Kreativ matematik

Femte terminen är startad och jag har fortfarande lika höga förväntningar på den här kursen. Det känns riktigt bra. Jag har inte riktigt kommit in i mattetänket än, men jag är på gång. Började räkna lite idag och när jag väl kommer igång kan jag sitta hur länge som helst. Fastnade på några stycken som jag inte fattade men annars gick det riktigt bra. Men det är nästa veckas uppgifter jag har jobbat med. Nu på kvällen började jag med veckans problemlösningsuppgift. Jag skulle skriva en ekvation för att kunna lösa problemet och fick ihop en som jag var övertygad om var rätt, men jag kunde inte lösa den. Trots att jag visste vad svaret var. Fruktansvärt frustrerande! Med lite hjälp fick jag veta vad jag gjorde för fel. Men jag hade rätt, ekvationen var rätt skriven i alla fall. Jag tycker verkligen att det är jättekul att hålla på med sånt här. När jag fattar och kommer på svaret vill säga. Hoppas terminen fortsätter så här bra!

/ LisaLinnéa

Händig?

Jag tänkte att jag skulle plocka fram min händiga sida idag. Mina ambitioner var inte så stora, jag skulle sätta upp en klocka i köket och sätta fast en skarvsladd mot väggen (eftersom de uppenbarligen inte tänkte till för fem öre när de satte in eluttag i köket. Eller snarare inte drog in). Först satte jag upp kroken. Dock råkade jag träffa själva kroken också när jag skulle slå i spikarna. Man ska inte göra det, kroken går sönder då. Fast den gick inte sönder helt så jag lyckades få dit klockan i alla fall (eftersom jag misslyckades med att få bort kroken igen). Lagom bra start, men det funkade ju i alla fall. Sen var det den där sladden. Det var inte helt lätt att få den att ligga sträckt mot väggen Men det gick helt okej fram tills jag kom fram till skåpen. Att slå i en spik där var helt omöjligt. Det var totalt stumt. Jag försökte många gånger. Jag vet inte om jag bara är för dålig på att spika eller om det är omöjligt. Men för mig var det omöjligt, och även om jag inte är bra på att spika så är jag inte helt värdelös. Tillslut gav jag upp. Den får ligga så sträckt som det är möjligt och sen fick jag fästa den på andra sidan skåpen. det får duga. Det är bättre än innan åtminstone. Men nu är jag less på att försöka vara händig. Lägger ner det för idag. Borde ta tag i virrvarret av sladdar här i vardagsrummet också, men är inte sådär väldigt sugen på det för tillfället.

/ LisaLinnéa

Söndag

Igår tillbringade jag ett par timmar på stan för att försöka hitta lite kläder. Men inte fanns det nåt som föll mig i smaken inte. ingenting alls. Provade en del, men nej. Jag vill ha nya kläder! Får göra ett nytt försök till veckan. På kvällen var jag på inflyttningsfest hos en klasskompis. Väldigt trevligt var det. Roligt att träffa lite folk igen. Jag hade tänkt strunta i att gå ut men jag kände mig tråkig om jag åkte hem så jag följde med ändå. Det var sjukt trångt på dansgolvet och sjukt varmt. Jag trodde att jag skulle smälta bort, kände mig lagom fräsch. Men jag sjöng med och dansade så gott det gick och min hals är i vanlig ordning inte som den ska idag. Men jag hade kul och jag är glad att jag gick dit. Jag är piggare än förväntat idag, kanske för att jag för en gångs skull fick sova länge. Att kroppen var överens om att ge mig sovmorgon kändes underbart. Jag har inte det minsta ångest för att jag sov så länge idag. Imorrn är det kursstart och man ska bosätta sig på universitetet för en ny termin. Det ska bli kul. Jag har höga förväntningar på kursen. Jag har dock glömt bort att fortsätta läsa det där kapitlet som ska vara läst på tisdag. Jag började i god tid, men jag får väl ta andra halvan nu. Undrar vart jag har lagt boken?

