Shopping, musik och popcorn

Jag fick mig själv på lite bättre humör igen igår när jag följde med Maria in till stan. Spenderade många kronor på Team Sportia, men det var ju rea så det kändes bra. Fick med mig en vinterjacka hem också, äntligen. Jag har nog letat efter en vinterjacka i typ tre år. Kanske kan slippa frysa i år. Härligt. En superfin sjal och en matchande mössa fick också följa med hem. Jag hatar mössor, men det är ju faktiskt ganska bra, och jag tror att jag gillade den.

Idag hade vi musik i skolan, jag älskar musik! Jag blir som ett barn. Det blev väl lite segt på slutet, men det var jättekul att få sjunga. Kändes som man gick på mellanstadiet igen. Jag hoppas verkligen att jag fortsätter vara såhär positiv till kursen, då kan jag överleva de sega föreläsningarna. Och jag behöver inte lida så mycket av att vi går i skolan typ jämt och att man knappt hinner mer än att komma hem och äta och åka och träna.

Jag orkade verkligen inte fixa mat när jag kom hem från träningen idag, så jag poppade popcorn. Jag känner mig hemskt dålig. Men det var gott. Idol och Oskyldigt dömd förgyller min kväll.

/ LisaLinnéa

Sådär fram och tillbaka

Jag skriver ihop nåt lite snabbt medan potatisen kokar klart. Bara för att jag måste känns det som på ett sätt på samma gång som jag vill. Ny kurs påbörjad som jag är riktig taggad på, tror den är riktigt bra, rolig och givande. Känns kanon alltså. Det gör mig glad. Samtidigt är det nåt som trycker nånstans nånstansifrån. För mycket att ta in och hantera kanske. Fått veta för mycket som jag inte orkar ta till mig känns det som. Bland annat att morfar inte blir nå bättre utan snarare sämre, och som vanligt kan läkarna inte säga vad som är fel. Jag blir arg. En massa smågrejer också som gör att jag inte känner mig på topp för tillfället. Mamma hade skickat en påse med lite marknadsnougat till mig. Det fick mig också att le. Smågrejer påverkar mitt humör och hur jag mår för tillfället. Men så är det ibland.

Har tränat idag och när jag ätit och duschat ska jag försöka läsa resten av dagen. Synd att det inte är nån bra deckare, det är jag sugen på att krypa ihop och mysa med, men en bok om musik kan ju också vara intressant.

/ LisaLinnéa

Glad syster

Jag är glad idag måste jag säga. Dels för att det som vanligt blev en mycket trevlig afton igår och dels för att det var väldigt fint i min lägenhet när jag kom hem. Nästan som jag lämnade den. De har till och med bäddat min säng! (Täcket ligger åt fel håll, men jag tyckte att det var väldigt ambitiöst av dem). De har diskat allt utom en kastrull. De hade satt på soffklädslen åt fel håll, vilket jag inte förstår hur de lyckats med,  men jag tyckte att det var lite gulligt att de försökt. Det är skitigt på golvet, men vad annat kan man räkna med. De har i alla fall ansträngt sig något. Det gjorde mig glad. Det stog en alkoläsk på bordet också. Tack för den. Dessutom hade mamma tvingat dem att ta med äppelmos och lingonsylt, vilket man inte kan bli annat än överlycklig för. Börjar bra idag.

Jag ska försöka göra något åt mitt väldigt tomma förråd med mat idag. Tror jag. Är inte alls sugen på att åka och handla, men det behövs verkligen. Det är nog värt det. Speciellt som jag ändå inte har något annat att göra idag.

/ LisaLinnéa

Seg och lite nervös

Jag blev pepp på att träna när jag kom dit igår, men jag kan säga att det var bland jobbigaste jag har viarit med om. I alla fall på väldigt länge. Men det var ett riktigt roligt pass så när man blivit lite mer vältränad kanske man klarar av att börja gå på det.

Idag är jag bara jätteseg och får inte alls nåt gjort. Trots att det är en del som behöver göras. Är ju nästan klar med uppsatsen, men kan jag koncentrera mig? Nehe då. Klarar inte att bara ta tag i det och läsa igenom och se om det behöver ändras nåt. Blir så trött på mig själv. Tog en promenad nyss i alla fall så nu känner jag mig lite piggare så jag ska se om jag kan ta det när jag ätit.

Men jag fick syn på nu att jag slagit på fel platta! Tyckte det var konstigt att det inte börjat koka än. Fy fan. Kände på mig att jag gjort nåt fel, så jag kollade för ett tag sen om jag slagit på rätt platta. Jo men det är ju rätt tänkte jag. Men det var det alltså inte. När jag skulle flytta kastrullen till den varma plattan brände jag mig dessutom på  handtaget eftersom det hade stått över den varma plattan. Jävligt smart tjej idag alltså. Suck.

Städa undan behöver jag också göra eftersom min lägenhet invaderas av pojkar ikväll. Jag är nervös för det fast jag vet att jag inte ska vara det. Det är inte det att jag inte litar på dem, för det gör jag, men ändå inte. Jag måste försöka sluta fundera på det. Jag får ju umgås med mina underbara vänner, så jag borde se fram emot det. Det är ju alltid lika trevligt. Okej de är inte så små som det känns som att de är. Eller hur? Och de har nog i alla fall lärt sig att stava till Ansvar nu.

