Sommaren är här

Gårdagen var en katastrofdag. I alla fall en del av den. Jag trodde jag skulle bryta ihop, och var när att ringa nån för att bara prata, något som aldrig händer. Men eftersom jag visste att den första jag tänkte på, som nog skulle förstå bäst, inte hade tid så gjorde jag inte det. Men fan vad jag hatar det här. Att säga mest vad man borde och inte allt man tänker. Att veta att vad man än säger tar man parit utan att man vill ta parti. Hur kan vuxna människor göra på det här sättet? Jag orkar inte med det. Lite så har det varit idag också, fast det har inte varit så högljudt. Eller egentligen är det nog inte alls samma sak, man alla katastrofer i den här familjen hänger ju ihop. Och för tillfället känns allt katastrof. Det är skitjobbigt, och jag får anstränga mig för att inte börja gråta för man vet aldrig när nån kommer och ser en, och förklara det är omöjligt. Jag skulle inte ens vilja försöka.

För att komma till lite positivare saker så var släktträffen en positiv överraskning. Den var helt okej och jag kände igen de flesta. Även om jag inte tycker bäst om alla så hade de som jag tyckt lite mindre bra om växt upp och mognat väldigt mycket och jag blev inte ens irriterad. Skönt. Det underbara vädret gjorde ju sitt till, även om man var tvungen att hålla sig i skuggan för att inte smälta bort.

Idag har jag lekt med grannungen och varit ute hela dan. Detta har orskat en massa soleksem, värre än nånsin, och jag fick precis syn på att ena axeln är bra så röd också. Hur kan det bara bli på ena axeln när jag varit ute och rört på mig? Jag försöker jobba på att jämna ut linjerna lite i alla fall, men jag ska nog hålla mig i skuggan en liten stund nu. Jag skulle egentligen vilja gå ner på stan och köpa glass och sitta och prata med nån nu, men sällskap verkar det vara ont om här. Men nu verkar de ha hittat på sina mobiler i alla fall, ska jag bara hoppas att nån har tid att träffa mig också. Verkar tyvärr värre med den saken... Jaja, verkar som att Tessan har tid lite senare i alla fall. Frågan är ju då vad jag ska hitta på nu här i min ensamhet? Plugga? Tveksamt...

God morgon

Jag sitter i sängen eftersom jag har gett upp försöken att somna om, men inte orkar gå upp. Mamma har slagit på en tvättmaskin som låter som gör det omöjligt för mig att somna om, men det borde också innebära att hon har hängt det jag tvättade igår, så jag kanske ska tacka.

Igår blev en väldigt skön dag måste jag säga. Jag gjorde det jag blev ombedd att göra av mormor och mamma. Jag gick ett varv på stan, vilket inte tar så lång tid, och inte hitta jag nåt roligt heller. Åkte ut till Prästtorpet och hittade ett par skor för 80 kronor som jag tyckte vara värda de pengarna, så jag fick shoppa lite också. Jag köpte i och för sig ett nagellack på stan också. Jag provade det på min bror för att se om det kan funka till min klänning, men det var nog för ljust. Det var lite synd, men det får användas nån annan gång.

Hos mormor fick vi som vanligt god mat, och sedan bestämde mormor att det var vila på maten så vi la oss i solen och hade det bra skönt. Det innebär också att jag är lite mer röd nu än innan också. Som vanligt. Jag hjälpte mormor att rensa ogräs på grusgången. Det känns bra att kunna hjälpa till, för jag vet att hon har ont överallt, även om hon inte säger det, och hon blir så glad när vi kommer hjälper till med allt möjligt. Det gör mig glad eftersom det är så uppskattat. Hon tyckte att vi skulle åka och plocka liljekonvaljer till mamma också, så vi åkte iväg och plockade stora buketter. Mammas kommer få stå ute, eftersom varken hon eller jag kan andas med dem i närheten, men det är hennes favoritblommor, så hon blev glad. Jag gjorde folk glada igår verkar det som, det kanske är därför dan kändes så bra.

Fick som vanligt när jag är här köra på min kära bror så fort han ska nånstans. Men vid 11 igårkväll ville jag gå och lägga mig och skickade ett sms om att han skulle få gå hem, för jag orkade inte hämta honom. Ändå ringer han och dampar loss halv två för att han påstår att det är kallt ute. Vad har man kläder till undrar jag? Det värsta är ju att jag är så himla snäll och han lyckas till slut övertala mig. Men jag skällde lite först om att han inte ens är tacksam för att jag kommer. Orkade inte sätta på mig kläder utan tog en tröja från Filips rum över pjamasen och sen åkte jag. Jag hoppas han tar sitt körkort snart, han kommer få köra mig så fort jag ska nånstans kan jag säga. Tyvärr är det ju inte ofta som jag ska nånstans, och jag har inte så mycket emot att gå, men han ska utnyttjas!

Nu ska jag äta lite frukost och börja ladda inför släktträffen i eftermiddag. Jag ska fortsätta försöka intala mig om att det blir trevligt. Man kan ju alltid hoppas.

/ LisaLinnéa


Dagens planering

Nu har jag bråkat lite med den här jäkla datorn, men det slutade med att jag skickade till mamma det som ska skrivas ut, för det bara krånglade här hemma. Nyss ringde mormor och fråga om jag skulle ner på stan nånting, och eftersom det är planerat så skulle jag köpa med jordgubbar och Bregott åt henne. För jag och bror tänkte ta en tripp och hälsa på henne i eftermiddag när han slutar skolan. Dessutom ringde mamma nu och sa att hon ville ha rabarberpaj när hon kommer hem, så jag ska väl ta och ordna det också. Det är nog dags att sätta igång nu så jag slipper stressa. Torka håret, baka, gå på stan, handla, hämta bror och åka till mormor. Sen får vi se vad det blir till kvällen. Jag hoppas att det är en bra planering.

