Ordning och reda

Nu har jag fått ordning här och nu vill jag inte alls flytta, för när allt där det ska så är det den bästa lägenheten! (Det känns så i alla fall, inbillning, jag vet.) Ska lägga ner lite i förrådet, men jag kom på att det går ju faktiskt att ha dubbla rader med böcker i bokhyllan. Så problemet med för många böcker är löst genom att ha de gamla som jag troligtvis inte kommer använda så mycket bakom de som är aktuella för tillfället. Ibland är man lite smart. Eller korkad som ens ser det som ett problem. Är i alla fall glad att jag fått ordning och faktiskt skulle kunna släppa in nån i lägenheten igen.

Jag är lite sugen på att ta en promenad men:
1, jag är inte tillräckligt sugen för att orka ta tag i det och gå ensam.
2, jag vet mycket väl att min kropp kommer skrika stanna och protestera genom att ge mig problem att andas.
Så det får alltså vara för idag. Jag hoppas att åtminstone halsen har blivit snäll imorrn, så kanske vi skulle kunna spela lite badminton eller nåt annat roligt.

Kanske ska försöka läsa något kapitel till i den andra boken. Den som jag inte fattade när jag läste sist. Kanske, kanske är jag lite sugen på popcorn också...

/ LisaLinnéa

Grejer

Idag verkar det vara en knarka-halstabletter-dag, för det gick inte över i och med frukosten. Enda gången jag inte känner av halsen är när jag äter, vilket inte är nå bra. Det är ju inte som att jag behöver fler ursäkter till att äta...

Nu har jag postat min stipendieansökan. Äntligen. Nu behöver jag inte fundera mer på den. Kan ändå inte göra nåt åt det.

Tanken är att dagen ska innehålla läsning och städning. Har nästan läst ut en bok, den boken som jag skulle läsa i helgen. Bara nån sida kvar. Och jag har burit ner en stol i förådet, så jag har börjat på båda, men städningen är inte alls lockande. Jag har för mycke grejer! Ska försöka få ner lite mer grejer i förrådet tror jag, lite böcker och gamla block och så, för det kommer ju nytt hela tiden. Men jag har ju inte världens största förråd heller. Just nu känner jag att jag skulle vilja flytta till nåt något större, men samtidigt så vill jag inte det. Jag trivs jättebra här och hatar ju dessutom att flytta.

Reklam för kakor på tv, för jag blev ju inte nå sugen på det... Sockersuget är enormt idag!

/ LisaLinnéa



Konsum

Tack Konsum Värmland för att ni äntligen har insett att era påsar är värdelösa och bytt ut dem till vanliga påsar som går att bära utan att fingrarna går av på kuppen! Varje gång jag har handlat i ett års tid har jag i det tysta svurit för att det gör så ont i händerna att bära hem maten om man handlat mycket. Men nu verkar det som att de har insett bristerna och gjort något åt det. Det gjorde min dag lite bättre! (Jag försöker att se det positiva eftersom jag insett att jag är väldigt negativ). Jag köpte också vindruvor för att göra min dag lite bättre också, eftersom jag alltid vill tugga på nåt när jag tröttnar på att göra det jag gör (typ pluggar) så är vindruvor bra. Bättre än godis i alla fall som jag egentligen blev rätt sugen på. Köpte juice också för jag tänkte att min kropp kan behöva lite vitaminer, med lite tur finns det några få sådana i sockerblandningen. Bara för att det skulle bli lite dyrare än att bara köpa mjölk, som var det jag gick till affärn för att göra.

Har stekt pannkakor, vilket var riktigt gott, trots att jag glömde saltet. Passar bra när man ändå inte gör nåt ansträngande. (Min kropp sa att det var alldeles tillräckligt med motion att gå till Konsum, den hade nog helst nöjt sig med promenaden till Pressbyrån.)

För tio minuter sen var himlen kolsvart och jag väntade bara på att ovädret skulle börja. Var glad att jag gick innan det kom, men det verkar ha gått förbi. Det gör ju inget, det såg nästan ut som åskmoln, men samtidigt så behöver man inte känna sig dålig för att man inte orkar gå ut när det regnar. Men jag kan ju vara glad för andras skull att det inte regnar.

Fick sällskap av ett pizzbud i hissen, någon granne som är bakis kanske? Skadeglädje kanske? Bakfylla är trots allt värre än att må som jag gör.

/ LisaLinnéa


Vart tog de positiva orden vägen?

