Städryck

Åh, det känns som att något lyfts från mina axlar. Äntligen lyckades jag ta tag i mig själv och städa badrummet och köket. Har mått dåligt för att det har varit så stort behov av städning på båda ställen väldigt länge nu. Köket är visserligen bara rent till det yttre, men det är betydligt bättre nu än innan i alla fall. Torka ur skåpen får jag göra när jag får ett ryck någon annan gång. Det är rent bakom spisen, spisen blänker nästan, kaklet är vitt igen och det känns fräscht. Nu ska jag bara komma ihåg att ta med mig allt skräp ut någon dag. Det beror åtminstone mer på minnet än på lathet. Men det är ju synd att det snart ser likadant ut igen. Det är så sjukt otacksamt att städa!

/ LisaLinnéa

Social utveckling

Efter en god middag på Tempel igår så blev det utgång, vilket jag inte alls hade planerat. Men varför åka hem och göra ingenting när man kan gå ut och dansa? Det faktum att jag hade sällskap av tre tjejer som jag inte kan säga mig känna var inget som direkt brydde mig även om jag gärna hade haft Annso med mig. Eftersom den enda jag känner i middagssällskapet skulle upp tidigt och jobba idag så fick jag nöja mig utan. När jag flyttade hit för tre år sen var jag rädd för att träffa nya människor och hade antagligen tyckt att det vore jobbigt att gå ut och äta med folk där majoriteten för mig är i det nämaste helt okända. Nu tycker jag att det är roligt och spännande och ser det som en utmaning för mig själv. Även om det inte är någon större utmaning längre. Jag kan prata med människor som jag inte mött förut, även om jag kan vara lite svår ibland. Och kan tycka att det är jobbigt ibland. Men jag kan. Vi var fyra som gick ut, en av de andra tre var med och festade förra veckan vilket antagligen var anledningen till att jag sa att jag skulle följa med. Även om jag inte direkt känner henne så blir det en trygghet. Det var roligt att dansa, men roligast är det alltid när man har sina fina vänner runtomring sig.

Idag trotsade jag värmen och gick ut i skogen, bara för att komma ut. Handlade lite också, men några kylvaror är ju svårt att få med sig. Men jag kanske kan klara lunch några dagar i alla fall. Fast jag är inte ett dugg hungrig när det är så här varmt.

/ LisaLinnéa


Sommarvärme

Det är så varmt så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag kan inte göra nånting känns det som. Jag har legat korta stunder på balkongen och försökt läsa, men jag håller på att smälta bort efter en minut. Att då dra igång att dammsuga och greja känns inte heller så aktuellt. Har lagt en massa arbetskläder i blöt i badkaret för att tvätta för hand. Det är ju bara arbetskläder som går åt för tillfället så jag orkar inte boka tvättstuga. Mormor tjatar ju alltid om hur härligt det är att få tvätta upp kläder för hand. Inte för att jag håller med, men det lär ju torka på två sekunder så det är nog mer värt än att vara tvungen att springa till tvättstugan stup i kvarten. Jag borde handla hem mat, men hur i hela friden ska det gå till i den här värmen? Nej, man kan inte göra så mycket såna här dagar. Man borde ligga på stranden och bada, men åka buss är jag inte sugen på, och gå känns inte heller aktuellt. Så balkongen får bli solningsplatsen och svalka mig får jag göra genom att dricka vatten. Ikväll ska jag i alla fall ta mig utanför dörrn och gå ut och äta med ett gäng tjejer. Fram tills dess får det gå i lugnt tempo där nytta och nöje får varieras lite lagom.

/ LisaLinnéa

Förgylld vardag

De bra tillfällena överväger de dåliga just nu. Härligt festande och dansande i lördags, fin IKEA- och middagsdejt i tisdags och en massa telefontid med de bästa vännerna har förgyllt min vecka. Det skuggar över det jobbiga telefonsamtalet och den upprörda känslan jag drabbades av häromdan. Men jobbiga samtal kan också leda till något gott. När det har slutat vara upprörande. Så nu känns det väldigt bra igen. Blev medbjuden på en middag ute på lördag med ett gäng tjejer som jag ser fram emot nu. Det gör det uthärdligt att sitta i den där gula bilen utan AC i allför många timmar om dagen. Och jag längtar så galet efter nästa fredag, så jag hoppas att nästa vecka också flyter på smidigt.

