Tjejkväll

Redovisningen kändes bra. Eftermiddagen har också känts bra. Den har tillbringats tillsammans med Maria på stan. Maria var den ekonomiska som tänkte till innan hon handlade och insåg att hon inte behöver handla allt. Man kan inte köpa allt man vill ha. Okej jag köpte inte allt jag ville ha (inte en superduperfin stickad tröja som jag blev kär i) men nog spenderade jag pengar allt. Jag har inte kollat hur det ser ut på kontot efter att alla räkningar dragits och dagens shopping. Men efter både lön och studiemedel så såg det ljust ut innan åtminstone så jag ska nog inte bli alltför besviken hoppas jag. Men räkningarna var lite väl många och dyra den här månaden. Men en ny jacka, mössa, halsduk, väska och lite hårblekning och mascara var jag nog värd. Det var mest saker som jag hade planerat att köpa. Eller jacka och halsduk i alla fall. Och att få en något blondare ton i håret har jag funderat på länge och bestämde mig igår. Nu ska jag bara våga.

Tjejkvällen på stan var en väldigt trevlig och lite mysig tillställning. Visst, det var alldeles för mycket folk, men det var en trevlig stämning. Men jag klarar inte så mycket folk för ofta. Jag får lite panik när det är så mycket folk. Jag stör mig bara på det och klarar inte av att koncentrera mig på det jag ska. Att kolla efter kläder eller hålla mig nära mitt sällskap. Men det var mysigt och en väldigt trevlig eftermiddag. Hur kan det bli annat?

Redovisning

Idag är det redovisning. Jag känner mig inte särskilt förberedd, men jag har inte orkat förbereda mig. Jag la ner så mycket tid på att skriva arbetet som ska redovisas och känner mig nöjd med det. Det är inte rättvist mot gruppen att göra så, men jag hoppas att det går bra ändå. Vi ska gå igenom det innan vi börjar också så det går nog bra. Jag hoppas det åtminstone. Jag hoppas att jag inte drar ner på kvaliteten på redovisningen på grund av min brist på motivation. Men efter idag känner jag att det är lugnt. Visserligen ska jag plugga för fullt imorgon, men det känns ändå lugnt. Ikväll ska jag nog in till stan på tjejkväll också, så jag vill bara att redovisningen ska vara över och jag får känna att jag är ledig några dagar, fastän jag inte riktigt är det.

/ LisaLinnéa

Åh vad skönt att:

1: Jag har varit ute och joggat och det gick betydligt mycket bättre än jag trodde att det skulle göra. Det gick fortare än om jag hade joggat ensam och att dessutom prata samtidigt gjorde det sjukt jobbigt, men jag klarade det och det var grymt skönt. Tack Patrik!

2: Jag ska jobba i skolan imorrn. För första gången ska jag jobba på en skola. Det ska bli skönt att på riktigt få känna vad det innebär att jobba i skolan, att jobba och få ha ansvar på riktigt inte bara halvt på en praktikplats. Jag ska vara i en förskoleklass och på fritids. Jag är nervös, men det ska bli så roligt. Maria ska jobba på samma skola och jag är glad att jag kan åka samtidigt som henne så att jag hittar dit. Vet inte ens vart skolan ligger.

/ LisaLinnéa

Söndag

Jag kom iväg igår kväll, vilket jag är glad för. Jag hade jättetrevligt och jätteroligt. Antagligen för att jag inte hade några förväntningar men att träffa folk behövde jag minst lika mycket som jag behövde egentid.

Imorse sov jag länge, jag blev chockad när jag insåg att jag hade sovit så länge utan att tvinga mig själv att försöka sova. Underbart skönt faktiskt. Fast jag har varit ganska seg och slö idag, lite som om jag vore bakis utan att ha varit full. Men det får vara så. Nu har jag åtminstone handlat och lagat mat till ett halvt kompani. Jag har (nästan) gjort klart omprovet jag fick på regeltestet i fredas. Jag ska bara bestämma mig för om jag törs skicka in det. Problemet är att jag inte hittar alla svar i regelboken och jag har ingen lust att göra om det igen. Men jag ska fixa det ikväll. Tanken var att jag skulle plugga lite idag också, får se om jag orkar. Jag börjar bli trött. Trots att jag sov länge så saknades nog nån sömntimme. Det är kallt här inne och jag funderar på att tända lite ljus och krypa upp i soffan framför en film i stället för att göra något jag borde göra. Får se vad som vinner.