Nu har jag duschat och fått på mig kläder, men jag vet inte vad jag ska göra med den här dagen. Behöver läsa och städa, men är inte ett dugg sugen på nått av det. Vill göra nåt, men vad? Solen skiner ute och det ser skönt ut, men jag är rädd att det inte är lika skönt som det ser ut, för det blåser nåt så fruktansvärt verkar det som. Var lite sugen på att åka in till stan en stund, men vad ska jag göra där? Visserligen behöver jag en almanacka, men det känns ju inte nödvändigt att åka in till stan bara för det. Nej, jag börjar nog med att försöka läsa så får vi se sen. Vore det inte för att min förbannade hals (som jag helst skulle vilja ta bort för tillfället) har gjort fruktansvärt ont på morgonen skulle jag åka och träna. Men jag inser hur dumt det vore. Eftersom jag blir helt slut av att gå upp för en trappa så lär jag ju inte orka med ett träningspass. Tack och lov hjälpte det att dricka te för att lindra smärtan, men kroppen är ju fortfarande inte som den ska. Jag är så fruktansvärt negativ för tillfället så jag blir galen på mig själv. Och då har inte ens höstdepressionen kommit igång än.

/ LisaLinnéa

Lugnt och skönt

Jag satt här och tänkte att det är förvånansvärt lugnt i huset för att vara festkväll, men när jag öppnade fönstret insåg jag att det inte är så lugnt som det verkade. Jag kan ju bara vara glad att det inte är just någon av de närmsta grannarna som bedriver förfest. Utifrån hörs musik från flera håll, men jag kan ju stänga det ute så jag behöver inte ens gnälla.

/ LisaLinnéa

Jag vill bli frisk nu!

Dåligt med sömn inatt. Hade svårt att somna, vaknade av att ett gäng nollor skrek för fullt utanför vid två eller nåt (kanske var det för att jag var kissnödig och svettades som en tok, men det var ett jäkla oväsen också). Det lyckades jag somna om efter, men inte så länge. Vaknade igen, började svettas som en galning igen och gav upp försöken att hålla mig. Bestämde mig för att lägga mig på soffan och öppna fönstret för att försöka minska svettattackerna. Sov några timmar och vaknade helt anfådd av att jag skrikit (förhoppningsvis inte hög) i drömmen för att nån hade stulit min dator på tåget. Jag fick värsta utbrottet i drömmen, blev nästan rädd för mig själv. Jag hatar drömmar!

Ändå gick det bra i skolan, jag var ganska pigg och redovisningen gick helt okej bra. Jag skakade visst enligt mina kamrater, men det var inget jag märkte av själv, även om jag var rätt nervös. Somnade när jag kom hem och har inte orkat resa mig sen dess. Kroppen vill inte vara med. Halsen gör ont, jag mår illa då och då och ibland käns det som att jag har feber.Jag blir så trött på det här! Har kollat på en film, och det är nog vad resten av kvällen kommer att ägnas åt också. Ett tag var jag sugen på att gå ut, det är ju trotsallt välkomstfest idag, men nej tack. Den här helgen ska energin läggas på att försöka bli frisk.

Igår ringde min mamma förresten och sa att jag hade fått brev från Örebro tingsrätt. Jag var ju för nyfiken för att låta henne skicka det hit, och det var hon också lät det som. För typ 2,5 år sen när jag höll på att ta körkort gick körskolan jag var inskriven på i konkurs. Mamma och pappa hade betalat in en del pengar för teorin och ett antal körlektioner och jag hade inte utnyttjat ens hälften. Men i brevet stod det att vi skulle få tillbaka en del av de pengar vi förlorat. Vi hade ju glömt bort det där för länge sen, men det känns som att det finns nån rättvisa här i världen i alla fall.

Nu ska jag laga mat innan jag svimmar. Känner att det börjar bli dags. Mackor till lunch klarar man sig ju inte så länge på...

/ LisaLinnéa

Datorn och mat får mer uppmärksamhet än de borde

Det är väldigt svårt att hitta motivationen när man inte fattar vad det står i boken. Jag håller på att bli galen, men det är väl bara att fortsätta att läsa och hoppas på att poletten trillar ner nån gång. Frågan är om det är mig eller boken det är fel på... Tänker för tillfället mer på vad jag ska hitta på för mat idag och vad som behöver handlas. Koncentrationssvårigheter helt enkelt.

