Ångestattack

Varför fick jag plötsligt ångest. Ångest för nåt som jag inte vet vad det är. Kände bara att jag ville bryta ihop helt plötsligt. Kanske är det bara lättnaden från att ha tentan gjord som gör mig känslig, eller så är det stressen över nästa tenta och allt annat som jag borde göra. Man är inte helt frisk om man känner för att bara ligga och kolla i taket va? Usch. Jag kan inte skjuta upp allt, men samtidigt känns det som att man måste ta en paus. Fast jag tar nog lite för många pauser. Imorrn kommer mamma, så helgen blir en paus. Alltså borde jag åtminstone ta tag i att plocka undan här.

/ LisaLinnéa

Första tentan avklarad

Jag har skrivit tentan, jag är väldigt nöjd och jag vet att det gick bra. Frågan är bara om det gick så bra som det känns och som jag hoppas. Jag gick som tur var igenom hela tentan ordentligt och hittade lite slarvfel som rättades till. Dessutom hade jag lyckats missa en hel uppgift mitt i vilket jag aldrig märkte, men som hon som tog emot tentan upptäckte det så jag fick gå tillbaka och göra den. Rätt surt om jag hade missat poäng på nåt som jag kan men bara på nåt vänster lyckats missa totalt. Jag vill bara veta hur de poängsätter nu och veta exakt hur bra det gick. Imorrn får jag väl ganska bra koll på om jag har gjort rätt åtminstone. Men att vänta tre veckor på det slutgiltiga resultatet känns väldigt jobbigt. Men nu ska det laddas om för nästa tenta. Ingen vila, ingen ro.

/ LisaLinnéa

Så var det snart Torsdag

Igår spenderade vi dagen i Ullared. En fantastiskt skön dag som var välbehövlig. Jag sov, pluggade och lyssnade på musik under bussresorna och kände att jag faktiskt fick lite gjort. Tiden inne på Gekås kunde gärna ha fått vara ett par timmar längre, det blev lite stressigt och jag skulle gärna ha kollat på lite mer saker, men med tanke på att det ändå kostade mig 2451 kronor att komma ut därifrån kanske det var bra. Men jag hade en del bra grejer med mig ut. Bland annat en taklampa som nu sitter här i rummet. Äntligen en lampa som inte är asful och ser totalt felplacerad ut. Och som inte bländar en. Inte så mycket i alla fall.

Jag jobbade i skolan o måndags förresten och jag var en riktigt bra fröken. Jag kände att jag gjorde ett bra jobb och jag trivdes mycket bra. Hoppas att det blir mer jobb på den avdelningen!

Imorrn är det tenta och jag är taggad till tusen. Nog kan jag få ett VG på tentan? Jag ska ha ett VG. Hoppas att det känns lika bra imorrn. Mina förväntningar är i alla fall skyhöga.

/ LisaLinnéa

Akut trötthet

Jag förstår inte hur jag kan bli så akut trött. Det kommer över mig stup i kvarten. Jag somnar. Vaknar ganska pigg och somnar som däckad på kvällen igen. Det är sjukt. Nu har den där tröttheten kommit igen och jag ska ta och lägga mig på soffan och titta lite på tv. Mitt hem är faktiskt betydligt renare nu, även om det finns mer att önska. Jag orkar ändå inte göra nåt nu så jag vilar och hoppas på lite ork senare igen. Det går inte att hålla sig vaken.