/ LisaLinnéa

Mysig fixardag med regnet fallande utanför

Idag har jag en ta-det-lugnt-och-fixa-hemma dag. Jag har tvättat och jag städar och plockar varvat med att se Idol på Internet och sitta framför datorn. Jag trivs så bra med den här dagen. Det regnar ute vilket gör att städning är en perfekt sysselsättning. Jag har försökt få det att se mysigt ut i mina fönster också, men det går sådär. Det känns som att jag saknar saker att fylla dem med, men jag vet inte vad det är som jag saknar. Fönstret i min förra lägenhet kändes hemtrevligt och mysigt, nu känns det bara... jag vet inte. Jag blir inte nöjd med nåt av fönsterna heller, borde ju kunna få till ett åtminstone, men det verkar inte så. Jag skulle också vilja ha nån fin plats att ställa nån lampa eller lite ljus i andra änden av rummet också, så man kan skapa lite mysbelysning i hela rummet och inte bara i fönstret. Om jag köpte en tv-bänk att ha tv:n på och gjorde mig av med skrivbordet skulle nog det problemet vara löst, men nu har jag börjat använda skrivbordet och har lite beslutsångest för hur jag ska göra med det. Eller ja, jag vill ha ett nytt skrivbord om jag ska ha nåt, men frågan är om jag ska ha ett skrivbord eller inte. Det här med att få till lägenheten precis som man vill ha den är inte helt enkelt.

Även om jag trivs väldigt bra med den här dagen och jag mår väldigt bra av att bara gå runt och fixa utan att stressa och utan att känna något tvång så har jag hela tiden en gnagande kännsla av beslutsångest för hur jag ska tillbringa kvällen. Fortsätta mysa här hemma med mig själv eller vara social på fest? Jag vill verkligen vara sugen på att vara social och träffa nya männsikor, jag vill. Men jag är inte det. Inte alls. Att titta på film i soffan med en kopp te lockar så otroligt mycket. Eller läsa en bok. Bara njuta av ensamheten. Men såna dagar kan man ta precis när man vill. Det är ett svårt beslut men jag tror jag ska försöka komma iväg en stund, ska ju ändå inte lämna Kronoparken så jag kan gå hem om jag vantrivs. Men det kommer jag nog inte göra när jag väl kommer dit. Jag struntar nog i den där storhandlingen som jag funderade på och satsar på att hitta lust till att vara social i stället. Om jag tar på mig representabla kläder och får känna mig lite fräschare så kanske känslan ändras. Men det är så skönt att gå i mjukiskläder, med smutsigt hår uppsatt i en knut och inte bry sig det minsta. Byta till lite mer peppande musik kan nog också vara en idé värd att prova.

/ LisaLinnéa

En sekund utan stresskänsla

Nu är jag nästan tillbaka i min pluggform som var på topp när terminen började. Igår och idag har jag pluggat riktigt bra och nu är alla veckans uppgifter räknade. Jag har lite kvar att läsa, men det kan jag nog få gjort i eftermiddag. Det känns så skönt att jag klarade av att ta tag i det efter den dåliga starten på den här veckan. Igår var det egenstudier mellan halv elva och fyra ungefär och idag mellan elva och två. Och effektivt har det varit. Det är ju bara att konstatera att det är värt att vara kvar i skolan, med rätt pluggsällskap är det ju till och med roligt.

Kvällen igår tillbringade jag hos Lovisa. En kväll helt utan en tanke på att plugga var precis vad jag behövde. Vi hade en mycket trevlig kväll med prat, skvaller, mat, tv och fruktsallad. Riktigt mysigt. Det gav mig verkligen energi känner jag. Trots att jag kom hem ganska sent så har jag inte varit särskilt trött idag. Underbar känsla. Jag funderade på om jag skulle ta och ta hand om mitt hem idag och fixa i ordning lite mer, men så bokade jag tvättstugan till lördag förmiddag så då kan jag ta en hemmafixar dag då. Jag pluggar klart och lagar mat idag så jag orkar med en heldag med jobb och funktionärsutbildning imorrn. Just det, borde plugga in regelboken också. Kanske känner jag för att ta en promenad också, men främst ska jag ta det lugn och njuta av att stresskänslan har försvunnit, den kommer nog snart tillbaka.

/ LisaLinnéa

Orkar inte

Ååååh, jag vill inte! Jag är trött. Jag har huvudvärk. Jag vill inte. Nu har jag äntligen efter många om och men satt mig för att plugga. Jag räknar ett par uppgifter men kör fast ganska snart. Nu har jag insett att jag inte har läst hela det kapitlet som jag trodde att jag hade läst. Det är långt kvar. Fan. Jag orkar inte läsa. Räkna kan jag leva med, men läsa? Nej. Jag lägger mig i soffan och försöker läsa. Jag kan lova att jag sover om fem minuter.