/ LisaLinnéa

Seg som sjutton

Igår kväll lagom när jag skulle tappa upp diskvatten och ta hand om det där berget så ringde det i telefonen. Den alltid lika glada Maria sa åt mig att gå ut på balkongen så att vi kunde vinkas. Hon sa också åt mig att komma dit vilket jag inte var sen att lyssna på. Fövånad över att hon var hemma. Där blev jag kvar ett par timmar och fick lite mat också. Hade jag antagligen inte fått här hemma så det var bra. Medan Patrik lagade mat började jag och Maria skruva ihop en byrå. Mitt tålamod den tiden på dygnet är kanske inte det bästa och jag svor lite, men efter lite små misstag gick det framåt. Det blev lite senare än vad jag hade tänkt mig, och med en förkylning i kroppen gick det väldigt segt på jobbet på eftermiddan idag. Jag hade hoppats på att sluta tidigt, men valår innebär att det ska delas ut röstkort. Naturligtvis ska de komma en fredagseftermiddag. Det kändes som att jag bodde i en pensionärskropp och som att ryggen skulle gå av när som helst. Oavsett jag stod eller satt. Det är nog tur att skolan börjar nu ändå. För att vila ryggen har eftermiddan och kvällen spenderats i soffan. Lite sömn och en film var precis vad jag behövde. Antagligen hade jag behövt mat också, men frukt, bullar och ett par äggmackor klarar man sig väl på? Speciellt om man ätit nudlar till lunch? Jag blir så trött på mig själv, men jag hatar att laga mat för tillfället. Imorrn blir det riktig mat igen. Och lite annat vettigt gjort. Kanske.

/ LisaLinnéa


Lekkamraten i huset på andra sidan vägen

Att få besök är tydligen den enda anledningen till att städa som jag ser som giltig för tillfället verkar det som. Det är fortfarande inte välstädat, men det är inte fullt av grejer på hela golvet och det är dammsuget. Det värsta med att stresstäda är att saker inte hamnar där de ska utan bara på någon plats som är ledig. Men vissa saker hamnade på sin plats och jag ska ta och ta tag i lite till innan jag tar kväll. Jag har haft en barndomsvän här på besök och vi har pratat om allt. Skvaller från byn, gamla minnen, hur huset jag växte upp i ser ut numera, hur det är att flytta till en ny stad och inte minst om hur det är att gå på universitetet. Som blivande student är hon nervös och förväntansfull och det är lite läskigt att tänka att det är hela två år sen jag var i hennes sits. Vi tog en liten vandring runt universitetet och fikade lite. Det var väldigt roligt att träffa henne eftersom vi sällan ses och vi har inte umgåtts sen jag flyttade från villan på landet till radhuset i stan. Men vi har upplevt mycket tillsammans ute i urskogen. I den där byn som jag ibland saknar så fruktansvärt mycket. Nu kanske vi kan börja umgås igen med andra förutsättningar. Inte för att vi är de enda barnen som bor på gångavstånd. På landet betyder inte "på andra sidan vägen" att det är tio meter över gatan. Men det gick faktiskt att ropa till varandra om båda var ute. Om man ropade högt och vinden inte låg åt helt fel håll. Barndomsminnen.

/ LisaLinnéa


Jobbet

Jag börjar känna att kroppen tar stryk av att jobba. I slutet av den här veckan kommer jag inte att kunna röra på mig känns det som. Men nu är alla kataloger utdelade och mina två stista arbetsdagar ska det bara delas ut post och vanlig reklam. Det känns som värsta glidarjobbet i jämförelse, men man ska fortfarande springa upp och ner för alla trappor. Idag fick jag gå upp i ett av höghusen bara för att nån höll på och flytta och ockuperade hissen. Det dödade mina ben. Det var inte så mycket springande efter det. Sjukt otränad. Jag måste komma ihåg att jag måste stretcha innan jag lägger mig idag, mina ben och min rygg kommer snart gå av på grund av stelhet annars. Men det positiva är att jag får betalt för att träna. Mitt jobb är faktiskt rätt bra.

/ LisaLinnéa


Jag måste klaga. Jag tar allt i ett svep så att ingen hänger med också.