/ LisaLinnéa

Nära slutet

Jag var duktig på förmiddan och satt i biblioteket och pluggade, och kan nog faktiskt ha fått ihop all text till uppsatsen. Den ska bara formateras och bli så bra som jag orkar få den. Men att gå hem och ta lunch var förödande för pluggandet. Jag åt och sen dog jag på soffan. All ork försvann verkligen och jag känner mig fortfarande konstig i kroppen. Om en timme ska jag åka och träna så jag måste rycka upp mig, men just nu känner jag mig inte alltför sugen på det.

Igår när vi hade flummat klart i biblioteket - för på slutet var det då inte mycket till pluggande - tog vi en tripp till Kil där det blev en skogspromenad och mys till Idol. Mycket trevligt och mycket välbehövligt efter en heldag vid datorn.

Nu ska jag försöka hitta lite energi. Jag ska slå på musik och hoppas att det har uppiggande effekt. Vore skönt om disken kunde försvinna också så jag slipper komma hem ännu en gång och se den...

/ LisaLinnéa

Godis

Sitter i biblioteket för att vara effektiv, vilket jag faktiskt har varit, men det har gått över så att säga. Har tröttnat, men samtidigt har jag inte så jättemycket kvar att skriva så om jag kunde få ihop lite till skulle jag kunna formatera och fixa imorrn och sen vara klar och lämna in det. Vore ju underbart skönt, men jag har tappat motivationen.

Jag skulle vilja träna ikväll, men det verkar inte som att Maria kommer ha tid med det förrän sent så då orkar jag nog inte. Känner mig krasslig igen så jag kanske inte ska träna varje dag... Äter upp Marias godis i stället och får sockerkickar så kanske jag får ner några rader till sen. Det var alldeles för gott med godis idag.

/ LisaLinnéa

Bättre dag än igår

Jag hade en ganska dålig dag igår. I alla fall stundtals. Började med en jättekonstig dröm, illamående och ångest. Det gick över fort, men det är ju knappast ett roligt sätt att vakna på och börja dagen med. Så jag skyller resten av dagen på det. Långdag i skolan var ungefär som jag förväntade mig. Hörde jag hälften av vad hon sa så är jag nöjd. Kunde inte koncentrera mig alls, fast det var väldigt intressant. Hem kasta i sig några mackor och sen åka och träna. Inte heller bra. Totalt opepp och tjurig innan. Passet kändes tråkigt och jag var inte mycket gladare efteråt.

Men allt det negativa från igår gör ju att dagen troligtvis bara kan bli bättre. Och det känns bättre. Det står visserligen Plugga på schemat, men jag tror att det känns ganska bra. Kanske. Har inte fått panik än i alla fall. Gick upp tidigt och började så jag har redan hunnit en del. Fast vi hade möte med kursledaren en halvtimme också. Funderar på om jag ska gå tillbaka till skolan sen i hopp om att vara mer effektiv där, men jag satte upp tvättstugan så jag hinner nog inte. Får ta tag i min självdisciplin och skriva här hemma. Ska ha ihop minst en och en halv sida till, vilket förhoppningsvis inte är något problem. Men man vet aldrig när det låser sig.


Jag måste beställa böcker nu. Skulle göra det igårkväll. Skulle göra det imorse. Får alltså inte glömma det igen. Jag får göra min pluggpaus lite längre.

/ LisaLinnéa

Man blir glad av personlig post

Brev från mamma och vykort från mormor har för gyllt min dag. Inte nog med att det gynnar Posten (= jag får ha mitt jobb kvar), man blir faktiskt glad när det kommer lite mer personlig post än räkningar, tidningar och reklam. 

Jag har skrivit en sida och känner mig nöjd med att faktiskt ha åstadkommit något. Blev dock väldigt rastlös så jag tog och ringde mamma för att jag inte orkade göra nåt vettigt. Pratade i nästan en timme, och nu börjar det bli hög tid för att fixa lite mat. Träning inplanerad halv 7 så jag ska försöka vara effektiv ett par timmar efter maten så kan jag nog känna mig nöjd med min dag sen. Känner mig härligt positiv idag faktiskt. Mycket ovanligt i samband med regn och pluggande. Men det beror nog dagens post.

/ LisaLinnéa


Väntar brev

Har kommit igång med pluggandet lite smått, men jag är som vanligt ganska segstartad. Regnet utanför har ju den effekten på mig att jag blir tröttare, men idag känns det nästan skönt. Jag vet inte varför. Kanske för att det då inte finns en enda anledning till att vilja gå ut. Jag funderar på om jag ska ta och gå in i duschen bara för att det är först när jag har duschat som det känns som att min dag har börjat. Det känns inte som att det hjälpte med att få på sig kläder idag.

Väntar på att posten ska komma också, för om Posten har skött sig som de ska så ska jag få brev från min mamma idag. Och jag är som vanligt nyfiken. Så jag börjar nog med att duscha och sen gå ner och se om posten kommit. Sen kan jag fortsätta skriva uppsats.