/ LisaLinnéa

Eget ansvar för sina studier

Idag är en sån dag som kräver eget ansvar och självdisciplin. Ska inte till skolan, men bör plugga alltså. Ska börja nu och hoppas att motivationen kommer efter hand, för nu är den totalt obefintlig. Tvättar dessutom samtidigt så man måste avbryta arbetet stup i kvarten. Ibland kan det i och för sig vara bra, men om man lyckas komma igång är det bara dåligt. Men tvätten behöver också tas hand om, och det känns inte som att jag kommer att komma igång idag så det kvittar nog. Den stora frågan är bara vart jag ska börja. Skriva lite, läsa lite eller öva in morgondagens redovisning? Får se vad som känns bäst när jag tittar på det. Ska försöka hitta nån musik som känns peppande också så kanske jag kan få nånting gjort.

/ LisaLinnéa

Sovmorgon

Sovmorgon! Skönt är det vill jag lova. Jag ska snart ta och ta tag i min morgon för idag är det grupparbete som gäller. Min intervju gav i princip ingenting, men med lite samarbete hoppas jag att det går att få ihop nåt.

Tyvärr är min hals är inte alls bra idag. Kändes nästan som att jag hade feber ett tag också, men det var nog bara inbillning. Inte blir jag gladare av regnet utanför heller. Men det får man ta. Man blir glad när man får träffa flickorna.

/ LisaLinnéa

Trött idag, men ska försöka vara duktig ändå

Idag var det verkligen pest och pina att gå upp. Trots att jag var sjukt trött, kunde jag inte somna igår. Så jag höll på att somna på lektionen idag, fast jag egentligen tyckte att det var intresssant. Kändes så hemskt! Men jag vilade lite och nu känner jag mig lite piggare i alla fall, även om det vore synd att säga att jag är på topp. Har börjat med pluggandet nu, så att jag inte hamnar så mycket efter. Har visserligen bara börjat skriva loggbok för lektionen, men har tänkt läsa lite också, och så ska det göras en intervju idag också. Men jag tänkte att om jag börjar med att läsa så kan jag inte skylla på att jag inte orkar sen, för intervjun är ett måste att den genomförs idag. Får se hur det blir med den där matlagningen som jag också hade tänkt ägna mig åt idag. Den ligger inte högst på prioriteringslistan i alla fall. Satsar först på pluggandet i nån timme. Vill vara en duktig student.

/ LisaLinnéa

Nu är jag verkligen tillbaka i mitt liv här

Äntligen är skolan igång. En halvdag med en massa information som man redan har läst (kändes det som) fick starta upp denna termin som jag sett så mycket fram emot. Känns bra än så länge i alla fall. Bara jag får tag på lite självdisciplin. 

Efteråt umgicks jag med flickorna som jag har saknat så mycket. Firade Maria med chokladbollstårta, introducerade Lidl för Jennie, tog en promenad med Mumin, mys på taket i solen och en sväng till IKEA. Härligt! Har man bara umgåtts med killar hela sommaren så är det inte konstigt att det är skönt att få prata med tjejerna igen.

Jag köpte en spegel på IKEA också. Jag är så glad för det, trodde inte att det skulle bli av i år heller. Nu behöver jag inte springa fram och tillbaka till badrummet när jag ska föna eller platta håret. Och en helfigursspegel är ju inte helt fel ibland. Det är ju värt att trängas lite i bilen för. Eller hur Jennie?

Nu är jag helt slut, och jag tror att de har lugnat ner sig utanför också, där det pågick nollningsaktiviteter när jag kom hem, så nu kanske jag kan somna. Halvdag imorrn också, och lite studiegruppsarbete. Sen måste disciplinen kopplas in. Tilläggas kan också att jag tror att vi har en reiktigt bra studiegrupp. Det underlättar alltid skolarbetet.

Nu: Go Natt.

/ LisaLinnéa


Sjuk eller inte?

Blir en seg dag idag tror jag. Mår väldigt konstigt, som att kroppen inte kan bestämma sig för om den ska vara sjuk eller inte. Inte mycket till ork. Nu börjar det ändå kännas lite bättre så jag hoppas att jag känner mig som vanligt imorrn igen. För imorrn börjar skolan! Äntligen! Trots att jag är rädd att det kommer krävas enorm självdisciplin i den här kursen (något som brukar vara en bristvara hos mig) så ska det bli skönt. Jag har läst igenom uppgifterna lite nu, men jag hoppas att det blir tydligare när vi börjar, för det kändes lite luddigt...

Jag orkar nog som sagt inte göra så mycket idag, så jag ska inte sätta upp några mål att nå med dagen. Det enda skulle väl vara att ta rätt på diskberget där ute i köket. För det måste jag verkligen. Annars blir det nog mest TV, dator och musik.

