Så var jobbet inte roligt längre

Idag är det en sån dag som man helst bara skulle stryka ur almanackan. Inte alls bra nånstans. Det gick sämst på jobbet och jag kom in efter att alla andra gått hem. Höll på att börja grina av stressen och ilskan. Det var så hemskt. Hoppas det går bättre imorrn. Men sämre kan det knappt gå. Var helt slut när jag väl kom hem, vägrade att cykla så mamma fick fixa skjuts. Försökte hålla mig vaken, men det gick verkligen inte. Somnade i en timme så nu är jag pigg. Skulle vilja ta en liten promenad, men har inget sällskap så då får det vara. Ska nog försöka gå och sova snart iaf. Men det är väldigt skönt att sitta ute nu när det har blivit svalt. Sitter hos grannen för att få lite sällskap, men vi är lika sociala båda två med varsin dator.

/ LisaLinnéa

Sommar, sommar, sommar

Underbara, underbara sol! Det är galet varmt varje dag och det är verkligen sommar. Jag har ju fått köra moppe och varit ute den här veckan vilket man inte kan klaga på. Fast det blir ju fruktansvärt varmt att springa i trappor. Men det har faktiskt varit roligt att jobba. Jag har nog nästan aldrig tyckt att det där jobbet varit roligt, men jag har inte haft anledning att klaga.

Ikväll är det parkfest, vilket skulle kunna vara en perfekt kväll för vädret verkar hålla i sig och bara det kan ju ge lite partyhumör och det är ju inte kallt på kvällarna längre så vad kan vara fel? Men jag vet inte hur jag ska göra. Vem ska man gå med? Hade en idé som verkade funka, men den verkar ha skitit sig. Är ju inte så roligt utan förfest känns det som. Fan för den här stan. Fan för min alldeles för lilla ungängeskrets. Det får ordna sig. Nu är jag inte så sugen längre som jag var i början av veckan så att sitta hemma och ha det skönt är det nog inga större fel på heller.

/ LisaLinneá

Skit också!

Min telefon har gått sönder. På riktigt nu. Jag har gett upp hoppet för den. Fan. Bara att leta på en ny. Jag vill inte! Jag vet inte vad jag vill ha för nån och jag vill inte lägga pengar på det. I augusti när jag får pengar igen kanske, men inte nu. Men det är bara att leta på nån som jag kan gilla och som inte kostar en förmögenhet. Jag tycker ju om min telefon!

/ LisaLinnéa

Läsa och jobba

Jag har kommit in i en bok nu så jag kan läsa hur mycket som hellst känns det som. Därför får inte datorn så mycket tid, och nu börjar solen hitta tillbaka så det känns vettigare att vara ute.

Idag började jag jobba. Trött som sjutton, men jag överlevde att sitta i baksätet i flera timmar. Får visst bara öva imorrn också, sen får jag köra den turen jag körde för två år sen. Fast den är omgjord och numera får man ha moppe i stället ör cykel. Kommer ta hundra år att komma runt, men det är ju inte mitt fel att de planerar illa. Är lite nervös för hur det ska gå nästa vecka också om jag inte får öva mer, men det ordnar sig det också. Allt tar längre tid men det positiva med det är ju att jag tjänar några kronor extra också.

Nu är det väl bäst att sova och hoppas på att jag är lite piggare imorrn.

/ LisaLinnéa

Personlighetsutveckling

Jag kom på en sak i morse. Eller konstaterade kanske. Jag har fått bättre självförtroende. Jag märkte att jag klarade situationer på ett annat sätt nu än jag gjort förut, och insåg att det nog har med mitt självförtroende att göra. Det var en ganska skön känsla, både att inse det och att faktiskt klara av att vara i sådana situationer utan att tycka att det är jobbigt. Jag tycker inte att jag har haft dåligt självförtroende innan, men det har väl inte varit jättebra. Det är det nog inte nu heller, men det är bättre. När framsteget tagits vet jag inte, men det är nog det senaste halvåret. Kanske har det med insikten om bristerna i min sociala kompetens och viljan att utveckla den att göra också. Men jag tror på mig själv och utsätter mig för saker jag aldrig skulle ha gjort för bara något/några år sedan. Mycket tack vare att jag valde att flytta härifrån. Jag tackar mig själv för att jag blir en person som jag mer och mer tycker är bättre. Inte så att min självkänsla blir bättre, för jag har tyckt om min person innan också, men jag går mot någon som jag kommer att tycka ännu bättre om. Hoppas jag.