/ LisaLinnéa

Fotografier

Jag hatar detta konstanta regn som faller, men imorrn ska det bli fint väder påstår mor, så jag hoppas på det.

Vi fick sluta en timme tidigare så jag tog ett snabbt beslut om att ta tidiga bussen till Örebro. Jag fick stressa som en tok för att hinna. Slängde ner grejer i väskan så jag har säkert glömt hälften. Jag glömde ta ut soporna, glömde slänga det som som skulle slängas i kylskåpet och glömde dricka upp mjölken. Lagom lyckat, men det får jag väl ta när jag kommer hem igen. Luktar nog lagom mysigt då...

Nu är arbetet inskickat och klart, bara att börja kolla på opponeringen. Om jag får de andras arbeten nån gång... Verkar inte ha fått det än i alla fall.

Jag och mamma satt och kollade på kort från när vi barn var små. Till och med jag är lite söt på vissa kort. När jag är väldig liten iaf. Sen ser jag lika dum ut som jag gör numera på alla bilder.  Men mina bröder. Jag skratta så jag grina. Så grymt roligt att se. Så söta, så muppiga, så elaka. Ja, man kan inte annat än att skratta. På tal om dem så ringde den ena och krävde att jag skulle hämta honom på skolan. Jag förstår inte att jag är så snäll. Han kör alldeles för mycket med mig! Och han kommer driva mig till vansinne när vi ska bo under samma tak. Riktigt riktig är han inte.

Städningen föll visst på min lott här också, eller dammsugningen i alla fall, så nu har jag gjort mitt vettiga i det här huset för den här helgen.

/ LisaLinnéa


Äntligen!

Nu har jag äntligen skrivit om den sista boken, så nu ska jag bara läsa igenom allt och kanske skriva till lite här och var innan jag ska skicka det imorrn. Jag har ju läst och redigerat en gång, men nu sa våran lärare nåt annat än vad jag uppfattat igår så jag måste göra det igen tror jag. Men det borde gå fort. Jag ska åka och träna nu och få lite ny energi, så innan jag slår på tv:n ikväll ska jag väl kunna få det gjort.

Jag hoppas att det går bra att träna idag, kanske borde prova att ta en allergitablett? Jag håller tummarna för att det funkar i alla fall, för jag är peppad!

/ LisaLinnéa

Dålig dag

Den här dan blir bara sämre och sämre känns det som. Lagom som jag kommer utanför dörren börjar det regna och det kändes som att åskvädret var nära, men det har inte kommit än tack och lov. Nu mår jag fruktansvärt illa också, inte alls som jag brukar, det är värre. Inte mysigt alls. Min enda tröst för tillfället är att mitt internet äntligen verkar fungera hyffsat okej igen.

/ LisaLinnéa


Tillbaka i skolan igen

Jag pinade mig igenom några timmars lektion på förmiddagen och lyckades hålla mig vaken, även om jag fick kämpa för det. Kändes inte som att jag direkt lärde mig nåt nytt och även om det var intressant så kändes det som att jag kunde ha gått efter rasten. Men mitt samvete sa åt mig att stanna och jag hade troligtvis inte gjort något vettigt om jag gått hem så det var väl lika bra. För drygt en och en halv timme sen kom jag igång med pluggandet igen. Jag har ju en bok kvar att skriva om, men det går fortfarande inte! Jag har läst  massor men hittar ingenting. Jag förstår inte hur jag ska få ihop det, för jag har ju verkligen försökt.

Jag är ännu mindre sugen att åka på släktträff i helgen nu, mina bröder verka inte kunna följa med och eftersom vi snart slutar skolan och folk (även jag) flyttar mot hemtrakter finns inte mycket tid till att träffas och ha trevligt nån kväll kvar. Helgen hade behövts. Vi få ordna det nån gång i nästa vecka i värsta fall, vi går ju inte i skolan mer än en dag så det är ju inte katastrof om det blir lite sent... Men nu ska jag dit och det är bara att gilla läget.

Snart ska jag ut på promenad, men ska göra ytterligare ett litet försök att hitta nåt i boken.

/ LisaLinnéa

Härliga helg

Nu är jag hemma igen, röd i ansiktet med vita glasögonränder. Det är som vanligt efter Järnvägen, tyvärr är det ju mindre snyggt. Fötterna har också blivit lite rödare men i övrigt är jag precis lika blek som vanligt. Solen har alltså varit framme, men eftersom det alltid blåser så har man ändå varit tvungen att vara ganska välklädd. En regnmatch blev det, och jag höll på att frysa ihjäl, men det får man leva med. Eftersom det inte blev fler finns ingen anledning att klaga. Det var så skönt att komma iväg, och även om jag saknar att delta, så var det skönt att bara kunna gå runt utan att stressa. Underbar helg faktiskt.

Idag skulle jag göra klart litteraturstudien, men vem som hellst kan gissa hur det gick. Jag somnade när jag kom hem och kände mig inte alls bra så det blev inte mycket med det. Lagade grymt god mat när jag väl kom på fötter igen. Fiskgratäng med tärnad potatis. Det får det blir fler gånger.

Jag ska se om jag hittar nåt i boken nu. Kanske. Skola imorrn.