/ LisaLinnéa

Tidsbrist

En vecka sen?!?! Haha oj. Tiden går fort. För fort.

Idag är en sån där tråkig dag när jag helst vill gå och gömma mig nånstans och inte göra nånting. Kände mig hängig i morse, var sjukt trött på jobbet och det mesta har jävlats. Cykeln med post välte, jag tappade reklamen ett antal gånger, jobbiga kunder som inte tror att man fattar vad de menar första gången de säger det, trevliga kunder som man trots det inte orkar med eftersom allt annat har dragit ner humöret i botten, folk som tror verkar tro att brevbäraren kan veta var de bor utan att de sätter namn på dörren. En sån dag är det idag. Skitdag. Jag tillbringade två timmar på soffan när jag kom hem och minst en halvtimme i duschen, sen kändes det lite bättre och jag har fått lite gjort idag. Med betoning på lite.

Helgen tillbringades i Lindesberg och om jag skriver vad tiden ägnades åt får jag nog tillskriva mig själv ca 30-40 år utöver mina 21. Pensionärshelg kan man kalla det. Det som tagit mest tid är att koka äppelmos, plocka lingon och sitta vid symaskinen. Och gå på marken och handla diverse onyttigheter. Himla bra helg faktiskt. Jag har myst med barna också. Lugnt och skönt och alldeles lagom. Avverka lite måsten tillsammans med mamma är ganska trevligt ibland. För i min värld är det måsten att koka äppelmos och plocka lingon.

Eftersom jag var övertygad om att klockan var tio när den i själva verkat bara var nio så kan jag hinna diska också. Och plocka undan lite. Men eftersom jag inte börjar förrän 12.15 imorrn så känns det lockande att skjuta upp allt. Men jag antar att det är dumt.

/ LisaLinnéa

Rösten är lagd

Jag har tänkt att jag ska fortsätta vara så effektiv som jag har varit de första veckorna i skolan, men det går sådär. Jag ligger med, men inte som jag planerade. Jag somnade på soffan när jag kom hem och fick inte så mycket gjort innan det dags att möta upp Maria och Patrik för att gå och rösta. Men jag har åtminstone gjort nåt vettigt. Nu har jag röstat och jag behöver inte fundera mer. Och jag kan inte ångra mig. Känns mest skönt faktiskt, även om jag inte är tillräckligt insatt för att ens kunna argumentera för mitt val. Men jag har valt sida i alla fall och så får vi se hur långt det räcker.

/ LisaLinnéa

Pussel

Så var den sköna helgen snart slut. Det har varit en fantastisk helg i sin enkelhet. jag var ute och åt med faster och hennes man i fredas kväll vilket var väldigt trevligt. Uppdateras om hur de har det och hur deras framtidsplaner ser ut, och samtidigt uppdatera dem om vad som händer i min familj. När jag kom hem gick jag upp till Maria där hon och Jennie satt och pysslade. Jag älskar att pyssla! Vi gjorde får. Jag trodde inte att jag skulle ha tålamod till det men det var roligare än jag trodde. Jag kan nog inte säga att de vart fina, men lite charmiga är de allt. Inte passar de in i mitt hem heller, men jag måste ju ha dem framme nånstans, jag har ju trots allt gjort dem själv. Får försöka hitta nåt lagom diskret ställe att ha dem på. Maria hade köpt ett 1000 bitars pussel också som vi började att försöka få ihop. Vi satt nog och pusslade till halv två tror jag, mysigt var det, men pigg var det sista jag var. På morgonen när de hade vaknat gick jag över dit igen och pusslade vidare. När jag börjar med såna saker har jag väldigt svårt att sluta. Även när Maria tröttnade och tyckte att vi skulle sluta eftersom hon gärna ville vara delaktig i att få ihop det där pusslet.