/ LisaLinnéa

Strul, dans och träningsvärk

Fy fan vilken kväll. Blev med mamma till Vedevåg och hade det ganska trevligt och kände att jo men det här kanske var vad jag kände för. Men det blev lite segt och folk blev bra så fulla men jag tänkte att hade jag varit kvar så länge kan jag vara kvar och bli med till logen sen också. Blev sugen påatt dansa. Sen började det strula med för fulla människor och lite tjafs som resulterade i tårar (inte för min del) och en bestämde sig för att åka hem. Jag körde de andra till logen och sen, efter att ha plockat upp den för fulle efter vägen, fick jag köra hem två till Linde. Jag behövde inte åka tillbaka till Vedevåg men eftersom logen var vad jag väntat på och jag var alldeles för arg för att kunna åka hem och lägga mig så gjorde jag det. Det var ju några till som skulle till Linde sen så jag kunde ju vara chaufför åt dem. När jag kommer tlllbaka har nästa par börjat bråka och jag får köra hem ännu en person, dock inte till Linde, utan det var i Vedevåg som tur var. Jag började ju känna att kvällen var totalt förstörd och jag var ju knappast på humör. Men med lite musik och dans så gick det faktiskt över. Hittade ju trevligt sällskap också som jag dansade en del med. Räddade nog min kväll. Tack!

Jag måste ju förtydliga att det handlar om vuxna människor. Mamma och hennes bekanta. Jag tycker att man borde ha lärt sig att dricka och hantera sig själv i onyktert tillstånd då, men vissa kan visst inte det... Konstigt att man inte tycker att folk ska dricka så mycket? Jag blir ju själv avskräckt.

Idag har jag en enorm träningsvärk och att träna bort träningsvärken är bara att glömma. Kommer jag ur sängen så är jag nöjd tror jag. Kunde inte somna om så jag tänkte datorn kunde få mig lite tröttare igen, men jag vet inte om det funkar. Man kan ju gå upp också, men jag har sovit lite för få timmar känns det som. Ska ligga en stund till och sen försöka mina mina ben till att bära mig. Inget jag längtar till vill jag lova.

/ LisaLinnéa


Midsommarafton

Midsommarafton och jag är inte på humör för nånting. Allra minst för att skriva tror jag så jag struntar nog i det här också. Har varit och tränat lite styrka med Tessan så nåt vettigt har jag fått ut av dagen i alla fall. Funderar på hur jag ska göra ikväll. Orkar inte bry mig. Kanske blir bättre senare...

/ LisaLinnéa


Bra dag

Barnen har varit väldigt snälla och lugna idag. Förvånansvärt lite krångel, men ändå känner jag mig helt slut nu. Fast jag gick ju ipp tidigare än jag gjort på sista tiden, har varit ute större delen av dan och har framförallt varit sysselsatt hela dan. Körde bror till tandläkarn i Örebro och gick i leksaksaffärer med barna. Det är ju inte bara, men de tjatade bara en kort stund innan de gav upp. Är ganska nöjd med att få barnen att äta ärtsoppa också. Det var en stor förvåning att det gick, och att båda tyckte om det och tog om var nästan chockerande. Jag höll mitt löfte som jag gav innan jag flyttade till Karlstad om att vi skulle gå till fotbollsplanen och spela fotboll nån gång också. Vi hann aldrig innan jag flyttade, men idag hade vi gott om tid och det var väldigt uppskattat. En väldigt lyckad barnvaktsdag helt enkelt. Skönt!

/ LisaLinnéa


Barnvakt

Idag ska jag vara barnvakt, vilket innebar att jag var tvungen att gå upp väldigt mycket tidigare än jag gjort de senaste dagarna, och jag känner mig inte riktigt vaken. Som tur är har inte barna heller vaknat till liv ordentligt utan ligger kvar i sina sängar så jag kan ligga här i soffan och halvsova. Men det är nog bra att jag får komma tillbaka till normala morgonvanor nu. Jag ska ju trots allt börja jobba nästa vecka.

Solen skiner idag! Så härligt! humöret kan inte bli annat än bra då. Men enhals som inte vill vara kompis med mig gör en lite depp i alla fall. Men det går över.

/ LisaLinnéa

Laddar för träning

Eftersom det inte regnade när jag gick upp tänkte jag ge mig ut och springa men jag kan ju inte springa direkt efter att jag ätit och nu har det börjat regna i alla fall. Har ändå satt på mig träningskläderna så jag ska ut ändå, men jag vet inte riktigt vart jag ska springa. Känns ju inte så roligt att springa runt sjön, för jag kommer frysa ihjäl när jag ska gå till skogen där jag börjar, och ännu mer när jag har kommit runt och inte orkar springa upp för backarna hem. Det få nog bli den tråkiga femman, där kanske det är lä i skogen och det tar inte så läng tid. Får ju i alla fall röra på mig, så kan jag sätta mig och kolla på nån av filmerna mamma hyrde igår sen.

