Vänskap

Att prata med ett par av mina fina vänner fick mig genast på bättre humör och gjorde mig lite mindre apatisk. Tur att de finns. ♥ Jag har nog alltid underskattat långa telefonsamtal.

/ LisaLinnéa


Semester i Jämtland

Nu har jag bokat tågbiljetter till Östersund. Åker och hälsar på min faster nästa vecka. Det ska bli skönt att åka bort och att få komma dit. Det var längesen jag var där uppe. Samtidigt har jag en känsla av att jag inte vill åka. Jag har valt det helt själv och jag vill verkligen, men samtidigt inte. Men jag vill inte gå hemma och inte göra nåt vettigt hela sommaren så det blir bra att åka. Det är bättre att vara borta och inte göra något vettigt. Nu måste jag verkligen leta på ett gäng böcker, det lär gå åt till alla de timmar tågresa jag har framför mig.

/ LisaLinnéa

Tillbaka

Jag har varit i Lindesberg i nästan en vecka. Lugnt och skönt har jag haft det. Jag läser mest hela tiden. Tränar för lite gör jag också, så snart ska jag ge mig ut. Men det är aningens för varmt fortfarande.

Idag har jag varit och hälsat på en vän och äntligen fått se hennes nya lägenhet. Vi fikade på hembakt blåbärspaj och uppdaterade varandra om det mesta. Vi tog lite matsäck med oss och gick till Sandgrundsudden och la oss i solen. Lyssna på musik, ligga i skuggan, prata och läsa. Underbart. En sväng på stan gjorde mig en kjol och ett par jeans rikare. Naturligtvis var inget av det på rean, men det var längesen jag handlade kläder och bristen på sommarkläder gör det i alla fall helt okej att köpa en kjol. Varför måste jag övertala mig själv om att det är okej att shoppa? Det är ju mina egna pengar. Jag tjänar dem själv och gör vad jag vill med dem.

Jag behöver ta hand om mitt hem; diska, slänga skräp, packa upp och tvätta. Men det finns inget tråkigare just nu. Det värsta är att jag tror att mina arbetsshorts är smutsiga och jag är inte säker på om jag har några fler i rätt storlek. Långbyxor lär ju inte vara ett alternativ de närmsta dagarna. Jag måste alltså verkligen tvätta, men har inte bokat nån tvättstuga. Jag är så förutseende...

/ LisaLinnéa


Cykelstöld, Stadslopp och återhämtning

I fredags när jag kom hem från jobbet så upptäckte jag att min cykel blivit stulen. Igen. Jag blir så trött på det här. Ska man alltså inte kunna ha sin cykel stå i cykelstället utanför huset utan att någon ska ta den. Och varför just min? Jag blir så trött på att man inte ska kunna lita på folk. Jag cyklar nästan överallt när jag ska nånstans för tillfället. Dels för att det är smidigt och dels för att det är billigare än att åka buss. Nu får jag väl börja åka buss igen tills jag fått tag på en ny cykel.

Annars var min fredag väldigt trevlig, pappa kom på besök över helgen. Igår tog vi IKEA och åt ute på Bergvik, lagom när vi skulle parkera är hemma så kom jag på att jag glömt handväskan på stolen där jag satt och åt. Bara att vända tillbaka. Hem och byta om och ladda för Stadsloppet. Jag klarade båda mina mål och är nöjd med min insats. Jag joggade hela vägen och gjorde det på mindre än en timme. Så jäkla skönt att känna att träningen har gett något och att jag faktiskt klarade av att jogga en mil. Att få visa att jag klarade det för pappa gjorde att det kändes ännu bättre, inte för att bevisa det, för jag gjorde det för min egen skull, men för att visa att jag kan. Jag trodde inte att jag skulle klara det under timmen, men det var en sjukt skön känsla när jag såg att jag klarade det. Det gav mig massa energi till att höja tempot de sista metrarna. Hade behövt det adrenalinpåslaget någon kilometer tidigare när det knappt kändes som att jag skulle orka springa hela vägen. Men som sagt, jag är nöjd.