/ LisaLinnéa

Söndagar är till för alla måsten som inte blev gjorda under veckan

I morse planerade jag och Lovisa in en promenaddejt klockan 8. Mycket bra start på dagen! Vi gick inte så långt som vi brukar men det var väldigt uppfriskande i den lite småkyliga men härliga höstluften. Efter det har man verkligen hela dagen på sig att göra allt annat. Som att städa. Jag tog en långdusch när jag kom hem och sen ett långsamtal med min mor. Nu är jag här. Dammsugaren har åtminstone kommit så långt så att den står på golvet i stället för i skåpet, men golvet är fortfarande lika äckligt skitigt. Om jag bara gör ett ordentligt ryck så är det städat och klart på max en timme (tänkte ett tag göra en sån där seriös städning i alla skrymslen och vrår, men det får vara tills efter tentorna). Men kan någon ge mig lite motivation? Mamma kommer och hälsar på nästa helg så egentligen borde jag nog plugga lite nu också eftersom det inte hinns med så mycket nästa helg, men det är jag inte heller så sugen på. Känner att det blev för mycket måste i alla sysslor. Jag laddar upp med en bulle från frysen (vilket gör att jag faktiskt är sugen på att baka bullar också) och hoppas på att det ger mig energi. Sen ska jag byta spelningslista på Spotify och hoppas på att jag kan få ihop nån som man blir glad och peppad av. Om jag börjar med att bära upp balkongmöblerna på vinden kanske det går lite lättare att städa sen också. De tar ju ganska mycket plats där de står mitt på golvet.

/ LisaLinnéa

Visst?

Om man har plockat och rensat svamp och lagat ordentlig mat. Då får man skjuta upp städningen en dag till. Eller hur? Jo, det får man. För jag är ju säkert mer sugen på att ta tag i det imorrn. Äta ostbågar framför tv:n  är mycket mysigare.

/ LisaLinnéa

En dag i skogen

När jag väl tog mig i kragen i morse så lyckades jag göra min förmiddag helt fantastisk. Jag kräver inte så mycket för att den ska vara fantastisk inser jag men jag har ägnat mig åt det jag verkligen behövde. Jag började med en långpromenad som tyvärr inte blev så läng som jag från början planerade den att bli eftersom jag kände att det tog stopp i halsen. När jag gick runt elljusspåret så såg jag ett par som gick inne i skogen med varsin svampkorg på armen och jag kom på att jag också ville plocka svamp. Så när jag kom hem gick jag in på konsum och handlade lite till maten som ska lagas idag och fick med mig lite mellanmål hem. De stod och bjöd på smakprov på soppa och bröd också och lättlurad som jag är fick jag med mig bröd hem. Vem ska äta upp den limpan? Men det var gott. Stoppade i mig lite mellanmål och tog en påse och gick ut i skogen. Räknade inte riktigt med att hitta nåt, och helt lätt var det inte eftersom det ligger bruna löv mest överallt. Men nog fanns det svamp kvar i skogen allt. Fick med mig lite lagom mycket hem så eftermiddan ska väl ägnas åt att rensa svamp. Det var så skönt att gå runt där med musiken i öronen helt i min ensamhet. Inte nån som ens ser en. Blev nästan irriterad när jag stördes av ett sms. Mitt i lugnet ringde min bror också. Jag som hade planerat att att skälla lite på honom för att han inte svarat på sms:et jag skickade i onsdags. Men vi pratade en stund och den mesta av min koncentration gick åt till att höra vad han sa vilket gjorde att jag inte koncentrerade mig på vart jag gick och jag trodde nästan att jag hade tappat bort mig när vi la på. Men jag befann mig inte så långt från en stig som tur var med mitt lokalsinne. Nu är jag hemma och det är väl hög tid att laga mat. Men för att kunna laga nån mat måste först den där jättedisken försvinna från diskbänken. Dels för att jag inte får plats att laga mat och dels för att jag inte har några redskap att laga mat med. Antar att jag inte kan skjuta upp det längre.

/ LisaLinnéa

Det kommer att gå bra

Det är fredag, egenstudiedag=tentaplugg. Har suttit på universitetet i 5-6 timmar trots att min tanke var att bara tillbringa en stund där. Jag är så nöjd med min insats och jag tror på riktigt att det kan gå riktigt bra på mattetentan nu. Yes. Jag älskar matte. Jag är så glad att kursen fortfarande lever upp till mina förväntningar.