/ LisaLinnéa

Sömntuta

Hur i hela friden kan jag sova så länge? Jag förstår inte. Nu har jag varit vaken en stund men inte orkat gå upp, men jag vaknar ju så sent så jag blir ju rädd. Jag är inte van vid det.

Kvällen igår tillbringades med Sebbe W och Stefan. Det var trevligt att bara vara och slippa vara hemma. Vi hyrde nån konstig film med ett slut som inte kändes som ett slut. Bra knepig måste jag säga. Jag  fick två skärp och två halsband av Sebbes mamma också. Det kändes också lite konstigt måste jag säga, jag känner ju inte henne. Har väl träffat henne ett par gånger innan, men ja... Hon höll på att rensa ut en massa grejer eftersom de håller på och flyttar så då fråga hon om jag ville ha det. Det ena skärpet var jättefint, så jag hoppas att jag har någonting att använda det till.

Nu ska jag försöka orka ta mig upp ur sängen och se vad det är för väder ute, se vad man kan ha lust att göra idag. Jag har ju tänkt umgås med Mia nånting nu när hon är här, har det blivit av? Nej. Men det är så träligt med det här vädret för jag vet inte vad man ska kunna hitta på. Men nu börjar det ju finnas tid igen, så jag borde skämmas om jag inte ser till att träffa henne. Varför känns det som att jag kommer få skämmas?

/ LisaLinnéa


Social idag också

Sitter och väntar på att Stefan ska komma förbi och rädda mig från detta hem. Från sällskapet som är här och från min tråkiga sysselsättning. Tur att nån hjälper mig att ta tag i mitt liv. Eller i alla fall får mig att bli något social. Har plockat undan lite här hemma, på mammas begäran, men mer vettigt än så har det inte blivit idag. Men jag är inte så uttråkad och rastlös som jag trodde att jag skulle bli idag. Rätt skönt dag ändå, längesen jag uppskattade regndagar. Fast uppskattar kanske är att överdriva...

/ LisaLinnéa

Som alla andra

Regn, regn, regn! Hur roligt är det? En dag vid datorn verkar det bli. Kanske ska börja läsa en ny bok också.  Men nu har ju snart hela dagen gått. Så blir det när man sover för länge. Vaknade efter tio i morse, helt sjukt! Men det behövdes nog då tror jag, har ju inte fått sova ostört de senaste nätterna.

För att fördriva dessa dagar när det är typiskt svenskt sommarväder så har även jag nu skaffat Facebook. Jag vet ju att jag kommer fastna och bli beroende (som så många andra) och har därför låtit bli förut. Men när det är såhär tråkigt så kunde jag inte stå emot längre. Man kan ju hålla lite koll på vännerna därhemma nu också, eller nåt. Jag försöker övertyga mig själv att det var en bra idé att bli som alla andra. Har börjat jobba på att förstå mig på det först och främst, sen ska jag se om jag kan leta på lite kamrater som varit moderna längre än jag.

/ LisaLinnéa

Lördagsmys med grannen

Jag ligger nu i soffan här i min ensamhet och funderar på hur jag ska göra. Jag kanske får åka och hämta Måns i Nora sen, men det är inte säkert (vet ju inte ens om han fortfarande är kvar). Men ska man försöka hålla sig vaken, sova på soffan eller rent av gå och lägga sig i hopp om att slippa åka? Börjar bli ganska trött så sova är nog ett måste.

Har varit inne hos grannen en stund nu ikväll för att få sällskap, det var länge sen jag var där när de har myskväll. Förr var det mer regel än undantag att jag var där en kväll varje helg tror jag. Nej, det är kanske att överdriva, men ofta var det i alla fall. Barnen börjar bli stora och sitta stilla och mysa blir mindre och mindre intressant verkar det som. Men jag känner att jag faktsikt har saknat dem.

