Som ett barn

Nu har jag efter många om och men lyckats välja kläder som passar både att åka buss i och att gå ut och äta i. Vad gör jag då? Jo, jag spiller mat på dem. Fan. Jag tänkte tanken när jag klädde på mig, att jag borde äta innan, men jag är 21 år gammal, jag borde klara av att äta utan att kladda ner kläderna. Fast jag borde känna mig själv bättre. Får se hur väl det syns, annars är det väl bara att börja om med klädletandet. Jag tänkte hinna in till stan och handla lite innan bussen går, men ska jag lägga tid på sånt här får jag nog prioritera om.

/ LisaLinnéa

Det är lika tråkigt som vanligt

Jag ska städa och packa. Det går ungefär lika bra som det brukar göra när jag ska göra det. Fast väskan är full, men jag är inte nöjd med vad jag har packat ner så jag vet inte hur jag ska göra... Jaja, funderar på att gå och lägga mig i stället så slipper jag fundera på varken packning eller städning. Jag skulle ha gjort nyttan innan jag kollade på film. Hade varit smart, men inte lika roligt.

/ LisaLinnéa


Filter

Åh Sebastian, visst kan vi ha varit menade för varann
Men jag vågar inte hoppas på Sebastian
Jag måste värja mig, förneka, som ett filter

Nu har jag lyssnat så många gånger på den här låten och kan inte sluta skratta. Det är helt sjukt. Jag brukar relatera till den musik jag väljer att lyssna på, men det här är nästan läskigt. Det är komiskt träffande. Inte nu, men för några år sen. Det var verkligen min verklighet. För länge. Hade jag hört den här låten för några år sen hade jag antagligen börjat gråta för att den beskrev min tragiska verklighet så träffande. Nu skrattar jag, och minns det bra. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen när jag hörde den på radion häromdan. Det är ju skönt att påtagligt känna hur man går framåt.

/ LisaLinnéa

Sommarstuga

Det fina vädret har kommit tillbaka efter ett antal regndagar och man kan ju inte direkt klaga. När jag kom hem igår ringde Jennie och fråga om jag skulle komma till Kil så vi kunde åka ut till deras sommarstuga. Inte så mycket att fundera på. Vi åkte ut och badade, och jag är så sjukt avundsjuk på det där stället. Stor tomt med gräsmatta och precis bredvid sjön. Helt underbart! Jag som älskar att gå barfota blev avundsjuk bara på en sån sak, möjligheten att inte behöva ta på sig skor när man går ut. Åh vad jag skulle vilja ha en sommarstuga vid vattnet! Lite bad och massa pratande blev det i alla fall. Supermysigt.

Idag har jag mått sådär och jag känner mig hemsk som inte är ute eftersom det där regnvädret skulle komma tillbaka imorrn. Men jag har itne orkat. Jag sov ett tag när jag kom hem men blev inte mycket piggare. När jag väl hittade ork till att försöka fixa mat så förstördes min plan av att jag tydligen hade två dåliga avokado och noll okej. Snabb improvisation blev det. Jag blev mätt i alla fall. Gott är en överdrift, men fullt ätbart. Det gav mig lite energi också. Kanske kan få nånting gjort idag också. Eller så inbillar jag mig att jag inte orkar och vilar upp mig i stället och hoppas på att må bättre imorrn.

/ LisaLinnéa

Godis

Varför köpte jag godis för? Det är inte gott, det är överdrivet sött och jag mår illa av det. Äter jag det ändå? Ooja. Helt onödigt. Blä. Om det åtminstone kunde ge mig en sockerkick så att jag kommer tillbaka till städningen. Men nej, jag fortsätter att kolla på film. Jag har ju trots allt tvättat, handlat och lagat mat. Fläskpannkaka som blev lite halvkladdig och som fastnade i plåten. Hur kan det fastna i en teflonpanna? Men den smakade bra i alla fall. Det är ju det viktiga, jag blev mätt. Jag är bara trött. Jag låtsas att det är för att jag blev väckt halv ett inatt av att telefonen ringde, även om jag knappt var vaken under samtalet och somnade om på två sekunder. Men det känns skönt att hitta en anledning, för just nu verkar det inte finnas nån anledning till att jag är trött jämt. Den där promenaden kanske skulle få mig piggare, nu fungerar Mp3:n i alla fall. Tråkigt väder bara.