/ LisaLinnéa


Beställa hem lite kläder kanske?

Jag och Jennie gick runt på stan i ett antal timmar för att försöka få tag på nån present till Maria. Presenter är ju inte min starka sida, men Jennie är desto bättre på det där. Till slut så fick vi tag på nåt som känns bra. Vi skulle ha bakat efteråt, men eftersom det tog sån tid på stan och eftersom Jennie kunde få skjuts hem när vi var klara där så åkte hon hem till Kil. Och det var kanske tur, för när jag kom hem var det som att luften gick ur mig. All ork försvann, och halsen vill inte alls vara min kompis. En liten tupplur gjorde det lite bättre men känner mig inte helt hundra och har ingen lust alls att ta tag i nåt av alla måsten.

Har i alla fall bakat nu så att det är ordnat tills på måndag. Annars har jag bara setet med datorn framför mig och lagt patiens och annat meningslöst. Kollade igenom H&M katalogen också. Funderar på om jag skulle ta och beställa hem lite kläder? Men det är ju så svårt att beställa kläder, man har ju inte en aning om det passar... Samtidigt är det ju ganska bekvämt, man kan ju prova dem när man vill hemma och behöver inte köa och trängas i provhytter. Vi får se, jag ska kolla igen och se hur mycket det är som intresserar mig. Kanske blir för dyrt när jag inte kan bestämma mig. Men det vore ju roligt med lite nya höstkläder.

Ska se om jag ska göra ett försök till att göra nåt vettigt ikväll. Annars slår jag på tv:n snart och struntar i allt resten av kvällen också. Just nu känns det som att jag skulle kunna sitta och stirra rakt fram ut genom fönstret och bara lyssna på musiken. Jag vill inte bli sjuk!

/ LisaLinnéa

Dygnet börjar räta till sig

Okej, det märks att jag är hemma nu. Uppdateringsfrekvensen har ökat med flera hundra procent och med det brukar också antalet totalt värdelösa inlägg öka. Men så kan det vara. Det är ju frivilligt att läsa.

Det var underbart skönt att somna sisådär två timmar tidigare än jag gjort på sista tiden igår. Sov som en stock (vaknade inte ens av ett sms) fram till 3-4 nån gång då jag vaknade och efter det sov jag väldigt oroligt, så jag kände mig ändå inte utvilad när jag vaknade. Vid nio bestämde jag mig för att gå upp, men det tog en halvtimme till innan jag orkade resa på mig. Men det är fortfarande tidigare än det varit på sista tiden. Kanske kan ha lyckats vrida  dygnet något tillbaka?

Nu har jag packat upp alla grejer, men mitt skrivbord är täckt av saker så det ska städas lite och så, men sen ska det väl vara klart och fullt bovänligt här. Så det ska fixas efter att jag ätit upp frukosten, och sen är det bara att ladda för en dag med Jennie.

/ LisaLinnéa


Lila Dagen

Naturligtvis började det regna lagom när jag kom utanför dörren, men jag är ju inte gjord av is så jag klarade det. Fick lite grejer med mig hem från stan också. Såna tråkiga saker  som lampor, block och en perm bland annat, men lite kläder också. Jag har tydligen kommit in i en lila period nu. När jag var inne på H&M och var påväg till kassan insåg jag att alla klädesplaggen jag höll i handen var lila. När jag började tänka efter så kom jag på att linnet jag hade köpt innan också var lite lila. Och den andra tröjan som jag funderade på att köpa, men lät bli, var också lila. Men lila är ju fint. Haha.

Nu ska jag ta rätt på maten. Det blev sjukt mycket mat, så nu lär frysen bli full på en gång. Och sen ska jag börja plocka upp grejer ur väskorna och påsarna som står utspridda i hela lägenheten. Jag ska se till att få undan allt idag, för imorrn ska jag träffa Jennie och vi ska nog baka lite så då är det ju bra om det finns plats för fler än en person här inne...

/ LisaLinnéa


Förbundsfunktionär?

Igår skickade jag ett mail till Hellton för att höra vad det fanns för möjligheter till att bli funktionär, bara för att jag saknar handbollen och jag tycker att det är roligt. Och när jag pratade med en som jag brukade sitta i sekritariatet med i Linde så tyckte han att jag skulle ta upp det här. Därför tänkte jag att man kan ju alltid höra, och Hellton verkar vara den förening som ligger närmast och dessutom spelar i högst division. Jag är inte säker på om jag vill och orkar, men man kan ju alltid höra. Nu har jag fått svar, och de behöver tydligen funktionärer på förbundsnivå. En nivå högre än jag har varit tidigare! Det vore jäkligt roligt. Så nu lider jag av fruktansvärd beslutsångest, för jag vet inte om jag orkar med det. Men jag har skickat tillbaka en massa frågor som jag vill ha svar på innan jag bestämmer mig. Det jag egentligen ville var ju att få komma upp på högre nivå, och så är det just det de behöver. Jag hoppas att det passar.