/ LisaLinnéa

Tillbaka till Universitet

Det kändes som att det var en evighet sen jag var på universitetet när jag gick dit imorse, och det kändes att man inte har behövt seta och lyssna på en och en halv vecka. Var riktigt jobbigt, så jag förstår inte hur jag ska orka en heldag på onsdag. Annars är det uppsatsskrivning den här veckan så jag kan ju redan nu tala om vad det kommer stå i veckans inlägg: Koncentrationssvårigheter, Omotiverad, Panik och En massa svordommar. Ungefär så. Fast jag har faktiskt börjat skriva på nåt som kan vara ideér på vad jag kan ha med. Så kanske kanske har jag hittat en början. Börjar i alla fall kännas mindre omöjligt nu så jag hoppas att det ska kunna gå utan större panik. Bara jag hittar motivationen till att sätta mig ner och plugga längre perioder än tio minuter. Jag var ute och gick för ett tag se och inte har jag kommit igång igen efter det kan jag ju säga...

Har ont i halsen idag så det bli ingen träning. Men jag hoppas att det har gått över tills imorrn, för en veckas pluggande utan träning kommer jag då inte klara.

/ LisaLinnéa


Namnsdagsbarn

Ja idag har jag namnsdag (vilket jag egentligen visste men hade inte koll på datumet), och det är i alla fall en som har kommit ihåg det hittills. Med tanke på att det inte brukar vara nån som brukar ha koll på det, allra minst min mamma så blev jag glad när det kom ett grattis sms. Vi brukar inte fira det, eller kommer nån ihåg så kanske det kan bli en fika eller nåt men inget särskilt så det är ju inte nåt direkt viktigt, men det är ju alltid trevligt när nån kommer ihåg en. Förra året blev jag ju bortskämd och fick (med mina mått mätt) väldigt många grattis. Fick både vykort och sms då, men det var väl bara för att de inte var vana vid att inte ha mig runt sig där hemma. Nu har jag ju trots allt varit "borta" i över ett år så de tänker väl inte lika mycket på mig. Var det en vettig tolkning? Jag är i alla fall glad för att mamma har sagt grattis och påmint mig om min namnsdag.

I övrigt kämpar, kämpar, kämpar jag för att plugga. Det står mest en massa dravvel i min text, men det får vara så. Jag ska kolla igenom det igen och se om jag kommer på nåt mer, men annars skiter jag i det där. Är det inte okej får jag väl göra om det. Så är det. Måste nog snart börja med mat så jag får äta i tid innan det blir träning. Kanske ska kolla upp hur vi ska ta oss dit, för om det är buss som gäller kan det ju vara bra om man är överens om när man ska åka...

/ LisaLinnéa

Jag vill inte vara med

Förbannade skituppgift! Jag håller på att bli galen. Jag brukar kunna fylla ut text med allt möjligt, men just nu går det verkligen inte. Jag har alldeles för lite underlag för att skriva två sidor som jag tänkte satsa på. Eftersom vi får ha max tre sidor så känns det som att man vill ha i alla fall två för att det ska kännas nästan okej. Om jag kunde komma på nåt sätt att koppla in litteraturen skulle det ju fylla ut lite, men det kan jag inte för tillfället. Jag har nu skrivit en sida och då har jag med mina egna reflektioner också! Jag kanske kan komma på nåt mer hon sa, men inte mycket. Jag har verkligen ingen lust att kontakta rektorn, men det verkar väl som att det blir ett måste.

Jag känner för att ge mig ut och springa nu bara för att avreagera mig, men det är nog dumt. Dels för att jag kommer få håll, dels för att mitt knä troligtvis kommer göra ont och dels för att det börjar bli bra så mörkt. Fast det finns i och för sig belysning på spåret, men lite halvläskigt är det ändå. Det funkar om det är ljust när man börjar. Kanske ska städa klart i stället. Och poppa musik. Förhoppningsvis kommer jag på nåt väldigt klokt att skriva. Känns det troligt? Nej.

/ LisaLinnéa



Every now and then I fall apart

Tvätta, städa, shoppa, plugga

Då var det slut på praktiken för den här gången, men ska ju snart tillbaka igen. Vi hade en uppgift med oss som inte var allt för lätt att lösa eftersom rektorer inte direkt verkar prioritera att hjälpa skolans lärarstudenter. Jag blir så irriterad. Jag fick försöka att få intervjua specialpedagogen i stället vilket också gick sådär. Efter lite missförstånd så skulle jag få lite tid med henne igår. Och nog sjutton lyckas jag glömma bort tiden! Tack och lov ordnade det sig, men jag vet inte om de svar jag fick är något att ha. Får se om det går att skriva ihop nånting av det. Tanken var att jag åtminstone skulle hinna börja skriva på det igår, men när jag kom hem fick jag en hemsk huvudvärk som inte ens tabletter ville hjälpa mig att bli av med. Blev liggandes hela eftermiddan. Så fort jag trodde det gått över och jag reste mig upp så trodde jag huvet skulle sprängas igen. Tror det var nå lätt migränliknande, för det var inte mysigt alls. Alltså vart det inte heller städat vilket också var min plan att hinna med. Så imorse var jag uppe och tvättade och började städa lite och när tvätten var klar åkte jag in till stan och shoppade. Som vanligt blev det dyrare än jag tänkt, men faktiskt bara vettiga saker idag. Träningsskor och två par jeans bland annat. Behövs verkligen. Ska prova jeansen igen, för jag orkade inte riktigt, men jag tror nog de duger.

