiddag är det handboll, jag hoppas det blir kul, som jag har längtat efter det. Hoppas träffa lite trevligt folk också.


/ LisaLinnéa



Jag vet inte om jag ska bli arg, ledsen eller irriterad. Jag orkar inte lägga energi på nåt utav det, så jag skiter i det helt och hållet. Det kan inte bara vara mitt ansvar att hålla ihop nåt. Är inte han lika intresserad av vänskapen som jag så får det väl vara då. Jag blir glad för det som finns och det ska inte förstöra nåt av allt det bra som jag har. Jag har mått tillräckligt dåligt av det, tillräckligt många gånger och tillräckligt länge. Jag vet att det inte är värt det längre. Platsen i mitt hjärta finns alltid kvar, men jag tänker inte jobba för att han ska ta vara på den. Nåt eget intresse måste det finnas, annars är han inte värd det.

Jag är så sjukt bra!

Jag kommer att bli en så jäkla bra lärare! Haha, jag har kanske lite för bra självförtroende just nu, men det är jag värd. Min lektion gick verkligen jättebra. Jag är supernöjd! Ska ha en till NO-lektion på månda om energi, får hoppas att det går lika bra. Jag fick bråka med kopiatorn idag också. Han ville vekligen inte vara min kompis idag, men efter lite hjälp fick jag ut alla papper som jag skulle.

Nu sitter jag på bussen och har tråkigt. Till slut bestämde jag mig för att åka. Pappa skulle komma och hämta mig i Örebro, så jag slipper stå där och frysa. Han är en ängel han. Vi skulle laga mat när vi kommer hem, skönt att inte behöva äta själv. Nu vart jag hungrig, på tal om mat. Det känns, än så länge, bra att åka hem. Skönt! Tyvärr så var Lotta fullbokad, men jag träffar nog henne på handbollen, så vi hinner prata lite. En snabb fika kanske också kan hinnas med med lite tur också.

/ LisaLinnéa

Beslutsångest

Jag fick sluta vid tre idag också, vilket är lite lagom, då hinner man inte bli sådär riktigt trött. Jag ska väl försöka förbereda mig lite inför lektionen jag ska ha imorrn också, men det får bli ikväll efter träningen.

Jag kan inte bestäma mig för om jag ska åka hem imorrn eller inte. Jag vet inte vad jag ska göra hemma, förutom att kolla på handboll. Fast det vore roligt att träffa pappa, för det var ett bra tag sen nu och så är det som sagt handboll. Kanske skulle be Lotta bjuda på mat också om det passar så skulle ju helgen kunna vara fulllbokad. Jag har ju inget planerat i helgen här, så varför inte? Men det känns ju stressigt att åka på fredan, vara hemma vid 7-8 och sen åka hem på söndan (gärna så man hinner träna). Men det kanske är värt det bara för att reta bror också, som inte blev så glad när jag sa att jag kanske skulle komma hem. Han vill vara ensam nu när han har chansen, jag vet inte om jag vill veta vad han ägnar sin tid åt, men jag vill nog se så att han klarar sig också. Överbeskyddande syster som man är.

/ LisaLinnéa

Engelska?!

Idag har jag fått rätta en massa engelska berättelser typ. Hur lämpligt är det? Jag kommer fan knappt ihåg hur ett enda ord stavas och gramatiken har aldrig fastnat i mitt huve, men jag rätta det jag kunde och hoppas att resten inte är så jättefel. Ska försöka planera en lektion om skogen också. Jag vet inte hur lång den ska vara ens och jag har inte en aning om hur jag ska lägga upp det, men jag får läsa in mig på det idag och diskutera med min handledare imorrn.

Jag håller på och tvättar och ska snart iväg och träna så nu får jag snabba mig lite på. Det är som vanligt. Jag sitter vid datorn och inser att nu är det bråttom. Jag förstår inte att jag inte lär mig nån gång.

/ LisaLinnéa

"Du är så jävla trög"

Hjälp vilken lång dag! Har rättat en massa uppgifter och läxor idag och sedan setat på ett rätt segt personalmöte. När jag kom hem var det bara att kasta i sig lite mellanmål och byta om för att ta en promenad med Sanna. Det var nog tur, för annars hade jag nog somnat och inte fixat det som skulle göras. Men jag skrev ihop ett PM och gick till skolan för att leta litteratur. Gick hem strax innan de stängde vid åtta och har fortfarande inte så mycket material, men det känns ändå lite bra.