/ LisaLinnéa

Frukost

Jag gjorde i princip ingenting igår eftermiddag när mormor och morfar och Filip hade lämnat mig. Jag njöt av att slippa höra något som helst tjat och stoppade i mig en påse popcorn. Vettigt? Nej. Men helt underbart skönt.

Nu har jag precis stoppat i mig lite frukost som bland annat innehöll yoghurt med Massor av färska blåbär som mormor lämnade kvar. Kändes nyttigt. Idag ska jag ta tag i det här har jag tänkt. Plocka upp och undan alla grejer, kanske kolla lite på vad vi ska göra i skolan de närmsta veckorna, kanske skriva klart (nej jag har inte gjort det än) stipendieansökan. Kanske. Tänkte börja med en tur till stan, för jag tror inte att det har börjat regna än. Spendera lite pengar vore ju inte helt fel.

/ LisaLinnéa 

Hem, underbara hem!

Hemma, hemma, hemma! Det går inte att beskriva känslan. Det är helt underbart! Och snart börjar skolan och man får träffa alla människor igen. Tills dess ska jag njuta av ensamheten några dagar och känna känslan av att få vara i min egen lägenhet.

Är inte så pigg idag, eftersom jag gick upp några timmar tidigare, men inte somnade tidigare än vanligt. Så nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite middag innan jag tar rätt på disken och börjar plocka upp alla grejer. Kanske ska ta mig en cykeltur sen nu när jag ändå har fått min cykel med mig. Kanske. Får se vad jag känner för, för nu kan jag göra enbart vad jag känner för. Ingen tjatar, ingen bryr sig.

/ LisaLinnéa

Packa och fixa allt som behöver fixas

Okej, jag kan inte skjuta på packandet mycket längre nu. Det blir inte roligare för att jag väntar. Men jag vill verkligen inte! Sjukt tråkigt är det. Men jag måste. För imorrn får jag flytta hem! Jag skulle behöva se om nån kan fixa min cykel också, vore ju så bra att ha den med, men vi får se. Har massor av papper som skulle behöva skrivas ut också. Men eftersom mammas dator inte vill funger jämt så vet jag inte om jag orkar bråk med den. Tänkte gå ner till pappa, men han ska tydligen bort i eftermiddag. Ingenting blir som jag tänker det. Skulle vilja säga hejdå till pappa också innan jag åker men får väl se om det hinns med då...

Nu ska jag leta på alla väskor och liknande jag hade packat i när jag åkte hit och försöka få ner lite grejer. 

 / LisaLinnéa


Segast

Sitter och funderar på vad jag ska göra av den här dagen. Att börja plocka ihop mina grejer kan ju vara en ganska bra idé känns det som. Och handlas måste det. Helt tomt i kylskåpet. Lyckades åstadkomma en lyckad baconsås på det som fanns igår, men idag vet jag inte om det går att få ihop nånting. Men jag vill ju inte direkt gå ner och handla och bära hem allt. Så jag ska väl försöka få tag i en bil att låna, eller nån som vill köra mig.

Är som vanligt fruktansvärt seg. Nu behöver jag börja skolan och få lite rutiner, det här är för hemskt. Måste vrida tillbaka dygnet, vilket inte går så bra. Det får ordna upp sig efter hand. Men eftersom vi har så många "lediga" dagar vet jag inte om det kommer funka.

Börja med duschen och få på sig kläder kanske. Men det tar nog ett tag till är jag rädd...

/ LisaLinnéa

En vecka kvar

Och den här dagen tog vägen vart? Vaknade i morse och tänkte att klockan är nog runt 9. Jag hade fel på en timme. Kom väl upp vid halv 11 och mornar är ju inte den tid på dygnet som jag är snabbast så jag segade mig väl fram till närmare halv ett. Sjukt är det. Inte alls som jag varit. Tessan försökte få mig att åka och hälsa på i Falun, vilket naturligtvis hade varit väldigt roligt, men det kändes inte som att jag orkar med det. I stället blev det en långpromenad. I ensamhet och tystnad. Var väldigt skönt. Bara jag och mina tankar. Och regnet som hälsade på lite då och då. Det tog mig nästan två timmar att ta mig runt sjön. Lite tid vid datorn och en låååång dusch och så är jag där jag är nu. Hungern börjar infinna sig så jag ska väl se vad som kan göras av bacona som är det enda som jag vet finns hemma.