/ LisaLinnéa


Måstedag

Nu har jag kommit igång med min dag. Bytt från pyamas till kläder, varit ute med soporna som jag började tänka på att jag borde ta ut för cirka tre dagar sen. Lagt i tvättmaskinerna och börjat plocka undan lite här. Om jag tvättar, städar, handlar och lagar mat idag så har jag inte sparat nånting tills imorrn, det är det värt. Men jag är fruktansvärt opepp på allt det. Men nu har jag ju åtminstone börjat tvätta så det blir ju gjort. Och handla måste jag. Det är nog städningen som är värst. Men jag måste, för jag hittar inte laddaren till min Mp3. Och hittar jag inte den finns det inte en chans att den där promenaden jag funderar på blir av. Och om jag gör allt idag har jag tid att leka med Jennie imorrn. Och sen kommer mamma och Håkan så på eftermiddan ska vi på Hotell liggaren. Det är bara att fortsätta det jag har börjat alltså. Fast hellst skulle jag vilja fortsätta i gårdagens tempo och bara läsa, slöa och titta på film. Det var sjukt skönt. Hinner nog det också om jag är duktig först.

/ LisaLinnéa

Veckan

Okej. Nu. Kanske. Kanske kan jag skriva nåra rader. Jag ska se, när jag kommer igång kanske det känns roligare.

Mamma var här mellan tisdag och fredag förra veckan och vi hade det väldigt mysigt och trevligt. Vi turistade lite, cyklade, shoppade och gick på Värmlands museum och kände oss jättekulturella. Jag hittade en jeansshorta som är mitt stora favoritklädesplagg för tillfället. I brist på sommarjacka fungerar den nämligen som just sommarjacka tills jag hittar den där jackan som jag har letat efter så länge och som jag inte har en aning om hur jag vill att den ska se ut. Men shortan är underbar till rätt kläder. I alla fall. På fredan följde jag med mamma till Linde, fixade pappas present, umgicks med pappa och träffade Sebbe under helgen. Och blev otroligt less. Hem söndag kväll för att sedan få besök av Mamma igen på måndan. Nu med husvagn och karl med sig. Igår gick vi runt på Mariebergsskogen och hade det mysigt med lite picknick. Vi skulle åka båtbuss, men ingen orkade så jag gick bort till Gubbholmen och grillade lite med Hanna och nåra till. Trevligt var det. Helt plötsligt är det onsdag och helgen närmar sig igen. Imorrn blir det mys med Jennie och Rix FM, så idag vilar jag upp mig. Är helt slut och har varit det länge. Det har varit så skönt att inte göra nånting på hela eftermiddan. Började med att sova och har inte varit särskilt mycket mer aktiv än så. Hoppas att jag kan sova ikväll nu bara. Men jag känner mig fortfarande trött så det borde gå.

/ LisaLinnéa

...

Jag skulle skriva nåt om den bra veckan jag har haft, men just nu är jag så jävla förbannad så jag skulle kunna slå sönder allt och alla i min närhet. Är det inte nån som tjatar om saker som inte rör denne så är det nån som inte bryr sig det minsta och har noll förståelse för vilket arbete jag har lagt ner. All stress och irritation kommer ut i tårar och jag blev som vanligt totalt dum i huvet i andras ögon. Fy fan.

/ LisaLinnéa

Fotbolls VM

Att fotbolls VM har pågått har inte brytt mig det minsta, jag har inte tittat mer än på det som visas på nyheterna och har helt passivt lyssnat på diskussionerna på jobbet. Jag bryr mig inte.  Men igår kväll så hatade jag fotbollen. Förbannat mycket. Eller egentligen hatade jag människorna som skrek som om någon slog dem, men jag kunde snart konstatera att skrikandet berodde på något som hände i VM-finalen. Jag vaknade av att nån tjej tjöt och det kändes som att hon befann sig i samma rum som mig. Innan jag fattade nåt vart jag nästan rädd, men det övergick snart i ilska. Att sedan vakna igen av samma ljud gjorde mig inte gladare. Eftersom det bara blev ett mål, hur kommer det sig att människan väckte mig två gånger? Jag är trött idag och jag skuller det på fotbollen, utan att ens ha tittat på matchen. Lite skyller jag tröttheten på den hemska värmen också. Den är hemsk när den är i min lägenhet, utomhus kan den få vara om den vill.