/ LisaLinnéa

Konstig känsla

Inatt ringde Filip vid halv två och börja prata om att Stefan sa att jag skulle köra hem honom (Köra hem Stefan alltså). Jag var ju inte vaken, så jag minns inte vad han sa, men det egentliga ärendet var väl att jag skulle hämta bror. Han hade tydligen inte velat ringa först för att han trodde att jag skulle blir arg. Skönt att han inte tar förgivet att jag kommer längre. Men Stefan hade lånat ut sin telefon och sagt att om det ringde från honom skulle jag ju vara glad från början i alla fall så det skulle gå lättare att övertala mig. Jag sov som sagt när jag svarade och visste ändå itne vad jag sa så det hade nog inte spelat nån roll. Men köra hem Stefan i näst intill sovande tillstånd finns inte på kartan, eftersom han bor långt åt ******* ut i skogen. Men jag hade tydligen sagt att jag kunde köra hem honom i dag. Minns inte det men jag är ju ganska snäll så det är mycket möjligt. Fick i alla fall ett sms i morse 08.17, men jag ignorerade det, för jag ville sova vidare! Men en stund senare ringde han och tyckte att jag skulle vara vaken och gå upp och köra honom. Kunde ju ändå inte somna om så det var väl lika bra.

Sen dess har jag inte gjort så mycket. Jag har läst ut sommarens första bok och tagit en kort promenad.  Skulle ha behövt en lång promenad, man jag orkade inte följa med när mamma gick och sen ville jag inte gå ensam. Nu borde jag väl ta mig in i duschen och bli lite människa. Få i sig lite mat vore ju inte heller helt fel. Jag hoppas att mamma har tänkt åka till Nora och kolla på alla fina studenter som ska på balen sen.

Jag känner mig slö och osocial och trivs inte med mig själv idag, men samtidigt har jag ingen lust att göra nåt åt det. Det är liksom en sån dag känns det som. Konstig känsla. Saknar en viss vän väldigt mycket har jag insett också, ska nog försöka ta tag i det och göra nåt åt det här någon dag. I veckan kanske.

/ LisaLinnéa

Studenttiden

Det har varit fullt upp här och jag har inte ens hunnit slå på datorn de senaste dagarna. Det har handlats, lagats mat, fixats och donats men nu är studentfirandet över här hemma, och jag är helt slut.

Det var kris på jobbet idag så jag fick åka ner och jobba några timmar i morse, vilket gjorde att jag kände mig väldigt stressad, och kunde därför inte somna igår kväll. Inte konstigt jag är trött nu. Jag hann i alla fall åka hem en sväng innan det var dags att ta emot och gratta två duktiga, fina och stolta studenter. Onyktra kanske också ska stå med? När vi kom hem efter att ha gått och frusit i regnet ett tag fick vi äntligen äta av den goda maten som mamma lagat. Det hade hon gjort väldigt bra måste jag säga. Blev en trevlig tillställning.

När släkten ändå var samlad passade min äldsta kusin på att tala om att han ska bli pappa. Sentimentala Lisa blev nästan gråtfärdig. Det känns väldigt roligt, men på nåt sätt också lite konstigt. Men med tanke på att han faktiskt är ganska många år äldre än mig så är det ju inte konstigt alls. Stort grattis till honom och hans flickvän i alla fall.

Det var överhuvudtaget en ganska känslosam dag idag. Det känns inte som att det är ett år sen jag själv sprang ut från aulan och hade gått ut gymnasiet och när man såg alla kärror med skrikande studenter var det verkligen nostalgi känslor. Det var bra roligt när man själv stog där. Och jag tackar idag för att det inte regnade för ett år sen.

Jag sitter och tittar på Talang 2009 nu och har precis sett "min" elev. Han är så söt!! Man blir ju bara kär. Vore man 12 år så... Naturligtvis är han duktig, annars skulle han inte vara där, men jag tror han skulle kunna göra andra låtar mycket bättre. Men jag är imponerad.

/ LisaLinnéa


Regn

Vad ska man sysselsätta sig med idag tro? Tänkte åka och hälsa på Mia, men jag har ingen bil att låna så det går nog inte verkar det som. Det regnar ute så det känns som att det kommer bli en tråkig dag. Ska nog lägga mig och läsa, det är alltid skönt. Mamma kommer säkert hem och ger mig en massa sysslor sen så jag får väl passa på nu.

/ LisaLinnéa

Första året är verkligen avklarat

Jag gav mig ut och sprang idag, känner mig duktig, men benen dog så fort jag började gå. Eller ja, jag började ju gå för att jag inte orkade, men det kändes nästan som att låren slutade funka när jag började gå. Tog väldigt lång tid att gå upp för backarna hem. Men jag är nöjd ändå, för jag är ju inte direkt vältränad nu, och jag sprang på en helt okej tid. Och orkade så långt som jag planerat att springa.

Jag lurade Filip idag så han blev riktigt upprörd. Rent av förbannad, trodde nästan han skulle slå mig eller nåt. Jag sa att jag hade tappat en av hans spritflaskor i backen så att den gått sönder, men att jag vägrade betala för den. Jag har nog aldrig sett honom så arg, men jag fattar inte att han inte såg att jag ljög. Det brukar han göra. Men han var nog för trött för att fatta nåt. Det var lite läskigt, men bra roligt. Det som egentligen har hänt är att mamma tagit en flaska och gömt den, så det var egentligen hennes idé.

