Prioriteringsproblem?

Jobba jobba. Jag tackar ja till allt fast jag inte har tid. Jag slipper ju plugga, men varje gång jag säger att jag kan jobba blir jag mer stressad, för jag orkar inte sätta mig och plugga när jag kommer hem. Igår gav jag mig ut och sprang en timme efter jobbet och sen var hela jag död och orkade inte göra ett dugg. Somnade gott på kvällen. Idag har jag haft huvudvärk hela dan som vägrar gå över och är trött bara därför tror jag. Att sitta i en bil utan AC i 4-5 timmar när termometern visar 28 grader gör inte saken bättre. Håller på och tvättar nu vilket gör att jag hela tiden skjuter upp redovisningsplugget också. Jag har lagt ner tanken på att jag ska orka arbeta med uppsatsen, men morgondagens redovisning vore ju bra om jag läste igenom i alla fall. Måste ta tag i mig själv. Nu.

/ LisaLinnéa

Avskedsmiddag

Igår hade vi avskedsmiddag inför sommaren eftersom Maria lämnar Vämland över sommaren. Som vanligt hur bra kväll som helst. Prata, äta, spela spel och skratta tills man kiknar. Bästa vänner. Idag mår jag som om jag druckit tre flaskor vin trots att jag bara druckit vatten. Migränliknande huvudvärk hindrar mig från att plugga de där timmarna som jag sköt upp från gårdagen. Maria var här med andra värktabletter då mina inte hjälpte det minsta. Hennes hjälpte, men när man sovit halva dan så försvinner all ork. Kan fortfarande inte förmå mig att gå ut sängen. Men jag ska göra ett försök att plugga i sängen. Innan huvudvärken kommer tillbaka. Jag måste plugga idag, ska jobba två heldagar och jag vet ju hur pigg jag kommer vara efter det. Helst skulle jag sova dygnet runt, hur kan man vara så trött?

/ LisaLinnéa

Förvirrad?

Man är smart när man cyklar till jobbet men går hem, va?

/ LisaLinnéa


Uppsatsångest

Jag är sjukt trött idag. Brist på pluggsällskap gör att jag inte orkar ta mig till universitetet vilket även innebär att det går ännu sämre att plugga än om jag hade gått dit. Jag vill verkligen inte skriva den här uppsatsen! Eller, visst, jag kan skriva den, om nån bara talar om för mig vad jag ska skriva. Jag vill inte läsa och söka information, där ligger problemet. Jag måste komma igång nu, men det verkar omöjligt.

/ LisaLinnéa

Söndagsfart

Jag går verkligen på söndagsfart idag. Jag känner mig totalt handikappad av att inte ha vatten i kran. Vattenläcka orsakar detta men om nån timma ska det vara tillbaka. Men man måste koka vattnet. Jag vet att vi är bortskämda i Sverige som kan dricka vattnet direkt från kran, men likväl är det omständigt att behöva hämta vatten eller behöva koka vattnet innan det kan drickas. Vattnet som står i kylen nu är dessutom inte alls gott. Och jag är beroende av vatten. Med detta handikapp och det faktum att jag fortfarande inte kan klassas som helt frisk tillåter jag mig att gå på söndagsfart. Får lite vettigt gjort då och då men däremellan läser jag eller kollar på tv. Det är ganska skönt. Jag var social med Emma och barnen igår så jag har inte suttit ensam och instängd hela helgen i alla fall. Då hade det känts jobbigt att vara så slö, men nu är det inte så farligt jobbigt alls.

/ LisaLinnéa


Det här är värt att dör för, jag tror mitt hjärta blöder

Åh vad jag hade velat vara i Göteborg idag. Åh vad jag är kär i Veronica Maggio. Det var längesen jag snöade in på musik som jag gjort nu. Samma skiva på repeat om och om igen. Fantastiskt.

/ LisaLinnéa

Sjuk

Ligga hemma och vara sjuk är helt värdelöst. Inte verkar kroppen kunna bestämma sig för vart den ska pina mig mest utan byter lite då och då. Har slutat hosta, men kan i princip inte röra mig i stället. Fy fan. Jag som trodde det skulle gå över fort eftersom jag var pigg igår. Kanske är det för att jag tog vara på piggheten igår som jag är liggande idag. Nu hör jag glassbilen utanför. Kan inte nån köpa glass till mig? Jag har så tråkigt. Nog för att jag älskar att vara ensam, man jag hatar att vara tvungen att vara ensam.