Vi gjorde en grymt snygg tårta igår förresten. Jag är imponerad. Jag har ju aldrig ens bakat en vanlig enkel gräddtårta. Men det tog bra lång tid också. Att den blev god är ju också ett plus i kanten.

Nu regnar det igen, jag ska försöka fundera ut vad jag vill göra med eftermiddan. Men jag tror jag kommer att komma fram till att jag vill se en film. Tyvärr har jag ju inte tillgång till bil så jag kommer inte så långt. Helt värdelöst.

En vecka tills skolan börjar. Jag har aldrig längtat så till att få börja skolan.

/ LisaLinnéa

Stressigt

Jag började skriva igår, och hade kommit ganska långt, men så blev jag avbruten och kom inte tillbaka till datorn.

De senaste dagarna har varit bra så stressiga. I torsdas morse vid 7 ringde min chef och frågade om jag kunde jobba, och snäll som jag är kan jag ju inte säga nej. Trots att jag inte somnat förrän typ halv två på natten. Jag passade dock på att tycka synd om mig själv, trots att det var självförvållat att det blev alldeles för få timmars sömn. Inte nog med att jobba det vanliga passet så tyckte de att jag skulle lära mig eftermiddan också. Så jag fick ett par timmars ledigt mitt på dan och sen var det bara att ta sig ner igen. När jag kom hem var jag bra så trött och kände att jag inte orkade vara social trots att jag blev inbjuden. Tyvärr.
 
Jag fick höra att jag var en svikare för att jag inte skulle kunna hjälpa Stefans mamma att flytta också. Jag hade ju sagt att jag kunde, men man kan inte vara på fler ställen samtidigt och jag fick ju jobba heldag i fredas också. Men jag hjälpte till under mina lediga timmar och på kvällen, och hann med att snylta mat två gånger.

Igår hjälpte jag däremot till så mycket jag kunde. Stefan kom och knackade på innan jag ens hade fått på mig kläder. Vilket i och för sig inte säger så mycket för klockan var ganska mycket. Jag var bara seg efter att ha setat uppe och pratat till efter fyra på morgonen (då jag kom på att min bror skulle gå upp om en timme och kände att man nog borde säga god natt). Var seg hela dan, men jag var nog inte värst, eller så hade jag bara bättre tålamod. Det var ju trots allt inte min mamma som vi hade att göra med. Det blev en lugn myskväll med lite martini, film och musik.

Jag gick ut till tvättstugan nyss för jag hällde mjölk på köksmattan häromdan och så kan det ju vara trevligt att ha tvättat innan jag flyttar hem. Men vad står det? Jo, tvättstugan är stängd för reparation hela nästa vecka! Vad i helvete! (Ursäkta men jag blev välidgt arg.) Det går  ju inte. Mamma kommer bli oxtokig om inte mattan är tvättad när hon kommer hem från sin ölandssemester och jag vill få lite ordning på alla mina kläder. Men jag ska höra med grannen om jag får snylta på hennes tvättid ikväll. Hoppas på det. Och att jag inte gör nåt annat så jag glömmer bort det.

Idag har Stefan kommit på att vi ska baka tårta, och troligtvis hjälper jag nog till lite till hos hans mamma. Det är typ storm ute så jag vill inte gå ut i alla fall.

/ LisaLinnéa



Det var när du sa:
Du tar ju bara små, små steg
Det händer ingenting, det där
Du måste våga chansa mer
Våga se vart det bär

Sjuk?

Solen har kommit fram, men jag har ändå ingen lust att gå ut. Har ont i halsen, och det verkar inte ge sig som det brukar. Brukar bara ha ont på morgonen och sen blir det bra men inte idag. Inte så roligt. Men jag har tagit fram min keyboard (eftersom mamma gjort sig av med mitt piano) och har spelat lite. Har glömt bort hur roligt det är att sitta och spela ibland, även om det låter väldigt lite bra.

Ikväll är det handboll, vilket jag hade glömt bort, kanske ska gå bort och kolla så får jag komma utanför dörrn och träffa lite folk idag också. Fast just nu känns det inte så lockande. Det är ju nåra timmar kvar...