Jag vill bara gömma mig under täcket och inte finnas idag. Jag tycker inte alls om den här dagen. Främst för att jag inte kunde sova inatt. Jag vaknade mest hela tiden och kände mig jättestressad. Sådär så att det känns som att pulsen är skyhög och det gör ont i magen. Som när man har extremt mycket att göra och ingenting går ihop sig eller när man är galet nervös. Jätteläskigt eftersom jag inte har en aning om varför. Jag vaknade så en gång igår natt också, men inatt var det så mest hela tiden kändes det som. Att regnet dånade utanför gjorde det inte lättare att somna. Jag har inte vant mig vid ljudet som uppstår när regnet slår mot fönsterblecken och balkongen. Dagen har alltså varit jobbig eftersom att jag har varit helt slut. Värst var det efter lunch. Dessutom kom det så förbannat mycket skitpost som skulle tas hand om. Sånt som tar extremt lång tid och som man vet att ingen ändå vill ha. Jag ville bara gå hem när jag insåg hur mycket skräp det var. Man orkar liksom inte stå och tänka så länge på eftermiddan. Egentligen ska jag vara glad att jag faktiskt klarade mig ganska bra undan regnet när jag var ute och körde. Jag borde inte gnälla alls, men när det väl kom lite regn så nog sjutton var det när jag skulle lasta om så att all post blev blöt. Men som sagt, det kunde ha varit värre med tanke på hur mycket det regnar nu. När jag äntligen kom hem längtade jag bara efter att få lägga mig på soffan och slappna av. Men när jag låser upp och går in hör jag något som tjuter innifrån lägenheten. Jag hade inte stängt frysen helt i morse. Bra Lisa, precis vad du behövde. Fick ligga här och lyssna på frysens tjutande ett bra tag. Antagligen borde jag nogrannare ha undersökt om maten hade tinat, men jag orkade verkligen inte ta tag i det. Jag har ätit upp hamburgarna eftersom de var halvtinade, men jag hoppas att allt annat känsligt ligger långt in och har klarat sig. Min snabba överblick tyckte att det såg så ut. När jag ändå är igång och gnäller så kan jag klaga på att jag har ont i halsen också. Varför? Jag vill inte! Jag tänker inte alls göra nåt vettigt idag. Inte dammsuga som var tanken. Jag ska vila och hoppas på att den här natten erbjuder mer sömn. Annars går jag under.

/ LisaLinnéa

Tillbaka på jobbet

Jag överlevde en dag på jobbet. Trots att jag hade ångest för att gå dit. Det gick väldigt lätt att jobba faktiskt, visst är jag sliten, men inte så farligt som jag trodde. Jag fick avlastning trots att jag egentligen inte hade rätt till det vilket faktiskt gör stor skillnad. Slipper dela ut IKEA- och Biltemakataloger i några höghus också. Så den här veckan blir nog inte lika hemsk som jag förväntade mig. Men visst kommer jag att hata allt vad kataloger heter innan veckans slut. Det kändes lite lagom surt att vakna och inse att det var klarblå himmel och strålande sol i morse. Bara för att min semester var slut. Men imorrn ska det tydligen spöregna och vara storm, och det kommer jag att gnälla på ännu mer. Regn och moped är inte den mysigaste kombinationen. Idag har det trots allt varit skönt att åka runt på mopeden. Men jag överlever, och jag får pengar. Blir en helt okej vecka tror jag.

/ LisaLinnéa

Blåbärspaj

Idag är jag både piggare och lite mer aktiv. Tillbringade en timme av förmiddan i skogen. Fick med mig några deciliter blåbär hem, som jag konstaterade, efter att jag plockat hälften, var fruktansvärt sura. Men nånting kan man väl alltid göra med dem. Nu har jag efter många om och men bakat en blåbärspaj. Som jag efter allt slit lyckades bränna. Det tog till viss del bort mitt goda humör och inte minst försvann den lilla gnutta lust att laga mat. För att bli på bättre humör igen så tog jag mig en bit av pajen. Den var god, trots den brända ytan. Tyvärr blev den lite för blöt, jag som hade tänkt frysa in lite. Jaja, jag får väl tvinga hit nån på besök eller nåt. Eller äta upp hela själv. Det ska nog inte vara några större problem. Jag ska leta på det bra humöret och lite vilja att fixa lägenheten nu. Kanske lust att laga mat också.

/ LisaLinnéa

Mina underbara barn

Eftersom jag har gick upp tidigt idag och har varit utanför dörrn känner jag mig nöjd med tanke på hur slö jag var igår, men jag har lovat mig själv att jag ska städa också så jag måste hitta lite ork till det. Jag har klippt mig idag och tog det ytterliggare lite kortare än sist. Tror det känns riktigt bra faktiskt. Det är skönt med lite kortare hår i alla fall, det är inte riktigt lika mycket i vägen.