/ LisaLinnéa

Dålig dag

Det regnar och åskar, jag är sjuk, jag blir bara erbjuden jobb när jag måste vara på universitetet. Nej, jag är inte på bra humör idag. Borde antagligen dra ur kontakterna när det åskar, men för att stå ut måste jag få ligga på soffan och titta på One Tree Hill och tycka synd om mig själv. Åskan är ganska långt borta tror jag. Hoppas jag. Den kan hålla sig där också. Stänger av datorn och drar ur modemet. Sen bäddar jag ner mig igen och fortsätter knarka halstabletter. Redovisning imorrn, vill ju inte gärna må sämre.

/ LisaLinnéa

Satan i gatan

Efter ett riktigt bra träningspass i förrgår kände jag gott hopp om att jag kommer att klara att springa Stadsloppet om drygt en månad. Idag kändes det som att det kommer att vara en omöjlighet. Satan så trögt det gick. En bra låt på radion gjorde att jag klarade att pressa mig ytterligare när jag nästan gett upp, men det kändes inte alls bra. Men det kan ju inte gå bra jämt, jag genomförde rundan trots brist på motivation och jag känner mig lite nöjd i alla fall. I övrigt har jag tillbingat några timmar på biblioteket och läst idag och ska försöka komma igenom ett kapitel till innan jag somnar. Borde kunna lyckas med det eftersom jag redan har somnat på soffan en gång idag. Och tog väldigt lång sovmorgon. Varför har jag börjat vända på dygnet på helgerna?

Jag har totalt förälskat mig i Veronica Maggios nya album. Helt fantastiskt är det. Önskar jag kunde åka till Göteborg på fredag och se henne, men även om jag skulle lyckas övertala någon att följa med trots bristen på pengar som alla verkar lida av så insåg jag idag att jag har planerat in att jobba då utöver min vanliga fredagstur (som jag antagligen hade kunnat byta bort). Skit. Hade varit den bästa kombinationen annars, jag är jättesugen på att åka till Göteborg och att få lyssna på Veronica skulle ju vara helt fantastiskt.

/ LisaLinnéa

Motivation

Idag har jag anmält mig till Stadsloppet, vilket innebär att jag måste träna, träna, träna om jag ska orka med det. Ännu ett stressmoment utöver allt annat jag skjuter upp och ignorerar, fast att träna kanske kan få mig lite lugnare. Jag måste försöka hitta tillbaka till min självdisciplin när det gäller pluggandet också. Mina resultat det här året har visat att det är värt det, inte minst sista tentan, men fan så omotiverad jag är till att plugga nu.

/ LisaLinnéa

Fantastiska helg

Just nu känns livet bättre än bra. Många bra saker på en gång får en att glömma såna där saker som att man borde plugga och städa. Jag fokuserar på de bra sakerna just nu. Som att jag fick ett oförskämt bra resultat på tentan. Sjukt bra faktiskt. (Eftersom det är min egen blogg har jag all rätt i världen att skryta här). Jag kan inte riktigt förstå hur det gick till så nu vill jag ha tillbaka tentan så att jag får se vad han har bedömt. Detta firades igår, eller ja, kvällen hade antagligen sett likadan ut utan ett bra tentaresultat eftersom det var de underbara människorna som gjorde kvällen bra. Det är härligt att träffa människor som man inte träffar så ofta och ha så trevligt och roligt tillsammans som vi hade igår. Idag har solen gett oss härlig värme och jag satt ute i min sköna stol på balkongen stor del av förmiddagen och bara njöt av att kunna ta det lugnt, må bra och inte bry mig om alla måsten. Planerade grillning och cider, men bjöds in på taco- och filmkväll och kunde inte riktigt tacka nej till det. Grillningen skjuts på morgondagen och jag får även i afton umgås med fantastiska vänner. Det känns som att sommaren är här. Nästan som att det vore sommarlov. Fortsätter min vår och sommar såhär har jag absolut ingenting att klaga på. Men ni som känner mig vet att jag kommer klaga ändå. Jag måste sluta med det. Men just nu ser jag bara det som gör att jag mår så bra. Kommentarer som "Vad stökigt du har här Lisa" ignoreras totalt. Tar det när andan faller på som mormor säger att man ska göra.