Är så sugen på att inhandla massor med kläder just nu, vet inte vad det har tagit år mig, men det känns som att jag inte har nåra kläder alls nu till hösten. Och träningskläder behöver jag också, men det blir så dyrt. Har ju i alla fall ett par vettigare skor nu, som jag hoppas är bra att jumpa i. Enligt affärsbiträdet var det en hyffsad sko, och de var inte så jättedyra. Lär ju inte vara sämre än de skor jag använt hittills i alla fall.

Nu måste jag börja plugga så att jag kan avgöra om jag kan få ihop nåt av det jag fått veta i min intervju. Annnars måste jag höra av mig till min lärare och sen tvinga rektorn att svara på frågorna. Jag är verkligen inte alls sugen. Vila först kanske?

/ LisaLinnéa

En dag i skogen

Jag vet att det blir dåligt med uppdatering, men dagarna blir så korta när man jobbar hela dagarna. Ska man träna också så är det inte mycket tid kvar känns det som. Jag lyckas i alla fall lägga tiden på annat än att blogga, det finns ju trots allt ganska mycket som är värt att prioritera före.

Men det är fortfarande bra på praktiken. Igår höll jag på att gå i taket när en elev låtsades att denne inte hörde mig och gick därifrån när hon visste att jag skulle säga att hon inte betett sig okej. Det är då man får ta några extra djupa andetag. Idag har det varit lugnt och vi har varit ute i skogen och letat svampar. Jag hittade trattisar helt själv. (Ja jag är stolt, jag hittar aldrig svamp) Tyvärr fick jag ju inte ta med det hem, men jag får väl vara nöjd med att i alla fall ha hittat svamp i år. Jag måste ju säga att det är ganska skönt att vara på lågstadiet eftersom dagarna tillsammans med barnen är kortare. Man hinner med mer vad gäller planering och förberedelser. Inte fullt lika stressigt känns det som. Vad man har för handledare har ju säkert också betydelse, men det känns skönt.

Fick tyvärr inte sällskap på min joggingrunda men kom ut ändå. Så skönt. Tog två varv runt spåret, trots att jag hatar att springa samma väg två gånger. Så jävla skönt!

Idag hoppas jag att jag, efter tre kvällar/nätter med sömnproblem, ska kunna somna ordentligt. Skulle verkligen behöva det. Det funkar inte att sitta och gäspa sista timmen med eleverna. Jag ska ta rätt på träningskläderna som ligger i handfatet (som jag var tvungen att tvätta upp för att ha något att träna i imorrn) och sen är det dags att hoppas på att få somna. Så go natt.

/ LisaLinnéa

Världens bästa Mormor

Då var man igång med praktik igen. Underbart! Jag tror verkligen att det kommer bli jättebra den här terminen, känns så än så länge i alla fall. Tyvärr är det ju bara en vecka nu, så jag kommer nog inte få göra så mycket men jag får i alla fall lära känna barnen och få en inblick i deras verksamhet.

Jag har världens sötaste mormor ibland. När jag skulle tömma postboxen idag så trodde jag det bara var reklam som vanligt. Men under låg det en liten kartong som har innehållt nå tabletter, typ nåt tillskott eller nåt. Jag såg att det var från mormor så jag trodde hon hade skickat nå tabletter som hon tror ska göra mig frisk eller nåt. Men när jag kom upp fick jag se att hon hade fyllt den med svamp (vilket hon berättade i sitt lilla meddelande på baksidan). Jag blev så glad! Fast det är ju lite hemskt att hon som har ont i hela kroppen går ut i skogen och plockar svamp, men jag gör det inte. Får lite dåligt samvete, men jag vet att hon tycker att det är roligt att ge bort, speciellt när jag snart ska ringa och visa min tacksamhet.

/ LisaLinnéa


Ringklockan blir min död

Min ringklocka kommer skrämma livet ur mig nån gång. Det ringer nästan aldrig på, så när det gör det vet jag ju knappt vart jag ska vägen. Idag ringde det på igen. Jag såg ut som jag vet inte vad. Kläder som jag inte brukar visa mig i i alla fall, så jag övervägde att inte öppna eftersom det inte var nån jag kände igen. Men jag är ju för nyfiken för att låta bli och det var bara två tjejer som ville låna en vinöppnare. Varför ringde de på här? De var från en annan våning tror jag, för de kollade vilket nummer jag bodde på så de skulle veta vart de skulle när de skulle lämna tillbaka den. Jag blir bara mer och mer förvånad över folk i det här huset. Inte för att det är särskilt konstigt att låna en vinöppnare av nån granne, men varför gick de hit? nån på våningen måste väl äga en? Nej jag vet inte, men så länge de är trevliga gör det väl inget att nån ringer på nån gång ibland.

Det är för varmt här inne så jag måste ha fönstret öppet, vilket innebär att man hör festandet väldigt tydligt. Lite Linda Bengtzing blandar för tillfället upp ljudet till filmen. Men jag ska försöka att inte irritera mig nånting på det eftersom vi var ganska högljudda i torsdas. Men nu vettesjutton vad de har hittat för musik. Är ju lättare att inte störa sig om det är bra musik... Ser nu att det inte ens är i mitt hus de är, utan i huset mittemot. Börjar inse hur väl vi måste ha hörts när vi sjöng...

/ LisaLinnéa

Det känns som en Söndag

Det gick hur bra som helst igår! Det var bara fem syycken och två av de övriga var kvinnliga, så det var lite skönt faktiskt. Bli inte bara manliga kollegor i alla fall. Hade bara ett fel på provet, vilket i och för sig hade att göra med att jag hade fått frågorna innan och att jag hade en liten möjlighet att se vad grannen svarade. Men nu kan jag de reglerna i alla fall. Hoppas att jag kommer ihåg allt annat också, men det ska nog gå bra.