/ LisaLinnéa

Livets prövningar

Just nu känns det som att saker snarare går mot än med mig. Det är inte alls så att allt går emot mig, men det känns som att livet flyter onödigt trögt onödigt ofta. Idag var livet emot mig. Eller så var jag bara ouppmärksam, men oavsett var det en hemsk upplevelse. Jag krockade med en cyklist. Eller, jag körde på en cyklist om jag ska vara ärlig, men det låter så hemskt. Precis så hemskt som det är. Det gick bra, tack och lov, men jag vet inte om jag andades när jag insåg vad som hänt. Det var lika mycket hennes fel som mitt, men det faktum att jag som bilist sitter bra mycket tryggare gör ju att det känns som att skulden helt och hållet är min. Det är inte bara mitt fel, men det spelar ingen roll, för det kunde ha gått illa vems fel det än må vara. Usch, vad jobbigt det var. Och är. Men det gick som sagt bra, och hon klarade sig med några skrapsår och antagligen en lika stor chock som jag fick.

Dagens chock blandat med insikten om att min fina vän Emma flyttar imorrn gör att det goda humöret jag hade igår inte visar sig särskilt tydligt. Jag är så glad för Emmas skull, och vet att hon kommer att få det så bra när hon flyttar, men rent egoistiskt skulle jag ju gärna se att hon fanns kvar här i Värmland. Var och hälsade på och sa hej då nu på kvällen, och när lilltjejen kom springande med armarna utsträckta för att ge mig en kram innan jag skulle gå därifrån var det svårt att hålla tillbaka tårarna. Tur att de inte flyttar runt halva jorden så att man kan åka och hälsa på.

/ LisaLinnéa

Studiegruppsreunion

Efter två dagar med en känsla av att ha blivit överkörd av en ångvält så börjar jag bli människa igen. Min kropp börjar återhämta sig efter mardrömmar, långpromenad, jobba och annat som har brutit ner den de senaste dagarna. När jag nu känner mig som människa igen var det underbart trevligt att åka in till stan och ta en fika med de fina tjejerna Hanna och Johanna. Underbart att ses igen och prata en massa och uppdateras om allt viktigt och oviktigt som händer i livet. Jag är äntligen pigg en kväll, kanske beror det på eftermiddagens trevliga sällskap, och jag kanske kan få lite gjort. Åtminstone fixa lite mat till imorrn, plocka undan lite och läsa några sidor. Eller så ringer jag en vän och pratar lite i telefon nu när jag är på bra humör.

/ LisaLinnéa

Slut på ledigheten

Sista dagen av lugn och ro idag känns det som. Nu börjar jag sommarjobba på riktigt. Det är knappast så att det tar upp all min tid att jobba, men jag har blivit bortskämt van vid att inte ha något att göra om dagarna. I fredags började jag läsa sista Harry Potter-boken för att jag hade glömt bort vad som händer i första hälften av filmatiseringen av boken. Igår såg jag andra delen av filmen och idag läste jag den samma. Det är väl min helg ungefär. Plus ett par promender, idag en hyffsat lång. Att jag borde ha tvätttat glömde jag bort och jag får leva utan kläder tills på tisdag och hoppas på att jag slutar i tid för att hinna tvätta då. Vilken tur att jag skjuter upp alla hushållssysslor tills när jag börjar jobba. Fixa matlåda? Tur att jag har i frysen. Är förbannat lat för tillfället. Eller bara i för dålig sinnesstämning för att orka bry mig om sånt.

/ LisaLinnéa


Dåliga bandet, jag tycker inte om er,
men ni täcker över ljudet av sms som inte kommer.

...

Varför kan man inte sluta hoppas på något man inte ens vet om man vill ska hända? Hela tiden ligger det i bakhuvet, hela tiden reagerar jag på sätt som förvånar mig lika mycket varje gång. Hur patetisk ska jag framställa mig? Hur mycket kommer jag ångra mig? Hur mycket är ett svar som man inte vet om man vill ha värt?

LisaLinnéa

Avslut

Jag trodde att det skulle få mig att sluta tänka. Men nej. Hur kunde jag nånsin tro att jag ska sluta tänka på sånt jag inte borde tänka på? Släppa taget har jag väl aldrig varit bra på.