/ LisaLinnéa

Det jag känner för

Efter en hel eftermiddag med underbart väder så fick jag till slut, när solen började gå ner för mig att jag ville ut en stund i alla fall. Det är såna infall som mina vänner inte riktigt tycker om, när jag vill ge mig ut ensam på kvällen. Klockan var bara nio och det är ju inte direkt mörkt då, men jag kan tänka mig att det inte hade haft någon större betydelse i deras ögon. Jag tänkte att det ger en lite tryggare känsla om jag cyklar, så jag tog min fantastiska cykel och rullade ner för backarna. Jag tänkte att jag skulle låta bli att svänga av på vägar som jag inte vet vart de leder, men det funkade sådär. Jag såg en väg som jag tyckte verkade intressant att undersöka så jag svängde ju av. Som vanligt. Men det var bara en kort stund som jag inte visste vart jag var påväg. Jag insåg i morse att det är lite skrämmande med alla misshandels- och rånfall som tidningarna skriver om i stan så jag var lite smånojjig själv också. Påväg hem satte jag mig satte jag mig vid sjön och läste lite. Lite kallt och lite mygg, men väldigt mysigt måste jag säga. Där kunde jag ha setat länge om det inte vore för att jag insåg att jag skulle ta mig hem också. Helst innan det blir för kallt och börjar mörkna. Det kändes som att jag var borta väldigt länge, men det var bara en timme. En skön timme. Jag njöt nog mer av den än vad jag hade gjort om jag tvingat mig ut på eftermiddan. Att göra vad man känner för gör dagen riktigt bra. Om jag kunde känna för att tvätta sisådär fyra maskiner imorrn vore det bra. Jag kanske kan ockupera hela tvättstugan så vore det snabbt gjort. Om jag känner för det vill säga.

/ LisaLinnéa

Innedag

Regnet jag hoppades på igår kom aldrig. Och inte sjutton blir det nåt regn idag heller. Jag borde vara ute och njuta av solen, men jag har ingen lust. Jag har lust att mysa i soffan med film eller bok. Har ju trots allt två nya filmer och en bok. Men när jag växte upp fick man inte titta på film om det inte regnar eller är dåligt väder. Av nån anledning kan jag därför inte slå på en film nu. Solen skiner som aldrig förr. Då ska man vara ute. Men nej, jag känner verkligen inte för det. Jag väntar tills det blir kväll, sen blir det film. Tills dess fortsätter jag göra ingenting. Antagligen börjar jag läsa också.

/ LisaLinnéa

Städning

Man borde dra ut spisen och städa bakom den lite oftare. Fy sjutton. Det var inte alls mysigt där. Men nu är det rent på, i och bakom spisen/ugnen. Köksluckorna är rena, några skåp är städade, fläkten är rengjord och så vidare... Jag är nöjd med min insats men har insett att jag fortfarande har kylskåpet kvar. Men mina fingrar vill verkligen inte städa mer. De har skrubbat tillräckligt vill jag lova. Jag skulle laga mat idag också, men nej. En annan dag. Jag lever på att jag faktiskt har städat köket, nästan klart.

/ LisaLinnéa

Vart är regnet?

Jag vill att det ska börja spöregna. Sådär så att det verkar som att himlen öppnat sig och släpper ner allt vatten den hållit gömd. Det har känts som att det ska börja regna hela dan, men inte sjutton kommer det ner nånting. Bara för att jag vill ha regn. Jag skulle städa om det regnade. Inbillar jag mig. Jag gör inget annat nu heller eftersom det är kallt och jag väntar på regnet, men jag har ändå inte kommit till städningen än. Men jag ska åtminstone börja med den där storstädningen av köket. Det lär ju inte ta lång tid när jag väl börjar med tanke på kökets storlek. Egentligen skulle jag ta och tvätta en massa också, men det är så tråkigt. Vi får se vad det blir av det här. Jag ska ta och kliva ur arbetskläderna först och främst, sen börja i någon ände. Egentligen vill jag mysa framför en film eller två, men det har jag ju ingen så det är lika bra att göra nåt vettigt. Har jag tur kommer filmerna som jag har beställt imorrn, och boken, så då kan jag sysselsätta mig med det hela helgen. Jag försöker motivera mig själv att göra det jag ska om det inte framkommer tillräckligt tydligt.

/ LisaLinnéa

Bättre

Jag har badat för första gången i år. Det var varmare än förväntat, riktigt skönt faktiskt. Solen gick i moln och det började blåsa när jag kom upp så då var det inte lika varmt längre, men jag är nöjd med att ha badat. Ett samtal från Sebbe gjorde mig på bra humör också. Vad jag behövde tror jag. Prata om ingenting med honom får mig glad. Lite internetshopping på det så känns det riktigt bra. Bortsett från bristen på pengar på kontot förstås, men jag tar från sparkontot när det tar slut. Jag orkar inte leva på ingenting och när lönen kommer kan jag sätta tillbaka pengarna. Dubbel lön kommer kännas riktigt bra! Fram tills dess får jag indriva lite skulder.

/ LisaLinnéa

Värme

Det är sjukt varmt ute, jag måste se till att ta mig utanför dörren idag. Men jag är helt slut. Först vila lite, sen ut och göra nåt. Kanske ska jag ta en tripp in till stan och shoppa mig glad. Utan pengar, men några kronor ska nog kunna avsättas för det. Eller så tar jag bara cykeln och åker runt lite, lägger mig och solar och kanske till och med tar mig i vattnet nånstans. Tyvärr har jag ju ingen bok att fördriva tiden med, och städningen som jag tänkte ta tag i när jag läst ut boken kommer inte på fråga i det här vädret. Vila en stund nu. Sen kanske se om nån skulle vilja spendera lite tid med mig om jag känner för det då. Kan inte bestämma mig för om jag behöver ensamhet eller sällskap idag.