Min kära bror frågade igår om jag inte skulle ta och åka hem den 26:e, för då ville mina bröder och tre till låna min lägenhet. Eftersom de har en enormt överbeskyddande syster så tvekar jag ju lite, men jag hade lite funderingar på att åka hem just den helgen. Beror på hur det går med skrivandet, men känner jag mig själv rätt så kommer jag välja det alternativet som känns tryggare för mig. Att låna ut lägenheten, men själv sova hos nån kompis här i Karlstad. Vore ju lite spännande att se om det funkar att bo fem personer här. Är ju inte mitt problem att de kommer att smälta bort. Får fundera på det där, och det är ju faktiskt helt sant att det är beroende på om jag skrivit klart min examination. Och jag hörde på mamma att hon inte tyckte att det gjorde så mycket om jag var kvar i stan.

Idag är jag fruktansvärt slö. Har verkligen inte kommit igång på hela dan. Vaknade och hade väldigt ont i halsen och bara det gjorde mig väldigt depp. Nu är det inte så farligt men humöret är kvar. Jag skulle läsa idag, men som vanligt somnade jag och sen har jag inte öppnat boken igen. Jag blir så trött på mig själv när jag har såna här dagar som bara försvinner och jag vet inte vad jag har gjort. Ibland kan det visserligen vara väldigt skönt, men idag mår jag bara dåligt av det. En löprunda skulle jag behöva, men får väl dra ner ambitionerna till en promenad. Dock gör vädret mig inte direkt mer sugen på det. Saknar solen. Måste försöka ta tag i mig själv nu. Måste Måste.

/ LisaLinnéa

Nervös

Snart ska jag gå och låna Marias bil för att åka på utbildning. Galet nervös är jag. Känner ingen och troligtvis är det ju bara jag och gubbarna. Fick frågorna till regeltestet igår och kände att jag fan inte kan nånting! Knappast mindre nervös. Som tur är har jag ju vänner som ska kunna det där så genom lite telefonkontakt kan jag förhoppningsvis 14 av 20 frågor nu. Sen bröts samtalet. Men jag känner mig lite lugnare i alla fall. Det som känns jobbigast är att jag inte har en aning om vad det är för folk där. Kanske borde äta nånting innan jag kommer dit, ska ju hålla på till tio ikväll, men jag är ju inte hungrig. Men lite mer tacosrester kanske kan gå ner. Annars svimmar jag väl av både blodsockerfall och nervositet. Nej det här kommer gå bra. Det är inte farligt och jag kommer klara testet. Jag måste övertyga mig själv!

/ LisaLinnéa

Fina vänner och okända människor

Vilken kväll. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag hade riktigt roligt i alla fall. Vi blev hemma hos mig. Fyra personer är ju inte nått större problem att få plats med här även om det är litet. Vi åt tacos, kollade på Idol och sjöng SingStar. Mycket trevligt. Helt plötsligt ringer det på dörren, och jag blir som vanligt livrädd när det ringer på dörren. Maria hann dessutom skrämma upp mig med att det var nån granne som kom och skulle klaga på att vi var höljudda (vilket i och för sig hade varit befogat och klockan var ju över tio). Men det var tre killar som fråga om det var fest, för de hade hört oss sjunga, vad jag fattade utifrån. En av dem bodde tydligen på första våningen, och de tyckte det var dåligt med fester i huset (jag tycker ju inte att det är så konstigt eftersom det var torsdag). Jo men visst, de kom in här och sjöng och dansade och faktiskt spöa oss rätt rejält i Singstar. Strax därefter ringer det på igen, och nå miffon (som verkade fått lite mer dricka i sig) vill komma in och sjunga en låt. Att jag klassar dem som miffon beror på att två av dem kom typ träningsklädda (för mig är det träningskläder i alla fall) med shortsen uppdragna alldeles för långt. De sa att de trots allt hade klätt upp sig och och att de skulle gå igen när de sjungit en låt. Jag visste inte vad jag skulle göra, och jag kan inte säga nej så de kom in de också. Då var det alldeles för mycket folk för 23 kvadrat kan jag lova. Men vi fick skratta. Och de försvann ganska snabbt. Och jag äger numer ett vinglas. Mer än inget. Nån glömde sitt bredvid tv:n. Kan ju vara bra att ha ibland.

Jag som mindre social person funderar ju på om det är normalt att bara gå och ringa på nånstans och fråga om man får komma in. Men är man van vid människor man inte känner kanske det är normalt. Jag skulle ju aldrig ens tänka tanken.

Jag drack mer än jag tänkt och mådde inte så bra när jag skulle gå och lägga mig. Vaknade vid två och trodde jag skulle spy, men det gick över med lite vatten som tur var. Vaknade skittidigt imorse, pigg och glad. Skönt. Mår lite småkonstigt nu, men jag ska nog äta en extra frukost så jag orkar träna sen. Det får funka. Disken står kvar också, men eftersom min underbara vänner turades om att diska efter vi ätit så är det inte så väldigt mycket. Borde ta det så att jag slipper se det sen. Lukten av vin är ju inte så mysig såhär dagen efter.