Eftersom jag fick mersmak på pusslandet så var jag tvungen att åka in till stan och köpa mig ett eget pussel. Som sagt när jag börjar med nåt sånt så kan jag inte sluta. Från att jag kom hem tills jag höll på att somna satt jag med det där pusslet. När ögonen inte villa hållas öppna längre så fick jag lägga ner. Jag hoppades på att få sova länge i morse, men icke. Som vanligt. Kanske för att det var ganska tidigt som jag somnade igår. Men eftersom jag och Lovisa försöker skapa en vana av förmiddagspromenader på söndagar så var det ganska skönt att komma upp i tid och hinna med lite innan hon kom. Hinna med lite betyder pussla just idag. Efter en dryg timmes promenad kunde jag åter helt ägna mig åt pusslet. Och inte slutade jag förrän jag var klar. Jag känner mig lite lagom nördig som har lagt ett 1000 bitars pussel på mindre än ett dygn. Jag tänkte köpa två pussel på en gång igår, men gjorde inte det. Kanske var det tur, då hade jag antagligen inte pluggat ett dugg idag, och jag hade antagligen svimmat av hunger. Jag skulle vara ekonomisk och åka ner till ICA och handla idag, men det blev inte så. Det blev dyr handling på Konsum i stället. Var aningens för hungrig för att lägga mer tid på handling.

Men det var fan inte meningen att jag skulle laga mat idag. Först glömde jag slå på plattan där jag skulle koka potatisen. Sen kom jag på (när köttet i princip var färdigstekt) att jag glömt krydda köttet. Morötterna var väl det enda jag kan säga att jag lyckades med. Även om de blev lite överkokta eftersom det tog lite för lång tid för potatisen att bli klar. Ett totalt misslyckande, men det var ätbart och jag blev mätt. Men det är bland de sämsta maträtter jag åstadkommit. Utöver att det inte smakade så bra så tappade jag allt möjligt i golvet och kladdade ner mig. Det var nästan så att jag var beredd att dra täcket över huvet efter det. Disken står fortfarande kvar, men irritationen på köket är för stor för att jag ska orka ta tag i det.

Men som sagt, har varit en bra helg. Mysigt att göra saker utan att egentligen göra nåt speciellt.

/ LisaLinnéa


Ledig dag

Jag skulle ha jobbat lite idag, men det blev inte så mycket med det. Eller jag har jobbat lite, en och en halv timme i morse. De hade strulat till det på postterminalen så det jag skulle ha gjort behövde inte göras. Visst har det varit skönt att inte bry sig om tider idag, men jag hade räknat med att jobba och få in lite pengar. Inte har jag pluggat så mycket som jag hade tänkt heller. Men jag tror att jag ligger ganska bra med ändå.

Nu väntar jag på att min faster ska ringa (fast det dröjer nog en timme till) så ska vi bestämma när vi ska ses för att äta middag ute. Hon bor i Östersund och vi ses max en gång om året i snitt så det ska bli jättekul att träffa henne och hennes man. De skulle till Kristinehamn så då kunde de ju lika gärna ta en tur till Karlstad också. Det ska bli så trevligt!

/ LisaLinnéa


Politik

Det märks mer och mer att det valet närmar sig. Så mycket politik som jag har pratat de sista månaderna (eller månaden i alla fall) har jag aldrig gjort. Jag har länge tänkt att jag ska sätta mig in i det hela så att jag kan göra ett val som jag kan stå för. Men det är ju så tråkigt. Jag är verkligen inte intresserad. Jag vet vilket block som ligger mig närmast men närmare än så orkar jag inte riktigt engagera mig. Men jag har kollat lite och har nog bestämt mig tror jag. Bara jag röstar på "rätt" block bidrar jag ju till att minska chansen att det andra blocket vinner åtminstone. Men i alla fall så har jag pratat politik med olika människor lite då och då, men idag har jag till och med gjort det med min bror. Min bror som jag väldigt sällan pratar med överhuvudtaget. Man chockas ibland. Men jag kan ju konstatera att vi antagligen är uppfostrade in i den ena sidans politik. Jag borde nog tacka mina föräldrar, det gör ju att det är något färre partier att välja mellan i alla fall.

/ LisaLinnéa

Svamp

Jag har egentligen cirka 20 sidor kvar att läsa idag, men jag orkar inte, jag somnar så fort jag läser ett ord tror jag. Jag har varit ute i skogen och plockat svamp och när man plockat svamp ska den ju rensas också. Blev nyss klar. Det är ju sjukt tråkigt att rensa svamp, men det är antagligen värt det. Det är ju gott. Och det är ganska mysigt att plocka svamp, åtminstone när man hittar nån. Tur att det inte var så mycket, då hade jag somnat med pannan i svampen. Jag struntar i disken också. Imorgon är den en ny dag, jag hoppas jag hinner med allt då i stället.