/ LisaLinnéa

Fredagkvällen

Jag hade räknat med att dagen skulle vara stressig och var mentalt förberedd på det. Därför är det helt fel att jag har fåt massa tid över och jag är sjukt rastlös och kan inte få ett dugg vettigt gjort. Det var lite på jobbet så de där timmarna jag hade tänkt mig att få samla ihop där fick jag inte. Fick gå hem och vara betald en timme extra och snart är det dags att gå tillbaka igen och köra kvällspasset. Men klockan blir ju aldrig tillräckligt mycket för att det ska vara dags att gå känns det som. Går jag dit för tidigt får jag ändå bara gå där i min ensamhet och vänta på att det ska vara värt att åka. Åker jag för tidigt får jag sitta i bilen och vänta på att få tömma brevlådor vilket är sjukt drygt så jag försöker att samla tålamodet och stanna hemma tillräckligt länge. Efter jobbet ska jag umgås med ett gång fina vänner och dricka lite vin och kanske spela lite spel. Att ha det att se fram emot gör bara det att tålamodet sjunker. Jag vill sluta jobba nu.

Vår lärare har lagt ut att vi ska kunna se vårt tentaresultat idag, men sen inte lagt ut resultaten verkar det som. Så kan han ju inte göra! Jag vill veta nu, nu, nu! Inte för att jag trodde att vi skulle få tillbaka dem så snart, men när han säger att det är färdigrättat får han sjutton ge mig mitt resultat också!

/ LisaLinnéa

Förvirrad

Jag borde antagligen inte få använda en spis. I förrgår kom jag hem efter att ha varit i skolan hela dan och såg att en platta stod på efter att jag kokat pasta på morgon. Sådär bra. Igår kom jag hem efter dansen och insåg att ugnen fortfarande stod på efter att jag lagat middag innan jag åkte. Igår tänkte jag tanken innan jag gick att jag borde gå in och kolla så att ugnen var avstängd. "Men så förvirrad är jag väl inte efter att jag glömde plattan igår". Precis så förvirrad är jag.

Idag har jag kämpat hårt för att läsa här hemma. Det går sådär. Är väldigt stel i ryggen vilket gör att det känns bättre när jag ligger ner än sitter upp vilket i sin tur innebär att jag somnar mest hela tiden. Vore skönt att bli klar med boken idag, men det är nog kört. Ser nu att klockan är åtta och inte sju som jag trodde så jag kommer definitivt inte hinna klart idag. Haha. Förvirrad var det ja... Antagligen är det just den där långpromenaden jag behöver, men jag hoppar nog över den och satsar på morgondagen i stället.

/ LisaLinnéa

Tillbaka till verkligheten

Efter en härlig valborgsmässoafton med fina vänner och lunch på en uteservering dagen efter så börjar vardagen lite för fort. Heldag i skolan och så kvällsjobb. Hade behövt en mjukstart just den här måndagen känns det som men nu när den är över är jag inte lika trött som jag trodde jag skulle vara. Men jag blev ganska irriterad när de hade strulat till det på Konsum och jag bad dem ringa till terminalen och fixa till det. Vet inte om de fattade att de skulle ringa. Så mycket tålamod hade jag inte kvar så jag struntade i det och tänkte meddela min kollega som ska köra imorrn om hur det ligger till ifall de är på honom. Vi har all kontakt via Facebook och naturligtvis kommer jag inte in där. Orkar inte ringa, och skriva allt i ett sms blir jäkligt långt. Hur ofta använder man Facebook till nåt vettigt? Varför måste det krångla just i kväll?

Mekade med cykeln ganska länge igår och tror jag fick ordning på det. Men är inte helt säker på om hjulet är som det ska. Tror att det är vint fastän jag inte tyckte att det var det igår kväll. Har ingen som helst lust att byta hjul när jag har lyckats fixa till det helt utan hjälp (ja, jag är nöjd eftersom jag aldrig har gjort det förut). Får cykla lite längre än till universitetet och hem och se hur det känns.

Nu struntar jag i allt som krånglar och tar kväll.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0