Så äta, diska, träna blir det närmast.

/ LisaLinnéa

Peppad på träning

Vaknade tidigt i morse, men gick upp vid kvart över åtta, väldigt skönt att verkligen känna sig utvilad när man vaknar. Det värsta är att efter att jag hade läst i en timme så var jag trött och ville sova igen. Men jag laddar för ett pass på Friskis så jag ska då inte sova innan det! Peppad som få är jag, och jag hoppas att det håller i sig och att det går bra. Lite synd att det är en timme kvar tills det är dags att gå, men då kan jag ju passa på att plugga lite till. Jag vill ju vara duktig, men det går inte alltid så bra. Men jag läste faktiskt längre än jag planerat igår. Väldigt nöjd med min insats.

Det finns lite lösa planer på att hitta på nåt roligt ikväll, blir väl planerande av detta idag. Pratade lite om SingStar, vilket jag hoppas på, för det var väldigt längesen. När det inte passar på helgen får man ta det mitt i veckan.

/ LisaLinnéa


Promenad i solen i stället för gympa på Friskis

Usch, jag känner mig så fuktansvärt tråkig. Jag har tänkt hela eftermiddan att jag ska sätta mig och skriva ihop nåt, men jag har verkligen inte lust. Jag har inte ens använt det som ursäkt till att slippa läsa. Vilket i och för sig är bra, för jag har faktiskt fått lite läst idag. Men det säger ändå nånting om hur omotiverad jag är till att skriva. 

När jag fått reda på att det inte är obligatoriskt att ha med all litteratur i examinationen så har jag nu bestämt mig för att mer eller mindre totalt strunta i den tråkigaste boken. Kanske läser lite om det verkar intressant, men det blir i sista hand. Tar allt det andra först. Har satt upp ett mål hur långt jag ska ha kommit innan jag går och lägger mig ikväll, jag hoppas att det är en bra idé. Vet inte om jag ens skulle fundera över min insats om jag inte hinner med det.

Idag skulle vi träna enligt planeringen, men hur ofta håller mina planer? Vi flyttade det till klockan 12 imorrn i stället. Men det blir en promenad med Maria i stället. Troligtvis var det bara bra, för jag har fått lite ont i halsen igen (eller det har blivit lite värre igen kanske jag ska säga, lite ont i halsen har jag ständigt).

Jag har inte riktigt förstått att det snart är dags för praktik. Nog för att jag har full koll på att jag inte ska till skolan nå mer den här veckan men ändå blev jag nästan lite chockat när läraren önskade oss en bra VFU. Det ska bli kul, får vara i en etta den här gången. Jag tycker ju att en vecka är lite för lite, men det är ju inte så jättemånga veckor tills vi ska ut igen sen. Jag hoppas att det blir lika bra som förra terminen.

Nu ska jag göra mig klar, så jag kan gå ner direkt när mitt promenadsällskap kommer. Synd att solen kommer att försvinna alltmer medan vi går.

/ LisaLinnéa


Hemmatisdag

Träning och mys med Bästa tjejerna igår var precis vad jag behövde. Underbart att vara tillbaka på Friskis. Och väldigt skönt med mat- vin- och spelkväll. Så skönt att bara få vara och få tänka på annat.

Har försökt läsa idag, lyckdes en stund, man man tröttnar fruktansvärt fort. Ska göra ett försök till idag är tanken. Tvättade i förmiddas också, och somnade medan tvätten torkade. Behövdes nog. Ganska många saknade sovtimmar de senaste nätterna.

Har tagit en promenad med Maria, för jag kanske inte ska chocka kroppen med för mycket träning på en gång. Är nog trots allt inte helt kry än. Men vore ju skönt att träna bort träningsvärken, även om det känns rätt skönt att ha träningsvärk igen också. Och att träna bort godiset jag stoppade i mig igår och idag. Känner mig hemsk som har ätit godis. Men nån gång ibland kan man ju få göra det också.

/ LisaLinnéa


Underbara människor

Är inte helt okej idag. Men jag är så glad att jag har underbara vänner som hjälper mig att bli okej. Tack!

/LisaLinnéa



Det finns en fagrare glans, någon annanstans
Du får hoppas som om himlen fanns, och tro och be att det ska gå
För du får ingen tröst, av din inre röst
Den vill knäcka dig varenda höst, och gråa dagar skyndar aldrig på


Lång söndag

Då har den här dan också försvunnit. Har verkligen kämpat för att orka läsa, med ganska dålig framgång, men mer än ingenting. En promenad i det underbara vädret har jag också företagit mig, men i övrigt har jag lyckats slösa bort dan på ingenting. Städade och lagade mat samtidigt så jag ska bara plocka med det sista så är det rent här igen. Och så lite mer läsning innan tv:n sätts igång kanske.

Igår ringde min mormor och oroade sig för hur jag mådde och idag ringde min moster och var stolt över mig. Alltid trevligt att släkten hör av sig ibland, eftersom jag är rätt dålig på att höra av mig till dem. Min moster berättade att en bekant som varit sjuk i cancer ett tag, och som jag visste skulle gå bort snart, nu hade gjort det. Det är hemskt. Så orättvist. Tur att jag visste att det skulle hända så att jag kan hantera det. För det kändes inte så tungt som jag trodde det skulle göra. Kan dock inte förstå att jag inte fått veta det tidigare, var nästan en vecka hon hade somnat in. (Mamma?!)