/ LisaLinnéa

Välbehövligt

Det fortsätter att gå i ett men jag har lugnat ner mig och håller min stressnivå på en lite mer normal nivå. Jag pluggar mest jämt känns det som men har hunnit med ett par eftermiddagar med mina fina vänner den här veckan. Jag börjar faktiskt inse själv också att jag kan det mesta inför tentan och känner mig lugn. Fast den andra tentan har jag fortfarande ångest för. 

Jag har dessutom fått veta att jag har blivit mer närsynt och med tanke på att jag sitter längst bak i klassrummet är det inte konstigt att jag får huvudvärk lite då och då. Idag har jag varit och beställt nya glasögon, men det där med att välja ut vilka man tycker mest om är då sjutton inte lätt. Nu blev det två par i samma modell fast i olika färger. Fantasifullt. Att de dessutom är väldigt lika de jag har känns ju på ett sätt tråkigt, jag skulle vilja våga förändra, men jag älskar mina glasögon. De är jag. Jag är inte jag utan dem. Känns det som i alla fall.

Igår lagades det hemgjorda hamburgare i mitt kök, som vanligt när vi lagar mat tillsammans står Maria närmast spisen under längst tid. Fantastiskt gott och fantastiskt skönt att bara släppa allt under en kväll och inte ens klänna ångest för att man inte pluggar. Som jag har om jag gör nåt annat. Tv-kvällar är välbehövliga i höstmörkret. Att komma bort är också välbehövligt och på tisdag bär det av på en dagstur till Ullared. Jag längtar grymt mycket. Trots att det är två dagar innan tentan så kan det nog inte ligga mer lägligt. Jag behöver det!

/ LisaLinnéa

Lördag

Jag hade en fantastisk kväll igår. Att umgås med de allra bästa vännerna och få skratta tillsammans med okända människor var vad jag behövde. Sliten som få var jag och vi skippade utgång, men det var alldeles lagom för mig. Idag har jag enbart tagit igen mig efter veckans stress och gårdagens vindrickande. En dag i sängen var nog välbehövligt, och jag tänker inte ens få dåligt samvete. Eller jag har dåligt samvete, men jag ignorerar det för jag behövde vila. Jag behöver äta också, men jag orkar inte laga mat. Snart blir hungern för stor och jag hugger in på det där glasspaketet jag köpte. Men nej, inte innan jag har ätit nåt matliknande. För övrigt saknar jag mamma och tycker att hon kan ta och komma hem så att jag kan ringa och prata med henne. Dels för att jag har projekt övertalning på gång. Vi vill till Ullared!

/ LisaLinnéa

Tid

Tid är en bristvara för tillfället. Eller så prioriterar jag så galet fel så jag borde inte ha rätt att hantera min egen tid. Personlig assistent?

/ LisaLinnéa

Suck

Inte shoppa nåt mer den här månaden. Nej just det... Jag har misslyckats.

För övrigt blir jag så jäkla trött på mig själv. Varför kan jag inte bara tänka till lite innan jag öppnar munnen. Överväga om saker passar in i min planering. Det passar inte att jobba heldag på fredag och det passar inte att vara hos optikern två timmar innan en redovisning. Men nu är det bara att gilla läget. Konstigt att jag mår som jag gör? Antagligen inte.

/ LisaLinnéa

Schema önskas - och gärna en bra planering

Jag börjar bli ganska trött på att vi inte får något schema för resten av terminen. Man kan ju inte planera nånting. Nu ringde chefen och frågade om några datum i november, och jag har ju inte en aning om jag kan jobba då. Sen ville han veta hur det ser ut i jul också. Jag skulle gärna veta när vi slutar innan jul också för att kunna planera när jag kan åka till Linde och så. Sen har jag väldigt mycket beslutsångest för hur jag ska göra vid jul, ska jag jobba här eller ska jag ringa till Posten i Linde och se om jag kan få jobba där. Om jag jobbar här hinner jag ju knappt vara hemma hos familjen nånting, men här vet jag att jag garanterat får jobba. Jag vill antagligen inte vara låst i Linde när jag börjar längta hem, men samtidigt känns det sådär att bara åka dit några dagar. Svårt beslut! Men om universitetet kunde ha lite framförhållning skulle det ju underlätta.