Igår kväll fick jag besök av mammas granne och ett par kamrater till honom. De hade varit och kollat på en bil här i Karlstad så de tittade förbi en sväng. Jag har fortfarande väldigt rörigt här vilket jag fick höra. Han skulle skvallra för mamma också sa han. Idag ringde hans sjuåriga (åtta?) dotter och pratade med mig. Hon berättade att hon skulle skicka brev till mig i morgon. Hon lovade för längesen att hon skulle skicka ett brev och nu var det tydligen dags för det. Världens sötaste tjej är hon. Så frågade jag om hennes pappa hade talat om att han varit hemma hos mig och det hade han. Så talade jag om att han gnällde på att jag inte hade städat. "Han kan väl städa själv i stället för att gnälla på dig!". Här har vi en klok ung tjej tycker jag. Och ännu en anledning till att man inte kan låta bli att älska henne. Hon är inne i en period när hon är hur go som helst och jag önskar att jag träffade henne oftare. Hennes bror är också helt underbar, men han är inne i en period när han ska visa att han är lite cool och man får ta vara på de stunder när det faktiskt går igenom att han är det där barnet som en gång talade om för mig att jag inte fick vara kär i nån annan för han var kär i mig. Fast han är naturligtvis underbar även när han visar sin coola sida som inte för sitt liv kan få för sig att ge mig en kram. Åh vad jag saknar mina barn! "Lisa, jag vill komma till dig nån gång." Ja! Kom hit, bo granne med mig igen så har jag barn att ta hand om och leka med. Älskade, älskade barn!

/ LisaLinnéa

Slappardag

En heldag i sängen och soffan har det blivit. Jag förstår inte vart dagen har tagit vägen. Jag är rädd för att jag om ett par timmar kommer få en massa energi vilket kommer leda till att jag vill gå ut och gå eller nåt. Det är ganska mörkt på kvällarna och här är jag nog mer mörkrädd än jag var därborta där jag bodde innan. Trots att det inte alls är långt härifrån. Ljudboken visar att jag är inne på den åttonde timmen av lyssnande. Visserligen har jag lyssnat mer eller mindre uppmärksamt under olika perioder av dagen, men har ändå lyssnat i åtta timmar. Med korta avbrott för att läsa något eller se på tv. Man kan ju knappast vara slöare. Lite popcorn också kanske?

/ LisaLinnéa

En tripp till Östergötland

Så var man hemma igen efter ett fantastiskt dygn i Valdemarsvik. Ett dygn som gärna hade fått vara en vecka för min del. Ett alldeles för kort dygn. Men det var helt klart värt den långa restiden. Att få se Marias chock när hon öppnade dörren och såg vilka som stod där gjorde den svettiga tågresan obetydlig. Att få höra hur hon vartefter kunde förstå vissa lite märkliga beteenden hos personer i sin närhet gjorde allt hemlighetsmakeri ännu roligare. Det är konstigt att man saknar någon ännu mer när man väl får träffa denne. Även om vi ses snart igen så känns en vecka plötsligt lång, trots att det antalet veckor som vi inte setts på den här sommaren är betydligt fler än en. Resan fick mig att längta tillbaka till skolan och till alla människor. Det är skönt att ha kommit bort och fått sett nåt nytt den här sommaren. Nu kan jag säga att jag har gjort nånting annat än bara jobbat och flyttat den här sommaren.

Visserligen kom vi hem relativt sent igår. För mig var det sent, och jag var ganska trött, men inte så trött som jag trodde eftersom jag vilade på tåget. Men jag borde inte behöva sova så länge som jag gjorde imorse. Eller jag sov nog inte jättemycke längre än vanligt, men jag kunde inte förmå mig att ta mig ur sängen. Klockan var över 12 innan jag gick upp på riktigt. Jag hade tidigare varit uppe och hämtat ett äpple eftersom jag blir så hungrig direkt när jag vaknar. Fick visst med mig godispåsen som var kvar efter tågresan också. Frukt och godis som frukost på sängen alltså. Jag åt mitt äpple för att sedan vända mig om igen och fortsätta känna att jag inte alls ville gå upp. Jag hade slagit på en ljudbok som fick finnas i bakgrunden hela tiden. Jag har växlat mellan att önska att jag sov och att använda datorn hela förmiddan. Nu har jag precis duschat och ska ge mig på projektet att leta på några kläder att ta på mig nu. Jag funderade på att bege mig ut i skogen idag, men jag tror jag hoppar över det. Helst vill jag nog fortsätta spendera dagen i sängen. Jag måste ha slagit i huvudet eller nåt. Jag brukar inte klara av att ligga kvar i sängen så länge, och även om jag brukar ha totalförslappade dagar så har jag en annan känsla i kroppen nu än jag brukar. Det är en ännu starkare känsla av att inte vilja göra ett dugg än nånsin. Men att lyssna på ljudbok kan väl räknas som att göra nåt? Eftersom duschandet inte gjorde mig det minsta piggare så satsar jag nog på att spendera nån timme till i sängen. Tills jag blir hungrig och inser att det är lite lagom ont om mat här.