Idag har jag verkligen en göra-ingenting-dag. Jag vilar upp mig och tvingar mig själv att laga mat för att ha nån matlåda imorrn när jag ska jobba hela dan. Ska lägga mig och läsa en stund och tar sen en kväll framför tv:n skulle jag tro. Imorrn är det jobb som sagt och på tisdag åker jag hem till familjen för några dagar. På tisdag ska jag försöka komma igång och träna igen också. Mina fötter och dess blåsor behöver nog få vila två dagar, men jag ska försöka att inte tappa min motivation. Men nu ska jag försöka komma igenom min deckare, så jag slipper läsa deckare sen. Det är inte alls vad jag är sugen på att läsa, men var det enda jag hade hemma.

/ LisaLinnéa

Variation på jobbet

Igår när jag jobbade och skulle tömma de sista lådorna står det någon parkerad med sin bil lite halft i vägen. Jag ställer bilen lite lagom olämpligt, det är ju inte mitt fel att folk inte fattar att de inte kan stå framför lådorna när de ska tömmas. Ur den där andra bilen kommer det en kvinna med ett brev och räcker över brevet till mig och säger: "Jag tänker fotografera dig nu". Okej? Jag visste inte om det var lämpligt att börja skratta, men det var bra nära att jag gjorde det. Jag blev ganska chockad. Tydligen så hade hon skickat iväg ett likadant brev tidigare men mottagaren hävdade att de inte fått det brevet. Därför skulle hon fotografera när jag la ner brevet i säcken. Hon frågade också om jag kunde lägga det på nån speciell plats så att det säkert skulle komma fram. Precis som att det är jag som står och väljer ut vilka brev som mystiskt ska försvinna i postgången. Konstiga saker ska man få vara med om, inte är det alltid enformigt mitt jobb i alla fall.

Jag tänkte idag cykla in till stan innan jobbet, men när det regnar ute känns det inte så lockande att cykla, så jag tog sovmorgon i stället. Ikväll kommer pappa på besök så jag ska städa av lite trots att det för en gångs skull inte är så stökigt. Fast han kommer väl tycka att jag inte har nån ordning i alla fall. Tänkte också försöka mig på att färga håret. Har ju bara tänkt göra det i några månader. Behöver klippa mig också, men jag kommer mig inte för att ringa och fixa klipptid, så jag får väl gå runt med luggen i ögonen och med uppsatt hår ett tag till.

Imorrn springer jag stadsloppet, jag är laddad till tusen. Hoppas att det går bra. Jag drömde att jag sprang det inatt, då gick det bra. Lite överdrivet bra, men om det går hälften så bra som i drömmen kommer jag att vara nöjd. Jag tror att jag kommer klara mitt mål att orka jogga hela vägen. Det borde gå. Det ska gå.

/ LisaLinnéa

Jag hinner...

Jag skulle dammsuga tänkte jag, men kom visst inte längre än till att plocka fram dammsugaren. Prioriterar nog att ta hand om tvätten och bädda rent i sängen. Dammsuga kan man göra en annan dag. Tur att jag är så bra på att skjuta upp saker.

/ LisaLinnéa

Regndag

Jag gick upp klockan sex för att tvätta idag. Ja, jag är nog dum i huvet, men tvättiderna ligger inget bra på dagen om man ska gå och jobba mitt på dan. Låg på soffan mellan tvättstugebesöken fram till åtta. Det där med att jag skulle träna medan jag höll på och tvätta blev inte av, men efteråt, när regnet kom blev det av. Nu har jag duschat och fått tillbaka värmen och väntar på lunchtid och sedan på att få gå till jobbet. Tänkte få fit några fler pusselbitar, alternativt läsa några sidor. Det är så skönt att känna att man gjort nåt vettigt och utan dåligt samvete kan sitta inne och lyssna på regnet utanför. Men jag ska som sagt göra ett par timmar på jobbet också.

/ LisaLinnéa

Frukostmys

Jag älskar det här med sommarlov och känna sig ledig, för nu inser jag att det var äldigt längesen jag kände mig ledig på riktigt. Man har verkligen inte nåt som man borde göra, det är helt okej att ligga i solen och läsa hela dan om man vill. Eller pussla. Jag påbörjade ett pussel häromkvällen. Att pussla utan att veta vad motivet ska föreställa är väldigt tålamodsprövande. Men jag har ju all tid i världen. Okej, jag jobbar, närmast ikväll, men än så länge gör det mig inte ett dugg. För bara det faktum att Jennie kommer in och äter frukost och umgås med mig idag gör att det känns som sommarlov fastän jag jobbar. Om nu bara Jennie behagar vakna innan jag går åt av hunger... Äpplet jag åt när jag gick upp har slutat mätta nu.