Var precis inne och såg att min examinationsuppgift blivit godkänd. Inte för att jag trodde så mycket annat, men det är skönt att veta att allt är helt klart. Jag har verkligen klarat mig genom mitt första år på universitetet och klarat allt. Utan att behöva göra om något (förutom en liten kompletering som jag inte tycker räknas). Så skönt! Värd att fira med popcorn?

/ LisaLinnéa

Dagens planer hittills

Dagens måsten är att åka ner på stan och ordna lite grejer till brodrarnas student och sedan försöka snylta lite på grannens tvättid. Jag tänkte försöka springa runt sjön också, men jag är nog för omotiverad för att orka med det. Känner mig fruktansvärt seg idag, men jag kanske vaknar till nån gång. Kanske är det just en löprunda som behövs, men det känns så långt, behöver nog någon som kan springa breve och motivera mig till att hänga på.

Funderar på att höra med Mia vad hon har för sig också, vi pratade om att ta en match i minigolf, men jag skulle vilja ha lite finare väder för det. Visst var det helt okej igår, men det är mycket roligare när det är lite varmare. Då kan man avsluta med en glass också. För idag, precis som igår verkar inte solen kunna bestämma sig för om den ska vara framme och värma eller om den ska gömma sig och se till att det känns svinkallt.

/ LisaLinnéa

Första sommarlovs måndagen

Det har varit en lång dag idag känns det som, har hunnit med mycket när jag tänker efter. Eftersom klockan faktiskt är över elva nu så är det kanske inte så konstigt.

Imorse när  jag låg i sängen och inte orkade gå upp hör jag att det kommer in någon i lägenheten. Jag tänkte att det troligtvis var Filip som gjorde nåt, men vet ju aldrig vad han har för sig. Men eftersom jag har fönstret öppet så hörs det väldigt väl vad som händer utanför så då hörde jag att mormor pratade med grannungen. Eftersom det var mormor som var här kände jag att jag kanske borde gå upp, även om det tog emot. Hon var ju pigg och glad, vilket är en dålig beskrivning på mitt morgonhumör, men det var bara att bjuda till. Innan jag ens hunnt äta upp frukosten så hade hon börjat göra i ordning för att kunna tvätta fönstrena och började också tala om för mig vad jag skulle göra. Ursäkta, men är det okej om man åtminstone får vakna innan man behöver ta order? Jag hjälper naturligtvis till, även om jag blev lite irriterad.

När Filip slutade skolan bad han mig att hämta honom, och för en gångs skull sa jag inte att alternativet gå hem faktiskt existerar. Vi skulle åka och leta på ett par skor som han kan ha på studenten, så jag fick ett bra skäl till att slippa fönstertvätten. Han hittade ett par billiga som fick duga tack och lov, och jag hann prata med dem på jobbet om när jag ska börja jobba också. Är ledig nästa vecka också, känner att det kan behövas. Då ska jag nog ta några dagar hos mormor och morfar.

Lite minigolf med Tessan och Stefan blev det också. Jag var väldigt jättesämst i början men spelade upp mig och det blev faktiskt väldigt jämnt. Dock vart jag sist. Som tur var vann den som jag tror är sämst förlorare av oss. Men det är bara en känsla.

Naturligtvis ska ju bror festa hela veckan lång nu och vem blir då chaufför? Världens snällaste syster så klart. Jag kan tala om redan nu att den här kvällen inte kommer att sluta bra för honom, men det är hans bekymmer. Jag behöver ju inte hämta så det blir inte mitt bekymmer på något sätt. Och jag har inte hört nåt än så värre än att han har däckat är det nog inte.

Utöver allt detta så var jag och mamma ut och sprang en runda nu på kvällen, lite för sent, men det var skönt. Fick stanna och gå några gånger efter mammas önskemål, men jag klarade av det utan att bli irriterad. Ska försöka komma runt sjön någon dag här också. Troligtvis ensam då.

Just det, jag har ju faktiskt sovit middag en timme också eftersom jag var helt död. (Därför jag är vaken nu). Igår, lagom när jag planerade att somna i soffan framför tv:n, fick jag besök som jag inte blev av med förrän strax före tolv. Det var ju trevligt, men jag var ju påväg att somna vid tio, så överdrivet uppskattat var det inte från början. Men jag överlevde och det var som sagt trevligt att träffa dem. Och jag piggnade till efter ett tag så sen var det väl lugnt. Men det slog tillbaka idag. Jag skyller på dem.