/ LisaLinnéa

Hallsberg i helgen

Oj vad fort den här dagen har gått. Jag var in till stan på förmiddan och gick runt i regnet. Spenderade lite för mycket pengar på lite för onödiga saker, men jag orkade inte bry mig. Det drabbar ju ingen fattig för att vara ärlig. Skulle leta studentpresenter, och jag skulle kolla priset på en speciell sak, men bara får det kunde jag inte komma på vart jag sett en sån butik, så jag strunta i det. Det får bli nån annan gång. Var inte så sugen på att leta när jag började bli blöt och kall om fötterna.

Jag hade planerat att äta tacos ikväll för att göra slut på mina grönsaker. Men sen såg jag att det inte alls var kättfärs jag hade i frysen. Besvikelse! Men jag ville inte ändra mina planer så jag gick till konsum. Fanns det normalstora förpackningar med nötfärs? Nej då. Så jag får inte tacos. Hitta nån låda i frysen som jag värmer i stället. Inte alls nöjd, men det får väl gå.

Nu har jag nog näst intill bestämt mig för att åka till Hallsberg imorrn, i alla fall om det inte spöregnar när jag vaknar. Blir tvungen att åka 07.15, vilket inte känns så lockande, men jag behöver göra nåt och jag är bra sugen så jag hoppas att det blir värt det. Eftersom jag pratat om att åka så ringde bror och fråga hur jag skulle göra. Jag blev glad av att prata med honom, det var längesen. Fick lite dålig uppdatering av hans senaste bravader, men jag antar att det är för mitt eget bästa, även om jag är lite nyfiken.


Nu väntar tvättstugan, det blir min fredagskväll, för den lär ju inte bli så lång med tanke på hur tidigt jag ska upp imorrn.


/ LisaLinnéa


Dunkla rum

Blä för mig själv idag. Sjukt seg, sjukt ineffektiv, sjukt besviken på mig själv. Nu har jag sett två filmer på tv idag. Nödvändigt? Det var ju inte direkt det jag skulle göra, håller jag på så kan jag ju fortsätta drömma om att bli klar. Den första var nån familjefilm, eller ja, en  barnfilm som föräldrarna kan stå ut med att se också. Den var i och för sig lite mysig, men jag skulle ha klarat mig alldeles utmärkt utan att se den. Lite senare fick jag se att Skruva den som Beckham gick på tv också. För den har jag ju inte sett förut? Jo, just ja, den har jag sett tillräckligt många gånger ja. Suck.
Slö som få känner jag mig också, men jag tror inte min kropp orkar träna idag eftersom det gick som det gjorde igår. Men en promenad skulle kanske inte vara helt fel. Har dock noll lust med det. Lite sällskap skulle inte vara fel, dra med mig ut! För jag orkar då inte ta tag i nånting. Jag har ju i alla fall vart och handlat lite. Nåt vettigt. Och snart har jag redigerat klart de böcker jag skrivit. Sen är det observationsstudien som ska kollas igenom och att skriva nåt om den sista boken, som varit på väg ut genom fönsret x antal gånger. Bra nära i alla fall.

Det var nån konstig tant i affärn förresten, eller man ska väl inte döma folk men ja... Jag stog i kön till kassan när jag ser damen som står två steg framför mig börja öppna en godisförpackning. Hon var nästan framme och skulle betala, kunde hon inte vänta tills hon kommit ur affärn eller iaf hade gjort rätt för sig?! Tydligen inte, för hon stog där och försökte klara av att få ur sin godis utan att förstöra streckkoden. Är det bara jag eller är det ett lite smått konstigt beteende?

Klarar jag av att tvinga mig själv att städa idag också?  Lyckas jag med det skulle jag inte må lika dåligt sen. Ja vi får se vad det blir av de kvarvarande timmarna på den här dagen.

/ LisaLinnéa



Jag kan inte hjälpa dig upp, kan inte lysa upp den väg du springer.

Det sista verkar ta tid

En enda bokjävel kvar (ursäkta språket, men det är så jag känner) men jag hittar ingenting som jag kan skriva om i den. Jag håller på att bli galen! Jag vill bara bli klar med det här nu, slippa sitta här och känna att jag måste men inte vill och inte verkar kunna. Jag försöker tänka att det är bara att ta någonting, inget av det andra jag skrivit här ju varit seriöst så... Men allt känns så himla luddigt och svävar ut i en massa olika grenar så man har glömt vart kärnan var någonstans. (Kan man känna igen det i mina texter kanske?)

Jag börjar med duschen tror jag, så kan jag dra upp persiennerna sen och få in lite ljus också. Allt för att bli piggare.

Tyvärr kunde inte Tessan komma i helgen, så nu hoppas jag innerligt på fint väder så ska jag åka till Hallsberg i stället. Men det känns inte värt att åka om det inte är väder även om det är ångestladdat att inte vara där. Vi får se hur det blir.

/ LisaLinnéa

Ingen bra träningsdag

Det gick inte alls bra att träna. Musklerna orkade ingenting och jag fick knappt luft efter konditionen. Nej det var inte nå roligt alls. Jävla förkylning. Så nu känner jag mig bara depp och orkar varken städa eller plugga. Vill ha nåt gott att tröstäta, men som tur är finns det ingenting som skulle kunna funka till det hemma idag. Ska gå in i duschen snart och få upp värmen. Kanske blir lite gladare och piggare då också.

/ LisaLinnéa

Lite koncentrationssvårigheter

Imorse kom jag upp vid 8 efter att ha sagt åt Stefan att väcka mig, så jag hoppas kunna komma tillbaka till normala vanor igen nu. Det känns ändå inte som att jag har fått så mycket gjort. Fast egentligen har jag nog gjort mer än jag tror, men det syns inte på pappret. Jag fick ägna ganska mycket tid till att läsa och försöka fatta nånting i förmiddas, så det tog tid innan jag kunde börja skriva. Och när jag väl skulle skriva var det svårt att få fram nånting som var en riktig tolkning av det jag läst. Nu ska jag skriva en reflektion och sen är den näst sista boken skriven. Planen är att få klart det innan jag åker och tränar. Om jag orkar ta tag i pluggandet efter träningen blir det nog att börja kolla igenom och redigera det jag har skrivit. En bok får räcka idag känner jag. Speciellt eftersom jag har gett upp den boken jag har kvar en gång redan.