/ LisaLinnéa


Förmiddagens uppgifter

Nu sitter jag och laddar för att åka bort ett par dagar. Jag ser fram emot det så grymt mycket och det ska bli så skönt. Vi åker inte förrän i eftermiddag, men det är en del som ska fixas innan och jag vill ha gott om tid på mig eftersom att snabbhet inte har präglat mina dagar den senaste tiden. Jag har lovat Lovisa att köpa en bok på Campusbokhandeln så jag ska ta mig en promenad till universitetet på förmiddan och så har jag sagt att jag ska stå för en pastasallad som matsäck till tågresan så det ska också fixas. Packa gjorde jag halv elva igårkväll så den behöver nog gås igenom. Jag hoppas också att jag ska få mitt och mammas personbevis så att jag kan göra klart stipendieansökan och posta den innan jag åker. Då är alla ansökningar till allt inne och jag behöver inte fundera på det mer. Skrev ut allt och fyllde i det sista igår så nu hoppas jag att jag får lika mycket i bostadsbidrag som jag har haft förut. Och så tar jag gärna emot ett par stipendium. Det vore ju inte fel efter allt slit med de där ansökningarna. Jag ska börja med att leta på nå kläder att ta på mig. Kläderna har inte riktigt hittat sin plats här än så man får leta en hel del innan man hittar det man söker.

/ LisaLinnéa

Allt som inte kommer formuleras i text

Jag har massor att skriva om allt möjligt. Om att mamma varit här, om att jag sytt egna gardiner, om att mamma kan vara världens klantigaste, om tre timmar spenderade på akuten, om att jag nu innehar ett fungerande och snabbt internet, om att jag blev tvungen att åka till Linde, om mitt obotligt dåliga humör och antagligen en del till som är anledningen till att jag inte har skrivit på många dagar. Men samtidigt som jag vill skriva så känner jag inte för det. Inte alls. Så jag återkommer när jag känner för det. Nu försöker jag laga hallampan som inte ens fungerade ett dygn och sätter upp mina egenhändigt sydda gardiner för att se hur snea de är. Spännande projekt.

/ LisaLinnéa

Ytterliggare en telefonkö

Mamma kommer i eftermiddag eftersom hon är så nyfiken på min nya lägenhet. Det innebär att jag borde försöka få mitt hem att likna just ett hem. Har jag lust med det? Inte det minsta. Jag har inte lust med nånting just idag. Jag har kollat lite efter gardiner på internet men stör mig bara på att det är så förbannat dyrt. Jag har ingen lust att lägga de pengarna på gardiner. Det finns roligare saker att lägga pengar på tycker jag.

Jag hade fått mail från Folksam om att de har försökt nå mig men inte lyckats och att jag skulle ringa dem. Men jag pratade ju med nån där förra veckan? Tänkte att det är lika bra att ringa ändå. Telefonkö naturligtvis. Gör jag nåt annat än att sitta i telefonkö för tillfället? I alla fall så blir man ju inte direkt glad av att sitta i telefonkö, speciellt inte när man aldrig får veta vilken plats man är på och inte har en aning om hur lång tid det kommer ta innan man får prata med nån. Men när jag väl kom fram fick jag prata med nån kille som var jättetrevlig och som helt plötsligt började prata om hockey (Karlstad - Färjestad är för vissa den enda kopplingen som kommer upp när någon bor i Karlstad). Han var hur skön som helst. Jag har lovat att hålla tummarna för Modo i vinter. För hans skull. Haha. Han gjorde det värt telefonkön och han gjorde att mitt humör blev bättre. Tack för det.

/ LisaLinnéa

Pinsamt klantig

Jag har idag fått mitt första (och förhoppningsvis enda) inkassokrav. Jag skäms nåt så fruktansvärt över det. Jag vet inte varför jag skäms så, men det känns jättejobbigt. Kanske för att duktiga flickor inte får kravbrev från inkasso. Det handlar inte om att jag inte kan betala mina räkningar eller har glömt eller struntat i det. Jag har lyckats skriva fel belopp när jag betalade sista hyran. 400 kronor fel. 3370 i stället för 3770. Så sjukt klantigt. Det är sånt som lätt händer, jag vet, men det är sjukt klantigt. Att det dessutom kostar mig 160 konor extra gör att det känns helt värdelöst. Men men, jag lär ju inte göra om samma misstag igen.