Egentligen känner jag nog mest för att lägga mig ner och kolla på film, känna mig sjuk och tycka synd om mig själv. Tragiskt, jag vet, men det kan få en att må bättre ibland.

Jag insåg precis att jag inte har ätit nånting idag, mer än frukost. Inte konstigt att magen börjar kurra.

/ LisaLinnéa


Innedag

Igårkväll kom ovädret med åska och hemskans mycket regn, så mina funderingar på att ge mig ut och plocka blåbär fick förbli funderingar. Jag och Stefan bakade muffins i stället. De var med passionsfrukt och vit choklad, men tyvärr smakade de inte så mycket, men vi har i alla fall provat.

Det regnar fortfarande så det känns som en total innedag idag. Tyvärr har jag ingen bok att läsa. Läste ut den sista igår. Men jag var visst tvungen att städa lite i kylen för att nånting hade läckt. Och så ska jag nog gå in och beställa kurslitteraturen på internet idag. Ska försöka att inte glömma bort det. Borde skriva klart och skicka in stipendieansökan också. Men det blir väl inte gjort idag heller...

/ LisaLinnéa

Trött och seg

Idag har solen gått och gömt sig igen, vilket faktiskt inte gör mig så mycket. Så länge det inte börjar regna vill säga. tänkte se om min kropp kan gå med på att löpa lite idag. Fast jag är fruktansvärt seg och opepp. Det är inte bra att sova så länge på mornarna, jag tycker verkligen att det är jobbigt, men jag vaknar ju inte tidigare. Och jag vägrara att ställa klockan när jag är ledig. I morse vaknade jag halv 7 av brors väckarklocka. Och han hade åkt redan! Var alltså tvungen att gå upp och stänga av den. Då var jag inte glad vill jag lova.

Men nu ska jag ladda för att träna lite. Lär behöva ladda ordentligt...

/ LisaLinnéa

Pojkarna

Gårdagen bjöd på en runda på stan med mamma och Åsa, och jag antar att det var provandet av kläder som gjorde att jag tappade mitt örhänge. Fan! märkte det inte förrän igår kväll så får väl kolla i soffan om det ligger där, men tror inte det. Sedan blev det handboll och en nervös lillebror fick komma in på plan sista minuterna. Tyvärr kan ju inte den andra spela, annars hade troligtvis han också fått en del speltid. Efteråt stoppa jag i mig en mega rulle, vilket jag inte alls var sugen på, men man får väl offra sig ibland för att umgås med sina kamrater. Fick Sebbes nya lägenhet också, var vädigt fin, lite avis, vill också ha balkong! Och några extra kvadratmeter vore ju inte helt fel, men samtidigt älskar jag min egen lägenhet. Avslutade kvällen med en film tillsammans med Stefan. Som väldigt många andra dagar. Det värsta var att jag var helt uppe i varv när han åkte hem och somnade inte förrän typ 2 tror jag. Sov därför länge idag. Jag tycker inte om när jag sover så länge.

Vet inte riktigt vad jag ska ägna dagen åt. Ska väl försöka få in ett besök hos Johan eftersom det inte blev av igår. Men Annars har jag inte en aning. Börja på den sista boken jag har hemma kanske?

/ LisaLinnéa


Sötaste bror kan han också

Idag var min kära lillebror världens gulligaste. Jag blev väldigt överraskad. Han hade gjort i ordning frukost och så ringde han vid tio i nio och sa att frukosten var klar så då var det bara att gå ner och sätta sig. Han hade kokat ägg och skurit upp grönsaker och hällt upp juice åt mig. Jättefint med det lilla som fanns. Väldigt bra start på dagen!

Jag vet att man inte ska gnälla på värmen, men jag klarar ju knappt värme, man kan ju knappt göra nånting. I alla fall inte om man inte är sugen på att bada... Får se vad det blir idag, ska nog gå bort till hallen och kolla på lite handboll och träffa Sebbe i eftermiddag. Men just nu känner jag mig bra så rastlös. Jag skulle vilja träna, men i den här värmen svimmar man ju och min hals är inte som den ska. Ska se om jag hittar kurslitteraturen tror jag, får kolla vad som kan finnas på biblioteket. För de var visst rätt dyra...

/ LisaLinnéa

Härligt!

Måste säga att det har varit en härlig dag på nåt sätt. Om än grymt varm. Och det är väldigt sent nu. Men det har varit trevligt. Och jag har fått skratta en hel del. Två rundor på minigolfbanan blev det. En vinst och en total katastrof. Prat om misstaget. Från flera håll. Telefontid med vännen som bryter på dalmål. Badat fötterna och seta på bryggan och pratat. Fruktsallad. Härlig dag på många sätt. Svårt att sätta fingret på vad som gjorde den bra. Allt kanske?