/ LisaLinnéa


Spontant infall

Haha, ja vad ska man säga. Jag chockade mig själv och min kära vän och tog mammas bil och åkte till Falun igår. Jag blev arg och kände att jag inte orkade vara hemma, så när det var ca två timmar kvar tills de andra skulle komma till Tessan så satte jag mig i bilen. Jag hade inte duschat eller nåt så det skulle jag göra när jag kom dit. Kastade ner ett par klänningar som jag hittade i röran och hoppades att någon skulle kännas bra. Gasfoten var tung och jag kände mig stressad, men musiken fick mig att börja hitta nånting liknande partyhumör. Kom fram och hann faktiskt göra mig helt klar innan första okända personen anlände. De höll ju naturligtvis inte utsatt tid, men det är väl som det ska antar jag. Det var ju bara två av Tessans kompisar som jag träffat innan men de andra var lika trevliga det och jag måste säga att det var bra kul. Så sköna människor som var lätta att umgås med även om man som jag är socialt inkompetent.

Hur kvällen gick hoppar vi över att beskriva, men i morse kunde vi se att det gått åt VÄLDIGT mycket sprit. Men vad som hände vem behöver inte berättas här kanske. Jag själv har inget att skämmas för (och jag vet inte om någon annan skäms heller, men det gick inte som planerat för alla). Jag hade väldigt roligt så länge det varade och jag är glad att jag åkte. Det var nog vad jag behövde. Med tanke på att jag har förvånansvärt lite huvudvärk idag så var det helt klart värt det!

Vad kan jag då lära mig av detta?
Var lite spontan Lisa! Man behöver inte alltid göra det som verkar förnuftigast.

Nu är jag trött och det var nog tur jag hade sällskap i bilen. Jag ska ta och gå ner och titta på Gossip Girl. Det är vad jag behöver just nu.

/ LisaLinnéa

Fiskedag

Hela förmiddagen tillbringades i skogen vid en sjö för att fiska. jag är inte så intresserad av att fiska, men det kan vara rätt skönt att vara med ändå. Jag hade boken med mig, fast det blev inte så mycket läst. Kom lite regndroppar då och då men det var inte så farligt ändå, fast jag glömde regnjackan hemma. Ena brodern festade igår och var därmed inte alltför pigg och positivitet var det stor brist. Jag fick skit för att jag inte talade om tidigare att jag hade alvedon i väskan, så muntert var humöret. Men det roade oss andra. Det var ganska mysigt men nu fryser jag som en tok. Och ingen fisk blev det. En i sällskapet fick tre fiskar men vi andra klarade oss utan att behöva rensa nåt

jag skulle helst vilja ha sällskap och mysa till en film eller nåt nu. Tessan tycker dock att jag ska åka till Falun (!) och festa. Vore det inte så jäkla långt så visst. Men det är väl att överdriva?  Fast jag önskar att jag vore lite mer spontan och kunde göra sånt. Det vore roligt. Bra mycket roligare än att sitta här ensam i alla fall.

Har ju en del att ta rätt på där uppe på rummet. Jag har inte plockat upp nåra kläder eller nåt än. Vore väl kanske en bra idé att ta tag i det, men det är ju bra så tråkigt. Och dessutom bevisar det att jag ska bo här alldeles för länge.

Nu kommer solen fram genom regnet verkar det som, får en på lite bättre humör och lite piggare. Fan, jag blev sugen på att åka.

/ LisaLinnéa

Lindesberg hela sommaren

Nu sitter man här i den lilla staden. Med en låång sommar framför sig. Och hemlängtan har redan börjat krypa sig på. Jag vill ha min ensamhet! Få ha det lugnt när jag vill. Få plocka undan när jag vill. Slippa det förbannade tjatet om allting. Få ha det tyst när jag vill ha det. Inte behöva prata med någon när man inte är på humör. Det här gör mig galen. Redan efter några timmar. Det kanske blir bra, jag hoppas, men jag kommer få kämpa för det. Känns tungt.

/ LisaLinnéa



Jag saknar dig. Du som får mig att le genom att bara närvara eller bara prata. Du som alltid kommer vara den bästa vännen jag haft. Jag önskar det fanns tid.