Jag bad min bror om en relativt enkel tjänst tidigare i veckan. Han skulle skriva ut lite papper och sedan ge dem till mamma så att hon kan skicka dem till mig. Borde man väl klara av? Visserligen sa jag att det inte var nån panik, men han borde väl kunna gå och hälsa på sin mamma när han ändå går förbi när han ska träna. Har mamma fått några papper? Nej då. De ligger kvar på skrivbordet tydligen. "Du sa ju att det inte var bråttom". Suck!

Just det. Min mormor gör lite då och då sina försök att para ihop mig med nån kille. Igår var det dags igen. Hon hade sett i tidningen att det började buggkurser runt om i länet och tyckte att jag skulle kolla upp om det fanns nåt häromkring också. vilket jag gärna skulle göra för det är så grymt roligt. Men jag är inte så sugen på att gå ensam direkt, och jag vet inte om jag kan få nån med mig. Då kommer mormors briljanta förslag "Du får fråga nån av grannarna, för det bor väl bara killar där? De förstår ju att du inte vill gå själv, så följer de med!" (Vad har det för betydelse om det bara bor killar här?) Jag känner inte mina grannar, och man knackar inte på hos nån man inte känner och tvingar dem att följa med på buggkurs, men i mormors värld fungerar det så. Man kan ju inte hålla sig för skratt. Hon är helt allvarlig, och hon hade samma argument för att jag skulle få sällskap när jag vill gå ut och gå när det är mörkt. "Det förstår de ju att du inte vill gå ut ensam" Jag ville ju inte börja skratta, för hon menar ju bara väl, men det lät väldigt roligt. Hon är så övertygad om att vem som hellst skulle gå med på det. Älskade mormor.

/ LisaLinnéa

På cykel runt Karlstad

Inte höll sig regnet borta idag inte, men det började lagom när jag kommit ut och då kände jag att jag inte ville ångra mig så jag satte mig på cykeln och rullade ner för backarna. När jag hittat till Idrottens hus, som var vad som var det främsta målet med min cykeltur så visste jag inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Jag cyklade runt lite och kom på att jag skulle försöka hitta till min praktikplats för att hitta nån bra cykelväg därifrån. Det var inga problem att ta sig till Rud, men väl där tog jag nån cykelväg som inte gick förbi min skola, men jag tyckte att jag hade rätt bra koll på vart jag var. Tills jag hamnade i skogen. Då var jag både varm och trött så jag tog en paus och tog en promenad i skogen. Trodde jag var vilse en stund, men jag kom ganska snabbt tillbaka på rätt stig. Efter tio minuters promenad tog jag mig ut på vägen med cykeln igen pch konstaterade vart jag var och vart jag skulle. Var ute i över en timme, men man kommer fan långt på en timme. Sen var jag ju natuligtvis helt slut, och har varit i princip hela eftermiddan. Men det var riktigt skönt att få röra på sig.

Antar att de flesta föreningarna hade sina nollesittningar idag och jag antar att det var anledningen till att festades i rondellen hela förmiddan. Jag vet att jag inte ska störa mig på sånt, men är det normalt att festa i en rondell? På förmiddan?

Jag funderar på om det är nån idé att försöka se klart filmen, eller om jag ska lägga ner och klättra upp... Rätt trött så egentligen skulle jag väl lika gärna kunna gå och lägga mig.

/ LisaLinnéa

Igår

Gårdagen bjöd på lite mer grupparbete hos Janie och sen var jag som vanligt trött. Lite senare på eftermiddan såg jag Moulin Rouge som jag fått låna av Maria. Jag kan förstå varför hon tycker att den är bra, jag fastnade jag också. Planen var att när filmen var slut skulle det vara lagom att laga mat, så så blev det. När jag ätit slog jag på musik och just då kom alla bra låtar och jag blev sjukt sugen på att dansa och fick massor av energi helt plötsligt. Vilket iofs var en skön känsla, för det är jag inte van vid att ha numera. Jag kände att jag verkligen inte kan sitta still hela kvällen, så jag laddade MP3:n och gav mig ut i skitvädret på en promenad. Var inte helt mörkt när jag gick, men jag gick ut på elljusspåret i skogen för att skyddas lite från regnet och blåsten. Är det vad man borde göra när det blir mörkt? Ge sig ut ensam i skogen? Kom på efter typ halva varvet att det kanske var lite läskigt, men det var verkligen helt underbart skönt så jag struntade i det. Sen kunde jag lägga mig och titta på Brokeback Mountain i lugn och ro. Två bra filmer blev det alltså.

Ringde till Hellton igår också så nu är jag anmäld till funktionärsutbildning nästa fredag (vem lägger en utbildning 18-22 en fredagkväll!?!). Är nervös, för även om kursen inte är några problem så känner jag verkligen inte nån där. Är ju van vid att i alla fall veta vilka alla är som är där, men icke. Men det blir bra, är ju kul att få träffa lite nytt folk också. Även om det mest brukar vara vuxna människor som inte har nåt bättre för sig som sitter i seket.

Vad jag ska göra idag har jag itne en aning om. Känner mig bättre och bättre nu så jag kanske kan orka nånting. Men nu har ju höstvädret kommit vilket innebär att höstdepressionen också troligen är påväg. Håller regnet sig undan ska jag nog ta en tur på cykeln tror jag. Lite städning borde jag nog också ägna mig åt. Annars kommer jag nog bara äta mer än nödvändigt idag. Tjockishelg nu, men jag hoppas på att kunna åka till Friskis i veckan. Det behövs!