Jag har kommit på en anledning till att det kan bli jobbigt att flytta hem. Det är nog dock den enda nackdelen. Jag kommer sakna min vän som jag träffar många gånger i veckan. Kommer vi ses en gång per termin sen så är det väl normalt. Hur ska man vänja sig av med det? Nog för att sms-minnet ständigt kommer vara fullt, som vanligt, men ändå. Vissa saker kan ju inte återberättas rättvist med sms. Bevisligen. Och prata i telefon är ju inte min grej... Men det kanske bara återgår till det vanliga. Men det vore ju synd att säga att min sommar varit lika bra utan honom.

Men jag längtar fortfarande hem.

/ LisaLinnéa

Sociala dagen?

Sommaren verkar ha hittat tillbaka och det är bra så varmt ute. Idag ska jag leka med mina kusiner. Lite minigolf blir det nog. Känns som att det är det enda som finns att göra. Bada också, men jag är faktiskt inte så sugen på det. Får se vad som händer. Kan tänkas att min onyttiga vecka fortsätter med lite glass också. Men det är ju sommar, då ska man äta glass. Och snart flyttar jag hem till Karlstad och kan börja träna på Friskis igen. Som jag längtar. Men jag har en promenad med Eric inplanerad idag också. Så lite får jag röra på mig. Och dessutom hoppas jag att jag hinner med att träffa min kära vän som var ute på äventyr igår också. Han säger att hans kväll var galen, och att det är roligare att höra den berättad för sig än att ta det via sms. Nyfiken som jag är vill jag ju naturligtvis höra det så fort som möjligt. Kan bli en ovanligt social dag alltså. Härligt.

/ LisaLinnéa

Städning

Städningen är avklarad, nu kokar det makaroner på spisen. Molnen har hittat ut. - Läget just nu.

Förstår inte att det alltid ska ta sån enormt lång tid så fort jag ska städa. Har bara städat badrummet, men datorn har ju varit mer intressant än trasorna. ska se om jag orkar plocka undan lite på mitt rum också, men det känns inte som att det kommer att bli gjort... Lite mat först i alla fall och så får vi se när vi ska åka till eskilstuna sen.

/ LisaLinnéa

De senaste dagarna

Ligger fortfarande i sängen och njuter av att få ha sovmorgon och att få vara ensam hemma. Hade en underbar helg i Karlstad och Kil med Jennie. Blev badminton, restaurangmat, tv spel, sällskapsspel, fika och en massa flams. Mysigt var det. Och jag längtar ju inte mindre hem nu kan jag säga.

Skulle ju ha slutat jobba också, men så blev ju naturligtvis inte fallet. Har jobbat både måndag och tisdag, men idag är jag ledig. Lycka. Igår såg jag till att få sluta tidigt dock för planen för dagen var att leka med Hanna och Stefan. Var väldigt längesen jag träffade Hanna så det var väldigt trevligt. Vi spelade minigolf (och eftersom jag vann måste det påpekas) åt pizza och glass. Träffade på lite andra gamla kamrater på stan också så vi satt och pratade en hel del. Man saknar nästan gymnasiet ibland. Alla de där som man aldrig träffade förutom i skolan.

På kvällen såg jag och Stefan sista Sagan om ringen filmen (minns inte vad den heter). Så nu har jag också sett dem och är faktiskt positivt överraskad. Speciellt av den sista. Inte favoritfilmer kanske, men helt okej.

Idag ska jag städa det jag fått order om av mamma och sedan inte göra nånting. Ska bli så skönt. Kanske åker med pappa till Eskilstuna ikväll och kollar på handboll. Om han fortfarande ska åka. Men nu först är det frukost och se om det är så skönt ute som det ser ut att vara.

/ LisaLinnéa

God Morgon

Vaknade vid 5 i morse. Lite för tidigt kan man säga, men lyckades till slut somna om. Men halv 7 var jag tvungen att gå på toa, vilket tar emot när man har sängen uppe i taket. Så jag intog soffan sen. Vid 8 gav jag upp alla försök att få somna om. Varför kan jag inte få sova länge när jag vill det?? Har legat och läst sen dess, börjar bli dags för frukost kanske? Solen skiner ute och jag hoppas den fortsätter med det så kan det bli en skön runda på stan sen när Jennie vaknar till liv. Känns ändå som att det kommer bli en bra dag.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0