/ LisaLinnéa

Heltidsstudier

Jag har insett att jag aldrig kommer behöver känna mig sysslolös den här terminen i alla fall. Det kommer ständigt finnas något som borde läsas om man vill vara förberedd eller uppgifter att räkna om man vill klara tentorna. Det är mer än jag trodde först. Fast på ett sätt är det skönt, det är strukturerat och man behöver aldrig fundera på vad det var man skulle läsa eller räkna. Jag gillar struktur. Och än så länge går det bra, jag har tillräckligt med motivation för att kunna plugga på eftermiddagarna. Det är kanske inte jätteroligt att behöva läsa så mycket, men jag har inte fått panik än. Idag varvas läsandet med tvättande. Lite lagom sådär. Nu blir det nog paus framför tv:n och kanske ska jag passa på att para ihop strumporna också.

/ LisaLinnéa

Helgen som var

Slutet på veckan var väldigt... bra. Jag tänkte skriva stressig, men det vore fel ord för att sammanfatta de fyra dagarna. Torsdagen och fredagen blev självförvållat stressiga, men lördag och söndag har mest präglats av lugn och ro och ha det skönt. I torsdas var jag på utomhusbio i stället för att städa vilket jag verkligen borde ha ägnat mig åt. Men utebio kändes betydligt trevligare och det var väldigt mysigt faktiskt. Väldigt kallt, men mysigt. Filmen var väl inte den bästa, men det var inte det som hade betydelse. I fredas var vi på Boda Borg med klassen. Det var lite speciellt att vara där med folk som man egentligen inte känner. Men det var roligt, om än frustrerande när man inte kommer på vad det går ut på. Tävlingsmänniska som jag är är jag nöjd med att inte vara sämst, även om vi var långt ifrån bäst. Långt. Väl hemma var det bara att ta tag i det där med att städa som jag skjutit upp på tok för länge. Snabbt var det tvunget att gå också, och det var knappast organiserat. Om man börjar överallt så kanske nånting blir halvklart åtminstone. Janie och Maria skulle komma och äta lite innan resten av folket kom också, så lite matlagning mitt i allt skulle också ordnas. Självförvållat stressigt. Men när vännerna väl anlände hade jag ett acceptabelt hem och vi hade en väldigt trevlig kväll. Tyvärr var det en del som lämnade återbud i sista stund så vi var inte så många, men jag hade trevligt. Kanske för att jag antagligen hällde i mig störst mängd vin. Hanna konstaterade att jag har förstört hennes bild av mig nu. Bilden av att jag alltid tar det lugnt och aldrig blir full. Men, men. Det är väl min tur nu kanske. Några år efter alla andra. Vi åkte till Nöjes tidigt för att vara säkra på att komma in. Det gjorde att vi kände oss nöjda ganska tidigt också, men det var mest skönt. Mina fötter värkte nåt så fruktansvärt. Men jag hade fantastiskt roligt. Jag och Maria trängdes lite för långt fram till Oskar Linnros och jag sjöng så mycket jag kunde. Efteråt kunde jag knappt prata. Värre än vanligt, jag kan aldrig prata normalt när jag varit ute. Men Oskar var bra live, kanske för att jag knappt såg honom? Pappa väckte mig halv tolv i lördas (eller vaknat hade jag gjort betydligt tidigare, men inte ordentligt) och en promenad var ungefär vad jag åstadkom under dagen. Jag var förhållandevis pigg, men knappast sugen på att göra nåt, så jag lät bli. Igår åkte jag till Lovisa för att ta en förmiddagspromenad, kom hem halv tre. Väldigt trevligt, men dagen försvann fortare än jag tänkt mig. Men plugga får jag göra idag i stället då. Jag ska fortsätta nu. Jag är snart klar med det som jag satt upp som dagens mål, men jag tror att det vore klokt av mig att göra lite mer än det. Det underlättar ju de kommande dagarnas beting. Jag känner mig så strukturerad som har skrivit in i almanackan vad jag ska läsa vilken dag. Undrar hur länge det håller i sig...

Jag har uppenbarligen glömt bort vad styckeindelning är för något. Och röd tråd.

/ LisaLinnéa

Shopping

1300 kronor fattigare är jag, men jag har äntligen hittat lite nya kläder. Jag är nöjd som sjutton. Har en kjol, ett par jeans, tre linnen och ett par skor med mig hem. Och lite vin och ett kollegieblock, men det är inte lika roligt att lägga pengar på. Detta ägnade jag mig åt i stället för att städa. Det tog lite längre tid än jag trodde, men det var fyra trevliga timmar på stan. Ambitiös som jag är pluggade jag i förmiddas så jag har ju inte ägnat hela dagen åt nöjen, men jag hade bestämt mig för att få ordning i städskåpet idag. Kanske plockar ur det lite innan jag lägger mig. Om jag inte somnar på en gång.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0