En anledning till att jag inte gjort så mycket som jag önskat idag är nog också att jag är irriterad över att internet är så jäkla segt. Funderar på att ta kontakt med Telia, men det känns inte som att det är det jag ska lägga tiden på just nu. Det är ju egentligen inte internet jag ska använda för tillfället. Jag ska plugga.

Jag åt dillkött och potatis idag, vilket var grymt gott! Det var jättelängesen jag åt det, och även om det kanske inte riktigt smakade som det brukar eftersom det var jag som gjorde det så var det riktigt gott. Jag måste börja ta tag i att tömma frysen nu. Det är inte lång tid kvar innan sommarn. Även om den känns tom så har jag nog mer mat än jag tror i den.

En timme kvar tills jag ska ta bussen mot Friskis. Bäst att börja jobba!

/ LisaLinnéa

"Suck. Tjejer och teknik"

Vad har hänt med mitt internet? Det är så segt så jag håller på att bli galen!! Dessutom är tv:n konstigare än vanligt, den går över till svartvitt ibland. Förhoppningsvis räcker det att göra en omsökning. Hata tekniska prylar när de inte fungerar som de ska.

Jag var enormt ineffektiv på eftermiddan (också). Nästan klar med en bok till i alla fall. Mina förhoppningar är att jag är duktig imorrn och kan få ihop all text så att det bara är att redigera kvar sen. Men är det fint väder kanske jag åker in till stan i stället. Vi får se. Jag har ju tid på mig så jag borde hinna bli klar oavsett, även om det vore skönt att bli klar så tidigt som möjligt.

Nu väntar snart sängen. Jag hoppas att jag kommer upp lite tidigare imorrn så kan jag hinna med att både skriva en hel del och åka till stan. Träna är också tanken.

/ LisaLinnéa


Hälften gjort

En bok klar då. Seriöst? Inte det minsta. Men det struntar jag i, det är inte mitt fel att vi får oseriösa uppgifter. Jag tog en paus och ringde till mamma när jag hade tröttnat och pratade med henne i 40 minuter. Bra mycket trevligare än att skriva. Tur att hon var ledig så hon hade tid att underhålla mig. Till slut kom jag in i duschen också och fick på mig kläder. Ändå hann jag klart med mitt mål innan lunch, det säger kanske lite kom kvalitén på det jag gör. Nu är det bara halva antalet böcker kvar i alla fall. Tyvärr så tror jag ju att det är de svåraste också...

Nu har jag i alla fall ätit en stor portion mat, pasta och laxsås blev det idag. Blev helt okej, lax är ju alltid gott. Jag blev sjukt mätt och tappade orken totalt, men snart ska jag försöka komma igång igen. Jag kom på att jag måste fixa eftersändning eftersom jag inte ska bo här i sommar också, eller i alla fall lösa det på något sätt. Börjar med att kolla på det.

/ LisaLinnéa

Jag tänker på er

Nu har jag skrivit klart de sista raderna på bok 2. Jag hoppas att jag kan fortsätta att ha flytet idag, fast jag tror det kommer att bli svårare, för jag sparar de svårare böckerna, så det kanske inte går lika fort. Men jag ska fortsätta kämpa.

Jag kom iväg och tränade igår, vilket gick rätt tungt, men var väldigt skönt. Halsen är väl egentligen inte helt ok, så om det var smart vet jag inte, men man klarar inte att bara sitta framför datorn en hel dag. Pratade med pappa igår på vägen hem, tror han börjar sakna sin dotter lite för som vanligt kom den ständiga frågan om jag kommer hem den här helgen då. Snart är det sommar och han behöver inte fundera. Han påminde mig också om att mina bröder är ute på äventyret också. Härligt i regnet. Känner jag den ena av dem rätt så har han inte med sig regnkläder, jag skulle i alla fall inte bli förvånad om så är fallet. Jag är inte så avundsjuk på tre dagar i skogen faktiskt, även om jag också hade velat uppleva det. Men tyvärr så kunde jag ju inte när det var min tur. Och eftersom vädret inte var så väldigt roligt när vi hade det heller så var jag inte så jätteledsen.

Jag skulle behöva nån som bokstavligen drar mig ur sängen på morgnarna nu. Det är hemskt, jag kommer inte upp. Idag kom jag visserligen igång snabbare när jag väl kommit ur sängen, men jag borde inte ligga så länge. Skärpning!

Kan jag klara av en bok innan lunch? Jag tar en till som verkar lätt så borde det inte vara något problem.

/ LisaLinnéa


Igång!

Nu har jag, efter några timmar; äntligen hittat en första frågeställning och lite smått börjat skriva. Det är fruktansvärt tråkigt och och går väldigt segt, men det är ju ett av alla måsten man har, så det är bara att kämpa. Jag hoppas på att komma in i ett bra flyt så att åtminstone en och en halv bok är avklarad vid dagens slut. Är det ett rimligt mål tro? Jag vet inte, men jag hoppas i alla fall att det börjar gå bättre nu. Och att motivationen kan hitta fram till mitt huvud.

Jag poppade en påse popcorn, jag vet att jag inte borde, men jag kände ett tvång till att tröstäta lite. Det var då det började lossna så jag kan ju alltid ha det som ursäkt.