/ LisaLinnéa

Solen tittar fram

Jag vaknade av att solen strålar letade sig in genom fönstret och gjorde det olidligt varmt där jag låg (jag måste sätta upp gardiner). Det är fint väder idag alltså. Än så länge, det skulle visst bli sämre fram på dan och molnen börjar redan samla sig. Men eftersom jag ändå redan är vaken och igång borde jag ta mig ner och fortsätta städningen. Om jag gör det nu kanske jag kan åka in till stan eller nåt sen och se om jag kan hitta lite gardiner och annat bra att ha. Får se hur det blir, men jag ska försöka komma i kläder och ta cykeln till den tomma lägenheten. Har kommit på att fönstret står vidöppet där, så jag får hoppas att det inte har blåst ut nåra lappar med telefonnummer och andra viktiga meddelanden till mig själv. Men jag får väl skylla mig själv när jag är glömsk.

/ LisaLinnéa

Sjöutsikt

Jag har idag upptäckt att jag har sjöutsikt från både fönster och balkong. Nog för att det är ganska långt borta, men det är sjöutsikt. Det är lite mysigt. Tittar jag åt andra hållet ser jag mitt gamla hus, och hade inte det stått där hade jag sett universitetet. Eller jag ser det, men inte så bra. Jag har nära till allt. Granne med konsum, två pizzerior, två frisörer och diverse andra matbutiker och grejer. Perfekt. Och inte minst så är jag ju granne med Maria. Det här blir så bra så! Jag stör mig på lite grejer som var bättre i andra lägenheten, men fördelarna är så många fler så snart har jag nog slutat störa mig på smågrejerna. Jag är så glad att jag fick den här lägenheten!

/ LisaLinnéa

Flyttstädning

Flyttstädande är ju inte världens roligaste sysselsättning vill jag lova, men det går förvånansvärt smidigt. Jag tvättar och städar, och jag måste ju ändå vara kvar här tills tvätten är klar så det är bara att köra på. Snart är köket klart. Cillit Bang är min bästa kompis idag och vi samarbetar bra. Musiken ekar i det tomma rummet men det låter bättre än vad jag förväntade mig. När jag sjunger med låter det dock värre än vanligt. Ekot förstärker de falska tonerna. Mamma klagade på eko när jag ringde henne också. Det är tomt, och utan musiken känns det nästan läskigt ensamt så den är ett måste. Det blir ju något roligare att städa med den också. Nu ska jag gå vidare till garderoberna. Mikropauser är nästan lika viktiga som musiken. Det kliar på händerna av allt rengöringsmedel.

/ LisaLinnéa

Flyttat

Nu är allt flyttat. Igår stod allt i ett kaos i hela lägenheten, idag är det lite mer organiserat, men det är inte många stunder som jag har ägnat mig åt det jag borde idag. Mitt internet la ner totalt igår eftermiddag, jag lyckades få igång det en liten stund idag på förmiddan men det var bara att ge upp hoppet. När jag ändå skulle inte till stan och fixa lite med överlämnandet av den gamla lägenheten så spenderade jag ungefär en timme i Teliabutiken också. Köade två gånger, först för att få veta att jag hade fått det gamla modemet fixat om jag hade haft alla papper, andra gången för att fixa ett nytt bredband. Garantin på det gamla går ut på freda och jag kommer inte hinna få tag på papprena jag behöver tills dess så lika bra att fixa nytt. Men det nya är så sjukt segt så jag ska lämna tillbaka det tror jag. Inte värt pengarna. Så jag har krånglat med internet och tittat på alternativ mest hela dan.

Mitt i allt flyttande igår så ringde mormor och pratade på som vanligt utan att alls känna att hon störde. Hon frågade vad det var för kille som ska flytta in i min lägenhet. "Är han snygg? Det måste du ju ta reda på. Han kanske är nåt!" Det är bara väl menat, men jag tycker inte att mormor har det minsta med att göra huruvida jag träffar en kille eller inte. Hon behöver inte försöka para ihop mig med nån så fort hon får chansen. Men det gör hon så det är bara att vänja sig.