/ LisaLinnéa

Betyg

Jag skickade in uppsatsen igår och hade fått den bedömd idag när jag kom hem. Älskar snabba lärare. Fick mitt betyget jag hoppades på och är sjukt nöjd med det här läsårets prestationer. Nu har jag lärt mig det här med att plugga. Jag gjorde ett ganska bra jobb som lärare idag också så jag börjar känna mig lite tryggare i mitt yrkesval igen. Fast plugga är ju rätt skönt det också.

/ LisaLinnéa


Sommarlov!

Nu kan jag officiellt ta sommarlov, även om hjärnan gjorde det för länge sen. Det är inte ofta jag säger det, men just nu önskar jag faktiskt att det bara ska regna. Jag satt här vid köksbordet och läste igenom uppsatsen och såg regnet falla och kände att det var ganska mysigt. Jag hatar regn egentligen, och egentligen måste jag träna idag vilket inte kommer hända när det regnar. Men det kändes mysigt när det regnade. Naturligtvis har det slutat igen. Jag vill verkligen bara krypa upp i fåtöljen och läsa en egenvald bok. Jag tänker göra det ändå, för jag har sommarlov och kan göra vad jag vill utan att få dåligt samvete. Okej, jag borde städa, men det finns tid till det också. Jag tänker nu njuta av en ledig sommarlovsdag. Imorrn väntar frökenjobb.

/ LisaLinnéa

Geting, Åska, Uppsats - Vad är värst?

Jävla geting! Jag har nu en röd prick och en liten svullnad på handleden på grund av den äckliga getingen som flygit omkring i fönstret hela morgonen. Varför slog jag inte ihjäl den tidigare? Så länge den höll sig i fönstret tänkte jag att det är lugnt, men jag märkte aldrig att den förflyttade sig. Jag har bara blivit stungen en gång förut, och jag förstår nu varför jag skrek så då. Det gjorde ju skitont! Jag skrek inte nu, bara svor en  hel del, men jag förstår verkligen varför ett barn skriker. Härdanefter ska jag slå ihjäl alla getingar som verkar trivas i mitt fönster så fort jag ser dem. Äckliga getingar, jag kommer fortsätta få panik så fort jag ser dem. Jag som trodde att jag skulle kunna övervinna min getingfobi.

Nu är frågan om det är åskan som mullrar eller nåt annat som låter. Kan det inte bara börja ösregna och bli oväder en stund och så är det klart sen? Det behöver ju inte dra på sig i flera dagar heller. Nej ska det vara hemskt oväder kan det vara ordentligt så jag får bli rädd en stund och sen kan det vara över. Jag måste handla, men vet inte om jag törs ta mig till nån affär längre bort än Konsum när vädret är noll pålitligt. Jag kanske ska ta och skicka in min uppsats så snart som möjligt så jag slipper fundera mer. Har en del jag funderar på att fixa, men jag orkar nog inte riktigt. Den duger. Blir den inte godkänd får jag väl ta det då. Men jag vill så gärna känna mig nöjd. Jag vill så gärna prestera bra och få det där högre betyget. Men med all brist på motivation så är det nästintill omöjligt.

/ LisaLinnéa

Återhämtningsbehov

Aldrig har jag känt ett sånt stort behov av att sova bort en helg. Jag är sliten på grund av en väldig massa orsaker vilket gör mig ständigt trött, men nu är det extremt. I fredags var jag på logdans vilket gjorde att jag var i behov av lång sovmorgon igår och jag gick tillbaka och la mig i sängen ganska snart efter att jag gått upp också. Sov bort halva dan. På eftermiddan skulle jag in till stan och grilla med arbetskamraterna. Jag var nära på att stanna hemma, jag orkade inte och var inte alls sugen. Åkte dit, och är glad att jag gjorde det. Hade en sjukt trevlig kväll som blev betydligt längre än jag planerat. Kvällar som såna här som man inte har några förväntningar på blir oftast de bästa. Men de gör också att jag är riktigt seg i dag. För seg. Jennie kommer in om nån timme och då ska det pluggas det sista inför opponeringen. Tur att nån kommer och styr upp min dag. Annars hade jag antagligen fortsatt ligga i sängen och halvsovit.

/ LisaLinnéa

RSS 2.0