Nu: frukost.

/ LisaLinnéa

Skoldag

Har varit i skolan länge idag, i alla fall betydligt längre än jag har varit någon dag hittills den här terminen. Det är sjukt hur fort man vänjer sig vid att gå korta dagar och tycker att det är jobbigt att behöva vara kvar i skolan efter 12. Vi har i alla fall jobbat med ett grupparbete hela dagen, som tog längre tid än jag trodde. Och vi är fortfarande inte klara. Svårt när uppgifterna är luddiga och ingen riktigt vet vad man ska göra eller om det man gör egentligen är vad som förväntas av oss. Men det blir nog bra. När vi fått lite distans till det imorrn kan det nog vara lättare att få ihop det sista. För jag tror inte jag var ensam om att känna mig helt borta på slutet.

Tog en promenad med Maria när vi kom från skolan för att inte somna direkt. Tur var nog det, för jag hade nog aldrig kommit ut senare annars. Dels för att jag är helt slut och dels för att det börjat regna. Tänkte laga mat för att sysselsätta mig, men jag hade noll lust med det och jag vet inte om det direkt finns nåt att laga mat på heller. Inget roligt i alla fall. Så vad har jag gjort? Ingenting uppenbarligen. Jag förstår inte hur jag får tiden att gå utan att ens tycka det är tråkigt.

Jag längtar bara efter att få träna, men efter cykelturen igår är det bara att glömma det en stund till...

/ LisaLinnéa

Cykeltur kanske?

Äntligen har jag läst ut boken som jag har kämpat med alldeles för länge! Känns så skönt, men vetskapen om att det bara är att börja med nästa tar ju ner lyckoruset lite. Har också skickat mail till min VFU-handledare och kommit på att jag måste skicka efter ett utdrag ur brottsregistret. Som tur är räcker mitt utrag över första praktikperioden så det var inte så jättepanik, men det vore ju lite dumt att glömma bort att fixa det.

Somnade väldigt sent inatt för att mitt huvud dunkade, och eftersom jag inte gjort över med så mycket energi på dagen var jag alldeles för pigg. Dessutom hade jag lyckats glömma bort att ställa klockan (trots att jag har ett bestämt minne av att jag gjorde det) så det var ju bara tur att jag vaknade tio minuter efter att den skulle ha ringt i morse. Vilket i och för sig inte hade någon som helst betydelse förutom att jag bara fick ligga kvar i sängen i tjugo miuter innan det var dags att gå upp. När jag varit hemma en stund efter skolan och läst lite insåg jag att jag aldrig skulle klara av att vara vaken hela eftermiddagen utan att somna nån gång så jag sov en stund. Vaknade efter en halvtimme, men orkade verkligen inte och somnade om. Fan, jag skulle ju inte sova så länge! Men det är som det är. Funderar i alla fall på att kolla om så att ingen har snott min cykel och ta en cykeltur.Törs man ge sig ut? Finns ju vissa risker att jag cyklar vilse, men hittills har jag ju alltid hittat hem. Dock kommer man ju längre på cykel än när man går. Om lusten finns kvar om nån timme ska jag nog satsa på det. Och om stormen lugnar sig lite. Jag kommer ju inte fatta att min kropp inte orkar förrän jag ska cykla upp för backarna hem så...

/ LisaLinnéa


Sommarvärme

Nu känns det lite bättre. Huvevärken börjar släppa efter och allt känns inte lika hemskt längre. Skönt. Men jag är ju fortfarande inte sugen på att läsa. Jag skulle ju läsa ut boken idag! Men nej, det får bli nån annan gång. Ska väl försöka läsa några sidor till i alla fall.

Stefan påstod att det är sommar i Göteborg igen, och jag hade svårt att tro honom. Nog för att solen var framme här också, men jag såg ju hur mycket det blåste och tänkte att det säkert är höstkallt. Men när jag skulle gå och handla fick jag inse att jag hade helt fel. Jag gick i jeans, jacka och halsduk. Folk spelade beachvolley i shorts och bar överkropp. Okej, jag kan tro på att det var sommarvärme i Göteborg. Kände mig ganska konstig, men å andra sidan har jag varit tillräckligt med sjuk nu känner jag så lite extra kläder skadar nog inte. Men jag blev ganska varm.

/ LisaLinnéa

Dålig, dålig dag

Dålig dag idag. Trött, ginig, orkeslös och viljelös. Ingen lust med nånting helt enkelt.

Bra dag igår dock. Därav dåligt med uppdatering. Var in till stan med Maria och Jennie och vad som skulle inhandlas från min sida var en almanacka. Utgifterna borde alltså inte ha blivit så stor för mig, men det slutade på 1150 kronor som försvunnit från mitt konto. Fick med mig två par nya stövlar och en väska. Kan ju vara bra att ha. Nu har jag fört över lite pengar till sparkontot så att jag inte har lika mycket pengar att spendera.

Nu har jag fått skratta lite idag i alla fall. Samtal med bror via msn kan vara ganska trevligt ibland.

Nu ska jag försöka läsa lite igen. För skriva funkar inte alls känner jag. Blä för den här dan!

/ LisaLinnéa

RSS 2.0