Den där flyttstädningen som jag borde ägna mig åt är ju inte så lockande. Jag har städat i rummet så att det bara är golv och lister kvar (vilket innebär att jag inte har gjort mycket alls egentligen) i alla fall så nånstans har jag kommit. Hoppas på att jag orkar göra ett ryck imorrn så att det blir klart nångång. Jag tappade sugen på allt fixande igår när jag skulle försöka fixa sängen utan större framgång. Jag skruvade dit benen för att inse att det inte finns en chans att jag ensam ska kunna få sängen stående på benen utan att bända sönder dem. Och sängen väger ju hur mycket som helst. Efter mycket bråkande var det bara att skruva bort benen igen. Då var jag så trött att jag nästa grät av trötthet och irritation. Med vätskebristhuvudvärk som inte var att leka med. Somnade fort. Vaknade många gånger av att regnet dånade mot balkongen. Första gången trodde jag att jag hade sovit i mång timmar, men fick se att klockan bara var elva. Haha, inte undra på att huvudvärken inte hade hunnit gå över.

/ LisaLinnéa

Flyttande

Jag känner mig mer vuxen nu när jag ska flytta till en större lägenhet, jag vet egentligen inte varför, men det känns mer som en vuxenlägenhet. Kanske för att den är drägligt stor och för att det inte är en studentlägenhet. Men igår när vi var och hälsade på hos Janie som nyligen flyttade till radhus så kändes mina vuxenpoäng obefintliga i jämförelse. Det var i alla fall väldigt roligt att få se hur hon har det och vi bjöds på supergod mat och hade det så trevligt så.

Idag har jag och Jennie packat och kört grejer halva dan. Det gick rätt fort ändå tyckte jag, men man har mycket grejer trots bristen på utrymme. När vi fått iväg det mesta så började jag plocka upp lite och reda ut lite i röran som förflyttat sig från gamla till nya lägenheten. Jag har anledning att fundera på vad jag ska fylla alla köksskåp med. Jag har flera som är helt tomma och de andra är ju inte direkt överfulla. Fast om jag får hit allt som ligger på vinden hos mamma kanske det går åt lite mer plats. Det blir nog bra. Känns väldigt bra att flytta i alla fall. Även om vemodet börjar krypa sig på nu. Jag kommer sakna min Första lägenhet. Den är liten, men jag älskar den. Imorrn kommer mina kära bröder och hjälper mig att flytta möbler. Sen ska det väl vara klart. Jag sover min sista natt i min fina etta på 23 kvadrat. På soffan, i brist på säng. Men det känns nog mest bra. Det ska bli skönt. Får ägna sommarens två lediga veckor åt att flyttstäda, möblera, inhandla nya nödvändigheter (som mikro och dammsugare plus lite nya möbler) och bygga upp ett nytt hem som blir minst lika bra som det här. Har i alla fall något att sysselsätta mig med under mina lediga dagar. Underbart.

/ LisaLinnéa

Punktering

Det är antagligen bara jag som kan ha så mycket otur så fort en postbil är inblandad. Jag har lyckats igen. I morse kom en arbetskamrat fram och talade om att jag hade punktering på ett däck igår. Har jag märkt det? Nej. Jag hade inte en aning. Jag hade tydligen kört en bit med punkteringen också hade de konstaterat. Bra Lisa. Jag kör ju på motorvägen det sista jag gör. Då om nån gång borde man väl märka av att man har punktering, det går ju inte direkt sakta. Men icke. Jag bruka märka när bilen inte beter sig som den brukar, men den var inte nå konstig alls. Det stör mig nåt så fruktansvärt att jag inte har märkt nåt, men säger de att det var punka på min bil så får jag väl tro på det. Även om jag tycker att jag borde ha märkt det om det var så. Jag vill som vanligt skylla ifrån mig, men antar att det bara är att inse att jag är för trög för att märka av en punktering.

/ LisaLinnéa

Fixar

Igår kväll vid ca 22.40 ringer det i min telefon. Som vanligt när nån ringer så sent hinner jag bli arg innan jag svarar. Numret kände jag inte igen heller. Jag hade inte somnat, men i vanliga fall skulle jag ha sovit, man ringer inte så sent en vardag. Det var nån som ville köpa min säng som jag lagt upp på Blocket på eftermiddan. Visst, jag är glad att nån var intresserad av att köpa den, men jag förstår inte hur man kan ringa så sent på en annons. Vi kom överens om att jag skulle ringa idag så att han kunde få se den och han avslutade med att tala om att han har semester så jag kunde ringa när som hellst. Jag var så nära att tala om för honom att det finns andra som inte har det och därför brukar sova vid tidpunkten, men jag fortsatte att vara trevlig. Ibland förvånas jag över mig själv.