Stress och ilska

Fy fan säger jag bara. Jag är så uppstressad och irriterad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Mamma ringde igår och sa att hon hade pratat med chefen om eftersändning åt mig, och sa att han skulle fixa. Jag hade ju tänkt att strunta i det, men visst, det är ju bra om det går att fixa. I morse tjugo över åtta ringde min chef och sa att det var bara jag ringde till addressändring och säga att jag är postanställd så får jag tillfällig eftersändning gratis. Vad bra tänkte jag, och ringde. Men grejen är ju den att de skickar bekräftelsen till folkbokföringsaddressen. Men jag kommer ju inte vara här då och kunna godkänna och skicka tillbaka det. Men om man beställer på företagscenter borde det gå ändå sa den trevliga tjejen jag fick prata med. Jaha, men då försöker jag väl ordna det tänker jag. Åker in till stan men hittar inte! Jag letade efter två olika företagscenter men hittade inte något av dem. Jag höll på att bryta ihop. Blev så arg. Så jag gav upp det. Pappa kommer snart så skulle vi åka in och kolla.

Jag tror att jag har packat med det jag ska ha nu i alla fall, hur mycket grejer som hellst.

Jag var nyss iväg och röstade också. Jag kände mig helt vilsen därinne, men nu är det gjort och jag borde kunna slappna av nåra sekunder nu. Andas.

/ LisaLinnéa

Rent och fint

Nu är det så rent och fint här som aldrig förr. Jag är så nöjd med min insatts och har gjort rent bra nära överallt. Tyvärr kommer det ju inte vara lika rent när jag kommer hem igen antar jag, men känslan är nästan obeskrivlig. Nu börjar jag förstå vad mamma och framförallt mormor tjatar om när de påstår att det är skönt att städa.

Eftersom jag har bäddat rent i sängen och inte har duschat idag så börjar det nog bli dags att försöka bli lite fräschare för dagen nu. Imorgon ska jag ta det sista av städningen; badrummet och så ska det packas. Sjukt mycket grejer verkar det som att det ska med, men det kanske går åt, är ju trots allt ca två och en halv månad som jag ska vara borta. Pappa får väl slag när han ser allt som ska packas in i bilen. Det tredje som ska göras imorrn är att rösta. Jag har beslutångest, men nu har jag bestämt mig för att jag ska ta mitt ansvar som svensk medborgare. Hur jag röstar beslutas nog imorrn.

/ LisaLinnéa

Vart ska man fortsätta?

Tvätten är avklarad förutom att den hänger lite här och var i lägenheten, jag hoppas det sista har torkat nu, så jag kan ta ner den. Det skulle underlätta städningen. Jag tog en liten promenad också och gick förbi Maria och hämtade min bok. Det skulle ge mig energi var tanken men jag var ju tvungen att äta också och nu är jag inte alls sugen på att ta tag i det här igen. Men målet är att åka hem imorrn så i så fall måste jag. Dessutom kommer jag bli rastlös av att inte göra nåt. Det stora problemet känns som att det är att välja vart jag ska börja. För nu är det påbörjat överallt.

Jag borde gå och rösta också kom jag på, för jag är ju inte här på valdagen troligtvis. Det värsta är att jag är så fruktansvärt ointresserad, men jag tycker ju att man borde ta sitt ansvar och rösta. Dessutom är det ju första gången jag får rösta. Det är inte lätt det där med politik.

/ LisaLinnéa

Tråkiga måstesysslor

Idag är sån där dag när jag ska försöka göra allting tråkigt som behöver göras. Jag håller på och tvättar har börjat packa ner lite kläder, har plockat undan lite här och där. Det är alltså tvätta, städa och packa som gäller. Än så länge känner jag mig faktiskt lite motiverad så det kanske kan gå bra. Går runt och ser allt för hemsk ut, har inte duschat och går runt i de största mjukiskläderna jag har tror jag. Ska man utföra tråkiga sysslor kan man väl i alla fall känna sig bekväm? Fast det gör jag ju bara så länge ingen ser mig, vilket det finns ganska stor risk att folk gör när jag går till tvättstugan, men det får jag ta. Känner ändå ingen i det här huset.

/ LisaLinnéa

Inte bra på något

Min hjärna har visst slagit ifrån pluggavdelningen (okej, det gjorde den nog för typ tre veckor sen men nu är det helt kört). Jag började att ändra lite och jag tror att jag struntar i att göra om observationen mer nu, jag håller inte riktigt med opponenten så då hoppar jag det. Nu är det bara litteraturstudien som kanske kan behöva putsas lite, men nja... Vi får se. Jag tror att jag ligger på godkänt nivå i alla fall och resten är jag inte intresserad av. Det jobbiga är egentligen att jag borde gå igenom en gruppkamrats litteraturstudie. Men jag orkar inte! Om man bortser att min hjärna är med på noterna så får den dessutom mig att känna ännu sämre, hennes är minst dubbelt så seriös som min. Det är inte så att jag alltid behöver vara bäst (vilket vissa verkar tro att jag anser att jag måste), men eftersom jag inte gjort mitt bästa i den här uppgiften får jag dåligt samvete och blir arg på mig själv när jag läser något som är så mycket bättre gjort.