/ LisaLinnéa

.

Jag gråter tills jag inte minns varför jag började gråta och har inte den blekaste aning om varför jag fortsätter. Vad händer? Och varför i hela friden kan jag inte kontrollera mig själv? Mitt psyke har fått spel och jag vet inte varför. Det känns som att jag inte känner mig själv. Jag hoppas att det går över. Snart.

/ LisaLinnéa


Låg

Idag är jag låg. Vet inte vad det är och undviker att ta reda på det för att jag anar att jag inte mår bättre av att identifiera vad som ger mig känslan. Det enda jag mår bra av är att läsa, så jag fortsätter tills boken är slut och tar tag i det andra sen. Har åtminstone handlat så att jag kan laga mat om jag mot förmodan skulle känna för det. Eller om hungern blir outhärdlig.

/ LisaLinnéa

Lindesberg

Jag hade hemlängtan till Lindesberg innan jag åkte, nu har jag varit där och för tillfället känner jag inte ett dugg mindre hemlängtan än jag gjorde innan. Helgen var alldeles för kort. Jag hade behövt ett par dagar till för att känna mig nöjd. Det känns surt samtidigt som det känns skönt att inte ha känslan av att inte vilja vistas i staden jag växte upp. Jag kan inte heller förneka att helgen fick mig att fundera på vart det här året har tagit vägen, minnas hur det var för ett år sen. Bra minnen som nånstans gör lite ont, som väcker lite saknad.

Helgen var i alla fall bra. Väldigt. Det var ett halvår sen jag träffade Tessan sist, ett år sen vi festade tillsammans (allvarligt, vart tar tiden vägen?) och det var parkfest, det blir inte annat än bra. Väldigt trevligt var det tillsammans med Tessans systrar och Lisa. Träffade förvånansvärt få personer jag känner vilket på ett sätt var tråkigt, men jag kunde ändå inte låta bli att känna att det var skönt att inte behöva prata med nån som pratar med en bara för att denne är full (eller som jag pratar med för att jag är full kanske ska tilläggas för att inte låta så nedlåtande). Om anledningen till att jag inte träffade så många berodde på att det inte var några där eller på att jag inte var i mitt mest uppmärksamma tillstånd låter jag vara osagt. Jag hade roligt och det var det viktiga. Med en alvedon i kroppen kom jag utanför dörren på söndagen också och det blev lunch på en av stadens alla pizzerior och lite planlöst vandrande i Lindesberg innan vi landade på en parkbänk vid sjön. Lagom ansträngande. Som sagt kunde helgen fått vara några dagar längre så att jag hade hunnit med att träffa andra som jag hade hoppats på, men jag är glad för det lilla. Får väl åka dit snart igen.

/ LisaLinnéa

Städa och packa var det ja...

Det där med att städa och packa är ju inte mina favoritsysslor, vilket för tillfället märks på takten. Har hållit på lite för länge utan att direkt komma nånstans. Om man gör det fort får man göra nåt annat (läsa!!) sen. Men annars gör man nåt annat lite då och då under tiden så att det tar hela kvällen. Det står en väska packad med alldeles för mycket kläder i just nu i alla fall. Jag ska vara borta i två dagar, jag kanske inte behöver shorts, byxor, kjol och tre klänningar? Eller? Kan ju vara bra att ha... Om jag får beslutsångest. Eller så är det beslutsångest jag har nu. Och om jag inte haft det nu hade jag inte kunnat få det igen när jag ska välja vilka av alla kläder jag ska ta på mig i helgen. Jag är sämst på att packa. 

Angående den där städningen som jag också håller på med så funderar jag på om jag måste bädda undan extratäcket och -kuddarna. Det var två veckor sen Jennie sov här och det har legat framme sen dess och på söndag kanske mamma följer med mig hem och stannar här ett par dar. Ska jag lägga undan det för tre dagar (när jag inte ens ska vara hemma) för att sen ta fram det igen? När det har legat här i två veckor. Känns mer än meningslöst. Mamma kommer kommentera det, men det är ju trots allt inte hon som bor i mitt bombnedslag. Nej, jag byter örngott och påslakan och låter det ligga kvar. Är ju bra om vi kommer hem sent på söndag.

Nu ska jag göra klart så att jag kan fortsätta läsa sen. Jag är totalt fast i läsandet nu, hade jag inte jobbat hade jag legat och läst hela natten igår. Det är en underbar känsla. Måste komma ihåg att lägga ner boken i väskan imorrnbitti. Viktigt!

/ LisaLinnéa

RSS 2.0