Nu är sängen såld, jag har fått nycklarna till nya lägenheten och jag har burit bort de första grejerna. Jag vill så fruktansvärt gärna ha en bil. Det har jag velat hela sommaren, men nu vore det så sjukt bra. Inte för att jag ska flytta särskilt långt, och även om jag bara tar smågrejer, så är det ingen höjdare att släpa grejer på cykel. Men jag ska ta en cykeltur till nu, när det ändå är så fint väder. Och eftersom jag inte har nån säng måste jag sova på soffan, vilken är full av grejer, så att få undan lite mer grejer skulle underlätta när jag ska försöka bädda. Jag har grejer överallt! Och det är knappast organiserat.

/ LisaLinnéa

Ja :D

De ringde från Stub idag och sa att det var nån som var intresserad av min lägenhet. Så jäkla skönt! Några samtal senare så vet jag att jag kan få min nya lägenhet redan imorrn. Killen som ska flytta in här vill in så fort som möjligt så nu vill jag bara flytta på en gång. Tänk om man ägde en bil och kunde köra lite smågrejer, fast å andra sidan går det ju fortare att köra allt på en gång med kärra. Men jag är så sjukt sugen på att börja nu. Har börjat plocka ner lite grejer i alla fall. Fick helt plötsligt massor av energi. Härligt!

/ LisaLinnéa


Helgen

Varför är helgerna så korta för? Nu är jag hemma igen, vilket i och för sig är skönt, men en dags extra helg hade ju inte varit fel. Men nästa vecka är jag ledig. Ska bli skönt! I fredas var jag ute och åt med pappa och bror. Ytterst mysigt och trevligt var det. Och gott. Inte ofta man äter sån mat inte. Avslutade kvällen med filmmys hos pappa med paketöppning. Det var roligt att ge bort något så uppskattat, speciellt till nån som egentligen inte vill ha nånting. Lördagen bestod av lite shopping på stan innan jag och mamma åkte upp till mormor för att gå på byloppis. Loppis är ju inte riktigt min favoritsysselsättning, men nog handla jag allt. Fick lite allt möjligt bra att ha saker med mig hem. Vi gick också upp i skogen för att se om det fanns nån svamp. Mamma gjorde illa knät för nåra veckor sen, men det har väl varit rätt bra nu ett tag. Tills vi var mitt i skogen. Då ramla hon ihop helt plötsligt och kunde inte gå. Man kan inte låta bli att skratta när man ser sig omkring och ser snåriga buskar och nedfallna träd åt alla håll. Det var ju inte som att jag kunde hämta bilen. Morfar fick komma upp i skogen med ett par kryckor. Vi blev som vanligt kvar där längre än vad som var tänkt.

Kvällen bjöd på fest. Inte så mycket folk som jga kände den här gången heller vad jag såg, men det var trevligt. Helt okej kväll, efter att jag kunde sluta oroa mig för att få ångest. Blev rädd för mig själv och mina minnen ett tag. Eller hur jag skulle reagera egentligen. Men det var mer än vad jag behövde bry mig om. Jag hade roligt i alla fall. Igår var jag allt annat än pigg. En sån där dag när jag funderar på varför jag inte fortsatte vara nykterist. Hälsade på mitt kusinbarn i alla fall. Så himla söt. Fast jag tror han tyckte det var lite skrämmande med en okänd människa. Jag tvingade mig till att orka leka lite med grannungen också. Inte för att jag inte vill utan för att hon hade lite för mycket energi för att jag skulle orka med. Men hon ville så gärna att jag skulle komma in och det är alltid roligt att komma dit när hon är på bra humör så det var värt det.

Väl hemma i Karlstad, sjulkigt trött, höll jag på att missa bussen hem. Hade varit lagom lyckat. Men jag kom hem. Somnade ganska fort. Var förvånansvärt pigg idag, men när jag kom hem kändes det som att jag skulle kunna sova i ett dygn. Det skulle vara värt det om jag blev pigg. Men jag har tagit mig en långpromenad och varit och handlat.Känner mig duktig. Det är hemskt att jag känner mig duktig för så lite, men men, bara man mår bra av det så... Ska se om tvätten kan bli ren imorrn, innan alla arbetskläder ligger i tvätten. Känns ju lagom kul att nittio procent av det som ska tvättas är arbetskläder. Men det blir morgondagens projekt. Nu är det allsång.

Långt och antagligen konstigt, men det är ju jag som skrivit också...

/ LisaLinnéa

RSS 2.0