/ LisaLinnéa

Inspirationsbrist

Jag är trött och rastlös. Jag borde plugga, men ska jag plugga vill jag hellre räkna än planera en lektion, så det känns inte så lockande. Det är egentligen roligt att planera lektioner, men jag saknar all inspiration. Egentligen är planera det roligare alternativet, men jag har inte lust, att räkna är ganska mekaniskt, även om det inte ska vara det så är det i alla fall mer mekaniskt än att planera. Nåt mekansikt klarar jag av, inte nåt som kräver kreativitet. Varför har jag tappat lusten till det? Det är ju det som är roligt. Det är därför jag läser den här kursen, för att kunna visa att matematik är roligt och framför allt kreativt. Jag tycker visserligen att det mekaniska räknandet är roligt, men hur ska jag kunna övertyga någon annan om att matematik är roligt om jag inte kan vara kreativ. Jag vill så fruktansvärt gärna ha VG i den här kursen, men då måste jag verkligen hitta tillbaka till min egen kreativitet. Räkna, det kan jag.

/ LisaLinnéa


Mitt ekonomiska jag

Jag gick precis in på internetbanken och konstaterade att jag redan hade gått minus den här månaden om jag inte haft pengar kvar från förra månaden och inte fått nån lön. Csn pengarna hade alltså inte ens räckt halva månaden. Bra jobbat Lisa! Fast finns det pengar så går de ju åt också. Men jag lär nog tänka efter lite innan jag shoppar resten av månaden, måste försöka hitta tillbaka till mitt ekonomiska jag. Fast jag hade i och för sig en sån där härlig månad när alla räkningar kommer på samma gång och dessutom har jag mest gjort planerade inköp, handlat sånt som behövs när det blir höst och kallt. Men ändå. Ska försöka lyssna på min mamma och leva mer som en student. Även om man måste få unna sig saker ibland, jag jobbar ju trots allt också. Nu har jag fört över pengar till sparkontot för att jag inte ska shoppa upp resten också. Jag kanske ska ringa mamma och berätta vad jag lyckats med också, eventuellt kommer förmaningarna jag får ge bättre effekt än mitt eget konstaterande, fast å andra sidan så blir vi bara irriterade på varandra när vi diskuterar min ekonomi.

/ LisaLinnéa

Promenad- och pusseldag

Imorse vet jag inte riktigt vad det var för fel på mig. Jag vaknade vid sex (ungefär som vanligt) men somnade om så skönt och vaknar inte förrän kvart i nio när mamma skickar ett sms (som inte innehöll mer än information om att hon var tvungen att provskriva på sin nya mobil, men det framgick att hon var stolt och nöjd över sin telefon). Vart tog de där tre timmarna vägen? Varför vaknade jag inte halv åtta och tvingade mig själv att ligga kvar i sängen? Men det var så skönt att vakna utvilad och kunna gå upp på en gång utan att känna att det var för tidigt. Nog för att det kändes för sent, men det var ändå skönt. Jag antar att kroppen behövde den sömnen. Jag bestämde mig för att tvinga mig till att gå till stan och hämta min cykel, åka buss får jag ju ingen motion av. Men det gråa vädret kändes ju inte överdrivet lockande. Men nog gick jag, och cykeln stod kvar. Grymt skönt var det och jag kände att det inte skulle göra nånting om jag bara pusslar resten av dan. Det är ungefär vad jag har gjort, varvat med att se lite på tv. Men lyssna på musik och pussla är så rogivande (och pensionärsaktigt) så alla tankar på att jag har en del att plugga (dock ytterst lite, men det måste göras) har försvunnit. Och nu känner jag mig helt slut i huvet så planera nån lektion känns inte så aktuellt. Men det är en dag imorgon också, och pusslet lär inte ta särskilt många timmar till så det ska nog hinnas med. Jag tycker inte riktigt om att jag inte bara kan pussla lite i taget, men det går inte. Börjar jag på nåt ska det avslutas. Och det är ju så mysigt att sitta vid bordet och vrida och vända på bitarna, så varför sluta?