/ LisaLinnéa

Tråkmåndag med regn och plugg

Usch. Jag orkar inte komma igång. Jag vet att det inte kommer att gå bra med pluggandet, så jag vill inte bli klar för att börja kämpa med det. Därför sitter jag fortfarande med handuken runt mig och läser lite bloggar och lyssnar på musik. Börjar bli lite yr på grund av det låga blodsockret också. Hög tid för frukost. Att regnet faller utanför gör mig också lagom pigg, fast å andra sidan så lär jag inte få för mig att gå ut så jag borde kunna få nåt gjort då. Känns som en tråkdag. Men jag kan nog inte räkna med så mycket annat de närmsta dagarna. Jag måste komma på frågeställningar till arbetet nu. Hur svårt kan det vara? Men min hjärna verkar inte vilja göra det åt mig. Helt hopplöst.

/ LisaLinnéa

Segdag

Hade en trevlig kväll igår, skönt med sällskap, även om jag själv inte kände mig så social. I alla fall inte med dem som jag inte kände. Åt ännu mer onyttigheter också, hemska vecka, men imorrn hoppas jag kunna träna igen.

Sov länge i morse också, vilket är  ännu ett ångestmoment. Kom inte upp förrän tio, och har fortfarande inte kommit i kläder. Och persiennerna är fortfarande nerdragna. Plugga är det sista jag är sugen på just nu, så jag segar lite till och hoppas på att få lite energi framöver.

/ LisaLinnéa

Gamla minnen tittar fram

Nu sitter jag och jobbar med min observationsstudie. Det går ganska segt, men det är mest för att det är svårt att veta vad man ska ta med och hur mycket man får spekulera själv. Har tänkt satsa på att få ihop all text idag så att det bara är att formatera och redigera den sen. Kan nog gå om jag jobbar på, är väl egentligen bara en halv sida kvar, men som sagt är det svårt att veta vad man ska skriva. Dessutom så känns det som att det ända det står i hela texten är pedagogen. Pedagogen, pedagogen, pedagogen. Så känns det som att min text ser ut. Alternerat med den utvalda pedagogen. Spännande? Jag orkar nog inte hålla på så länge till, det är det som gör att jag kanske inte får klart texten. För tid är det väl egentligen ingen brist på.

Ikväll ska jag åka till Hanna och vidare till hennes kompis för att se på Eurovision Song Contest. Hade väl egentligen tänkt vara hemma, men som Hanna sa så är det ju faktiskt inte så roligt att se på det ensam. Speciellt inte när man inte är särskilt intresserad. För det kan jag inte säga att jag är. Men det kan vara ganska kul att kommentera och diskutera alla konstiga bidrag. Och jag vill ju veta hur det går för Sverige. Därför känns det bra att få lite sällskap. Det är väl alltid trevligt med sällskap, men jag trivs ganska bra i min ensamhet också. Är ju lite småläskigt med folk man inte känner också, men jag vet ju att de alldeles säkert är trevliga och jag känner ju Hanna så vad är problemet? Och hennes kompis som vi ska till har jag också träffat några gånger, så jag borde inte ens reflektera över det. Hopplös är jag.

På tal om Eurovision, sällskap och kommentarer kom ett minne fram helt plötsligt. När vi (för väldigt många år sen) samlades för att grilla med handbollslaget hos våran tränare när det var just Eurovision och vi satt och låg överallt framför tv:n och tittade. Jag minns det som väldigt trevligt och roligt. Det var tider det, när man hade ett lag att känna lite samhörighet med.

/ LisaLinnéa

Halsont igen

Det är lördag, och jag borde sitta på bussen på väg in till stan för att komma till Friskis, men eftersom min hals inte vill vara på min sida idag så fick jag besluta att det var bäst att vara hemma. Jag vill ju träna! Och eftersom jag är depp över det så har jag ingen lust att plugga. Kan nog bli en bra seg dag. funderade på om jag skulle ta och åka in till stan en sväng, men jag är nog inte så sugen på det. Jag måste försöka hitta på nånting att köpa i studentpresenter till mina bröder bland annat. Men det kanske kan bli i veckan...

/ LisaLinnéa

Motivationen börjar hitta rätt

Nu har jag skrivit en del, vilket känns helt underbart, det hänger inte över mig så mycket längre. Jag har verkligen börjat. Jag hoppas att den här gnuttan motivation kan fortsätta finnas till. Jag har inte kommit så väldigt långt, för jag har varit ute och gått och sen hjälpt bror min med lite grejer. Men jag är som sagt igång och jag är så glad för det!

Vad är det för störda regler för att få studiemedel från csn om man läser på folkhögskola, varför i hela friden måste man vara 20 år? Det finns ju ingen mening med den regeln. Varför ska man inte kunna få börja direkt efter gymnasiet? Jag kan verkligen inte se vitsen med det. Jag har lagt ganska mycket tid på att försöka förstå mig på det där, vad det är som gäller, och jag blir ju inte mindre arg när allt står så jäkla luddigt överallt. Men jag hoppas att det ordnar sig med allt för min kära bror.

/ LisaLinnéa

Lite ångest över vart jag ska befinna mig

Jag sitter här i soffan och är faktiskt lite motiverad till att plugga även om jag har svårt att få fram några bra formuleringar. Men helt plötsligt fick jag lust att åka hem till Linde. Jag vet inte varför, kanske för att jag har möjlighet att få åka bil till Örebro. Frågan är om jag kan plugga hemma. Jag vet inte om jag kan det. Men jag vet inte om det kommer gå så bra att göra det här hemma heller. Nej jag blir nog kvar här hemma, Tessan kommer ju och hälsar på i slutet på nästa vecka och helgen efter ska jag hem på släktträff och sedan har jag en hel sommar framför mig i den lilla staden, så jag kommer nog få mer än nog av att vistas där.