Känns ändå som jag har fått en rätt bra praktikplats. Kan väl ifrågasätta vissa saker, men alla ser vi väl olika på hur man ska förhålla sig som lärare. Kan väl vara bra att få se hur andra tänker också och jag kan nog lära mig en hel del hoppas jag.

Träffade en sån där trevlig unge som talade om för mig att jag är så jävla trög idag. Det är så härligt med barn! Man kan ju fundera på varför man vill utsätta sig för sånt. Men jag tror att det är värt det, för det finns så många underbara barn och att få hjälpa dem att utvecklas är riktigt roligt. Och även de som kanske kan räknas som idioter är roligt att få hjälpa, för att försöka få dem till mindre idioter och mer mänskliga. Det känns kanske inte så bra att jag benämner barn på det här sättet när jag ska bli lärare, men jag är inte så fördomsfull som det låter. Och inte så hemsk heller, jag tror ju att ag kommer bli en bra lärare, annars skulle jag inte ens försöka bli det. Jag hoppas man förstår vad jag menar.

Nu vet jag inte längre vad jag har skrivit, får nog redigera det här imorrn, eller hoppas på att ingen läser det. Sovdags nu.

/LisaLinnéa

Praktik

Då var första dagen på praktiken avklarad. Det var helt okej, men jag tycker inte om att jag måste åka buss varje morgon, jag blir så nervös att jag ska missa den. Jag kanske är bortskämd som inte behöver åka buss annars, men vad har man benen till? Till våren om jag fixar en cykel kommer den förhoppningsvis användas mer än busskortet. För det känns lite för långt att gå, åtminstone i det här snöovädret! (Och dessutom har jag inte en aning om hur man tar sig dit). Tror att det är det annars också, men en cykel vore bra! Nu ska jag vila en stund innan jag åker och tränar, tror jag behöver det.

/ LisaLinnéa

Läge noll

Bra seg dag det här. Jag har äntligen blivit av med huvudvärken, men det krävdes att kolla på en film för det. Kanske inte var det som var medicinen, men det var vad jag orkade med. Jag måste börja nånstans med skolarbetet nu, jag ska ju ut på praktik imorrn, vilket jag inte riktigt har fattat än! Och det kan ju vara bra om jag åtminstone har lite koll på uppgiften som jag ska göra där, eftersom jag inte har koll på så mycket annat. Jag vet inte när jag börjar, vet inte vart jag ska träffa min handledare eller hur det är med maten. Men det får ordna sig imorrn. Jag känner att jag inte har en aning om vad jag ska skriva om i fördjupningen nu igen också. Känns som att jag är tillbaka i läge noll och på onsdag måste jag ha bestämt mig! Går alltså inte överdrivet bra för mig just nu. Men jag hoppas att praktiken blir bra, för den har jag längtat efter.

Jag skulle ha behövt ett träningspass idag, men jag är inte alls sugen. Så jävla slö är jag.

/ LisaLinnéa



Jag saknar dig vännen. Jag vill kunna finnas till hands när jag behövs. Varför är det så långt? Jag tänker på dig. Det blir bra. Nån gång.

Bakiskänsla

Det är ju bra jobbigt att vakna och vara bakis när man har varit på fest. Men det känns bra mycket värre att vakna och känna sig bakis fast man var nykter på festen!! Troligtvis är det bara vanlig vätskebrist-huvudvärk, men det känns ju på samma sätt och jag var ju trots allt på fest igår, så det var en väldigt jobbig känsla.

Det var trevligt att träffa lite nytt folk, även om jag inte är världens mest sociala människa. Men jag tyckte inte det var lika jobbigt som jag trodde att knappt inte känna nån. Om inte annat så blir ju alla andra sociala när de fått lite i sig så jag klara mig rätt bra. Och jag hade ju några ty mig till när jag kände mig ensam.

Vad dagen ska erbjuda vet jag inte än. Först och främst ska det tankas massor av vatten. Jag ska nog försöka kolla lite på fördjupningen också.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0