/ LisaLinnéa

Semestervecka

Nu är jag hemma igen efter några dagar i Östersund, ett par dagar hos mormor och en dag i Grebbestad. Underbar vecka har det varit. Jag trivs verkligen uppe hos min faster. Bara att vistas ute på landet är fantastiskt. Gå barfota på gräsmattan och över grusgången är sommar. Jag älskar det. Dessutom älskar jag deras hus. Det känns gammalt och slitet vilket ger det en charm. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men det är till viss del väldigt konstig planlösning i det som gör att det är ett unikt hus. Det beror antagligen på ombyggnader och mötet mellan det nya och det gamla slitna ger huset sin charm. Jag trivs där och önskar att jag var där oftare. Det var många år sen sist.

Igår skulle min morbror och hans fru åka till Grebbestad och där ta över husvagnen som mamma haft i en vecka så därför åkte jag med dem ner för att få komma till västkusten också (eller mest för att få skjuts hem). Gick ett varv runt Grebbestad, åt mat och inhandlade bland annat nya springskor och gummistövlar innan det bar av hem mot värmland igen. Helt slut efter allt resande lämnade jag allt som det var och vaknade idag upp till ett golv fullt av inte bara damm utan väskor och kläder till förbannelse. Städa är alltså dagens sysselsättning. Eller tanken är att det ska vara det i alla fall. Kalle Blomkvists äventyr är mer spännande. Men innan jag somnar ikväll ska jag ha städat. Men det är långt kvar tills dess. Först ska jag äta lite sill och potatis. Lagom avancerad matlagning.

/ LisaLinnéa

En dag i stallet

Idag har jag varit på min första hästhoppstävling någonsin. Hjälpte Jennie att bygga bana. Hästtjej är antagligen det sista jag är, men att hjälpa till i ideella föreningar är alltid givande. Och det var väldigt roligt att se ur det går till. Jag fascineras av sporten, kanske mest för att jag inte förstår hur man vågar sitta på hästryggen, men också för att det är elegant på något sätt. Någon gång ska jag också våga rida, även om det inte ens kommer att gå en tiondel så fort som för ungdomarna som red idag. Och utan att ha hinder i vägen.

I morgon tillbringar jag hela min dag på resande fot. Buss, buss, tåg, tåg, tåg. Drygt tolv timmar efter att jag lämnat mitt hem är jag framme vid mitt mål. Har laddad upp med ett gäng böcker som antagligen kommer bli det enda jag har att roa mig med. Min mp3 klarar inte alls många timmar utan att laddas, men jag kom på att det ju faktiskt går att lyssna på radio i telefonen också. Och den borde det gå att ladda på tåget. Jag ska nog överleva. Men jag är antagligen sämst i världen på att packa. Resväskan är proppfull. Jag ska ju bara vara borta i några dagar?! När jag öppnade den nyss för att se vad jag hade packat egentligen kom jag snarare på fler saker att packa ner än att ta ur. Hopplöst. Tur att jag för en gångs skull har en väska med hjul på.

Eftersom jag gick upp tidigt i morse, och ska gå upp ännu tidigare imorrn så ska jag nu diska och sen lägga mig. Kanske hinner jag läsa några sidor innan jag somnar. Kanske kommer jag på tio andra saker jag måste göra innan jag kommer dit. Typ vattna blommorna.

/ LisaLinnéa

Regndag

I morse satte jag väckarklockan titidgt för att ge mig ut och springa. Eftersom det varit för varmt på dagarna. Jag vaknade fem av att det regnade hysteriskt. Stängde av väckarklockan och sov lite längre. Gav mig ut vid åtta. Trots regnet. Känns skönt att ha det gjort, men jag tror jag la all kraft på att ta mig ut för jag hade dålig ork och noll psyke. Men det kan inte gå bra jämt. Har också gått ner till ICA och handlat. Har börjat packa inför nästa vecka också. Så idag har jag äntligen fått lite gjort av allt det där som jag skulle ha gjort hela veckan. Men det ser fortfarande ut som ett bombnedslag på golvet här. Men jag har hela dan imorrn på mig. Är nog tvungen att ha lite press för att kunna få det gjort.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0