Jag ser fram emot nästa helg genom att plugga den här helgen. Jag ska försöka komma på något roligt att göra till nästa helg också, men som vanligt är det tomt på ideér. Egentligen har jag ångest för att jag inte ska till Hallsberg på Järnvägen Cup. Jag har varit där i så väldigt många år så det känns väldigt konstigt att inte vara där. Det är tur att jag får besök så att det kan bli en härlig helg ändå.

/ LisaLinnéa

För onyttig

Jag känner mig alldeles för tjock idag. Jag köpte en påse godis när jag var och handlade, om än liten så har jag dåligt samvete. Jag var ute och gick med Sanna i närmare en timme, och sedan gjorde jag henne sällskap till Bergvik. Eftersom jag är så snäll så gick jag ju med på att äta på Max då också. Nyttigt? Nej! Det känns inte alls bra när jag inte har tränat på tre dar heller. Nu får jag ta tag i det här. Mår i alla fall bra nu så imorrn ska jag satsa på att röra på mig lite mer. Och plugga! Måste, måste, måste.

/ LisaLinnéa


Vila sig i form

Det blir nog ytterligare en eftermiddag på soffan idag känns det som. Jag mår betydligt bätttre men känner mig hängig och fryser, så jag använder vila som metod för att bli frisk. Måste väl ta en liten promenad till affären sen, eftersom mjölken är slut. Och kanske kan det behövas lite mat till hemmet också.

Min förhoppning är att jag ska få lite inspiration till skrivandet sen också. Men jag ska först se efter om jag har nån film kvar att se...


Sjuk?

Mitt huvud håller på att göra mig galen, det värker nåt så grymt! Jag vill inte bli sjuk, dessutom kan jag inte vara hemma och sjuk imorrn, eftersom det är en examination då. Jag kanske ska ta och stoppa i mig en tablett ändå, jag klarar inte att ligga här längre. Kanske kan jag orka plugga lite sen...

Trötter

Idag är jag helt slut, det är sjukt hur trött jag är. Jag skulle ändå försöka hålla mig vaken, vilket inte gick så bra, men jag somnade inte så djupt och inte så länge så det är nog lugnt för nattsömnen.

Det är ganska mycket ångest att vara tillbaka på universitetet också, men det gick ändå ganska bra. Imorrn är det föreläsning, så jag hoppas innerligt att det är intressant, jag behöver blir lite motiverad till att gå dit och att göra det sista innan sommaren.

/ LisaLinnéa

...eller

...kanske ska man ta vara på erbjudandet av sällskap? Det blev ett svårt beslut för samvetet...

Framåt är i alla fall åt rätt håll

Det vore en överdrift att påstå att det går fort framåt, men det går framåt och det är däråt jag siktar. Jag har åstadkommit några rader, men nu har jag börjat i två olika ändar, så jag vet inte riktigt hur det kommer gå. Men allt ska ju göras så egentligen borde det ju inte spela någon roll.

Eftersom jag var tvungen att ha mjölk så var jag ju tvungen att gå till Konsum, men i stället för att köpa godis köpte jag vindruvor. Det kändes bra mycket bättre, men nu har jag ätit så mycket att jag har ont i magen. Och eftersom det fortfarande finns kvar så kommer jag ju äta ännu fler också. Men det är i alla fall inte så onyttigt som godis.

Tvätten har blivit ren också, så jag har gjort lite mer vettigt också.

Häromdan blev jag väldigt sugen på att lyssna på Lars Winnerbäck, men först idag har jag tagit tag i det. Så nu ska det spelas Winnerbäck medan jag försöker få ner lite mer text på pappret.

/ LisaLinnéa



Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll.

Jag vill ha godis!

Jag lyckades att igår kväll börja skriva några rader, så nu är jag igång lite i alla fall. Nu ska jag bara komma igång idag också.
 
Jag vaknade redan vid 7 i morse och kände mig faktiskt rätt utvilad, men ändå somnade jag om och vaknade inte förrän halv nio. Så nu känner jag mig seg, men jag ska göra en del idag. Jag hoppas att jag kan känna mig duktig när dagen är slut.

Jag är fruktansvärt godissugen bara, jag förstår inte varför, men jag törs inte gå till affären, för då kommer det att vara något mer än mjölk med hem. Jag får ta fram russinburken för att få i mig nåt sött...

/ LisaLinnéa


Seg efter en mycket trevlig kväll

God mat, väldigt trevligt sällskap, en kortlek och sällskapsspel. Mycket bra kväll.

Nu har jag kommit hem efter en mycket trevlig kväll som slutade med att jag sov på en luftmadrass för att vi insåg att klockan var två och vi var alldeles för trötta för att få mig hem (den långa biten som tar max tio minuter att gå). Men jag måste säga att det var helt okej eftersom frukosten som bjöds var betydligt lyxigare än den jag hade fått här hemma. Men jag sov också alldeles för länge vilket gjort att jag är fruktansvärt trött. Men om ett par timmar ska det tränas, det får nog bli dagens vettiga sysselsättning. Det är söndag, det är ju veckans vilodag, så det är okej att vara slö. Och det blir ju som sagt inte hela dagen.