/ LisaLinnéa

Fantastiska fredag

Solen försvann ganska snart, men det var ju mysigt att vakna i solens sken i alla fall. Promenaden var välbehövlig och mysig ändå och sällskapet trevligt som vanligt. Jag cyklade som sagt ner på stan, mest för att jag var tvungen att pumpa i luft. Korkad som jag kan vara så fick jag inte riktigt till det där. Jag väntade in Lovisa som kom på hur manicken funkade och jag har nu nypumpade däck. Efter promenaden tänkte jag att jag skulle köpa ett pussel och Lovisa skulle köpa ett par skor så vi tog en sväng på stan. Som vanligt var det inte bara ett pussel som var med mig hem. Och det blev fler än ett varv. Vi fick sällskap av Jennie och det var väldigt mysigt. Det enda minuset var att jag kände mig allt annat än snygg och fräsch efter vårt höga promenadtempo. En mysig fika innan jag tog bussen hem hanns med också. För jag fick inte med mig mina två julstjärnor, nya skor och pusslet på cykeln. Cykeln får stå på stan inatt och jag hoppas innerligt att den står kvar där imorrn. Och jag hoppas att jag kommer ihåg och har lust att hämta den imorrn. En mycket bättre fredag kan man inte få. Dagen bara försvann utan att jag hade något att göra från början. Underbart.

/ LisaLinnéa

Solskensdag

Idag skiner solen, jag fick sova så länge jag ville, eller i alla fall ligga kvar i sängen så länge jag ville. Jag behöver inte gå till skolan. Allt känns bättre än igår. För att behålla mitt för närvarande härliga humör har jag planerat in en promenad med Lovisa. Om två timmar ska jag vara i stan. Jag tänkte att jag skulle cykla ner och hoppas på att de har kvar cykelpumpen på torget, annars måste jag nog köpa en, för jag tror att risken börjar bli stor att jag får punktering snart annars. Idag ska bli en bra dag! Jag börjar med att duscha så att jag blir lite piggare.

/ LisaLinnéa

Börjar det bli för många negativa dagar nu?

Oh vad jag inte ville gå till skolan idag. Trots att jag tog lite sovmorgon, duschade så länge att Jennie började fundera på om det hänt nåt och bara tog det jättelugnt i morse. Jag ville inte. Men det är ju ganska korkat att strunta i att gå dit när det är obligatorisk lektion så nog satt jag där. Negativ som få försökte jag att inte gnälla så mycket. Det gick sådär. När jag sen inser att läraren säger exakt samma saker som en annan lärare sa på sin föreläsning tidigare i veckan visste jag inte vart jag skulle ta vägen. Precis samma PowerPoint-bilder användes och jag höll på att gå i taket. Vi fick visserligen en del uppgifter att lösa som var bra, men genomgångarna hon hade var så bortkastat. Jag satt och längtade hem i tre timmar. Bortkastad tid. Men nu kan jag ligga i den efterlängtade soffan hur mycket jag vill och ska slå på en film nu. Betydligt bättre sätt att spendera såna här dagar.