I stället för att göra det jag borde följde jag med Jennie till stan efter en lunch med flickorna i skolan. Lite tappra försök att hitta studentpresenter åstadkom jag, men det gick inte så vidare värst bra. Jag hatar att köpa presenter! Jag är sämst på det! Har försökt börja plocka lite bland alla grejer som ligger överalt också, men det är inte heller så roligt.

Oj vad negativt det här blev. Jag verkar sämst på allt. Men så är inte fallet. Det är bara det att mina inlägg aldrig hamnar där jag tänker mig. Jag skriver det som kommer upp i huvet (fast eftersom jag fick lära mig den hårda vägen att allt inte bör pupliceras så försöker jag tänka efter lite), därför är det ingen idé att försöka tänka ut vad jag ska skriva i förväg. Har jag nånstans att börja så kommer resten automatiskt. Som nu, det står bara strunt. Som vanligt förvisso...

/ LisaLinnéa


Sommarlov

Nu har jag tillbringat mina sista timmar i skolan för den här terminen. Eller jag kanske går dit och äter sen, men inga fler lektioner, föreläsningar eller pluggtid för sommaren. Helt underbart. Nu ska jag bara ändra lite i min rapport och skicka in den, och läsa igenom en litteraturstudie och ge respons på. Sen är det klart. Ska försöka hinna det innan lunch så att man inte behöver bry sig sen.

Sen är det väl bäst att göra nåt åt bombnedslaget här och försöka få ordning på det som ska med till Linde sen. Blä för det säger jag. Jag vill inte. Jag orkar inte.

Nu ska jag göra sista rycket sen är det SOMMARLOV.

/ LisaLinnéa


Kortvisit hemma igen

Jag är så jäkla trött idag. Jag vill bara sova!

Äntligen är jag hemma i K igen, tyvärr ska jag ju snart härifrån igen. Jag kommer sakna min lägenhet. Min ensamhet. Mitt lugn. Jag vill inte bo med folk i en stad där jag knappt har någonting kvar och inte ens har någonstans att ta vägen när jag inte orkar. Där jag känner för få människor som kan tänka sig att umgås eller bara ta en promenad. Och de jag känner prioriterar mig knappast högst varje gång jag så önskar. Och lära känna nytt folk där känns ju mindre lockande. Eller i alla fall mer eller mindre omöjligt. Jag är så glad att jag flyttat och det är hemskt jobbigt att behöva flytta tillbaka.

Eftermiddagen har tillbringats i Kil med mycket prat, mat och fika. Trevligt var det (ännu mer som kommer saknas). Känns lite ångestfyllt att det är sista dagen på mitt första universitetsår som jag behöver gå till skolan imorrn. Men gladare kan man knappt vara att det är just sista dagen. Yyvärr känner jag mig inte så väl förberedd. Men det får duga. Allt är ändå halvdant gjort i den här kursen...

/ LisaLinnéa


En trevlig dag med bror

Nu sitter jag på verandan hos mormor och tanken är att jag ska plugga lite, börjar kanske bli dags att läsa igenom allt nu. Jag har gått i Örebro med bror idag, han skulle till sjukhuset så jag fick äran att köra och sen blev det ett par timmar på stan. Värmen gör en ju inte överdrivet sugen på shopping, men han behöver handla lite till innan studenten. Det gick dock inte så bra. Det blev en billig dag. Jag hittade jackan som jag kärade ner mig i när jag var i Göteborg och fick åter igen beslutsångest. Frågan är om den är så fin som jag tyckte. Filip såg skeptisk ut, men jag har ju inte rätt kläder på mig nu heller. Men även fast det var rea så är den fortfarande dyr. Men den är röd och fin, och lite kär är jag nog.

Imorgon ska jag försöka ta mig hem och det blir troligtvis en tur till Kil. Måste bara kolla när bussarna går, för det känns inte som att jag vill sitta och åka in till Örebro en gång till idag.

Mitt huvud värker så jag känner inte för att sätta mig och läsa just nu. Frågan är bara om det är vätskebrist eller om det kommer från nacken/ axeln som också gör grymt ont. Massage tack! Men jag får ta och peppa mig själv så att jag får det gjort, så kan jag umgås och ha trevligt imorrn. Skulle vilja ta en promenad ikväll också, men det var ju det där med sällskap...

/ LisaLinnéa

RSS 2.0