/ LisaLinnéa


Klädproblem

Hur ser jag ut? Jag har satt på mig kläder som jag verkligen inte vet om de funkar. Jag ser inte om de ser jättehemskt ut. En helfigursspegel skulle kanske underlätta, men jag vet inte om det skulle hjälpa. För att underlätta beslutet om jag ska byta kläder eller inte har jag målat naglarna så att de skär sig mot tröjan (vilket jag naturligtvis såg efteråt) så det är bara att leta på något annat. Hittar inte mina strumpbyxor bara, vilket stör mig väldigt, förstår inte vart jag kan ha gjort av dem. Får nog vara glad om jag lyckats hitta nåra kläder jag vill ha på mig tills ikväll när jag ska gå utanför dörrn igen...

English Teaparty

Sista praktikdagen gjord. Jag sprang runt och stressade som en tok hela förmiddan och blev faktiskt ganska irriterad på min handledare när hon tog rast när det inte fanns en chans att jag skulle ha tid med det. Men vi hade ett lyckat English Teaparty som faktiskt var väldigt uppskattat av eleverna. Man fick bara prata engelska. Jag hade avskytt det om jag var de, men de allra flesta tyckte det var riktigt roligt. Och till och jag kan prata engelska med barn, även om vissa av dem har betydligt bättre ordförråd än mig. Det kändes lite sorgligt att sluta, speciellt när de är så snälla och talar om att de tycker att det har varit roligt att jag har varit där och att det är tråkigt att det är sista dan. De är ju bra söta.

Jag har seta framför tv:n i princip sen jag kom hem. Det är riktigt tråkväder så mycket annat är jag inte inspirerad till. Såg en film när jag kom hem och har inte gjort mycket efter det. Nu väntar jag på att få se på Talang bara för att en av mina elever ska vara med. Jag ska bara vara jättelat resten av kvällen. Som vanligt.

Nu kom jag på hur jag vaknade i  morse. Jag drömde nåt konstigt och lite läskigt och vaknade med jättemycket ångest. Det kändes alldeles för verkligt. Jag kan inte förstå vad drömmar är bra för. Igår vaknade jag med skyhög puls och andan i halsen för att jag hade en mardröm. Det är inte roligt att vakna så, och det finns ingen nytta med det. Jag hatar drömmar. Det är läskigt. Fortfarande.

/ LisaLinnéa

Halvdag

Idag slutade jag tidigt. Och då menar jag tidigt, åkte redan strax före tolv för att få äta lunch med Lotta som var på besök i stan på förmiddan. Jag tycker faktiskt att jag förtjänade en kortdag, så det känns bra. Vi åt en god buffé och pratade och hade trevligt. Naturligtvis mycket handbollsprat så att jag ska börja sakna det igen, men det var en mycket trevlig stund och kul att ses. Visst skulle jag kunna åka tillbaka till praktiken, men nej, jag tog med mig lite hem och rättade. Nog för att det bara tog 5-10 minuter, men jag hade inte haft mycket mer att göra där.

Nu funderar jag på om jag ska njuta av att jag faktiskt har lite ledig tid och att klockan inte är så mycket, eller om jag faktiskt ska utnyttja tiden till att börja kolla lite på skrivuppgiften. Jag ska i alla fall åka och träna vid halv fem, så vi får se vad tiden fram tills dess ägnas åt.

Idag skiner solen igen, vilket också ger bättre dagar.

/ LisaLinnéa


Tråkväder och solsken

Jag har ännu mindre att säga idag än nånsin. Tråkväder blandat med solsken. Det kan beskriva både dagens väder och känslan av min dag. That´s it. Tom på tankar. Eller överfull? Jag vet inte. Irriterad  på min chefer i alla fall. Vad deppigt det känns men solskenet finns också. Och det lyser genom molnen.

/ LisaLinnéa



Om du kan känna smärtan, då vet du att du finns
Att du levt och älskat, fast du ingenting minns

Studiedag

Studiedagen överträffade knappast mina förväntningar. Utvärdering stod på schemat, och det känns inte så intressant när man inte ens vet vad det är som utvärderas. Kom hem helt slut i huvet och med en grym huvevärk så det var bara att sova en stund, vilket faktiskt hjälpte. Har gjort det jag var tvungen, men inte mycket mer. Var inte mycket kvar av dagen när jag vaknade kändes det som.

Det är bara fyra dagar kvar av praktiken, och jag vill inte tillbaka till universitetet. Har väl inget val, men det tur att vi inte ska vara där så mycket, men skrivandet bävar jag också för. Det ordnar sig. Bara att kämpa, för snart är det sommar!

Måste ringa min chef imorrn också. Ännu en sak som jag har noll lust med. Men de har krånglat så mycket, så nu ska jag försöka att få jobba några dagar extra innan jag egentligen ska börja. Jag hoppas jag kommer på alla "bra" argument jag har bara. Måste komma ihåg det också. Det är ett projekt i sig.

/ LisaLinnéa

Söndag

Nu har jag läst ut den skönlitterära boken, vilket känns lite tråkigt, för då kan man inte ta till den och ändå tycka att man gör något vettigt. Det är det jag har ägnat större delen av dagen åt i alla fall. Det och kollat på datoruppgifterna som eleverna ska göra på tisdag, och hjälpt min bror som har näst intill sämre framförhållning än mig. Halv fyra kom jag på att jag inte ätit någon lunch än så jag förstår inte riktigt hur tiden gick så fort. Men jag tycker ändå att jag hunnit med ganska mycket. För att slippa plugga nå mer nu så funderar jag på att gå och lägga mig i sängen. Men jag kommer sakna boken, den var bra och jag skulle vilja veta hur det går sen. Och man kände sig lite duktig när man läste. Men jag har inte disponerat den studietid jag hade tänkt mig som jag ville under de sista veckorna så det kanske bara är att ta tag i de tråkigare böckerna nu...