/ LisaLinnéa

Allt känns bara dåligt idag

Vad är det för jäkla huvudvärk som inte ens går över när man för en gångs skull tar en värktablett? Jag blir så trött! Skulle kolla på film också men min DVD tyckte tydligen inte att jag skulle få höra vad de sa. Jag försökte med allt men kunde inte få igång ljudet. Flyttade skivan till datorn och det funkade utan problem. Varför ska det jävlas för? Jag är så jävla bitter nu. Dessutom måste jag ta och rensa resten av svampen som plockades igår. Jag vill inte! Det är alltid tråkigt att rensa svamp, men med det här humöret så vet jag inte ens om det går. Suck. Jag inser också att jag inte kommer kunna somna ikväll. Härligt. Även om jag mår bättre imorrn kommer jag se ut som ett lik av trötthet. Jag känner det på mig. Oh, vart tog alla positiva känslor vägen? Men filmen var bra. Jag grät i en och en halv timme. Nära oavbrutet. Remember me.

/ LisaLinnéa

Sjuk igen

Imorse var det inga fel alls på mig. Inte fler än vanligt åtminstone. Men så helt plötsligt när jag satt på föreläsningen fick jag huvudvärk. Inte lite smått ont i huvudet, utan ont ont. Jag tänkte att det kanske går över när jag får äta eftersom jag var så hungrig, men det kändes inte ett dugg bättre. Jag gick hem och la mig för att vila, sov i över en timme ( hur kunde jag sova så länge, jag var ju inte ens trött?) och har nu vaknat. Först kändes det bra igen men så öppnade jag ögonen och reste på mig. Nej det är inte bra. Min kropp tycker inte heller att jag ska röra på mig. Jag känner nog efter lite för mycket idag och känner mig mer ynklig än vad jag är, men jag vill må helt bra, inte så här. Nu har jag tagit en alvedon så att jag åtminstone kan få fram böckerna och plugga lite när den börjar verka. Utöver att jag tycker synd om mig själv så saknar jag mamma också. Det är inte ofta, men just nu gör jag det. Inte kan jag ringa heller eftersom hon jobbar. Eller jo det kan jag, det gör jag jämt, men hon kommer säga efter två minuter (med lite tur) att hon inte har tid med mig.

/ LisaLinnéa


Helgen i korthet

Färga håret, baka bullar, spela spel, dricka vin, gå på marknad, köpa vantar, äta kebab, bli sjuk, titta på film, må lite bättre, titta på mer film, vila och ta det lugnt. Min helg hittills. Fantastiskt bra fram till igår eftermiddag/kväll. Nu känns det rätt bra, men det blir en lugn söndag. Vill inte bli ordentligt sjuk, och ärligt talat vet jag inte riktigt hur jag mår. Jag mår bra, men ibland känns det som att jag får febertoppar eller nåt (tror dock inte att jag har feber, men jag vet inte eftersom jag inte äger nån termometer.

/ LisaLinnéa


Matlagning

Jag har väldigt mycket lördagskänsla idag. Jag antar att det är bra eftersom det bara är fredag, men det känns lite jobbigt också. Det är jobbigt att ligga fel i tiden. Men två dagar till med ledighet är ju inga fel. Idag har jag tillbringat förmiddan i Kil för att plugga med Jennie. Det flöt på hur bra som helst och helt plötsligt var klockan lite mer än vad jag trodde.

Jag kom hem hungrig som sjutton och hade verkligen bestämt mig för att koka soppa som jag har tänkt att jag ska göra i en veckas tid nu. Men eftersom jag inte alls känner för att laga mat tog det ett tag innan kastrullen stod på spisen. Några plommon och ett par mackor fick stilla hungern för tillfället. Nu står äntligen maten och kokar på spisen, och jag hoppas innerligt att det blir lika gott som sist jag försökte mig på potatis- och purjolökssoppa. Men jag har en känsla av att jag kommer misslyckas idag. Bara för att jag har tvingat mig till att laga mat, inte mycket kärlek i den maten inte. Men jag ska väl bli lite mätt åtminstone.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0