Imorrn är det studiedag. Blä säger jag, känns skittråkigt, men det får man ta. Det ingår ju i läraryrket det också...

/ LisaLinnéa


Nybakta scones till frukost

Nu har jag ätit så mycket så jag har ont i magen. Gick upp och bakade Scones i morse, ambitiös som jag är. Det var riktigt gott, även om jag känner hur det har lagt sig som en klump i magen. Det var nog andra, kanske tredje gången som jag bakade just scones, och det är nog över tio år sen sist, men vore det inte enkelt skulle jag inte utsätta mig för det. Det är ju egentligen bara för att vi ska göra det på hemkunskapen på fredag som jag har gjort det idag. Tur att jag vaknade tidigt så att jag inte var så hungrig när jag vaknade...

Idag har de mindre vackra vädret som jag önskat mig infunnit sig, så idag måste jag få nånting gjort. Jag börjar nog med att ladda upp med den skönlitterära boken, så får vi se hur mycket annat det blir gjort. Ge mig lite självdisciplin!

/ LisaLinnéa


Lingonsylt

Nu har jag bytt ut den lilla flickan mot mormors sysslor. Jag har kokat egen lingonsylt. Det lär väl inte bli förrän på måndag jag smakar den, men jag tror att den blev rätt bra. Det kokade över så halva spisen var röd efteråt, men nu har jag gjort det själv, och det lär bli fler gånger. Det är ju trots allt en av de viktigare sakerna i mitt kylskåp.

/ LisaLinnéa

Mormors flicka

Jag är så jävla stolt över mig själv. Har varit och tränat som de flesta lördagsförmiddagar, men när jag gick dit kom jag på att jag kanske skulle ge mig ut på äventyr idag igen efter passet. Kanske ska prova att gå hem, eller i alla fall hitta vägen. Om inte benen är alltför trötta så kan ju det vara lite roligt. Naturligtvis var jag trött, men med humöret på topp så tänkte jag att jag provar. Man behöver ju inte gå hela vägen, jag kan ju ta bussen sista biten. Så det vara bara att börja vandra. Skyltarna satt på rätt ställe och det var inte svårt att hitta, men jag fick beslutsångest när jag kom dit som jag vet att jag hittar ifrån. Var mitt emellan två busshållplatser när bussen kom så det var bara att vackert fortsätta att gå, efter en paus på Statoil för att köpa en banan och en flaska vatten. Jag kom hela vägen hem och det känns så skönt, nu behöver jag inte röra mer på mig idag, och jag har kompenserat de senaste dagarnas lathet något i alla fall. Duktigt Lisa.

Igår när jag var ute och gick och såg alla vitsippor blev jag väldigt sugen på att plocka blommor, men det blev aldrig av. Så därför var jag tvungen att stanna till idag. Jag känner mig verkligen som ett litet barn, och jag skämdes nästan lite när det kom folk och cyklade förbi, men lite barn kan man väl få vara? Det blev inte så många, och jag äger ingen vas men det står ett litet knippe vitsippor i ett glas här nu i alla fall. Jag är uppvuxen i skogen, det är därför jag är sån här. Och de är ju faktiskt lite fina. Mormor skulle nog nästan bli stolt över mig.

Nu behöver min kropp ny energi. Så: Mat nästa!

/ LisaLinnéa


Bra dag idag

Det blev visst en promenad in till centrum, det var så skönt att bara gå utan att egentligen vara påväg nånstans. Och jag är ju ganska stolt över att jag hittade dit. Det lär ju inte ha varit kortaste vägen, men det var nån väg och jag gick inte vilse. Eftersom jag ändå var där tog jag en fika också. Promenaden, eller ja, skorna, skapade lite nya skavsår nu när jag äntligen blivit av med de gamla så jag tog bussen hem. Jag hade nog inte vågat gå tillbaka heller för den delen. Risken att jag skulle gå vilse är lite för stor, hade nog haft min tur för dagen.

Har varit bra onyttig de sista dagarna, men när jag hade gått så länge tyckte jag att jag var värd det. Imorrn ska jag ta och träna har jag tänkt i alla fall, måste ta tag i det nu.

Jag stekte biffar och gjorde klyftpotatis med lite bearnaisesås till till middag på tal om onyttigheter. Det var riktigt gott och jag blev sjukt mätt. Funderar på om jag skulle ta och städa klart det sista nu innan jag intar soffan och inte orkar röra mig nå mera idag. Är bara lite kvar nu, och det var länge sen det var så här rent och fint här. Men jag skulle nog behöva införskaffa lite nya förvaringsmöjligheter eller organisera om lite. Har börjat lite med det, men det är svårt och tråkigt så det blev inte så mycket med det. Men nu ska jag göra sista rycket för dagen, kanske ska kolla på nån planering också en stund. Ja nåt vettigt blir det  i alla fall.

/ LisaLinnéa



I see your true colours, and thats why I love you.

Effektiv förmiddag

Klockan är bara tolv och jag har hittills hunnit:
• Läsa en del
• Tvätta all tvätt, vilket var ganska mycket, och tagit rätt på den
• Börjat städa, och idag är det ordentlig städning som gäller, damma överallt, ta ner grejer för att torka av och så vidare.

Har lite kvar på städningen, men jag har kommit ganska långt. Är inte det ganska duktigt? Jag är faktiskt väldigt nöjd med mig själv, jag hoppas att jag kan vara lika duktig i eftermiddag/kväll när jag har tänkt fortsätta, för nu ska jag gå ut en stund i solen. Tänkte ta en promenad och utforska cykel och gångbanorna lite närmare. Eventuellt köpa en glass nånstans också. Jag hoppas att det är lika skönt som det ser ut.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0